Hoe kom je op de voorpagina van de krant? (toeval bestaat niet update 27 maart 2015)


Publicatie datum:

Sommige mensen staan om de een of andere manier altijd in de schijnwerpers, dat kan geen toeval zijn.

Gesponsorde koppelingen

Voorpagina krant

Het aantal malen dat mijn zoon al in de krant of op een andere manier in het nieuws is geweest is al niet meer op één hand te tellen. In het begin toen hij klein was kwam dat doordat een bevriende journalist af en toe een jong persoon nodig had voor een artikel over alledaagse dingen die de jeugd bezighoudt en daarna omdat mijn zoon aandacht zocht voor een project wat hij ging doen in India. Maar zoals uit mijn artikel  hoe-kun-je-twee-keer-achter-elkaar-250000-euro-winnen blijkt wordt de kans dat iemand toevallig in de krant komt te staan groter zodra hij een keer in de krant heeft gestaan.

Waarom was mijn zoon in Haarlem bij het station?
De reden dat mijn zoon 6 dagen later op de voorpagina van de krant zou komen te staan was dat hij op zaterdag 21 maart in Haarlem was. Hij was daar omdat hij daar een dag in de winkel van CEX werkte, zie goedkope-gebruikte-smartphones-tablets-games-etc-met-garantie-bij-cex. Er is heel wat voorafgegaan voordat hij die dag in Haarlem aan het werk ging. De reden dat hem gevraagd was een dag bij de CEX vestiging in Haarlem te werken was dat de manager van het CEX filiaal in Haarlem die zaterdag een dag in het CEX filiaal in Alkmaar moest zijn om een aantal dingen te regelen. Ik bracht die morgen mijn zoon naar het station in Grootebroek zodat hij met de trein naar Haarlem kon gaan. Na een half uurtje appte hij me echter dat hij zijn tag vergeten was en dat de trein vanuit Hoorn niet via Alkmaar naar Haarlem ging vanwege werkzaamheden. Ik ben toen naar Hoorn gereden met zijn tag bij me. Ik pikte hem in Hoorn op en liet hem, omdat hij net een paar weken zijn rijbewijs heeft, naar Haarlem rijden zodat hij rijervaring op de snelweg kon opdoen. Ik heb hem afgezet in Haarlem en afgesproken dat hij na zijn werk met de trein via Amsterdam weer naar huis zou gaan. Dat was dus de reden dat hij zaterdagmiddag 21 maart bij het station in Haarlem was.

Station Haarlem

Hoe kom je op de voorpagina van de krant?
Toen mijn zoon zaterdagmiddag 21 maart ’s middag weer vanuit Haarlem met de trein naar huis zou gaan besloot hij nog even voor de ingang van het station een sigaret te roken. Er was op dat moment helemaal niets aan de hand in Haarlem maar toch was er een persfotograaf die een foto nam van het station in Haarlem. Tenminste, dat lijkt zo. Als je echter goed naar de foto kijkt zie je echter dat de fotograaf bewust of onbewust een foto van mijn zoon genomen heeft. Hij is namelijk de enige op de foto die recht in de lens kijkt. Hij heeft dus gezien dat de fotograaf een foto van hem nam. De fotograaf  heeft vervolgens deze foto naar de krant gestuurd en de krant heeft de foto in zijn database opgenomen. Toen de krant vandaag een foto nodig had bij een artikel over een grote stroomstoring in Noord Holland en Flevoland waardoor er geen treinen reden plaatsten ze de meest recente foto van een Noord Holland station. Zo is mijn zoon dus op de voorpagina van de krant beland.

Toeval bestaat niet:
Dit artikel toont voor de zoveelste keer aan dat toeval niet bestaat want het kan geen toeval zijn dat uit miljoenen Noord Hollanders juist mijn zoon op de voorpagina van de krant staat.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie media

Europese bank unie

Welk belang heeft de burger bij een Europese Bank Unie?

Wat is Snapchat en hoe verwijder je Snapchap?

Download de gratis snapchat app en lees hoe Snapchat werkt en hoe je Snapchat weer kunt verwijderen.

Kiezen voor een Algemeen Dagblad abonnement

Hulp bij het maken van de keuze voor een Algemeen Dagblad abonnement. Het AD behoort tot de grootste kranten van Nederland met een sterke redactie.

De gevolgen van fakedocumentaires

Essay over het fenomeen fakedocumentaire

Gossip Girl de TV-Serie

Gossip Girl is een tv-serie over het rijke leventje van de jonge elite aan de Upper East Side van New York. Ze hebben allemaal bijzonder rijke ouders, worden naar hun privé-school gereden in limousines en slápen zelfs in designerkleding.

Geschiedenis van de Nederlandse Radio.

De ontwikkeling van de radio in Nederland.

Wat te doen bij een tekenbeet?

Informatie over preventie en behandeling van tekenbeten

Mag ik alles zeggen?

Mag ik vanwege de vrijheid van meningsuiting alles echt zeggen?

Netflix in een notendop

Eind 2013 werd Netflix met veel kabaal onthaald. De media stonden er bol van: Netflix zou de nieuwe Spotify zijn, maar dan voor films en series. Maar wat is Netflix nu eigenlijk precies?

Vrouw in Beeld wil meer vrouwen in de media

Mediatrainingen speciaal voor vrouwen

Wat voegt Facebook toe aan mijn leven?

Ongeveer 1,23 miljard mensen hebben een Facebook account, maar wat voegt Facebook toe aan mijn leven?

How I met your mother: CBS sitcom over vriendschap en de zoektocht naar die ene vrouw.

How I Met Your Mother is een CBS Sitcom die reeds in het zesde seizoen is beland. Het gaat over de zoektocht van Ted Mosby naar de moeder van zijn toekomstige kinderen.

Wat is humor?

Pirandello en humor

Like this op Facebook

In dit artikel leest u wat de I Like button inhoud en hoe deze is ontstaan.

Wat is er eigenlijk gebeurd met die 50.000 ton paardenvlees?

Opeens stond het nieuws bol van de paardenvlees schandalen, wat is er eigenlijk gebeurd met al dat paardenvlees.

Ontwikkeling van media entertainment

Media entertainment van de 17de eeuw tot aan nu.

Publiek Versus Commercieel

De verschillen tussen publieke en commerciele omroepen.

Hoe kun je, met een mooie weervrouw, altijd mooi weer voorspellen?

Wie wil dat niet, iedere dag mooi weer. Op sommige zenders wordt er, of het nu gaat regenen of dat het zonnig wordt, altijd mooi weer voorspelt.

De iPhone 5

De iPhone is sinds 11 juni 2011 drie jaar in Nederland. Sinds die tijd heeft Apple een groot deel van de markt veroverd op het gebied van de mobiele telefoons. De iPhone 5 zal dan ook niet lang meer op zich laten wachten.

Vatican City

Officiele Italiaanse naam is Citta del Vaticano of meer formeel Stato della Cittá del Vaticano

Gays op TV

Tegenwoordig zijn homosexuele mannen en lesbische vrouwen erg 'hot' op TV

Obama illegale president?

Waar is de officiële geboorteakte van Barack Obama?

Wie is de mol?

Wie ontmaskerd de mol?

Facebook introduceert hashtag

facebook heeft een start gemaakt met de implementatie van hashtag

Breaking bad (5 seizoenen)

Een super goed verhaal lijn van producent Vince Gilligan. Winnar van Emmy award voor beste dramaserie!