Rebirth


Publicatie datum:

In het Oude Egyptische beschaving was Rebirth gebaseerd op Religie, hun geloof in de WederGeboorte ná de dood werd hun drijvende kracht tijdens hun begrafenis rites.

Gesponsorde koppelingen

Dood was gewoon een tijdelijke onderbreking, in plaats van volledige beëindiging van het leven. Het eeuwige leven werd gewaarborgd door middel van vroomheid aan de Goden. Ieder mens bestaat uit het Fysieke Lichaam welk we de KA, de BA en de AKH noemen. De Naam en Shadow werden ook Levende Wezens benoemd. Om van het AfterLife - het Leven Ná de Dood - te genieten moeten al deze elementen worden ondersteund en beschermd worden tégen schade.

                                   KA

De Egyptenaren hadden een extreem uitgebreide geloof in de dood en het hiernamaals. Zij geloofden dat de mens een KA bezat - KA staat voor Levens Kracht -, die het lichaam op het punt van de dood achter laten. In het Leven krijgt de KA zijn voeding van eten en drinken, dus word aangenomen, dat de KA offers van voedsel en vocht moet blijven ontvangen. Na de dood kan KA nog stees de Spirituele essentie van verbruik ontvangen. Elk person had ook een BA, dat is de set van Geestelijke kenmerken die uniek zijn voor elk persoon. In tegenstelling tot de KA blijft de BA bevestigd aan het lichaam ná de dood.

Egyptische begrafenis Rituelen zijn bedoeld om de Ba los te maken van het Lichaam, zodat hij vrij kan bewegen en om het weer met de KA te hechten, zodat het op kan leven als een AKH. Het is echter belangrijk dat het lichaam van de overledene behouden blijft, zoals de Egyptenaren geloofden dat de BA terug in zijn lichaam komt om elke avond nieuw leven te ontvangen voordat deze in de ochtend ontstaat als AKH.

Egyptenaren geloofden ook, dat gemuificeerd worden en in een sarcophagus - dat is een ancient Egyptische doodskist - gelegd worden, de enigste manier was om een AfterLife - dat is een Leven Ná de Dood - te hebben. Alleen dan wanneer het lijk naar behoren wordt gebalsemd en begraven word in een Mastaba, dan kunnen de doden opnieuw leven in de Fields of Yalu en de Zon begeleiden naar zijn dagelijkse opkomst. Vanwege de gevaren in het hiernamaals, werden de overledenen geplaatst in een tombe.

  Tombe Mummi Mummi Female 

 Om het leven voor alle eeuwigheid te bewaken en aan de voorzijde van Osiris te worden gepresenteerd, wordt het lichaam bewaard door mummification - mummificeren. Dit zodat de Ziel zich kan herenigen met lichaam en zijn plezier kan beleven in het AfterLife.

Het belangrijkste proces van mummifiation is het behoud van het lichaam door het drogen met behulp van Natron.  Natron is een natuurlijk materiaal, gevonden in Wadi Natrun, dat is als een combinatie van zuiverings-zout en zout. Het lichaam wordt afgetapt van vloeistoffen en links met de huid, haar en spieren behouden.

Dit proces was beschikbaar voor iedereen die het zich kon veroorloven. Men geloofde zelfs dat degenen die zich dit proces niet konden veroorloven toch nog steeds het plezier van AfterLife kon genieten met de juiste Reciting van Spells - Reciteren van Spreuken. De meest klassieke en gemeenschappelijke meethode voor mummificatie dateert uit de 18e Dynastie. De eerste stap was de Inwendige Organen en Vloeistoffen te verwijderen, zodat het lichaam niet zou vergaan. De balsemers haalde de hersenen uit de schedel, doormiddel van een proces genaamd excerebration door een scherp voorwerp in het neusgat te plaatsen, waarna deze de hersenen doorboorden en de hersenen liquid - vloeibaar werden. De hersenen werden eruit te gooien, omdat men dacht dat het Hart deed denken. De volgende stap was het verwijderen van de Interne Organen, de Longen, het Lever, de Maag en de Darmen. Deze werden geplaatst in Canopic Potten met deksels in de vorm van de Hoofden van de Beschermende Goden, de Vier Zonen vn Horus. Het Hart bleef in het Lichaam, omdat in de Hal van het Oordeel deze zou worden afgewogen tegen de Veer  van Ma'at. Nadat het lichaam werd gewassen met Wijn, werd deze gevuld met zakken Natron. Het droogproces duurde 40 dagen.

Het tweede deel van het proces duurde 30 dagen. Dit was de tijd waarin de overledene veranderde in een Semi Divine Being - dat betekend Semi Goddelijke Wezen. Alles wat er dan nog in het lichaam ná het Eerste Proces zit wordt verwijderd, gevolgd door het aanbrengen van de Eerste Wijn en dan de Oliën. De Olien waren Rituele Doeleinden, alsook het voorkomen van de Ledematen en Botten Breken tijdens het Wikkelen. Het Lichaam werd soms gekleurd met een Gouden Hars. Dit beschermde het Lichaam tegen Bacteriën en Insecten. Dit was ook gebaseerd op de overtuiging dat Goddelijke Wezenz vlees hadden van Goud. Het Lichaam was gewikkeld in verband met amuletten, terwijl een Priester Prayers Recited en Incense Branden. Het aankleden gebood Physical Protectection - dat betekend; Lichamelijke Bescherming - en de Rijkere hadden zelfs een Begrafenis Masker op.

