Wat is het nut van een film forum?


Publicatie datum:

Er zijn diverse forums waar mensen films en televisie programma’s bespreken, wat is het nut van die film forums?

Gesponsorde koppelingen

Als een kijker voor een film of een televisie zit, ontvangt hij boodschappen die niet altijd direct zo duidelijk zijn als dat je zou verwachten. In sommige gevallen vereist het een analytische opgave waarin de kijker moet ontwaren wat er bedoelt wordt voordat hij het  met zijn volle bewustzijn begrijpen kan en het kan relateren aan zijn eigen omstandigheden en zijn interactie kan geven op het vertoonde werk.

Film forum:
Een film forum is een methodisch  hulpmiddel  dat de dialoog tussen de kijker en het vertoonde audiovisuele werk faciliteert en verrijkt. Er zijn verschillende forums die elk corresponderen met de verschillende thema’s voor degenen die ze beheren of met de verwachtingen van het publiek dat ze leest. Het is heel belangrijk dat degene die het forum beheert ontvankelijk is voor wat de kijkers op het forum genereren. Want een geplaatst thema moet gekapitaliseerd (met hoofdletters geschreven), gecategoriseerd en geactiveerd worden om een effectieve plaats te krijgen voor ontmoeting en reflectie.

Hoe bijdrages in een film forum te implementeren:
Het vertrekpunt van een film forum moet het publiek zijn waar het zich op richt, de onrust die onder dit publiek heerst of wat voor forum de beheerder op wil richten. Na het definiëren van de doelgroep moet er een film of een serie geprogrammeerd worden, dit schema dient te geschieden op basis van: • Niveaus van inzicht of belezenheid van het publiek: hiervoor moet je weten of het regelmatige kijkers of incidentele kijkers zijn en of ze gewend zijn aan commerciële of onafhankelijke producties. Op dit punt is het handig om stap voor stap te beginnen met topics over audiovisuele werken die makkelijk assimileren en aan de hand van wat het publiek vraagt topics over complexe audiovisuele werken te starten.
• De leeftijd van het publiek: je moet niet uitgaan van een homogeen publiek. Een film forum moet worden gebaseerd op diversiteit want ieder publiek heeft zijn eigen interesses en voorkeuren die continu aan verandering onderhevig zijn.
•Het taalgebruik: het is essentieel om te bepalen welk taalgebruik kan worden gebruikt op basis van de doelgroep. De meeste van audiovisuele werken die worden benaderd zijn in andere talen dan het Nederlands en ondertitelde talen. Er moet dus onderscheid worden gemaakt tussen mensen die de ondertiteling kunnen lezen en degene die dit niet kunnen.
• De belangrijkste activiteit bij het werken met forum gemeenschappen is hun hoofdactiviteit te bepalen. Dit kan licht werpen op groepen met dezelfde interesses zodat je nieuwe topics kunt faciliteren om het film forum uit te rollen.
• Het thema dat je wilt ontwikkelen met je forum gemeenschap: als een bepaald onderwerp wordt gebruikt als onderdeel van een proces met de gemeenschap, moet je als gids kijken wat de belangen zijn van het communiceren over de film of de audiovisuele productie. Het is raadzaam om vooraf te communiceren over de screening van de belangrijkste thema’s waar het film forum zich op gaat richten, zodat het publiek tijdig attent is en kan beginnen met het genereren van een concept en de ontwikkeling van haar aanpak. Aan het einde van de screening kan de discussieruimte over een topic worden geopend.

Activiteiten van een film forum:
• Inleiding: Aan het begin van elke project moet je een inleiding maken, met daarin de naam van de regiseur, het land van oorsprong van het werk en waarom het als topic is gekozen. Dit kan verschillende redenen hebben, het is essentieel dat deze reden wordt benadrukt in de inleiding van de topic zodat de lezer weet in welke richting het forum gaat.
• De weergave: dit moet gebeuren onder de best mogelijke technische voorwaarden, dit is essentieel om te kunnen genieten van een optimale projectie en geluidsweergave van een audiovisueel werk zodat de bezoeker van het forum het als plezierig ervaart en een regelmatige bezoeker wordt.
• Forum: Als aan al deze voorwaarden is voldaan is het film forum klaar om als plaats van discussie en educatie te dienen voor filmliefhebbers.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie media

Rebirth

In het Oude Egyptische beschaving was Rebirth gebaseerd op Religie, hun geloof in de WederGeboorte ná de dood werd hun drijvende kracht tijdens hun begrafenis rites.

