Onvoorwaardelijke liefde en vampiers in horror- en actiefilm Blade II.


Publicatie datum:

De horror- en actiefilm Blade II is de tweede film in de Blade-trilogie, gebaseerd op het Marvel Comics personage Blade.

Gesponsorde koppelingen

Dit artikel is geschreven naar aanleiding van een scene in de horror- en actiefilm film Blade II die mij heel erg opviel. Het was niet meer dan een kort moment in de film maar ik denk dat het een goed uitgangspunt is voor een artikel. Ik kan nu nog niet zeggen welke passage het betreft omdat dat de clou van het artikel zou verklappen, maar….. Het artikel begint heel eenvoudig en speelt zich af in de 19de eeuw in een instituut. 

Isabelle

Ik heb dit artikel geschreven in de zomer van 2003 samen met mijn artikel over de duurste horloges. Ik heb ze ingezonden voor de gouden griffel maar die heb ik helaas niet gewonnen maar naar aanleiding daarvan werd ik wel benaderd door een aantal uitgevers die ze uit wilden geven.

De oorspronkelijke naam van dit artikel was “Dorst” (naar aanleiding van de dorst naar bloed van vampiers) maar dat leek mij, uit commercieel oogpunt, niet zo’n geschikte titel. Daarom heb ik een prijsvraag uitgeschreven voor een goede titel voor dit artikel.

De horror- en actiefilm Blade II is geen verhaal over de angst voor een vampier. Ik denk dat het veel beter is om het als een mysterieus  verhaal te beschrijven dat men niet kan begrijpen totdat je het verhaal helemaal tot het einde hebt uitgelezen.

In werkelijkheid is het een verhaal met meerdere verhaallijnen omdat niet alleen Max het mysterie  probeert op te lossen maar ook Jerom, een opstandige puber, al het mogelijke probeert om alles te onderzoeken over Isabelle en uiteindelijk een groep vrienden meer dan één spoor ontdekt.

Een van mijn favoriete personages is mevrouw Dubois. Ook de detective vind ik erg goed en boven alles, Isabelle. Ik denk dat dat een van mijn meest favoriete vrouwelijke personages is.

Het is geen toeval dat sommige planten zoals scheerling, wolfstand en alsem onder de ramen van het huis van Isabelle staan. Volgens de Encyclopedie van dingen die nooit bestonden, weren deze planten, naast de traditionele knoflook, vampiers.

Het eerste gedeelte speelt zich af op een eiland  in het licht van een zonsondergang , terwijl het tweede gedeelte begint met een postkoets die door een besneeuwd landschap rijdt. De waarheid is dat de postkoets die door een besneeuwd landschap rijdt veel meer in relatie staat met de plot van het verhaal.

Ik garandeer je dat ze er achter willen komen, dat ze niet meer is als een sletje en dat ze ook altijd een sletje zal blijven hoe veel dame zij zich ook voelt en wat voor mooie dure kleding ze ook aantrekt.

Het verhaal is vanaf het begin af aan zeer voorspelbaar maar het is mooi om te lezen hoe de verschillende gebeurtenissen de data verduidelijken die  anderen verduisteren zonder afbreuk te doen aan de genoemde voorspelbaarheid van het eind.

Ik vind het leuk maar ik denk dat er verhalen zijn die die veel beter zijn, want dit is een beetje kinderachtig, maar als je er van houdt om een liefdesverhaal met  vampiers met een happy end te lezen  is het vrij goed want aan het eind van dit verhaal lukt het om de vampier te genezen zodat hij in het zonlicht kan overleven en samen kan zijn met Isabelle.

Het mooiste deel van het verhaal vond ik het einde want, hoewel het einde voorspelbaar is, omdat er vanaf het begin af aan gesproken wordt over het bloedzuigende monster in het landhuis van Isabelle, gebeuren er veel dingen die je niet verwacht.

Het karakter dat ik het leukst vind is uiteraard, Isabelle. Vanwege haar grote kracht en haar manier van omgaan met dingen zonder dat ze daarbij iemand anders nodig heeft. Ze geeft haar bloed aan Philippe zodat hij kan overleven en leeft praktisch alleen voor hem en noemt zichzelf "Dochter van de Nacht", omdat zij 's nachts leeft om voor haar geliefde te zorgen.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie media

Emoticons.

Emoticons zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze multimedia maatschappij.

Facebook introduceert hashtag

facebook heeft een start gemaakt met de implementatie van hashtag

Geld verdienen met een eigen website - Artikelen schrijven

Hulp bij het schrijven van een goed artikel voor uw eigen winstgevende website.

Iedere 2de persoon gratis naar pretpark, musical, theatervoorstelling of evenement met 2 for 1 entertainment Voucher.

Met het 2 for 1 entertainment Voucher is de entree met een onbeperkt even aantal personen voor iedere 2de persoon gratis.

How I met your mother: CBS sitcom over vriendschap en de zoektocht naar die ene vrouw.

How I Met Your Mother is een CBS Sitcom die reeds in het zesde seizoen is beland. Het gaat over de zoektocht van Ted Mosby naar de moeder van zijn toekomstige kinderen.

Amanda Knox; schuldig of niet?

De dood van Merdith Kercher is één van de meest spraakmakende zaken van de 21ste eeuw en daar lijkt gauw weer een hoofdstuk bij te komen.

Facebook likes - Jou wereld van vind-ik-leuks

Een duim omhoog en de tekst 'vind ik leuk' hoort bij Facebook

Zijn media grenzeloos?

Moet in de media alles worden verteld en getoond, of zijn er grenzen?

Aanrader: de film Kaos

De prachtige verhalen van Pirandello verfilmd

Het filmfestival van Cannes

Informatie over het jaarlijkse filmfestival van Cannes

Wie is de mol?

Wie ontmaskerd de mol?

Eerste live zelfmoord in Utopia?

Na een live zelfmoord op Fox ook de eerste live zelfmoord in Utopia?

De Nouvelle Vague en Jean-Luc Godard

De Franse filmmakers hadden het in de jaren 50 al niet zo op commercie. De zogenaamde Nouvelle Vague die destijds ontstond liet alle commerciële gedachtegangen varen en verwonderde en ontregelde het publiek.

Immortality

Immortality is het Eeuwige Leven

De iPhone 5

De iPhone is sinds 11 juni 2011 drie jaar in Nederland. Sinds die tijd heeft Apple een groot deel van de markt veroverd op het gebied van de mobiele telefoons. De iPhone 5 zal dan ook niet lang meer op zich laten wachten.

Facebook: Hoe weet ik of ik word gehackt?

Simpele manier om eventuele hackers te vatten

Geld Verdienen met Google Adwords - deel 1

Geld Verdienen met Google Adwords - deel 1

Nieuwe media.

het gebruik van nieuwe media is noodzakelijk, maar hoe dan?

Wat is er eigenlijk gebeurd met die 50.000 ton paardenvlees?

Opeens stond het nieuws bol van de paardenvlees schandalen, wat is er eigenlijk gebeurd met al dat paardenvlees.

Opkomende platforms Tumblr & Path

Opkomende platforms Tumblr & Path

Geen huwelijk voor Paris Hilton.

Paris verveelt zicht snel...

Dakloos

Ik ben dakloos. Waar slaap ik vannacht?

Wat te doen bij een tekenbeet?

Informatie over preventie en behandeling van tekenbeten

De Nuremberg Code

Het Internationale Document voor de Mens als Onderwerp de Proef-Persoon

Waarom is marktplaats een groot succes geworden?

Hoe marktplaats een groot succes heeft kunnen worden.