Amy Winehouse


Publicatie datum:

De bekende Britse zangeres Amy winehouse is afgelopen zaterdag, 23 juli komen te overlijden. Wat is het verhaal achter deze legende?

Gesponsorde koppelingen

Na Kurt Cobain, Jimmy Hendrix, Jannis Joplin en Jimmy Morrisson kwam het verdrietige nieuws dat ook Amy Winehouse afgelopen zaterdag , 23 juli, op 27 jarige leeftijd is komen te overlijden. Ze werd dood gevonden in haar apartement, aldus de britse politie. De fans en de rest van de wereld zijn geschokt. De aan drugs en alcohol verslaafde superster heeft de 28 niet meer mogen bereiken. Wat is het verhaal achter Amy en acher haar verslaving? 

Wanneer men over Amy winehouse spreekt word er vrijwel meteen een link gelegd met haar alcohol en drugsverslaving. Amy Winehouse was de eerste Britse zangeres die 5 grammy's won. Haar leven kenden vele hoogte- maar helaas ook vele diepte punten.In januari 2007 brak Amy door met haar nummer Rehad. Deze ging over haar drank- en drugsproblemen. Al sinds 2008 werder haar optredens gecanceled wegens problemen met haar verslaving.

Eerder dit jaar probeerde de zangeres een comeback te maken. Dit mocht niet slagen, ze kwam dronken het podium op. In Belgrado werd ze vorige maand uitgejouwd op het podium, nadat ze hier dronken verscheen. Haar manager heeft besloten haar tour stop te zetten.Keer op keer ging ze naar een afkickklieniek maar nooit kwam haar verslaving te boven, tot onze grote spijt. Ze sneed zichzelf en belanndde ook hiervoor in een afkickcentrum. Van de drugs zoals crack en cocaïne kwam ze niet af. Ook bleek dat ze leed aan longemfyseem.

De voornaamste reden voor Amy haar drank- en drugsgebruik bleken haar gebroken harten. Amy haar liefdesleven verliep alles behalve goed. Ze trouwte met haar grote liefde Blake Fielder Civil. De beste man zat in de onderwereld en was zeker niet vies van wat drank en drugs. Amy Winehouse haar vader was tegen dit huwelijk omdat hij vond dat blake de oorzaak was van alle verslavingen van zijn dochter. Een jaar na het huwlijk belande Blake in de gevangenis. Toen hij vrijkwam brak hij Amy's hart door een scheiding aan te vragen. Kort daarna trouwde bij met een ander.Vorig jaar leek ze het geluk weer gevonden te hebben. Ze kreeg een relatie met Reg traviss maar deze bleek later er een ander op na te houden. Hierdoor viel Amy zoals eerder weer terug in haar drank- en drugsgebruik.

Nu komt haar dood natuurlijk niet geheel onverwacht. Haar lichaam had natuurlijk sterk te verduren onder de hoeveelheid alcohol en drugs die zij tot zich nam. Amy Winehouse leek haar lichaam kapot te maken. Ze vermagerde zichtbaar en ze werd mishandeld door haar ex.

De muziek wereld heeft wederom een groot zangeres verloren. Nog steeds zullen velen genieten haar prachtige nummers zoals Rehab, Back to black, Valerie enzovoort enzovoort. Haar heerlijke jazz en soul muziek, haar prachtige stem en Amy Winehouse blijven uiteraard onvergetelijk.
In oktober Vorig jaar zei Amy tijdens een invervieuw met Harperer's Bazaar dat ze tevreden was met haar leven. Toen haar de vraag werd gesteld of ze gelukkig was antwoordde ze:'Ik weet niet waar je het over hebt! Ik heb een leuke vriend en hij is erg goed voor me.' Op de vraag of ze nog ambietis had in haar leven, antwoordde ze: 'Nee. Als ik morgen zou sterven zou ik een gelukkige dame zijn' Moge het zo zijn gegaan. Amy rust zacht, we zullen je missen.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie media

Aanrader: de film Kaos

De prachtige verhalen van Pirandello verfilmd

Amy Winehouse

De bekende Britse zangeres Amy winehouse is afgelopen zaterdag, 23 juli komen te overlijden. Wat is het verhaal achter deze legende?

