De iPhone 5


Publicatie datum:

De iPhone is sinds 11 juni 2011 drie jaar in Nederland. Sinds die tijd heeft Apple een groot deel van de markt veroverd op het gebied van de mobiele telefoons. De iPhone 5 zal dan ook niet lang meer op zich laten wachten.

Gesponsorde koppelingen

Wie heeft er tegenwoordig nou geen product van Apple thuis liggen. Iedereen heeft toch wel een iPod, iPad of iPhone. Vooral de laatstgenoemde heeft de afgelopen jaren de standaarden gezet voor de touch screen technologie en de mobiele telefonie.
Iedere keer weer weet Apple ons te betoveren met prachtig design, kwaliteit en innovatie.
Zo ook de nieuwste sensatie van Apple: de iPhone 5.

Release?
Apple heeft het reeds bevestigd: in het derde kwartaal van 2011 zal de wereld kennismaken met een nieuwe iPhone: de iPhone 5. Volgens insiders zal Apple deze nieuwe smartphone aankondigen in begin augustus en zal deze, slechts één maand later, op de markt komen in de Verenigde Staten. Net zoals bij de iPad 2 zullen andere landen in de loop van de maand, na release, de iPhone 5 uitgeven.

Waarom zal Apple nu met de iPhone 5 komen?
Na de verkoop van ongeveer 20 miljoen iPhones het afgelopen kwartaal, zal Apple met een nieuwe release volgend kwartaal een nieuw hoogtepunt bereiken.
Ook nu bekend is dat 50% van de smartphone gebruikers nu zou kiezen voor een iPhone, lijkt de komst van een nieuwe iPhone de laatste stap naar heerschappij op de smartphonemarkt.
Ten slotte heeft Apple inmiddels zo'n 300 machines gekocht om gebogen glas voor het scherm van de telefoon te fabriceren. Apple heeft deze machines zelf gekocht omdat andere fabrikanten machines te duur en onrendabel zouden vinden; de investering is te groot.


De Specs

De belangrijkste bevestigde vernieuwingen van de iPhone 5 zijn op dit moment een groter scherm: 4 Inch. Daarnaast is dit scherm ook verbeterd ten opzichten van de iPhone 4.
Ook heeft de nieuwe iPhone 8 megapixel camera met nieuwe features zoals een panorama functie en een LED-flitser. Dit ten opzichte van de 5 megapixel camera van de iPhone 4. Een gerucht gaat dat er een 3d-camera in deze nieuwe smartphone zou zitten maar hier wil Apple niet op in gaan.
De grootste vernieuwing zal echter een versterkte processor zijn. Geruchten hebben het zelfs over een dual-core processor, maar dat is nog niet zeker. Door deze sterkere processor wordt de iPhone 5 veel sneller dan zijn voorganger en kan hij gemakkelijker meerdere programma's tegelijk afspelen. Daarnaast zal een sterkere processor de iPhone 5 een sterkere positie op de gamingmarkt, door geavanceerdere games.

De geruchten

Zoals gewoonlijk brengt een nieuwe iPhone een berg aan geruchten met zich mee. Zoveel zelfs dat men door de bomen het bos niet meer ziet. Een aantal geruchten zijn echter sterk en zijn zeer waarschijnlijk.

Een 4g ondersteuning

4g is vrijwel het sterkste internet netwerk wat er bestaat. Het kan zo'n 100 mbps - 1Gbps aan.
Dit betekend dat mobiel internet naar een nieuw niveau getild wordt. Het is daarom goed voor te stellen dat Apple zijn nieuwste vlaggenschip uitrust met een 4g-functie, dit zou het toestel immers een vrijwel unieke functie geven en zorgen voor een groot scala aan nieuwe gebruikers.
Dit gerucht wordt echter ook hier en daar tegengesproken. Het 4g-netwerk is er tot nu toe vrijwel alleen in de Verenigde Staten. In Nederland en in vele andere Europese landen ligt de beschikbaarheid nog zeer laag, ondanks dat er hard aan dit netwerk gebouwd wordt. Een 4g ondersteuning zou de telefoon onnodig duur maken voor de EU.