Tijdens deze 70 dagen durende Ceremoniële Proces zijn allen aangesloten op Osiris en tijdens de Lengte dat de Ster Sothis afwezig was van de Hemel.

Veel mummies werden voorzien van enige vorm van literatuur om mee te nemen naar het hiernamaals. De meeste literatuur bestaat uit lijsten van spreuken en instructies voor het navigeren van het hiernamaals. Tijens het Oude Rijk, alleen de Pharao had toegang tot dit materiaal, dat wetenschappers de Piramide Teksten noemen. De Piramide Teksten zijn een verzameling van Spreuken om de Koninklijke Opstanding te verzekeren en de Pharao te beschermen tegen diverse kwaadaardige invloeden. De Pharao Unas was de éérste die deze verzameling van spreuken gebruikte, zoals deze en een paar later gedateerde Pharao's deze inscripties hebben geschreven op de muren van hun piramides. Deze teksten werden individueel gekozen uit een grotere bank van spreuken.

Aangekomen bij bij de beloning in het AfterLife was een veeleisende beproeving, die een zonde-vrije hart en de kunst van Reciting Spells, Passwords en Formules van de Book of the Dead. In de Hall of Two Truths, het hart van de overledene werd aldaar gewogen tegen de Shu Feather of Thruth en Justice uit de Hoofdtooi van de Godin Maát. Als het hart lichter was dan de veer, konden ze het hart doorgeven, maar als het hart zwaarder was, zou deze worden verslonden door de Demon Ammit.

 Hieroglyphics, crafting on the walls  Hieroglyphics, crafting on the walls

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker PattyEagle

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 40
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie media

Documentaire of fictiefilm?

Wat is het verschil tussen een documentaire en een fictiefilm?

Weg met de krant

Over de veranderingen in de krantenwereld

Waarom Poetin Oost-Oekraïne niet zal aanvallen

Poetin heeft de wereld in zijn greep. Met veel machtsvertoon voert hij de druk op op de regering van Oekraïne. Gezien de laatste toezeggingen met succes.

De iPhone 5

De iPhone is sinds 11 juni 2011 drie jaar in Nederland. Sinds die tijd heeft Apple een groot deel van de markt veroverd op het gebied van de mobiele telefoons. De iPhone 5 zal dan ook niet lang meer op zich laten wachten.

Onbeschaamd van roddels over sterren snoepen

We zijn verlekkerd op roddels over sterren. We voelen ons dichter bij celebritys als we een deel van hun leven kennen.

Zijn media grenzeloos?

Moet in de media alles worden verteld en getoond, of zijn er grenzen?

Eerste live zelfmoord in Utopia?

Na een live zelfmoord op Fox ook de eerste live zelfmoord in Utopia?

Friends (tv-serie)

Friends is een Amerikaanse comedy over zes vrienden die zich afspeelt in New York.

Waarom wordt Grace Helbig (helbsg) zo goed gevonden op Google?

Grace Helbig dankt haar bekendheid vooral aan Youtube, waarom wordt ze zo goed gevonden?

Aanrader: de film Kaos

De prachtige verhalen van Pirandello verfilmd

Hoe blijf je als aantrekkelijke oude zangeres hot?

Zowel Adele Bloemendaal, Do (Dominique van Hulst) als Patricia Paay zijn op late leeftijd nog steeds hot gebleven, hoe blijf je als aantrekkelijke oude zangeres hot?

Foltering

Politieke Folteringen kunnen sterk variëren van Sadistische Bevrediging tot aan Interegation

Gratis naar de film met Filmtest

Je kunt op veel manieren gratis naar de film, de leukste manier om de nieuwste Nederlandse films te zien is.

(A)sociale media: Hobby of verslaving?

Social Media verslaving, wanneer verslaafd, nadelen social media/facebook

Scarface

Tony Montana in Scarface Money Power Respect

Instagram - wat is het en hoe werkt het?

De Instagram app, hoe werkt deze precies

Ontwikkeling van media entertainment

Media entertainment van de 17de eeuw tot aan nu.

Alles overde nieuwswebsite www.nu.nl

www.nu.nl is één van de populairste websites van Nederland, lees hier alles over www.nu.nl

Hoe kun je gratis onbeperkt voetbal kijken?

Steeds meer voetbalkanalen zitten achter de decoder, hoe kun je gratis onbeperkt voetbal kijken?

Opkomende platforms Tumblr & Path

Opkomende platforms Tumblr & Path

Wat doet een moderne consument in de winkel?

De meeste winkels hangen vol met allerlei uitingen en sfeer posters, maar wat doet de moderne consument in de winkel?

Goede SEO tools

SEO tools zijn er genoeg. Welke SEO tools kun je eigenlijk niet missen? Bekijk ze hier!

Het AMBER Alert. Werkt het of pure geldverspilling?

Dit artikel gaat over het AMBER alert. Is het een systeem wat echt werkt of alleen maar pure geldverspilling?

Artiesten na hun dood toch 'levend' op het podium

Tupac/2pac kwam tot leven als hologram. Hologram concerten zijn populair, moeten overleden artiesten opnieuw tot leven komen en optreden?

Het filmfestival van Cannes

Informatie over het jaarlijkse filmfestival van Cannes