Breaking bad (5 seizoenen)

Een super goed verhaal lijn van producent Vince Gilligan. Winnar van Emmy award voor beste dramaserie!

Wat is er eigenlijk gebeurd met die 50.000 ton paardenvlees?

Opeens stond het nieuws bol van de paardenvlees schandalen, wat is er eigenlijk gebeurd met al dat paardenvlees.

Let op je online reputatie!

Let op wat je op het internet doet: bescherm je online reputatie!

Waarom lijkt niemand op zijn selfie?

Steeds meer mensen maken selfies van zichzelf maar waarom lijkt niemand op zijn selfie?

De werking van de platenspeler

Wat kun je met een platenspeler en hoe werkt het?

Goede SEO tools

SEO tools zijn er genoeg. Welke SEO tools kun je eigenlijk niet missen? Bekijk ze hier!

Hoe beschrijf je een doelgroep?

Hoe geef je een goede beschrijving van een doelgroep?

Georganiseerde Misdaad

Criminele Organisaties zijn Politiek gemotiveerd

Gratis naar de film met Filmtest

Je kunt op veel manieren gratis naar de film, de leukste manier om de nieuwste Nederlandse films te zien is.

Waarom wordt Grace Helbig (helbsg) zo goed gevonden op Google?

Grace Helbig dankt haar bekendheid vooral aan Youtube, waarom wordt ze zo goed gevonden?

Worden Adsense advertenties met meisjes met grote borsten de trend?

Steeds meer Adsense advertenties bevatten meisjes met grote borsten, wordt dit de nieuwe trend bij Adsense?

Een kat met negen levens: Silvio Berlusconi.

De man die het meest aantal keer voor de rechtbank moet komen in de geschiedenis.

Gossip Girl de TV-Serie

Gossip Girl is een tv-serie over het rijke leventje van de jonge elite aan de Upper East Side van New York. Ze hebben allemaal bijzonder rijke ouders, worden naar hun privé-school gereden in limousines en slápen zelfs in designerkleding.

Hoe kun je, met een mooie weervrouw, altijd mooi weer voorspellen?

Wie wil dat niet, iedere dag mooi weer. Op sommige zenders wordt er, of het nu gaat regenen of dat het zonnig wordt, altijd mooi weer voorspelt.

Like this op Facebook

In dit artikel leest u wat de I Like button inhoud en hoe deze is ontstaan.

Politieke Gijzelingen

Het praktiseren van Gijzelen, wordt gebruikt in Politieke onderhandelingen.

Netflix in een notendop

Eind 2013 werd Netflix met veel kabaal onthaald. De media stonden er bol van: Netflix zou de nieuwe Spotify zijn, maar dan voor films en series. Maar wat is Netflix nu eigenlijk precies?

Nel Veerkamp overleden.

Nel Veerkamp is op 9-11-2010 overleden

Eerste live zelfmoord in Utopia?

Na een live zelfmoord op Fox ook de eerste live zelfmoord in Utopia?

Hoe maak je leuke kinderfoto's?

Hoe snel de tijd gaat merk je als je zelf kinderen hebt. Bijna zonder er erg in te hebben zijn je kinderen groter, de mooie momenten hebben zich als een kralensnoer aan elkaar geregen.

Mag ik alles zeggen?

Mag ik vanwege de vrijheid van meningsuiting alles echt zeggen?

Sociale netwerken

Alles wat je moet weten over sociale netwerken.

Mensen worden beetgenomen door onechte baby

Wat doe je als je een kinderbuggy helemaal alleen op straat ziet? Wees gewaarschuwd, het kan de schrik van je leven zijn