How I met your mother: CBS sitcom over vriendschap en de zoektocht naar die ene vrouw.

How I Met Your Mother is een CBS Sitcom die reeds in het zesde seizoen is beland. Het gaat over de zoektocht van Ted Mosby naar de moeder van zijn toekomstige kinderen.

Nederland Tijdschriftenland.

Trends en ontwikkeling binnen het tijdschriften segment.

Waarom wordt Grace Helbig (helbsg) zo goed gevonden op Google?

Grace Helbig dankt haar bekendheid vooral aan Youtube, waarom wordt ze zo goed gevonden?

Foobie Artikelen

Elke dag nieuwe informatie over allerlei onderwerpen, geld verdienen met het schrijven van artikelen.

Telegraaf nieuws, dagblad De Telegraaf

Het dagelijks verschijnende dagblad De Telegraaf houdt u op de hoogte van het laatste nieuws uit binnen- en buitenland.

Mag ik alles zeggen?

Mag ik vanwege de vrijheid van meningsuiting alles echt zeggen?

Wie is de mol?

Wie ontmaskerd de mol?

De Natalee Holloway affaire

Wat heeft de affaire voor de onderzoeksjournalistiek betekend?

Meer volgers op twitter

Tips voor meer volgers op twitter!

Emoticons.

Emoticons zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze multimedia maatschappij.

De Nouvelle Vague en Jean-Luc Godard

De Franse filmmakers hadden het in de jaren 50 al niet zo op commercie. De zogenaamde Nouvelle Vague die destijds ontstond liet alle commerciële gedachtegangen varen en verwonderde en ontregelde het publiek.

Vatican City

Officiele Italiaanse naam is Citta del Vaticano of meer formeel Stato della Cittá del Vaticano

Kan het maken van selfies leiden tot een stoornis?

Volgens APA kan het maken van selfies leiden tot een stoornis.

HD Wallpaper of gratis Wallpaper op www.Flickr.com

Oneindig veel gratis High Definition Wallpapers op www.Flickr.com

Facebook likes - Jou wereld van vind-ik-leuks

Een duim omhoog en de tekst 'vind ik leuk' hoort bij Facebook

De iPhone 5

De iPhone is sinds 11 juni 2011 drie jaar in Nederland. Sinds die tijd heeft Apple een groot deel van de markt veroverd op het gebied van de mobiele telefoons. De iPhone 5 zal dan ook niet lang meer op zich laten wachten.

Geld verdienen met een eigen website - Artikelen schrijven

Hulp bij het schrijven van een goed artikel voor uw eigen winstgevende website.

Het belang van social media, het belang van Facebook, het belang van Twitter

Ook jij bent van groot belang voor de social media als Facebook en Twitter.

Verschillende manieren om je publiek niet te vervelen

Het is belangrijk dat het publiek geïnteresseerd blijft. Bij uw communicatie mag uw publiek niet in slaap vallen.

Zinderende zomercliffhanger GTST

Een zomer lang in spanning

Gratis naar de film met Filmtest

Je kunt op veel manieren gratis naar de film, de leukste manier om de nieuwste Nederlandse films te zien is.

Alles overde nieuwswebsite www.nu.nl

www.nu.nl is één van de populairste websites van Nederland, lees hier alles over www.nu.nl

Wat is 9gag?

Wat houdt 9gag in?

Plom de clown, Clowneske vrouwen, grappige vrouwen

Plom de clown als metafoor voor alle clowneske vrouwen, grappige vrouwen en kleurrijke vrouwen.