StarGate


Publicatie datum:

StarGate een Science Fiction Roman

Gesponsorde koppelingen

Een StarGate is een Einstein-Rosen Brug Poort - Bridge Portal Apperaat binnen de Stargate Universum, dat prakktische sneller reizen tussen twee afgelegen locaties mogelijk maakt. De apperaten verschenen voor het eerst in de 1994 Roland Emerich film StarGate en daarna in de tv-serie StarGate SG-1, StarGate Atlantis en StarGate Universe. In deze beschreven Sci-Fi verhalen fungeert StarGate als een Plot Generator, waardoor de hoofdfiguren buitenaardse planeten bezoeken, zonder dat ruimteschepen of andere technologie aan te pas komt. Het apparaat maakt het mogelijk om onmiddelijk te reizen over Intra- en zelfs Intergalactische afstanden.

StarGate Portal  Stargate Portal

Het idee van een Portal voor reizigers is vaak gezien in de geschiedenis van zowel Fantasie en Science Fictiion, vaak met een soortgelijke vorm, een apparaat of een magisch voorwerp in de vorm van een regelmatig of onregelmatig gesloten geometrische vorm gevuld met een water-achtige kabbelende plas dat de grens tussen twee locaties vertegenwoordigt. De StarGate gaat zwaar in op deze opvatting, met de nadruk op de waterige-plas met een merkwaardige mistiek.

Binnen de StarGate Fictional Universe bestaan er Grote Ringen uit een Fictief Super Geleidend Mineraal genaamd Naqahdah. Dit is een zeer instabiele variant Isotoop Naqahdah met een aanzienlijk grotere energie productie capaciteit, en overeenkomstig groter potentieel explosiee Naqahddriah zend straling en kan dodelijk of in niet legale dosis schade toebrengen aan de hersenen, waardoor waanideeën of schizofrenie veroorzaakt wordt.

Adress Dialing  Adress Dialing

Elk StarGate heeft negen punten genaamd Chevrons deze op gelijke afstand rond de omtrek van de poort, deze worden getoest als adres dat wordt gekozen. Op de binnnenste ring is een set van unieke tekens; de Melkweg en Pegasus Poorten, waarbij maar één van deze poorten Sterrenbeelden vertegenwoordigen, waarbij de resterende Symbolen staat voor de Planeet of Punt van Oorsprong, terwijl de  betekenis van de symbolen op de Destiny-Stijl Poorten onbekend is. Het aantal beschikbare symbolen is afhankelijk van het Netwerk, waarin de poort behoort; Milky Way Poorten zijn voorzien van 39 Tekens, terwijl Pegasus en Destiny Poorten er 36 hebben. Zes van deze symbolen plus het punt van oorsprong dienen in kaart te brengen de bepaalde locatie in de ruimte waar men naar toe kan bellen. Extra symbolen kunnen ook geselecteerd worden, waarbij de afstand van de reis de poorten buiten het huidige stelsel is te bereiken, een proces dat aanzienlijk meer energie kost dan Interstellair bellen vereist.

Een groot deel van de inspiratie voor de werking an het apparaat is zwaar getrokken uit de Theoretische AstroFysica, met name die van Black Holes - Zwarte Gaten en Worm Gaten, een hoofdbestanddeel van Sciense Fiction, vaak gebruikt om shortcuts te creeëren door de ruimte. Hoewel deze werkelijk kunnen bestaan, in feite is het niet wijd verspreid om waar dan ook een dergelijke verschijnsel veilig een mens kan transporteren. Wormgaten zullen hoogst waarschijnlijk door overmatige zwaartekracht ontstaan, dat zou de eventuele reiziger vernietigen. In StarGate is dit echter omzeild door het transporteren van een dergelijke reiziger als energie patroon door ze te reïntegreren aan het andere uiteinde.

 

Wormhole   Wormhole

StarGate maakt duidelijk, dat de poorten strikt one-way zijn, een poging om terug te reizen zorgt ervoor dat de reiziger wordt vernietigd. Hoewel het in de eerste aflevering van de Goa'uld die wel terug komt door de poort aan het begin van de film, door te lopen naar de Event Horizon ná het nemen van een gijzelaar In werkelijkheid, belde ze uit de poort met behulp van een in de hand gehouden apperaat. Indien Materie alleen wordt overgedragen via een SterrenPoort, dit betend dat het hele object het Event Horizon voorbij is, zou een persoon of object worden opgehaald uit de Event Horizon, voordat de StarGate automatisch de reiziger zou reïntegreren.

