Onvoorwaardelijke liefde en vampiers in horror- en actiefilm Blade II.


Publicatie datum:

De horror- en actiefilm Blade II is de tweede film in de Blade-trilogie, gebaseerd op het Marvel Comics personage Blade.

Gesponsorde koppelingen

Dit artikel is geschreven naar aanleiding van een scene in de horror- en actiefilm film Blade II die mij heel erg opviel. Het was niet meer dan een kort moment in de film maar ik denk dat het een goed uitgangspunt is voor een artikel. Ik kan nu nog niet zeggen welke passage het betreft omdat dat de clou van het artikel zou verklappen, maar….. Het artikel begint heel eenvoudig en speelt zich af in de 19de eeuw in een instituut. 

Isabelle

Ik heb dit artikel geschreven in de zomer van 2003 samen met mijn artikel over de duurste horloges. Ik heb ze ingezonden voor de gouden griffel maar die heb ik helaas niet gewonnen maar naar aanleiding daarvan werd ik wel benaderd door een aantal uitgevers die ze uit wilden geven.

De oorspronkelijke naam van dit artikel was “Dorst” (naar aanleiding van de dorst naar bloed van vampiers) maar dat leek mij, uit commercieel oogpunt, niet zo’n geschikte titel. Daarom heb ik een prijsvraag uitgeschreven voor een goede titel voor dit artikel.

De horror- en actiefilm Blade II is geen verhaal over de angst voor een vampier. Ik denk dat het veel beter is om het als een mysterieus  verhaal te beschrijven dat men niet kan begrijpen totdat je het verhaal helemaal tot het einde hebt uitgelezen.

In werkelijkheid is het een verhaal met meerdere verhaallijnen omdat niet alleen Max het mysterie  probeert op te lossen maar ook Jerom, een opstandige puber, al het mogelijke probeert om alles te onderzoeken over Isabelle en uiteindelijk een groep vrienden meer dan één spoor ontdekt.

Een van mijn favoriete personages is mevrouw Dubois. Ook de detective vind ik erg goed en boven alles, Isabelle. Ik denk dat dat een van mijn meest favoriete vrouwelijke personages is.

Het is geen toeval dat sommige planten zoals scheerling, wolfstand en alsem onder de ramen van het huis van Isabelle staan. Volgens de Encyclopedie van dingen die nooit bestonden, weren deze planten, naast de traditionele knoflook, vampiers.

Het eerste gedeelte speelt zich af op een eiland  in het licht van een zonsondergang , terwijl het tweede gedeelte begint met een postkoets die door een besneeuwd landschap rijdt. De waarheid is dat de postkoets die door een besneeuwd landschap rijdt veel meer in relatie staat met de plot van het verhaal.

Ik garandeer je dat ze er achter willen komen, dat ze niet meer is als een sletje en dat ze ook altijd een sletje zal blijven hoe veel dame zij zich ook voelt en wat voor mooie dure kleding ze ook aantrekt.

Het verhaal is vanaf het begin af aan zeer voorspelbaar maar het is mooi om te lezen hoe de verschillende gebeurtenissen de data verduidelijken die  anderen verduisteren zonder afbreuk te doen aan de genoemde voorspelbaarheid van het eind.

Ik vind het leuk maar ik denk dat er verhalen zijn die die veel beter zijn, want dit is een beetje kinderachtig, maar als je er van houdt om een liefdesverhaal met  vampiers met een happy end te lezen  is het vrij goed want aan het eind van dit verhaal lukt het om de vampier te genezen zodat hij in het zonlicht kan overleven en samen kan zijn met Isabelle.

Het mooiste deel van het verhaal vond ik het einde want, hoewel het einde voorspelbaar is, omdat er vanaf het begin af aan gesproken wordt over het bloedzuigende monster in het landhuis van Isabelle, gebeuren er veel dingen die je niet verwacht.

Het karakter dat ik het leukst vind is uiteraard, Isabelle. Vanwege haar grote kracht en haar manier van omgaan met dingen zonder dat ze daarbij iemand anders nodig heeft. Ze geeft haar bloed aan Philippe zodat hij kan overleven en leeft praktisch alleen voor hem en noemt zichzelf "Dochter van de Nacht", omdat zij 's nachts leeft om voor haar geliefde te zorgen.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1038
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie media

Geschiedenis van de Nederlandse Radio.

De ontwikkeling van de radio in Nederland.

De iPhone 5

De iPhone is sinds 11 juni 2011 drie jaar in Nederland. Sinds die tijd heeft Apple een groot deel van de markt veroverd op het gebied van de mobiele telefoons. De iPhone 5 zal dan ook niet lang meer op zich laten wachten.

Wat is Snapchat en hoe verwijder je Snapchap?

Download de gratis snapchat app en lees hoe Snapchat werkt en hoe je Snapchat weer kunt verwijderen.

Dagblad De Pers

Informatie over dagblad De Pers

Vatican City

Officiele Italiaanse naam is Citta del Vaticano of meer formeel Stato della Cittá del Vaticano

Twitter, de nieuwe rage.

Waarom is Twitter een groot succes geworden?

The Matrix

The Matrix is een sciencefictionfilm uit 1999.

HD Wallpaper of gratis Wallpaper op www.Flickr.com

Oneindig veel gratis High Definition Wallpapers op www.Flickr.com

Foobie Artikelen

Elke dag nieuwe informatie over allerlei onderwerpen, geld verdienen met het schrijven van artikelen.

Emoticons.

Emoticons zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze multimedia maatschappij.

Goede SEO tools

SEO tools zijn er genoeg. Welke SEO tools kun je eigenlijk niet missen? Bekijk ze hier!

Sisi - Kaiserin Elisabeth of Österreich

Kaiserin Elisabeth of Österreich 24 December 1837 - 10 September 1898

Iedere 2de persoon gratis naar pretpark, musical, theatervoorstelling of evenement met 2 for 1 entertainment Voucher.

Met het 2 for 1 entertainment Voucher is de entree met een onbeperkt even aantal personen voor iedere 2de persoon gratis.

Bloggen

Het hoe en waarom van het bloggen.

Neorealistische films 1: Ladri di Biciclette

Het meesterwerk van Vittorio de Sica

Het gebruik van online vragenlijsten

De voor- en nadelen van het afnemen van vragenlijsten via internet

De nieuwe wetten in marketing en communicatie.

Wordt een enterprise 2.0.

Super Size Me

Een betoog over de documentaire 'Super Size Me'

Het ontstaan van SpongeBob SquarePants

In 1999 is de eerste aflevering van SpongeBob in Amerika uitgezonden. Maar wie zijn de stemmen achter de karakters?

The Tourist (2010)

Een filmrecentie van de film 'the tourist'

Verborgen boodschappen in reclame

Verborgen of subliminale boodschappen zijn zeer korte signalen die vertoond worden in een film of afbeelding met als doel het gedrag van mensen te beïnvloeden.

The good, the bad and the ugly

Western-film uit 1966 met Clint Eastwood, Lee Van Cleef en Eli Wallach

Hoe blijf je als aantrekkelijke oude zangeres hot?

Zowel Adele Bloemendaal, Do (Dominique van Hulst) als Patricia Paay zijn op late leeftijd nog steeds hot gebleven, hoe blijf je als aantrekkelijke oude zangeres hot?

Waarom is marktplaats een groot succes geworden?

Hoe marktplaats een groot succes heeft kunnen worden.

Wat voegt Facebook toe aan mijn leven?

Ongeveer 1,23 miljard mensen hebben een Facebook account, maar wat voegt Facebook toe aan mijn leven?