Breaking bad (5 seizoenen)


Publicatie datum:

Een super goed verhaal lijn van producent Vince Gilligan. Winnar van Emmy award voor beste dramaserie!

Gesponsorde koppelingen

Van alle series die ik heb gekeken is dit wel de beste ooit. Vanaf de eerste aflevering wil je alleen maar nog meer zien en het is moeilijk om niet nog 1 aflevering te kijken. Voordat je het weet ben je een seizoen verder Cool

Genre: Misdaad/drama

62 afleveringen (2008 -2013)

Winnaar van 6 Emmy awards!

Van de Amerikaanse producent Vince Gilligen is dit toch wel zijn juweeltje naar mijn idee. Het is een spannende serie waarvan je af en toe op punt van je bank zit van de spanning.

Als je begint denk je misschien dat het suf is omdat het over een scheikunde leraar gaat genaamd Walter White. Hij heeft net te horen gekregen dat hij terminale longkanker heeft en niet lang meer zal leven. Dit tot zijn grote schrik want zijn vrouw is zwanger van hun tweede kind en hij wil zijn gezin niet achter laten alleen en zonder geld. 

Dit was zijn insteek om te besluiten om het slechte nieuws  voor zich te houden en een manier te bedenken hoe hij snel aan geld kan komen wat hij achter kan laten voor zijn gezin als hij dood is.

Hij komt in contact met een oud leering van hem genaamd Jesse Pinkman. Jesse is nu een drugsdealer en verkoopt crystal meth. Walter stelt voor om zelf meth te maken en dat Jesse het dan verkoopt voor hun.

De Bedoeling begint klein en beetje onschuldig maar omdat Walter een goeie scheikunde leraar is snapt hij heel goed hoe hij goede crystal meth moet maken en de meth die hij maakt heeft een opvallend blauwe kleur. Dit wordt heel snel hun handels merk en iedereen wil ineens deze meth omdat het zo puur is.

Wat begint als iets suf en onschuldig loopt  elke aflevering weer meer uit de hand en worden zij steeds groter. De macht en geld is voor Walter een dikke kick waardoor hij niet stopt terwijl hij allang genoeg geld had om achter te laten. Van de drugsdealer op straat komen ze bij de baas over de straat en uiteindelijk bij de drugs kartel in Mexico. Dit zijn gevaarlijke mensen waar je echt niet mee in contact wil komen.

Al die tijd is Walter ook nog aan het liegen tegenover zijn gezin dus de spanning dat het uitkomt is ook heel erg aanwezig voor de eerste seizoenen.

Voor mij is dit tot nu toe de beste serie ooit. Niet alleen heeft het een goede verhaal lijn maar de spanning is er 5 seizoenen lang!

 

Leuke feiten over de serie:

* Het totale aantal afleveringen (62 in totaal)heeft te maken met scheikunde. Het  62ste element van het periodieke stelsel is namelijk Samarium. Bepaalde delen van Samarium worden om het echt gebruikt om long kanker te genezen.

* De coördinaten van Walt's lotto ticket die in de film leiden naar zijn geld die hij verstopt heeft, leiden in het echt naar de studio waar Breaking bad is opgenomen.

* Werner Heisenburg (de naam die Walter White gebruikt als schuilnaam) is 1 van de belangrijke scheikundigen van de 20ste eeuw


Foobie gebruiker Natje55

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 3
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie media

Bedruk eenvoudig en snel je leukste bierviltje

Je hoeft vandaag de dag geen Heineken, Amstel of Grolsch meer te heten om te kunnen pronken met je eigen bierviltjes. Moderne digitale druktechnieken zorgen er namelijk voor dat je dergelijke viltjes ook in kleine oplages af kunt nemen.

Stemwijzer

Een kritische blik op stemwijzer.

Alles overde nieuwswebsite www.nu.nl

www.nu.nl is één van de populairste websites van Nederland, lees hier alles over www.nu.nl

Bloggen

Het hoe en waarom van het bloggen.

De reanimatie van X-Factor

Aan het vijfde seizoen van de talentenjacht X-Factor, kunnen ook rappers en DJ's deelnemen. De vraag is: passen rappers en DJ's wel in dit programma?

Obama illegale president?

Waar is de officiële geboorteakte van Barack Obama?

Gratis naar de film met Filmtest

Je kunt op veel manieren gratis naar de film, de leukste manier om de nieuwste Nederlandse films te zien is.

Gossip Girl de TV-Serie

Gossip Girl is een tv-serie over het rijke leventje van de jonge elite aan de Upper East Side van New York. Ze hebben allemaal bijzonder rijke ouders, worden naar hun privé-school gereden in limousines en slápen zelfs in designerkleding.

Het geheim van www.thevoiceofholland.com

The Voice of Holland is één van de meest succesvolle televisie programma’s van dit moment, wat is het geheim van dit succes.

Emoticons.

Emoticons zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze multimedia maatschappij.

Breaking bad (5 seizoenen)

Een super goed verhaal lijn van producent Vince Gilligan. Winnar van Emmy award voor beste dramaserie!

Wat voegt Facebook toe aan mijn leven?

Ongeveer 1,23 miljard mensen hebben een Facebook account, maar wat voegt Facebook toe aan mijn leven?

Nederland Tijdschriftenland.

Trends en ontwikkeling binnen het tijdschriften segment.

Goede SEO tools

SEO tools zijn er genoeg. Welke SEO tools kun je eigenlijk niet missen? Bekijk ze hier!

Onvoorwaardelijke liefde en vampiers in horror- en actiefilm Blade II.

De horror- en actiefilm Blade II is de tweede film in de Blade-trilogie, gebaseerd op het Marvel Comics personage Blade.

The Matrix

The Matrix is een sciencefictionfilm uit 1999.

Wie is Tabatha Coffey?

Tabatha Coffey is bekend als de vrouw die noodleidende kapsalons weer op pad helpt, maar wat wil jij nog meer van haar weten?

Het succes van Pinterest

Pinterest is nu een jaar voor iedereen toegankelijk en wint steeds meer aan populariteit. Heb jij al een account?

Hoe kom je op de voorpagina van de krant? (toeval bestaat niet update 27 maart 2015)

Sommige mensen staan om de een of andere manier altijd in de schijnwerpers, dat kan geen toeval zijn.

Kennedy won op tv, Reagen op de radio. - Het effect van de medialogica op het politieke debat

Het effect van medialogica op het politieke debat. Medialogica heeft zowel de politiek als de media in zijn macht, wat aan te tonen is met het prisoner's dilemma

Het Gerbner Model

Wat is het Gerbner Model

Hoe blijf je als aantrekkelijke oude zangeres hot?

Zowel Adele Bloemendaal, Do (Dominique van Hulst) als Patricia Paay zijn op late leeftijd nog steeds hot gebleven, hoe blijf je als aantrekkelijke oude zangeres hot?

Telegraaf nieuws, dagblad De Telegraaf

Het dagelijks verschijnende dagblad De Telegraaf houdt u op de hoogte van het laatste nieuws uit binnen- en buitenland.

Foobie Artikelen

Elke dag nieuwe informatie over allerlei onderwerpen, geld verdienen met het schrijven van artikelen.

Merk

Wat verstaan we onder merken en wat is belangrijk om hierover te weten.