Amy Winehouse


Publicatie datum:

De bekende Britse zangeres Amy winehouse is afgelopen zaterdag, 23 juli komen te overlijden. Wat is het verhaal achter deze legende?

Gesponsorde koppelingen

Na Kurt Cobain, Jimmy Hendrix, Jannis Joplin en Jimmy Morrisson kwam het verdrietige nieuws dat ook Amy Winehouse afgelopen zaterdag , 23 juli, op 27 jarige leeftijd is komen te overlijden. Ze werd dood gevonden in haar apartement, aldus de britse politie. De fans en de rest van de wereld zijn geschokt. De aan drugs en alcohol verslaafde superster heeft de 28 niet meer mogen bereiken. Wat is het verhaal achter Amy en acher haar verslaving? 

Wanneer men over Amy winehouse spreekt word er vrijwel meteen een link gelegd met haar alcohol en drugsverslaving. Amy Winehouse was de eerste Britse zangeres die 5 grammy's won. Haar leven kenden vele hoogte- maar helaas ook vele diepte punten.In januari 2007 brak Amy door met haar nummer Rehad. Deze ging over haar drank- en drugsproblemen. Al sinds 2008 werder haar optredens gecanceled wegens problemen met haar verslaving.

Eerder dit jaar probeerde de zangeres een comeback te maken. Dit mocht niet slagen, ze kwam dronken het podium op. In Belgrado werd ze vorige maand uitgejouwd op het podium, nadat ze hier dronken verscheen. Haar manager heeft besloten haar tour stop te zetten.Keer op keer ging ze naar een afkickklieniek maar nooit kwam haar verslaving te boven, tot onze grote spijt. Ze sneed zichzelf en belanndde ook hiervoor in een afkickcentrum. Van de drugs zoals crack en cocaïne kwam ze niet af. Ook bleek dat ze leed aan longemfyseem.

De voornaamste reden voor Amy haar drank- en drugsgebruik bleken haar gebroken harten. Amy haar liefdesleven verliep alles behalve goed. Ze trouwte met haar grote liefde Blake Fielder Civil. De beste man zat in de onderwereld en was zeker niet vies van wat drank en drugs. Amy Winehouse haar vader was tegen dit huwelijk omdat hij vond dat blake de oorzaak was van alle verslavingen van zijn dochter. Een jaar na het huwlijk belande Blake in de gevangenis. Toen hij vrijkwam brak hij Amy's hart door een scheiding aan te vragen. Kort daarna trouwde bij met een ander.Vorig jaar leek ze het geluk weer gevonden te hebben. Ze kreeg een relatie met Reg traviss maar deze bleek later er een ander op na te houden. Hierdoor viel Amy zoals eerder weer terug in haar drank- en drugsgebruik.

Nu komt haar dood natuurlijk niet geheel onverwacht. Haar lichaam had natuurlijk sterk te verduren onder de hoeveelheid alcohol en drugs die zij tot zich nam. Amy Winehouse leek haar lichaam kapot te maken. Ze vermagerde zichtbaar en ze werd mishandeld door haar ex.

De muziek wereld heeft wederom een groot zangeres verloren. Nog steeds zullen velen genieten haar prachtige nummers zoals Rehab, Back to black, Valerie enzovoort enzovoort. Haar heerlijke jazz en soul muziek, haar prachtige stem en Amy Winehouse blijven uiteraard onvergetelijk.
In oktober Vorig jaar zei Amy tijdens een invervieuw met Harperer's Bazaar dat ze tevreden was met haar leven. Toen haar de vraag werd gesteld of ze gelukkig was antwoordde ze:'Ik weet niet waar je het over hebt! Ik heb een leuke vriend en hij is erg goed voor me.' Op de vraag of ze nog ambietis had in haar leven, antwoordde ze: 'Nee. Als ik morgen zou sterven zou ik een gelukkige dame zijn' Moge het zo zijn gegaan. Amy rust zacht, we zullen je missen.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie media

Mensen worden beetgenomen door onechte baby

Wat doe je als je een kinderbuggy helemaal alleen op straat ziet? Wees gewaarschuwd, het kan de schrik van je leven zijn

Wat is het nut van een film forum?

Er zijn diverse forums waar mensen films en televisie programma’s bespreken, wat is het nut van die film forums?

Verborgen boodschappen in reclame

Verborgen of subliminale boodschappen zijn zeer korte signalen die vertoond worden in een film of afbeelding met als doel het gedrag van mensen te beïnvloeden.

Journalisten moeten hun bronnen beter checken

Uit een Radar-onderzoek is gebleken dat nieuws klakkeloos wordt overgenomen door de media, zonder dubbel check

Opa van de boerderij

Wie kent hem niet, Opa van de boerderij?

Wat is 9gag?

Wat houdt 9gag in?

De nieuwe wetten in marketing en communicatie.

Wordt een enterprise 2.0.

De Nouvelle Vague en Jean-Luc Godard

De Franse filmmakers hadden het in de jaren 50 al niet zo op commercie. De zogenaamde Nouvelle Vague die destijds ontstond liet alle commerciële gedachtegangen varen en verwonderde en ontregelde het publiek.

Merk

Wat verstaan we onder merken en wat is belangrijk om hierover te weten.

Wie is Tabatha Coffey?

Tabatha Coffey is bekend als de vrouw die noodleidende kapsalons weer op pad helpt, maar wat wil jij nog meer van haar weten?

Gays op TV

Tegenwoordig zijn homosexuele mannen en lesbische vrouwen erg 'hot' op TV

Wat voegt Facebook toe aan mijn leven?

Ongeveer 1,23 miljard mensen hebben een Facebook account, maar wat voegt Facebook toe aan mijn leven?

Like this op Facebook

In dit artikel leest u wat de I Like button inhoud en hoe deze is ontstaan.

Foobie Artikelen

Elke dag nieuwe informatie over allerlei onderwerpen, geld verdienen met het schrijven van artikelen.

The good, the bad and the ugly

Western-film uit 1966 met Clint Eastwood, Lee Van Cleef en Eli Wallach

(A)sociale media: Hobby of verslaving?

Social Media verslaving, wanneer verslaafd, nadelen social media/facebook

Hoe kun je, met een mooie weervrouw, altijd mooi weer voorspellen?

Wie wil dat niet, iedere dag mooi weer. Op sommige zenders wordt er, of het nu gaat regenen of dat het zonnig wordt, altijd mooi weer voorspelt.

SMS misleiding

Beschrijving van wie er achter de meisjes van plezier zitten die 's nacht op de tv reclame te zien zijn.

The Shawshank Redemption

Film uit 1994 onder de regie van Frank Darabont

Immortality

Immortality is het Eeuwige Leven

Wat er gebeurt er met je social media accounts bij overlijden?

Nu kan je via een social media testament bij de notaris vastleggen wat er moet gebeuren met je accounts bij overlijden

Vrouw in Beeld wil meer vrouwen in de media

Mediatrainingen speciaal voor vrouwen

Kan het maken van selfies leiden tot een stoornis?

Volgens APA kan het maken van selfies leiden tot een stoornis.

Waarom wordt Grace Helbig (helbsg) zo goed gevonden op Google?

Grace Helbig dankt haar bekendheid vooral aan Youtube, waarom wordt ze zo goed gevonden?

Alles over startpagina.nl

Vind wat je zoekt op www.startpagina.nl, alle onderwerpen overzichtelijk verzameld op één pagina.