Wat is het nut van een film forum?


Publicatie datum:

Er zijn diverse forums waar mensen films en televisie programma’s bespreken, wat is het nut van die film forums?

Gesponsorde koppelingen

Als een kijker voor een film of een televisie zit, ontvangt hij boodschappen die niet altijd direct zo duidelijk zijn als dat je zou verwachten. In sommige gevallen vereist het een analytische opgave waarin de kijker moet ontwaren wat er bedoelt wordt voordat hij het  met zijn volle bewustzijn begrijpen kan en het kan relateren aan zijn eigen omstandigheden en zijn interactie kan geven op het vertoonde werk.

Film forum:
Een film forum is een methodisch  hulpmiddel  dat de dialoog tussen de kijker en het vertoonde audiovisuele werk faciliteert en verrijkt. Er zijn verschillende forums die elk corresponderen met de verschillende thema’s voor degenen die ze beheren of met de verwachtingen van het publiek dat ze leest. Het is heel belangrijk dat degene die het forum beheert ontvankelijk is voor wat de kijkers op het forum genereren. Want een geplaatst thema moet gekapitaliseerd (met hoofdletters geschreven), gecategoriseerd en geactiveerd worden om een effectieve plaats te krijgen voor ontmoeting en reflectie.

Hoe bijdrages in een film forum te implementeren:
Het vertrekpunt van een film forum moet het publiek zijn waar het zich op richt, de onrust die onder dit publiek heerst of wat voor forum de beheerder op wil richten. Na het definiëren van de doelgroep moet er een film of een serie geprogrammeerd worden, dit schema dient te geschieden op basis van: • Niveaus van inzicht of belezenheid van het publiek: hiervoor moet je weten of het regelmatige kijkers of incidentele kijkers zijn en of ze gewend zijn aan commerciële of onafhankelijke producties. Op dit punt is het handig om stap voor stap te beginnen met topics over audiovisuele werken die makkelijk assimileren en aan de hand van wat het publiek vraagt topics over complexe audiovisuele werken te starten.
• De leeftijd van het publiek: je moet niet uitgaan van een homogeen publiek. Een film forum moet worden gebaseerd op diversiteit want ieder publiek heeft zijn eigen interesses en voorkeuren die continu aan verandering onderhevig zijn.
•Het taalgebruik: het is essentieel om te bepalen welk taalgebruik kan worden gebruikt op basis van de doelgroep. De meeste van audiovisuele werken die worden benaderd zijn in andere talen dan het Nederlands en ondertitelde talen. Er moet dus onderscheid worden gemaakt tussen mensen die de ondertiteling kunnen lezen en degene die dit niet kunnen.
• De belangrijkste activiteit bij het werken met forum gemeenschappen is hun hoofdactiviteit te bepalen. Dit kan licht werpen op groepen met dezelfde interesses zodat je nieuwe topics kunt faciliteren om het film forum uit te rollen.
• Het thema dat je wilt ontwikkelen met je forum gemeenschap: als een bepaald onderwerp wordt gebruikt als onderdeel van een proces met de gemeenschap, moet je als gids kijken wat de belangen zijn van het communiceren over de film of de audiovisuele productie. Het is raadzaam om vooraf te communiceren over de screening van de belangrijkste thema’s waar het film forum zich op gaat richten, zodat het publiek tijdig attent is en kan beginnen met het genereren van een concept en de ontwikkeling van haar aanpak. Aan het einde van de screening kan de discussieruimte over een topic worden geopend.

Activiteiten van een film forum:
• Inleiding: Aan het begin van elke project moet je een inleiding maken, met daarin de naam van de regiseur, het land van oorsprong van het werk en waarom het als topic is gekozen. Dit kan verschillende redenen hebben, het is essentieel dat deze reden wordt benadrukt in de inleiding van de topic zodat de lezer weet in welke richting het forum gaat.
• De weergave: dit moet gebeuren onder de best mogelijke technische voorwaarden, dit is essentieel om te kunnen genieten van een optimale projectie en geluidsweergave van een audiovisueel werk zodat de bezoeker van het forum het als plezierig ervaart en een regelmatige bezoeker wordt.
• Forum: Als aan al deze voorwaarden is voldaan is het film forum klaar om als plaats van discussie en educatie te dienen voor filmliefhebbers.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie media

How I met your mother: CBS sitcom over vriendschap en de zoektocht naar die ene vrouw.

How I Met Your Mother is een CBS Sitcom die reeds in het zesde seizoen is beland. Het gaat over de zoektocht van Ted Mosby naar de moeder van zijn toekomstige kinderen.

Meer volgers op twitter

Tips voor meer volgers op twitter!

Facebook, een korte handleiding voor starters

Wat is facebook en hoe werkt het?

Breaking bad (5 seizoenen)

Een super goed verhaal lijn van producent Vince Gilligan. Winnar van Emmy award voor beste dramaserie!

Super Size Me

Een betoog over de documentaire 'Super Size Me'

SMS misleiding

Beschrijving van wie er achter de meisjes van plezier zitten die 's nacht op de tv reclame te zien zijn.

Overval

Overval, het overkomt U?

De werking van de platenspeler

Wat kun je met een platenspeler en hoe werkt het?

Televisie: een nieuw medium in een nieuwe maatschappij

De komst van de televisie bracht grote veranderingen teweeg in de samenleving. Nieuwe shows als I Love Lucy werden het gesprek van de dag, de rol van de vrouw veranderde en een ware massaconsumptie werd langzaam in gang gezet.

De iPhone 5

De iPhone is sinds 11 juni 2011 drie jaar in Nederland. Sinds die tijd heeft Apple een groot deel van de markt veroverd op het gebied van de mobiele telefoons. De iPhone 5 zal dan ook niet lang meer op zich laten wachten.

Iedere 2de persoon gratis naar pretpark, musical, theatervoorstelling of evenement met 2 for 1 entertainment Voucher.

Met het 2 for 1 entertainment Voucher is de entree met een onbeperkt even aantal personen voor iedere 2de persoon gratis.

Opa van de boerderij

Wie kent hem niet, Opa van de boerderij?

HD Wallpaper of gratis Wallpaper op www.Flickr.com

Oneindig veel gratis High Definition Wallpapers op www.Flickr.com

Timeless Anime deel 1

Timeless Anime gaat over tijdloze Japanse Anime series. Dit artikel zal uit meer delen bestaan.

Hoogdruk of boekdruk

Hoogdruk of boekdruk

Het geheim van www.thevoiceofholland.com

The Voice of Holland is één van de meest succesvolle televisie programma’s van dit moment, wat is het geheim van dit succes.

Wat is humor?

Pirandello en humor

Wat is 9gag?

Wat houdt 9gag in?

Nuclear Reactor

KernReactoren zetten de Energie die vrijkomt om door Kern-Splitsing in Thermische Energie

Stemwijzer

Een kritische blik op stemwijzer.

Het belang van social media, het belang van Facebook, het belang van Twitter

Ook jij bent van groot belang voor de social media als Facebook en Twitter.

Lachend naar de winkel

Werkt humor in reclames?

Waarom is marktplaats een groot succes geworden?

Hoe marktplaats een groot succes heeft kunnen worden.

Hoe kun je gratis onbeperkt voetbal kijken?

Steeds meer voetbalkanalen zitten achter de decoder, hoe kun je gratis onbeperkt voetbal kijken?

Politieke Gijzelingen

Het praktiseren van Gijzelen, wordt gebruikt in Politieke onderhandelingen.