Onvoorwaardelijke liefde en vampiers in horror- en actiefilm Blade II.


Publicatie datum:

De horror- en actiefilm Blade II is de tweede film in de Blade-trilogie, gebaseerd op het Marvel Comics personage Blade.

Gesponsorde koppelingen

Dit artikel is geschreven naar aanleiding van een scene in de horror- en actiefilm film Blade II die mij heel erg opviel. Het was niet meer dan een kort moment in de film maar ik denk dat het een goed uitgangspunt is voor een artikel. Ik kan nu nog niet zeggen welke passage het betreft omdat dat de clou van het artikel zou verklappen, maar….. Het artikel begint heel eenvoudig en speelt zich af in de 19de eeuw in een instituut. 

Isabelle

Ik heb dit artikel geschreven in de zomer van 2003 samen met mijn artikel over de duurste horloges. Ik heb ze ingezonden voor de gouden griffel maar die heb ik helaas niet gewonnen maar naar aanleiding daarvan werd ik wel benaderd door een aantal uitgevers die ze uit wilden geven.

De oorspronkelijke naam van dit artikel was “Dorst” (naar aanleiding van de dorst naar bloed van vampiers) maar dat leek mij, uit commercieel oogpunt, niet zo’n geschikte titel. Daarom heb ik een prijsvraag uitgeschreven voor een goede titel voor dit artikel.

De horror- en actiefilm Blade II is geen verhaal over de angst voor een vampier. Ik denk dat het veel beter is om het als een mysterieus  verhaal te beschrijven dat men niet kan begrijpen totdat je het verhaal helemaal tot het einde hebt uitgelezen.

In werkelijkheid is het een verhaal met meerdere verhaallijnen omdat niet alleen Max het mysterie  probeert op te lossen maar ook Jerom, een opstandige puber, al het mogelijke probeert om alles te onderzoeken over Isabelle en uiteindelijk een groep vrienden meer dan één spoor ontdekt.

Een van mijn favoriete personages is mevrouw Dubois. Ook de detective vind ik erg goed en boven alles, Isabelle. Ik denk dat dat een van mijn meest favoriete vrouwelijke personages is.

Het is geen toeval dat sommige planten zoals scheerling, wolfstand en alsem onder de ramen van het huis van Isabelle staan. Volgens de Encyclopedie van dingen die nooit bestonden, weren deze planten, naast de traditionele knoflook, vampiers.

Het eerste gedeelte speelt zich af op een eiland  in het licht van een zonsondergang , terwijl het tweede gedeelte begint met een postkoets die door een besneeuwd landschap rijdt. De waarheid is dat de postkoets die door een besneeuwd landschap rijdt veel meer in relatie staat met de plot van het verhaal.

Ik garandeer je dat ze er achter willen komen, dat ze niet meer is als een sletje en dat ze ook altijd een sletje zal blijven hoe veel dame zij zich ook voelt en wat voor mooie dure kleding ze ook aantrekt.

Het verhaal is vanaf het begin af aan zeer voorspelbaar maar het is mooi om te lezen hoe de verschillende gebeurtenissen de data verduidelijken die  anderen verduisteren zonder afbreuk te doen aan de genoemde voorspelbaarheid van het eind.

Ik vind het leuk maar ik denk dat er verhalen zijn die die veel beter zijn, want dit is een beetje kinderachtig, maar als je er van houdt om een liefdesverhaal met  vampiers met een happy end te lezen  is het vrij goed want aan het eind van dit verhaal lukt het om de vampier te genezen zodat hij in het zonlicht kan overleven en samen kan zijn met Isabelle.

Het mooiste deel van het verhaal vond ik het einde want, hoewel het einde voorspelbaar is, omdat er vanaf het begin af aan gesproken wordt over het bloedzuigende monster in het landhuis van Isabelle, gebeuren er veel dingen die je niet verwacht.

Het karakter dat ik het leukst vind is uiteraard, Isabelle. Vanwege haar grote kracht en haar manier van omgaan met dingen zonder dat ze daarbij iemand anders nodig heeft. Ze geeft haar bloed aan Philippe zodat hij kan overleven en leeft praktisch alleen voor hem en noemt zichzelf "Dochter van de Nacht", omdat zij 's nachts leeft om voor haar geliefde te zorgen.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie media

De impact van social media als Facebook en Twitter

Facebook heeft een grote kracht in het bereiken van mensen. Merthe wilde een verjaardagsfeestje organiseren via facebook, wat gigantisch uit te hand liep.

