Hoe kom je op de voorpagina van de krant? (toeval bestaat niet update 27 maart 2015)


Publicatie datum:

Sommige mensen staan om de een of andere manier altijd in de schijnwerpers, dat kan geen toeval zijn.

Gesponsorde koppelingen

Voorpagina krant

Het aantal malen dat mijn zoon al in de krant of op een andere manier in het nieuws is geweest is al niet meer op één hand te tellen. In het begin toen hij klein was kwam dat doordat een bevriende journalist af en toe een jong persoon nodig had voor een artikel over alledaagse dingen die de jeugd bezighoudt en daarna omdat mijn zoon aandacht zocht voor een project wat hij ging doen in India. Maar zoals uit mijn artikel  hoe-kun-je-twee-keer-achter-elkaar-250000-euro-winnen blijkt wordt de kans dat iemand toevallig in de krant komt te staan groter zodra hij een keer in de krant heeft gestaan.

Waarom was mijn zoon in Haarlem bij het station?
De reden dat mijn zoon 6 dagen later op de voorpagina van de krant zou komen te staan was dat hij op zaterdag 21 maart in Haarlem was. Hij was daar omdat hij daar een dag in de winkel van CEX werkte, zie goedkope-gebruikte-smartphones-tablets-games-etc-met-garantie-bij-cex. Er is heel wat voorafgegaan voordat hij die dag in Haarlem aan het werk ging. De reden dat hem gevraagd was een dag bij de CEX vestiging in Haarlem te werken was dat de manager van het CEX filiaal in Haarlem die zaterdag een dag in het CEX filiaal in Alkmaar moest zijn om een aantal dingen te regelen. Ik bracht die morgen mijn zoon naar het station in Grootebroek zodat hij met de trein naar Haarlem kon gaan. Na een half uurtje appte hij me echter dat hij zijn tag vergeten was en dat de trein vanuit Hoorn niet via Alkmaar naar Haarlem ging vanwege werkzaamheden. Ik ben toen naar Hoorn gereden met zijn tag bij me. Ik pikte hem in Hoorn op en liet hem, omdat hij net een paar weken zijn rijbewijs heeft, naar Haarlem rijden zodat hij rijervaring op de snelweg kon opdoen. Ik heb hem afgezet in Haarlem en afgesproken dat hij na zijn werk met de trein via Amsterdam weer naar huis zou gaan. Dat was dus de reden dat hij zaterdagmiddag 21 maart bij het station in Haarlem was.

Station Haarlem

Hoe kom je op de voorpagina van de krant?
Toen mijn zoon zaterdagmiddag 21 maart ’s middag weer vanuit Haarlem met de trein naar huis zou gaan besloot hij nog even voor de ingang van het station een sigaret te roken. Er was op dat moment helemaal niets aan de hand in Haarlem maar toch was er een persfotograaf die een foto nam van het station in Haarlem. Tenminste, dat lijkt zo. Als je echter goed naar de foto kijkt zie je echter dat de fotograaf bewust of onbewust een foto van mijn zoon genomen heeft. Hij is namelijk de enige op de foto die recht in de lens kijkt. Hij heeft dus gezien dat de fotograaf een foto van hem nam. De fotograaf  heeft vervolgens deze foto naar de krant gestuurd en de krant heeft de foto in zijn database opgenomen. Toen de krant vandaag een foto nodig had bij een artikel over een grote stroomstoring in Noord Holland en Flevoland waardoor er geen treinen reden plaatsten ze de meest recente foto van een Noord Holland station. Zo is mijn zoon dus op de voorpagina van de krant beland.

Toeval bestaat niet:
Dit artikel toont voor de zoveelste keer aan dat toeval niet bestaat want het kan geen toeval zijn dat uit miljoenen Noord Hollanders juist mijn zoon op de voorpagina van de krant staat.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1038
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie media

Amanda Knox; schuldig of niet?

De dood van Merdith Kercher is één van de meest spraakmakende zaken van de 21ste eeuw en daar lijkt gauw weer een hoofdstuk bij te komen.

Netflix in een notendop

Eind 2013 werd Netflix met veel kabaal onthaald. De media stonden er bol van: Netflix zou de nieuwe Spotify zijn, maar dan voor films en series. Maar wat is Netflix nu eigenlijk precies?

Kennedy won op tv, Reagen op de radio. - Het effect van de medialogica op het politieke debat

Het effect van medialogica op het politieke debat. Medialogica heeft zowel de politiek als de media in zijn macht, wat aan te tonen is met het prisoner's dilemma

Publiek Versus Commercieel

De verschillen tussen publieke en commerciele omroepen.

Kan het maken van selfies leiden tot een stoornis?

Volgens APA kan het maken van selfies leiden tot een stoornis.

Wie is de mol?

Wie ontmaskerd de mol?

Verschillende manieren om je publiek niet te vervelen

Het is belangrijk dat het publiek geïnteresseerd blijft. Bij uw communicatie mag uw publiek niet in slaap vallen.

Facebook, een korte handleiding voor starters

Wat is facebook en hoe werkt het?

Facebook: Hoe weet ik of ik word gehackt?

Simpele manier om eventuele hackers te vatten

De reanimatie van X-Factor

Aan het vijfde seizoen van de talentenjacht X-Factor, kunnen ook rappers en DJ's deelnemen. De vraag is: passen rappers en DJ's wel in dit programma?

Politieke Gijzelingen

Het praktiseren van Gijzelen, wordt gebruikt in Politieke onderhandelingen.

Neorealistische films 1: Ladri di Biciclette

Het meesterwerk van Vittorio de Sica

Ben je als TV kijker klant of speelbal?

Er is veel discussie over wat publieke zenders nu wel of niet zouden moeten uitzenden. Een aantal hoofdrolspelers zoals de omroepen, de netmanager en de staatsecretaris dueleren naar hartelust. Hoe staat het met de belangrijkste groep in dit speelveld; de kijker of wel de klant?

Europese bank unie

Welk belang heeft de burger bij een Europese Bank Unie?

Rebirth

In het Oude Egyptische beschaving was Rebirth gebaseerd op Religie, hun geloof in de WederGeboorte ná de dood werd hun drijvende kracht tijdens hun begrafenis rites.

Geen huwelijk voor Paris Hilton.

Paris verveelt zicht snel...

Geschiedenis van de Nederlandse Radio.

De ontwikkeling van de radio in Nederland.

De nieuwe wetten in marketing en communicatie.

Wordt een enterprise 2.0.

Gratis Online tv gids, tv gids vanavond, de tv gids

Gratis TV Gids op Internet. Snel, slim en overzichtelijk. Alle films op tv en primetime overzicht.

SMS misleiding

Beschrijving van wie er achter de meisjes van plezier zitten die 's nacht op de tv reclame te zien zijn.

Wat is 9gag?

Wat houdt 9gag in?

Verborgen boodschappen in reclame

Verborgen of subliminale boodschappen zijn zeer korte signalen die vertoond worden in een film of afbeelding met als doel het gedrag van mensen te beïnvloeden.

Het succes van Pinterest

Pinterest is nu een jaar voor iedereen toegankelijk en wint steeds meer aan populariteit. Heb jij al een account?

Merk

Wat verstaan we onder merken en wat is belangrijk om hierover te weten.

Nederland Tijdschriftenland.

Trends en ontwikkeling binnen het tijdschriften segment.