Een Wormhole is verhinderd (dicht) als er een belangrijke belemmering aanwezig is in de StarGate Ring. Een eenvoudige manier om een StarGate af te dichten is om deze te begraven, dit werd gedaan op de Planeet Aarde de area Giza StarGate. Een andere manier voor het regelen van reizen door de StarGate wordt door een barriére net boven de horizon te plaatsen, waarbij bij het binnenkomen door de poort het reïntregreren (vernietigen van) voorkomt.

 

Aardse Technologie in StarGate

In StarGate hebben de mensen van de Planeet Aarde vele ge-avanceerde technologieën op basis van wat SG Teams mee terug namen van hun reizen door de StarGate. Planeet Aarde heeft ook geprofiteerd van de Technische Kennis geleverd door vriendelijke buitenaardse rassen, zoals de Asgard en de Tok'ra.

 

Anti-Prior Apparaat

De Anti-Prior Apparaat is een schijfvormige speaker, uitgevonden naar de psychische krachten van hoog ontwikkelde wezens, namelijkk om de Prior van de Ori te verstoren. Het werkt door het uitzenden van een hoge frequent geluid dat het deel an de hersenen die de psychische vermogens bestuurt verstoort. Na verloop van tijd onderworpen geweest te zijn, is men in staat deze onderwerping te overwinnen.

 

Anti-Waith Retrovirus

Anti- Wraith Retroirus is een virale Gen Therapie ontwikkeld door Dr. Carson Beckett die de Iratu Bug Genen in het Genoom Wraith onderdrukt, waardoor de overblijvende Humane Genen zich doen gelden in het lichaam. Dit veroorzaakt dat het mannelijk Wraith wordt blootgesteld. Geheugen verlies begeleidt de transformatie van de mens. Vrouwelijke Wraith zijn immuun voor de Retrovirus, hoewel het kort en onbekwaam is. De onderdrukte Genen Iratus zullen zichzelf uiteindelijk bevestigen zonder vaste dosis van de Gen Therapie. Als ze dat doen, veranderd het onderwerp terug naar de vorm van verschijning, maar met een duidelijk mens. Het Retrovirus kan worden ingezet in Gas vorm, waardoor een volledige korf schip wordt aangetast.

 

Anti Replicator Gun ARG

De Anti Replicator Gun ARG is een geweer op basis van de Replicator Disruptor gemaakt door Jack O'Neill in New Order voor het gebruik tegen de Asuran Replicators. Het ontwerp an het wapen lijkt losjes gebaseerd op de H&K MP7 Personal Defence Weapon van de XM8 Compacte Karabijn versie. Een veel grotere planetaire schaal, Anti Replicator Gun ARG is onwikkeld in een poging om de Asuran Replicators volledig te elimineren.

 

ATA Gentherapie

De ATA Gentherapie is een therapie die gebruik maakt van een gemodifieerd Retro Virus van de Muis, dor de ATA-gen in te voegen in het genoom van een persoon, geeft dit de mogelijkheid om alle oude technologie die is vereist te by-passen. Het is bij bijna 50% van de patienten succesvol, het duurt ten minste vier uur voor de therapie in te laten gaan en is misschien niet permanent.

 

Chimera

Chimera is de Code naam voor de poging van de Planeet Aarde op het Repliceren van Asgard Holografische Projectie Technologie.

 

Field Remote Expeditionary Device F.R.E.D.

The Field Remote Expeditionary Device F.R.E.D. is een acht wielen drager voor hulp middelen en benodigdheden te vervoeren en wordt meestal verzonden nadat de Planeet is onderzocht door een MALP, direct voor het verzenden van een SG team. Onder de leveringen door de F.R.E.D. uitgevoerd, is een Homing Apperaat, gebruit door de SG Teams om de StarGate o te zoeken als ze verloren is.

                              

Boek

Roc published Four StarGate SG-1 Romans geschreven door Ashely McConnel van 1998 tot 2001. Deze Romans waren alleen verkrijgbaar in de United Kingdom. De publisher aldaar Fandemonium Spécialsés in StarGate SG-1 en StarGate Atlantis, publiceerde het eerste boek in 2005. De StarGate SG-1 Romans waren oorspronkelijk alleen beschikbaar in he Verenigd Koninkrijk, omdat het bedrijf niet het bezit van een licentie had om de boeken te verspreiden, maar de StarGate Atlantis Romans zijn wereldwijd beschikbaar. Alle boeken zijn geschreven als Canon, dat wil zeggen, ze proberen om de show te recreëren. MGM leest en keurt alle romans.

