Het ontstaan van The Voice of Holland


Publicatie datum:

De meeste mensen weten dat Roel van Velzen samen met John de Mol de bedenkers zijn van The Voice of Holland. In dit artikel lees je hoe dat is gegaan, maar ook nog vele andere feiten over de juryleden en kandidaten.

Gesponsorde koppelingen

Een programma als TVOH ontstaat niet zomaar. Iemand moet vragen om een nieuw programma en naar aanleiding van dat verzoek wordt het programma ontwikkeld. Voordat de eerste uitzending wordt uitgezonden is er vaak al een hoop gebeurd. En na de eerste paar uitzendingen gebeurt er dan nog veel meer ... het programma wordt een hit! 

Na de vele, vele talentenjachten werd het wel eens tijd voor iets nieuws. Nederland begon het concept van Idols en X-factor een beetje saai te vinden en de kijkcijfers werden steeds minder. En vooral RTL wilde met iets nieuws komen.

Het idee. 

Programmadirecteur bij RTL Erland Galjaard heeft daarom John de Mol benaderd en gevraagd of hij net iets verder kon gaan dan de vorige talenten shows. John de Mol is toen gaan brainstormen met zijn team. Het was uiteindelijk Roel van Velzen die het idee gaf van de blind auditions. John de Mol heeft dit idee verder uitgewerkt met het draaien van stoelen daarbij. En dat maakt dit programma uniek. De jury ziet de kandidaten niet en moet puur op stem afgaan. Dit zorgt regelmatig voor verbaasde gezichten wanneer de jury zich dan omdraait. Ze verwachten immers een bepaald uiterlijk, maar kunnen compleet verrast zijn, wanneer iemand er heel anders uit blijkt te zien. Dit werd heel mooi duidelijk bij kandidaat Paul Turner. Paul zong tijdens zijn blind audition het liedje Valerie op geheel eigen wijze. Toen juryleden Roel en Nick&Simon omdraaiden werden ze erg blij verrast met de unieke verschijning van Paul Turner. Ze wisten toen al dat hij een finale kandidaat zou kunnen worden.
 Paul Turner

De juryleden.

John de Mol wist dat ook de juryleden niet zomaar wat namen moesten zijn. Dit moesten de topartiesten uit de Nederlandse muziekwereld worden. De eerste namen van de juryleden waren eigenlijk: Treintje Oosterhuis, Marco Borsato, en Gordon. Roel van Velzen stond altijd al vast omdat hij mede het programma bedacht had. Maar de beoogde juryleden bedankten allemaal, vooral omdat hun agenda al zo vol zat. Daarom werden de juryleden van seizoen 1: Angela Groothuizen, Jeroen van de Boom, Nick&Simon en Roel van Velzen. Ook dit zijn natuurlijk respectabele namen in de muziekwereld, maar achteraf werd ook bekend dat Anouk voor Angela Groothuizen benaderd was, maar die bedankte met de woorden: "Ach joh, dat is niks voor mij, dan loop ik halverwege toch weer weg!" Het programma is mede een succes geworden door de interactie van de coaches onderling. Leuke kritieken en voldoende zelfspot is ook een goed onderdeel van het programma geworden. In seizoen 2 kwam Marco Borsato in de plaats van Jeroen van de Boom. Naar mening van vele mensen is nu de interactie van de juryleden nog leuker en spontaner geworden. Dus Marco past goed in het bestaande team. Voor het 3e seizoen wordt Angela Groothuizen bedankt. Iets waar ze zelf al vrij snel vrede mee had. Haar opvolger wordt nu wel Treintje Oosterhuis. Treintje is een goede vriending van Angela, dus ze hebben hier wel eerst contact over gehad. Angela laat constant zien wat voor proffesional ze is. Treintje heeft nu wel tijd vrij in haar agenda voor alle opnamens en Angela gunt haar vriendin het beste. Daarom kunnen we alleen maar lof aan Angela geven! Jury seizoen 1

De kandidaten.

De kandidaten die meedoen aan de blind auditions komen daar niet zomaar optreden. Iedereen kan zich opgeven voor TVOH, maar ze moeten dan eerst auditie doen. Deze auditie wordt niet gefilmd. Alleen de kandidaten die echt goed kunnen zingen komen bij de blind auditions. Dit is dus ook een groot verschil met de X-factor en Idols, waarbij een groot gedeelte van de eerste afleveringen draait om het vermaak van slecht zingende kandidaten. Hierin onderscheid TVOH zich dus van alle andere talentenjachten.

Omdat John de Mol wil benadrukken dat zowel jong als oud en bekende en minder bekende mensen mee kunnen doen met dit programma, kunnen er ook mensen uitgenodigd worden om auditie te doen. De juryleden weten echter niet wie er auditie doen, dus beoordelen de kandidaten alleen op stem. Hierdoor kan het dus ook gebeuren dat er niemand draait voor relatief bekende namen. Dit gebeurde bijvoorbeeld bij Chaira Borderslee. Zij is een bekende musicalster, die daarnaast ook niet erg goed kan dansen en zingen. Tijdens haar auditie draaide er geen jurylid om, waardoor ze niet verder in het programma kwam. Dit tot haar eigen ontsteltenis. Hierdoor werd ze zo boos, dat ze verschillende negatieve uitlatingen over het programma had. Dit leverde haar een boete van 5.000 euro op. Deze boete heeft ze tot nu toe nog niet betaald.

