Wie is Tabatha Coffey?


Publicatie datum:

Tabatha Coffey is bekend als de vrouw die noodleidende kapsalons weer op pad helpt, maar wat wil jij nog meer van haar weten?

Gesponsorde koppelingen

Dat Tabatha niet zomaar een tv persoonlijkheid is, is bekend. Dit laat ze elke week weer in haar programma zien. In dit artikel leer je Tabatha beter kennen en lees je feiten over haar leven die je nog niet eerder gehoord hebt. Ze is gewoon een boeiend persoon!

Tabatha

 

 

 

 

 

 Feiten:
Volledige naam:             Tabatha Coffey
Geboren op:                   17 mei 1969
Geboorteplaats:              Surfers Paradise, 
                                      Queensland, Australië.
Huwelijkse staat:            Samenwonend.
Woont in:                        Los Angeles, Amerika.

Facts:

- Ze is begonnen met knippen op 14 jarige leeftijd.
- In London heeft ze zich verder in dit vak bekwaamd.
- Haar eerste salon heette Industrie Hair Gurus .
- Deze zaak ligt in New Jersey, Amerika.
- Ze heeft nu verkocht omdat ze zich wil concentreren op haar TV werk.

Uniek.

De grootste aanleiding voor haar succes in de hair-styling wereld is natuurlijk haar talent om van elk persoon die bij haar op de kapperstoel komt zitten een persoon met een eigen uiterlijk te maken. Daarin onderscheidt ze zich namelijk van een heel aantal andere bekende haarstylisten die een eigen stijl van knippen hebben en dit bij elke klant die dit wil toepassen. Hier is weinig unieks aan. Daarnaast vindt ze het leuk om andere haarstylisten te trainen en hiermee haar kennis en ervaring over te brengen. En ervaring heeft ze wel, want voor haar doorbraak op tv heeft ze al meegewerkt aan een aantal respectabele grote projecten. Een voorbeeld hiervan is de New York’s Mercedes Benz Fashion Week. Daarnaast heeft ze ook meegewerkt aan de styling voor  Seventeen, Marie Claire, and Mademoiselle. Dit zijn projecten die enige naam hebben.

TV doorbraak.

Haar grote doorbraak op tv is met het programma Shear Genius geweest. Dit is een reality serie die in Amerika uitgezonden is waarbij verschillende haarstylisten uitdagingen aan moesten gaan. Hierbij moesten ze zowel alleen als in teams werken. Elke show viel er iemand af. Tabatha viel erg op door haar zeer duidelijke mening en zelfvertrouwen. Ze is in de zesde aflevering afgevallen met het verwijt dat ze niet goed samenwerkte met haar teamgenoot. Toch won ze later nog 10.000 dollar omdat ze de favoriet van het publiek was.

Naar aanleiding van haar optreden in Shear Genius is zij benaderd om haar eigen programma te gaan presenteren. Dit programma is Tabatha’s Salon takeover gaan heten. In dit programma komt ze een week lang bij noodlijdende kapsalons om alles te veranderen. Uiteindelijk zal ze een aantal weken later terugkomen om te kijken of alles nog steeds goed gaat. Dit programma is in 2008 gestart in Amerika en in 2011 ook in Nederland uitgezonden. Het programma is vooral populair onder vrouwen tussen de 20 en 34 jaar. Voor meer informatie over het programma Tabatha’s Salon Takeover klik hier.

Prive.

Ze is geboren in Australie, verhuisd naar London, maar wilde dichterbij haar moeder wonen en daarom heeft ze haar koffers gepakt en is ze naar New Jersey in Amerika verhuisd. Haar moeder woonde hier toen al. Ze deed dit niet met de reden om hier definitief te blijven, maar gewoon om iets van het land te zien. Uiteindelijk is ze nooit meer vertrokken.

Op haar 21e heeft Tabatha een moment gehad waarop verschillende mensen dachten dat ze de volgende dag niet meer zou halen. Ze heeft toen een borstvergrotende operetie ondergaan waarbij de arts tijdens de operatie een bloedvat kapot maakte. Na de operatie ontstond hierdoor een internebloeding en moest ze nog 2x onder het mes om het bloedvat te herstellen. Haar borstimplantaten waren tijdelijk verwijderd. De arts heeft toch besloten dezelfde implantaten weer terug te plaatsen. Deze beslissing zorgde ervoor dat er een infectie ontstond. Daardoor heeft Tabatha de implantaten moeten laten verwijderen en meerdere maanden met een drain moeten leven om al het wondvocht af te kunnen voeren. In een interview verteld ze dat dit voorval haar heeft leren relativeren. Achteraf was de operatie het allemaal niet waard en moet ze gewoon blij zijn met wie ze is en wat ze heeft. Voor het complete interview klik hier.


Ook de moeder en broer van Tabatha zijn haarstylisten, dus Tabatha heeft nooit beter geweten dan met haar stylen bezig te zijn. Het was vanzelfsprekend dat zij ook dit wereldje in zou gaan. Helaas is haar moeder in 2010 aan kanker overleden.

Privé is het lang onduidelijk geweest of Tabatha een partner had en wie dat dan was. Ze houdt haar partner bewust uit de media en dit leidde al snel tot roddels over haar seksuele geaardheid. Ze zou namelijk een relatie hebben met een vrouw. En dit bleek de waarheid. Zelf zegt ze dat ze nooit geheim over haar geaardheid heeft gedaan. Waar het de pers is die er een verhaal over maakte, is het voor haar de normaalste zaak van de wereld. “Het is een gedeelte van de persoon die ik ben, zegt Tabatha in een interview. Ze heeft al meer dan tien jaar een vaste relatie met een vrouw en hoopt ooit met haar te kunnen trouwen. Ze roept al haar fans dan ook op om te eisen dat het homohuwelijk ook in Amerika gelegaliseerd zal worden. Iets wat in Nederland al jaren mogelijk is.

