Wie is Tabatha Coffey?


Publicatie datum:

Tabatha Coffey is bekend als de vrouw die noodleidende kapsalons weer op pad helpt, maar wat wil jij nog meer van haar weten?

Gesponsorde koppelingen

Dat Tabatha niet zomaar een tv persoonlijkheid is, is bekend. Dit laat ze elke week weer in haar programma zien. In dit artikel leer je Tabatha beter kennen en lees je feiten over haar leven die je nog niet eerder gehoord hebt. Ze is gewoon een boeiend persoon!

Tabatha

 

 

 

 

 

 Feiten:
Volledige naam:             Tabatha Coffey
Geboren op:                   17 mei 1969
Geboorteplaats:              Surfers Paradise, 
                                      Queensland, Australië.
Huwelijkse staat:            Samenwonend.
Woont in:                        Los Angeles, Amerika.

Facts:

- Ze is begonnen met knippen op 14 jarige leeftijd.
- In London heeft ze zich verder in dit vak bekwaamd.
- Haar eerste salon heette Industrie Hair Gurus .
- Deze zaak ligt in New Jersey, Amerika.
- Ze heeft nu verkocht omdat ze zich wil concentreren op haar TV werk.

Uniek.

De grootste aanleiding voor haar succes in de hair-styling wereld is natuurlijk haar talent om van elk persoon die bij haar op de kapperstoel komt zitten een persoon met een eigen uiterlijk te maken. Daarin onderscheidt ze zich namelijk van een heel aantal andere bekende haarstylisten die een eigen stijl van knippen hebben en dit bij elke klant die dit wil toepassen. Hier is weinig unieks aan. Daarnaast vindt ze het leuk om andere haarstylisten te trainen en hiermee haar kennis en ervaring over te brengen. En ervaring heeft ze wel, want voor haar doorbraak op tv heeft ze al meegewerkt aan een aantal respectabele grote projecten. Een voorbeeld hiervan is de New York’s Mercedes Benz Fashion Week. Daarnaast heeft ze ook meegewerkt aan de styling voor  Seventeen, Marie Claire, and Mademoiselle. Dit zijn projecten die enige naam hebben.

TV doorbraak.

Haar grote doorbraak op tv is met het programma Shear Genius geweest. Dit is een reality serie die in Amerika uitgezonden is waarbij verschillende haarstylisten uitdagingen aan moesten gaan. Hierbij moesten ze zowel alleen als in teams werken. Elke show viel er iemand af. Tabatha viel erg op door haar zeer duidelijke mening en zelfvertrouwen. Ze is in de zesde aflevering afgevallen met het verwijt dat ze niet goed samenwerkte met haar teamgenoot. Toch won ze later nog 10.000 dollar omdat ze de favoriet van het publiek was.

Naar aanleiding van haar optreden in Shear Genius is zij benaderd om haar eigen programma te gaan presenteren. Dit programma is Tabatha’s Salon takeover gaan heten. In dit programma komt ze een week lang bij noodlijdende kapsalons om alles te veranderen. Uiteindelijk zal ze een aantal weken later terugkomen om te kijken of alles nog steeds goed gaat. Dit programma is in 2008 gestart in Amerika en in 2011 ook in Nederland uitgezonden. Het programma is vooral populair onder vrouwen tussen de 20 en 34 jaar. Voor meer informatie over het programma Tabatha’s Salon Takeover klik hier.

Prive.

Ze is geboren in Australie, verhuisd naar London, maar wilde dichterbij haar moeder wonen en daarom heeft ze haar koffers gepakt en is ze naar New Jersey in Amerika verhuisd. Haar moeder woonde hier toen al. Ze deed dit niet met de reden om hier definitief te blijven, maar gewoon om iets van het land te zien. Uiteindelijk is ze nooit meer vertrokken.

Op haar 21e heeft Tabatha een moment gehad waarop verschillende mensen dachten dat ze de volgende dag niet meer zou halen. Ze heeft toen een borstvergrotende operetie ondergaan waarbij de arts tijdens de operatie een bloedvat kapot maakte. Na de operatie ontstond hierdoor een internebloeding en moest ze nog 2x onder het mes om het bloedvat te herstellen. Haar borstimplantaten waren tijdelijk verwijderd. De arts heeft toch besloten dezelfde implantaten weer terug te plaatsen. Deze beslissing zorgde ervoor dat er een infectie ontstond. Daardoor heeft Tabatha de implantaten moeten laten verwijderen en meerdere maanden met een drain moeten leven om al het wondvocht af te kunnen voeren. In een interview verteld ze dat dit voorval haar heeft leren relativeren. Achteraf was de operatie het allemaal niet waard en moet ze gewoon blij zijn met wie ze is en wat ze heeft. Voor het complete interview klik hier.


Ook de moeder en broer van Tabatha zijn haarstylisten, dus Tabatha heeft nooit beter geweten dan met haar stylen bezig te zijn. Het was vanzelfsprekend dat zij ook dit wereldje in zou gaan. Helaas is haar moeder in 2010 aan kanker overleden.