Boekhandel Internet Winkel ; GateWorld at Http://www.gateworld.net/books/atlantis.shtml

Boekhandel Internet Winkel ; Amazon at Http://www.Amazon.co.uk

 

Film

StarGate is een in 1994 Frans-Amerikaans Avontuur Science Fiction vrijgegeven door Metro Goldwyn Mayer MGM en Carolco Pictures. Gemaakt door Dean Devlin en Roland Emmerich, de film is de éérste release in de StarGate franchise. De plot draait om een premisse van een StarGate een ouder ring vormig apperaat dat een wormgat vormt, waardoor reizen naar een soortgelijjk apperaat elders in het Universum creeërt. Centrale plot van de film onderzoekt de theorie van Buitenaardse Wezens die een invloed hebben op de menselijke beschaving. 

Film Internet Winkel ; SFseries at Http://sfseries.nl/stargate-films 

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker PattyEagle

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 40
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie media

Merk

Wat verstaan we onder merken en wat is belangrijk om hierover te weten.

Bangalijstjes, gaat het te ver?

Er schijnt zelfs een meisje zelfmoord te hebben gepleegd!? Wat klopt en wat niet?

Komen de jaren 80 actiehelden terug

Komen de grote actiehelden terug op het witte doek?

Emoticons.

Emoticons zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze multimedia maatschappij.

Documentaire of fictiefilm?

Wat is het verschil tussen een documentaire en een fictiefilm?

Politici en sociale media

Wat maakt Twitter zo populair dat iedereen het doet? Sinds de oprichting van dit sociale netwerk in 2006 hebben miljoenen mensen zich aangemeld en zijn volop aan het ‘tweeten’ geslagen.

Waarom is marktplaats een groot succes geworden?

Hoe marktplaats een groot succes heeft kunnen worden.

Guerrilla marketing

Wat te weten over guerrilla marketing.

Waarom lijkt niemand op zijn selfie?

Steeds meer mensen maken selfies van zichzelf maar waarom lijkt niemand op zijn selfie?

Scarface

Tony Montana in Scarface Money Power Respect

Super Size Me

Een betoog over de documentaire 'Super Size Me'

Nel Veerkamp overleden.

Nel Veerkamp is op 9-11-2010 overleden

Wat is 9gag?

Wat houdt 9gag in?

Vatican City

Officiele Italiaanse naam is Citta del Vaticano of meer formeel Stato della Cittá del Vaticano

Hoe word je Dj? Dj worden als professionional

Dj worden met een opleiding tot Dj, waar moet je zijn en wat kan je leren?

Het gebruik van online vragenlijsten

De voor- en nadelen van het afnemen van vragenlijsten via internet

Like this op Facebook

In dit artikel leest u wat de I Like button inhoud en hoe deze is ontstaan.

Wat er gebeurt er met je social media accounts bij overlijden?

Nu kan je via een social media testament bij de notaris vastleggen wat er moet gebeuren met je accounts bij overlijden

Bloggen

Het hoe en waarom van het bloggen.

Eerste live zelfmoord in Utopia?

Na een live zelfmoord op Fox ook de eerste live zelfmoord in Utopia?

Worden Adsense advertenties met meisjes met grote borsten de trend?

Steeds meer Adsense advertenties bevatten meisjes met grote borsten, wordt dit de nieuwe trend bij Adsense?

Wat doet een moderne consument in de winkel?

De meeste winkels hangen vol met allerlei uitingen en sfeer posters, maar wat doet de moderne consument in de winkel?

Twitter, de nieuwe rage.

Waarom is Twitter een groot succes geworden?

De impact van social media als Facebook en Twitter

Facebook heeft een grote kracht in het bereiken van mensen. Merthe wilde een verjaardagsfeestje organiseren via facebook, wat gigantisch uit te hand liep.

Hoe kom je op de voorpagina van de krant? (toeval bestaat niet update 27 maart 2015)

Sommige mensen staan om de een of andere manier altijd in de schijnwerpers, dat kan geen toeval zijn.