Wie ben jij op internet en op de social media?


Publicatie datum:

Ik ben altijd mezelf op internet en social media maar wie ben jij op internet en op social media?

Gesponsorde koppelingen

Ik ben een boek aan het lezen genaamd “The Circle”. In dit boek speelt het bedrijf genaamd “The Circle” de hoofdrol. Het speelt zich af in 2020 en “The Circle” heeft alle grote spelers op het internet zoals Google, Facebook, Whatsapp, Twitter enzovoorts opgeslokt. De basis van het succes van “The Circle” blijkt het door hen geïntroduceerde “YouTrue” te zijn. In het boek heeft “YouTrue” er voor gezorgd dat iedereen maar één account nodig heeft waar hij overal mee in kan loggen en betalen op het internet. Dit is mogelijk omdat je “YouTrue” niet anoniem is maar persoonsgebonden en openbaar. Daardoor kun je met je “YouTrue” account bij iedere web shop of organisatie inloggen en indien nodig betalen omdat iedereen weet wie je werkelijk bent en je de boel dus nooit ongestraft bedonderen kan.

Wie ben jij op internet en op de social media

Hoe werkt “YouTrue”:
Het idee achter “YouTrue” is dat alles wat iedereen doet op het internet transparant is doordat je alleen met je echte gegevens een “YouTrue” account kunt krijgen. Hierdoor wordt het dus onmogelijk om anoniem iets te doen op het internet. Als “YouTrue” werkelijkheid zou worden zou dit een enorme omwenteling teweegbrengen op het internet. Iedereen zou direct aangesproken kunnen worden op alles wat hij doet op het internet. Niemand zou dus meer iemand ongestraft kunnen pesten of uitschelden. Pedofielen zouden zich niet als een jong iemand voor kunnen doen en dus geen kwetsbare kinderen meer kunnen verleiden via het internet.  Als je iets via internet zou verkopen hoef je niet meer bang te zijn dat je je geld niet krijgt omdat de koper meteen met naam, toenaam en al zijn gegevens bekend is. Zodra je porno kijkt is zijn al je gegevens bekend bij de aanbieder. Kortom het internet zou net zo worden als het gewone fysieke leven waar alles wat je doet zichtbaar is en je direct op je gedrag kunt worden aangesproken.

Hoe bereikbaar is jouw data op internet:
Ik ben me er al vanaf het ontstaan van het internet van bewust dat je het internet moet zien als ware het één grote harde schijf waar iedereen zijn data op staat opgeslagen. Dit geldt dus ook voor de harde schijf op je eigen computer zodra je online bent, die wordt dan direct een stukje van de “internet” harde schijf. Alle data op de “internet” harde schijf en jouw harde schijf, als je online bent, is dus in principe voor iedereen die online is bereikbaar. Je kunt jouw map op het internet en op jouw harde schijf natuurlijk beveiligen met een wachtwoord maar zoals je weet is ieder wachtwoord te kraken. Je moet er dus van uit gaan dat zodra je online gaat al jouw teksten, foto’s, video’s en wat al niet meer  zij voor iedere kwaadwillende te benaderen zijn.

Wie ben jij op internet?
Bij de vraag wie ben jij op internet en op de social media gaat het er dus niet alleen om wat je op het internet hebt staan en wat je op je social media accounts verteld of laat zien maar ook om wat je op je eigen harde schijf van je computer, tablet of smartphone,  die met het internet verbonden is, hebt staan. Als ik je met deze wetenschap in je achterhoofd nogmaals zou vragen, Wie ben jij op internet? Ben jij dan nog steeds de persoon zoals wij die kennen van je Facebook, Google+, Twitter of andere openbare social media  accounts?


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie media

Let op je online reputatie!

Let op wat je op het internet doet: bescherm je online reputatie!

Ben je als TV kijker klant of speelbal?

Er is veel discussie over wat publieke zenders nu wel of niet zouden moeten uitzenden. Een aantal hoofdrolspelers zoals de omroepen, de netmanager en de staatsecretaris dueleren naar hartelust. Hoe staat het met de belangrijkste groep in dit speelveld; de kijker of wel de klant?

Geld Verdienen met Google Adwords - deel 1

Geld Verdienen met Google Adwords - deel 1

De Natalee Holloway affaire

Wat heeft de affaire voor de onderzoeksjournalistiek betekend?

Immortality

Immortality is het Eeuwige Leven

Like this op Facebook

In dit artikel leest u wat de I Like button inhoud en hoe deze is ontstaan.

Wie is de mol?

Wie ontmaskerd de mol?

Stemwijzer

Een kritische blik op stemwijzer.

Georganiseerde Misdaad

Criminele Organisaties zijn Politiek gemotiveerd

Het Gerbner Model

Wat is het Gerbner Model

Het AMBER Alert. Werkt het of pure geldverspilling?

Dit artikel gaat over het AMBER alert. Is het een systeem wat echt werkt of alleen maar pure geldverspilling?

Goede SEO tools

SEO tools zijn er genoeg. Welke SEO tools kun je eigenlijk niet missen? Bekijk ze hier!

Weg met de krant

Over de veranderingen in de krantenwereld

SMS misleiding

Beschrijving van wie er achter de meisjes van plezier zitten die 's nacht op de tv reclame te zien zijn.

Kiezen voor een Algemeen Dagblad abonnement

Hulp bij het maken van de keuze voor een Algemeen Dagblad abonnement. Het AD behoort tot de grootste kranten van Nederland met een sterke redactie.

Amanda Knox; schuldig of niet?

De dood van Merdith Kercher is één van de meest spraakmakende zaken van de 21ste eeuw en daar lijkt gauw weer een hoofdstuk bij te komen.

The Shawshank Redemption

Film uit 1994 onder de regie van Frank Darabont

Dagblad De Pers

Informatie over dagblad De Pers

Waarom wordt Grace Helbig (helbsg) zo goed gevonden op Google?

Grace Helbig dankt haar bekendheid vooral aan Youtube, waarom wordt ze zo goed gevonden?

Bloggen

Het hoe en waarom van het bloggen.

Hoe word je Dj? Dj worden als professionional

Dj worden met een opleiding tot Dj, waar moet je zijn en wat kan je leren?

Facebook: Hoe weet ik of ik word gehackt?

Simpele manier om eventuele hackers te vatten

Europese bank unie

Welk belang heeft de burger bij een Europese Bank Unie?

Jongeren en media

In hoeverre wordt de ontwikkeling van de jeugd beïnvloed door de media?

Sociale netwerken

Alles wat je moet weten over sociale netwerken.