De toekomst.

Het programma TVOH wordt al in meerdere landen uitgezonden. Waarschijnlijk zal dit alleen nog maar blijven groeien. In elk land waar het wordt uitgezonden slaat het concept goed aan. Dit betekend dat John de Mol hier ook financieel goede zaken mee doet. Maar aan de andere kant heeft hij ook dit concept bedacht en goed op de markt gebracht. Hij komt in contact met de juiste personen in het buitenland en door een goede marketing kan dit programma zo groot worden.

Maar ook in Nederland heeft John de Mol niet stilgezeten. Daarom dat na de finale van seizoen 2 er een nieuwe versie van TVOH op de buis is geweest. Namelijk The Voice kids. Het aantal plaatsen voor de eerste audities waren al razendsnel vol. De opzet van het programma was hetzelfde. Dezelfde blind auditions en dezelfde juryleden. Maar dan wel zonder Roel van Velzen, want die werd papa en dat is ook belangrijk! The Voice Kids bleek bijna net zo populair als The Voice. Het niveau van de kinderen was erg hoog en de kijkcijfers van het programma waren erg goed. Ook de kinderen kregen dus hun eigen concert. Een concert die natuurlijk ook gewoon weer uitverkocht was. Aankomend seizoen zal Roel van Velzen er natuurlijk wel weer gewoon bij zijn.

Hoe groot het programma in de toekomst nog gaat worden weten we niet, maar dat dit concept een succes is geworden door vernieuwing is duidelijk. Nederland en de rest van de wereld zal hier 1000 voicesnog heel lang over blijven praten. De populariteit van dit programma werd al snel duidelijk toen de juryleden in 2011 deze single uitbrachten. Dit werd dan ook een leuke hit. The song heet 100 voices. Klik maar op het plaatje om te luisteren....

 


Foobie gebruiker kaatje19

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 44
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie media

Wie is de mol?

Televisieprogramma waarbij bekende Nederlanders de saboteur moeten ontdekken

Gratis naar de film met Filmtest

Je kunt op veel manieren gratis naar de film, de leukste manier om de nieuwste Nederlandse films te zien is.

De Nouvelle Vague en Jean-Luc Godard

De Franse filmmakers hadden het in de jaren 50 al niet zo op commercie. De zogenaamde Nouvelle Vague die destijds ontstond liet alle commerciële gedachtegangen varen en verwonderde en ontregelde het publiek.

Obama illegale president?

Waar is de officiële geboorteakte van Barack Obama?

Het filmfestival van Cannes

Informatie over het jaarlijkse filmfestival van Cannes

Geschiedenis van de Nederlandse Radio.

De ontwikkeling van de radio in Nederland.

Wat is 9gag?

Wat houdt 9gag in?

Wat is het nut van een film forum?

Er zijn diverse forums waar mensen films en televisie programma’s bespreken, wat is het nut van die film forums?

Facebook: Hoe weet ik of ik word gehackt?

Simpele manier om eventuele hackers te vatten

Twitter, de nieuwe rage.

Waarom is Twitter een groot succes geworden?

Televisie: een nieuw medium in een nieuwe maatschappij

De komst van de televisie bracht grote veranderingen teweeg in de samenleving. Nieuwe shows als I Love Lucy werden het gesprek van de dag, de rol van de vrouw veranderde en een ware massaconsumptie werd langzaam in gang gezet.

Meer volgers op twitter

Tips voor meer volgers op twitter!

Overval

Overval, het overkomt U?

Politieke Gijzelingen

Het praktiseren van Gijzelen, wordt gebruikt in Politieke onderhandelingen.

Hoe kun je, met een mooie weervrouw, altijd mooi weer voorspellen?

Wie wil dat niet, iedere dag mooi weer. Op sommige zenders wordt er, of het nu gaat regenen of dat het zonnig wordt, altijd mooi weer voorspelt.

HD Wallpaper of gratis Wallpaper op www.Flickr.com

Oneindig veel gratis High Definition Wallpapers op www.Flickr.com

Kiezen voor een Algemeen Dagblad abonnement

Hulp bij het maken van de keuze voor een Algemeen Dagblad abonnement. Het AD behoort tot de grootste kranten van Nederland met een sterke redactie.

Scarface

Tony Montana in Scarface Money Power Respect

Bangalijstjes, gaat het te ver?

Er schijnt zelfs een meisje zelfmoord te hebben gepleegd!? Wat klopt en wat niet?

Opa van de boerderij

Wie kent hem niet, Opa van de boerderij?

The Shawshank Redemption

Film uit 1994 onder de regie van Frank Darabont

Nel Veerkamp overleden.

Nel Veerkamp is op 9-11-2010 overleden

The Tourist (2010)

Een filmrecentie van de film 'the tourist'

The Matrix

The Matrix is een sciencefictionfilm uit 1999.

Facebook introduceert hashtag

facebook heeft een start gemaakt met de implementatie van hashtag