Zoals altijd is Apple weer één van de allersterkste merken ter wereld. De vibe rondom de iPhone 5 leeft en wordt alleen maar sterker. Vooral nu er steeds meer bevestigd wordt over deze geweldige hardware. Nog heel even wachten en dan kan de iPhone 4 in de kast naast de oude iPods en zit de iPhone 5 in onze broekzak.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 3
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie media

Mystery popstar rood ontmaskerd.

8-11-2010 Mystery popstar rood heeft zich ontmaskerd.

Het Gerbner Model

Wat is het Gerbner Model

Facebook likes - Jou wereld van vind-ik-leuks

Een duim omhoog en de tekst 'vind ik leuk' hoort bij Facebook

Documentaire of fictiefilm?

Wat is het verschil tussen een documentaire en een fictiefilm?

Dagblad De Pers

Informatie over dagblad De Pers

Amanda Knox; schuldig of niet?

De dood van Merdith Kercher is één van de meest spraakmakende zaken van de 21ste eeuw en daar lijkt gauw weer een hoofdstuk bij te komen.

Wat er gebeurt er met je social media accounts bij overlijden?

Nu kan je via een social media testament bij de notaris vastleggen wat er moet gebeuren met je accounts bij overlijden

Timeless Anime deel 1

Timeless Anime gaat over tijdloze Japanse Anime series. Dit artikel zal uit meer delen bestaan.

Amy Winehouse

De bekende Britse zangeres Amy winehouse is afgelopen zaterdag, 23 juli komen te overlijden. Wat is het verhaal achter deze legende?

Waarom is marktplaats een groot succes geworden?

Hoe marktplaats een groot succes heeft kunnen worden.

Meer volgers op twitter

Tips voor meer volgers op twitter!

De Natalee Holloway affaire

Wat heeft de affaire voor de onderzoeksjournalistiek betekend?

Twitter, de nieuwe rage.

Waarom is Twitter een groot succes geworden?

Mag ik alles zeggen?

Mag ik vanwege de vrijheid van meningsuiting alles echt zeggen?

Het belang van social media, het belang van Facebook, het belang van Twitter

Ook jij bent van groot belang voor de social media als Facebook en Twitter.

De 30 September Movement, Indonesia

G30S ook wel bekend bij de Gestapu for Gerakan September Tiga Puluh ook bekend als de Gestok of Gerakan Satu Oktober

Scarface

Tony Montana in Scarface Money Power Respect

Glee - de hitserie uit Amerika

Glee is een musical tv serie die sinds kort nu ook in Nederland op de buis is.

Opkomende platforms Tumblr & Path

Opkomende platforms Tumblr & Path

Hoe kun je, met een mooie weervrouw, altijd mooi weer voorspellen?

Wie wil dat niet, iedere dag mooi weer. Op sommige zenders wordt er, of het nu gaat regenen of dat het zonnig wordt, altijd mooi weer voorspelt.

Hoe beschrijf je een doelgroep?

Hoe geef je een goede beschrijving van een doelgroep?

Zinderende zomercliffhanger GTST

Een zomer lang in spanning

Neorealistische films 1: Ladri di Biciclette

Het meesterwerk van Vittorio de Sica

Ben je als TV kijker klant of speelbal?

Er is veel discussie over wat publieke zenders nu wel of niet zouden moeten uitzenden. Een aantal hoofdrolspelers zoals de omroepen, de netmanager en de staatsecretaris dueleren naar hartelust. Hoe staat het met de belangrijkste groep in dit speelveld; de kijker of wel de klant?

Komen de jaren 80 actiehelden terug

Komen de grote actiehelden terug op het witte doek?