Privé is het lang onduidelijk geweest of Tabatha een partner had en wie dat dan was. Ze houdt haar partner bewust uit de media en dit leidde al snel tot roddels over haar seksuele geaardheid. Ze zou namelijk een relatie hebben met een vrouw. En dit bleek de waarheid. Zelf zegt ze dat ze nooit geheim over haar geaardheid heeft gedaan. Waar het de pers is die er een verhaal over maakte, is het voor haar de normaalste zaak van de wereld. “Het is een gedeelte van de persoon die ik ben, zegt Tabatha in een interview. Ze heeft al meer dan tien jaar een vaste relatie met een vrouw en hoopt ooit met haar te kunnen trouwen. Ze roept al haar fans dan ook op om te eisen dat het homohuwelijk ook in Amerika gelegaliseerd zal worden. Iets wat in Nederland al jaren mogelijk is.

Eindconclusie.

Ik kan wel zeggen dat Tabatha een respectabele carriere heeft. Ze zit immers al ruim 30 jaar in het vak. Daarvan heeft ze 12 jaar haar eigen succesvolle zaak gerund. Ze blijft zichzelf uitdagen door steeds weer nieuwe doelen te stellen. Mede daardoor heet het nieuwste seizoen van haar programma Tabatha Takesover. Daarin helpt ze niet alleen meer kapsalons, maar ook andere noodlijdende bedrijven. Een nieuwe uitdaging dus, net zoals het boek dat ze heeft geschreven getiteld It's not Really about the hair, waarin ze over haar leven verteld.
Buiten de tv wereld gebruikt ze haar bekendheid om een platform te bieden aan verschillende belangrijke discussies in Amerika. Voorbeeld dat ik in het artikel al genoemd heb is het legaliseren van het homohuwelijk in Amerika, maar sinds kort maakt ze zich ook hard om het cyber pesten tegen te gaan. Dit is een steeds groter wordend probleem die zij, net zoals vele andere beroemdheden, wil aanpakken. Dit doen ze om te voorkomen dat kinderen zo erg gepest worden op het internet dat ze geen zin meer in het leven hebben. Dit vind ik een nobel streven en laat nogmaals zien dat zij veel meer inhoudt heeft dan de eerste “bitchie” indruk die ze altijd in haar tv programma achterlaat!


Foobie gebruiker kaatje19

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 44
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie media

Is goedkope Angora wol slecht voor Angora konijnen?

Kun je goedkoop en diervriendelijk heerlijke warme Angora truien maken?

Opa van de boerderij

Wie kent hem niet, Opa van de boerderij?

Opkomende platforms Tumblr & Path

Opkomende platforms Tumblr & Path

Wat is er eigenlijk gebeurd met die 50.000 ton paardenvlees?

Opeens stond het nieuws bol van de paardenvlees schandalen, wat is er eigenlijk gebeurd met al dat paardenvlees.

Breaking bad (5 seizoenen)

Een super goed verhaal lijn van producent Vince Gilligan. Winnar van Emmy award voor beste dramaserie!

(A)sociale media: Hobby of verslaving?

Social Media verslaving, wanneer verslaafd, nadelen social media/facebook

Ontwikkelingen rondom Kranten en Dagbladen.

De oorzaken van de dalende oplagecijfers en de toekomst.

Wat is de kracht van Coby Whitmore romantische liefdes taferelen?

Coby Whitmore bracht vrijende paartjes op een romantische maar nooit expliciet seksuele manier in beeld.

Friends (tv-serie)

Friends is een Amerikaanse comedy over zes vrienden die zich afspeelt in New York.

Netflix in een notendop

Eind 2013 werd Netflix met veel kabaal onthaald. De media stonden er bol van: Netflix zou de nieuwe Spotify zijn, maar dan voor films en series. Maar wat is Netflix nu eigenlijk precies?

Stemwijzer

Een kritische blik op stemwijzer.

Reportage of documentaire?

Wat is het verschil tussen een reportage en een documentaire?

Mag ik alles zeggen?

Mag ik vanwege de vrijheid van meningsuiting alles echt zeggen?

Geld verdienen met een eigen website - Artikelen schrijven

Hulp bij het schrijven van een goed artikel voor uw eigen winstgevende website.

Alles overde nieuwswebsite www.nu.nl

www.nu.nl is één van de populairste websites van Nederland, lees hier alles over www.nu.nl

Vrouw in Beeld wil meer vrouwen in de media

Mediatrainingen speciaal voor vrouwen

Weg met de krant

Over de veranderingen in de krantenwereld

Waarom is marktplaats een groot succes geworden?

Hoe marktplaats een groot succes heeft kunnen worden.

Komen de jaren 80 actiehelden terug

Komen de grote actiehelden terug op het witte doek?

De impact van social media als Facebook en Twitter

Facebook heeft een grote kracht in het bereiken van mensen. Merthe wilde een verjaardagsfeestje organiseren via facebook, wat gigantisch uit te hand liep.

Facebook, een korte handleiding voor starters

Wat is facebook en hoe werkt het?

Telegraaf nieuws, dagblad De Telegraaf

Het dagelijks verschijnende dagblad De Telegraaf houdt u op de hoogte van het laatste nieuws uit binnen- en buitenland.

Timeless Anime deel 1

Timeless Anime gaat over tijdloze Japanse Anime series. Dit artikel zal uit meer delen bestaan.

Amanda Knox; schuldig of niet?

De dood van Merdith Kercher is één van de meest spraakmakende zaken van de 21ste eeuw en daar lijkt gauw weer een hoofdstuk bij te komen.

Verschillende manieren om je publiek niet te vervelen

Het is belangrijk dat het publiek geïnteresseerd blijft. Bij uw communicatie mag uw publiek niet in slaap vallen.