De 30 September Movement, Indonesia

G30S ook wel bekend bij de Gestapu for Gerakan September Tiga Puluh ook bekend als de Gestok of Gerakan Satu Oktober

De iPhone 5

De iPhone is sinds 11 juni 2011 drie jaar in Nederland. Sinds die tijd heeft Apple een groot deel van de markt veroverd op het gebied van de mobiele telefoons. De iPhone 5 zal dan ook niet lang meer op zich laten wachten.

Politici en sociale media

Wat maakt Twitter zo populair dat iedereen het doet? Sinds de oprichting van dit sociale netwerk in 2006 hebben miljoenen mensen zich aangemeld en zijn volop aan het ‘tweeten’ geslagen.

Mensen worden beetgenomen door onechte baby

Wat doe je als je een kinderbuggy helemaal alleen op straat ziet? Wees gewaarschuwd, het kan de schrik van je leven zijn

Foobie Artikelen

Elke dag nieuwe informatie over allerlei onderwerpen, geld verdienen met het schrijven van artikelen.

Timeless Anime deel 1

Timeless Anime gaat over tijdloze Japanse Anime series. Dit artikel zal uit meer delen bestaan.

Televisie: een nieuw medium in een nieuwe maatschappij

De komst van de televisie bracht grote veranderingen teweeg in de samenleving. Nieuwe shows als I Love Lucy werden het gesprek van de dag, de rol van de vrouw veranderde en een ware massaconsumptie werd langzaam in gang gezet.

Iedere 2de persoon gratis naar pretpark, musical, theatervoorstelling of evenement met 2 for 1 entertainment Voucher.

Met het 2 for 1 entertainment Voucher is de entree met een onbeperkt even aantal personen voor iedere 2de persoon gratis.

Friends (tv-serie)

Friends is een Amerikaanse comedy over zes vrienden die zich afspeelt in New York.

Hoe word je Dj? Dj worden als professionional

Dj worden met een opleiding tot Dj, waar moet je zijn en wat kan je leren?

Amanda Knox; schuldig of niet?

De dood van Merdith Kercher is één van de meest spraakmakende zaken van de 21ste eeuw en daar lijkt gauw weer een hoofdstuk bij te komen.

Instagram - wat is het en hoe werkt het?

De Instagram app, hoe werkt deze precies

Het belang van social media, het belang van Facebook, het belang van Twitter

Ook jij bent van groot belang voor de social media als Facebook en Twitter.

Vatican City

Officiele Italiaanse naam is Citta del Vaticano of meer formeel Stato della Cittá del Vaticano

Goede SEO tools

SEO tools zijn er genoeg. Welke SEO tools kun je eigenlijk niet missen? Bekijk ze hier!

The Matrix

The Matrix is een sciencefictionfilm uit 1999.

Onvoorwaardelijke liefde en vampiers in horror- en actiefilm Blade II.

De horror- en actiefilm Blade II is de tweede film in de Blade-trilogie, gebaseerd op het Marvel Comics personage Blade.

Hoe kun je gratis onbeperkt voetbal kijken?

Steeds meer voetbalkanalen zitten achter de decoder, hoe kun je gratis onbeperkt voetbal kijken?

Het filmfestival van Cannes

Informatie over het jaarlijkse filmfestival van Cannes

Like this op Facebook

In dit artikel leest u wat de I Like button inhoud en hoe deze is ontstaan.

Facebook introduceert hashtag

facebook heeft een start gemaakt met de implementatie van hashtag

Gossip Girl de TV-Serie

Gossip Girl is een tv-serie over het rijke leventje van de jonge elite aan de Upper East Side van New York. Ze hebben allemaal bijzonder rijke ouders, worden naar hun privé-school gereden in limousines en slápen zelfs in designerkleding.

Hoe kun je, met een mooie weervrouw, altijd mooi weer voorspellen?

Wie wil dat niet, iedere dag mooi weer. Op sommige zenders wordt er, of het nu gaat regenen of dat het zonnig wordt, altijd mooi weer voorspelt.

Het succes van Pinterest

Pinterest is nu een jaar voor iedereen toegankelijk en wint steeds meer aan populariteit. Heb jij al een account?