Eindconclusie.

Ik kan wel zeggen dat Tabatha een respectabele carriere heeft. Ze zit immers al ruim 30 jaar in het vak. Daarvan heeft ze 12 jaar haar eigen succesvolle zaak gerund. Ze blijft zichzelf uitdagen door steeds weer nieuwe doelen te stellen. Mede daardoor heet het nieuwste seizoen van haar programma Tabatha Takesover. Daarin helpt ze niet alleen meer kapsalons, maar ook andere noodlijdende bedrijven. Een nieuwe uitdaging dus, net zoals het boek dat ze heeft geschreven getiteld It's not Really about the hair, waarin ze over haar leven verteld.
Buiten de tv wereld gebruikt ze haar bekendheid om een platform te bieden aan verschillende belangrijke discussies in Amerika. Voorbeeld dat ik in het artikel al genoemd heb is het legaliseren van het homohuwelijk in Amerika, maar sinds kort maakt ze zich ook hard om het cyber pesten tegen te gaan. Dit is een steeds groter wordend probleem die zij, net zoals vele andere beroemdheden, wil aanpakken. Dit doen ze om te voorkomen dat kinderen zo erg gepest worden op het internet dat ze geen zin meer in het leven hebben. Dit vind ik een nobel streven en laat nogmaals zien dat zij veel meer inhoudt heeft dan de eerste “bitchie” indruk die ze altijd in haar tv programma achterlaat!

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker kaatje19

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 44
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie media

Timeless Anime deel 1

Timeless Anime gaat over tijdloze Japanse Anime series. Dit artikel zal uit meer delen bestaan.

Hoe beschrijf je een doelgroep?

Hoe geef je een goede beschrijving van een doelgroep?

Obama illegale president?

Waar is de officiële geboorteakte van Barack Obama?

Neorealistische films 1: Ladri di Biciclette

Het meesterwerk van Vittorio de Sica

Bedruk eenvoudig en snel je leukste bierviltje

Je hoeft vandaag de dag geen Heineken, Amstel of Grolsch meer te heten om te kunnen pronken met je eigen bierviltjes. Moderne digitale druktechnieken zorgen er namelijk voor dat je dergelijke viltjes ook in kleine oplages af kunt nemen.

Mystery popstar rood ontmaskerd.

8-11-2010 Mystery popstar rood heeft zich ontmaskerd.

De nieuwe mediarevolutie is in volle gang

“Worden jongeren opgezogen in de Nieuwe Mediarevolutie?”

Alles overde nieuwswebsite www.nu.nl

www.nu.nl is één van de populairste websites van Nederland, lees hier alles over www.nu.nl

Televisie: een nieuw medium in een nieuwe maatschappij

De komst van de televisie bracht grote veranderingen teweeg in de samenleving. Nieuwe shows als I Love Lucy werden het gesprek van de dag, de rol van de vrouw veranderde en een ware massaconsumptie werd langzaam in gang gezet.

UFO of Unidentified Flying Object

Vertaald is dit UFO of Ongeïdentificeerd Vliegend Object

De werking van de platenspeler

Wat kun je met een platenspeler en hoe werkt het?

Hoe kom je op de voorpagina van de krant? (toeval bestaat niet update 27 maart 2015)

Sommige mensen staan om de een of andere manier altijd in de schijnwerpers, dat kan geen toeval zijn.

Vatican City

Officiele Italiaanse naam is Citta del Vaticano of meer formeel Stato della Cittá del Vaticano

De reanimatie van X-Factor

Aan het vijfde seizoen van de talentenjacht X-Factor, kunnen ook rappers en DJ's deelnemen. De vraag is: passen rappers en DJ's wel in dit programma?

Zinderende zomercliffhanger GTST

Een zomer lang in spanning

Een kat met negen levens: Silvio Berlusconi.

De man die het meest aantal keer voor de rechtbank moet komen in de geschiedenis.

Opkomende platforms Tumblr & Path

Opkomende platforms Tumblr & Path

Hoe kun je gratis onbeperkt voetbal kijken?

Steeds meer voetbalkanalen zitten achter de decoder, hoe kun je gratis onbeperkt voetbal kijken?

Journalisten moeten hun bronnen beter checken

Uit een Radar-onderzoek is gebleken dat nieuws klakkeloos wordt overgenomen door de media, zonder dubbel check

Gossip Girl de TV-Serie

Gossip Girl is een tv-serie over het rijke leventje van de jonge elite aan de Upper East Side van New York. Ze hebben allemaal bijzonder rijke ouders, worden naar hun privé-school gereden in limousines en slápen zelfs in designerkleding.

Wat te doen bij een tekenbeet?

Informatie over preventie en behandeling van tekenbeten

De Nouvelle Vague en Jean-Luc Godard

De Franse filmmakers hadden het in de jaren 50 al niet zo op commercie. De zogenaamde Nouvelle Vague die destijds ontstond liet alle commerciële gedachtegangen varen en verwonderde en ontregelde het publiek.

Mensen worden beetgenomen door onechte baby

Wat doe je als je een kinderbuggy helemaal alleen op straat ziet? Wees gewaarschuwd, het kan de schrik van je leven zijn

Hoe maak je leuke kinderfoto's?

Hoe snel de tijd gaat merk je als je zelf kinderen hebt. Bijna zonder er erg in te hebben zijn je kinderen groter, de mooie momenten hebben zich als een kralensnoer aan elkaar geregen.

Onbeschaamd van roddels over sterren snoepen

We zijn verlekkerd op roddels over sterren. We voelen ons dichter bij celebritys als we een deel van hun leven kennen.