Europese bank unie


Publicatie datum:

Welk belang heeft de burger bij een Europese Bank Unie?

Gesponsorde koppelingen

Ik las dat de ''topmannen'' in Europa een splitsing van de Euro onderzoeken en een Europese Bank Unie op willen zetten. De regelmatige lezer van fredira arikelen weet inmiddels wel dat ik mijn bedenkingen heb tegen de financiele topmensen van Goldman Sachs en consorten.

SPLITSING VAN DE EURO.

Toen 2,5 jaar geleden al een hoop economen riepen dat er te veel verschil zat tussen Noord en Zuid Europa en dat we daarom eens goed naar de Euro moesten kijken, reageerde de finaciele wereld zoals van haar te verwachten was. Hel en verdoemenis werd uitgesproken als de landen in moeilijkheden niet geholpen zouden worden. We moesten de Euro sterk houden en zogezegd het vertrouwen van de financiele markten houden door te laten zien dat we allemaal als een man achter de Euro stonden.

Als landen als Griekenland en Portugal zouden omvallen dan sleepten ze de banken mee. Aldus was er besmettingsgevaar. De politiek verkocht dit verhaal weer aan haar burgers. Maar de waarheid is toch ietsje anders. Als we gewoon Griekenland failliet hadden laten gaan net als eerder in Argentinie en Mexico is gebeurd dan hadden er wel een aantal banken forse verliezen gehad en misschien waren er ook wel een paar aan onderdoor gegaan. So what? Er gaan zoveel bedrijven kapot als ze ongecontroleerd met geld gesmeten hebben, dus waarom die casinobanken sparen?  De aap kwam uit de mouw : de financiele wereld was inmiddels zo verweven en hadden op ''goed vertrouwen'' onderling elkaar rommel verkocht wat geen dubbeltje waard was. Dua als Griekenland zou vallen klapte het ''systeem'', ofwel de 1 % rijken zou dit geld gaan kosten. Daarom mocht de belasting betaler de miskleunen van de ''topmensen'' gaan betalen. Zij kochten daarmee tijd om te redden wat er voor hen te redden was over de rug van de belasting betaler. Dan moet je wel de politiek mee hebben.

GOLDMAN SACHS EN J.P.MORGAN.

De politiek die wel een Verenigd Europa voor staat deed werkelijk alles om het financiele systeem te redden. Vergadering na vergadering, top na top. De burger werd verteld dat hij de buikriem moest aanhalen want overheden moesten bezuinigen. Hervormingen moesten er komen en ga zo maar door. Verhalen te over. Alle knappe financiele toppers werden er bij gehaald om ons te vertellen dat wij burgers moesten zorgen dat het vertrouwen van de financiele wereld in onze overheden weer zou worden hersteld. Want die gaven te veel uit en daarmee werden de rentelasten zo hoog dat overheden hun schulden niet meer terug zouden kunnen betalen.

Dat is dus weer de omgekeerde wereld: als u of ik geld leen, dan moeten we alles aan zekerheid geven wat we hebben aan de bank anders krijgen we niks. De banken willen accountantsrapporten en overal inzage in hebben. Dat was bij overheden dus niet nodig? Daar mag je gokken op de kwaliteit politici? Of is dat omdat ze weten dat als er iets fout gaat de belastingbetaler toch de pineut is?

Goldman Sachs en J.P.Morgan waren adviseurs van regeringen overal ter wereld. Ex werknemers werden minister van financien. Ze verkochten staatsleningen aan andere banken en verdienden veel geld. Dus dat wereldje kende elkaar door en door evenals de grote accountantskantoren. Allemaal topmensen en deskundig. Al die lieden hebben zakken geld verdiend en zichzelf volgepropt met bonussen omdat ze zo kundig waren. En diezelfde lieden gaan nu kijken of de Euro gesplitst moet worden en er een Europese Bank Unie moet komen. De Griekse premier is ex Goldman, de Italiaanse premier ook en Draghi komt ook van Goldman. Wat kunnen we hieruit concluderen?

DE 1 % EN DE 99 %.

Het belang van de 1 % is een ander belang dan dat van de 99 %. Nu een aantal banken en instellingen als voornoemd geld kunnen verdienen aan het opruimen van een paar concurrenten en een nieuw monster neerzetten, is de tijd gekomen om actie te ondernemen. Ze hebben ''eigen mensen'' op sleutel posities zitten. Nu kunnen ze dus regels maken ten voordele van de 1 % en dat gaat ten koste van de 99 %, u en ik dus.

Hervormingen moeten er door, bezuinigingen, pensioenleeftijd omhoog zodat de mensen nog wat langer als slaaf voor de overheid mogen werken. Die dan op haar beurt weer in handen is van de 1 %, de financiele macht dus.

Het lijkt verrekt veek op een weldoordacht complot. Om de Euro, Neuro of Zeuro te redden komen ze met een Europese Bank Unie als DE oplossing. En de baas wordt zeker weer een ex werknemer van Goldman Sachs en consorten om zijn expertise in die wereld.

OPLOSSING.

Er is maar 1 goede oplossing: de macht van het financiele systeem moet gebroken worden. Dat is zo rot als maar zijn kan. Ja, ook dat gaat geld kosten. Maar de 99 % die streeft naar een beter leven, dat is niet in het belang van de 1 %  want dan raken die hun macht kwijt. Draghi, Barosso, Junker en Van Rompuy met de juiste hulp van Christientje Lagarde kunnen plannen maken voor splitising van de Euro en een nieuwe bank, maar ik geloof NIET dat dit in het belang is van de 99 %. Er komt wat uit wat de politiek makkelijk kan verkopen aan haar kiezertjes die de komende maanden mooie verhaaltjes krijgen waarom dit nu nodig is. Wat 2,5 jaar geleden gezegd is weet niemand meer iets van.En voor Jankees de Jager zal er wel een mooi baantje klaar liggen. Evenals Guy Verhofstadt die kan ook wel omhoog gepromoveerd worden. Voor Hans van Balen en Pechtoldje kan ook nog wel iets geregeld worden. Iedereen gelukkig, Euro gered, eenheid van de Europese Unie gered, en we mogen over 6 jaar weer belasting vermindering verwachten, want ze zullen ons wel een worst voor houden. Europeanen, kijk om je heen. De 1 % heeft nog nooit zoveel verdiend als in deze crisis. De 99 % blijft lijden onder nog grotere belastingdruk en slechtere sociale voorzieningen. Laat u niks wijsmaken.

Change riep Obama en dat is wat we nodig hebben. Als er ook maar iemand gaat rekenen aan de Euro en met oplossingen komt die banden had of heeft met Goldman Sachs en consorten dan worden we 100 % zeker besodemieterd.

fredira 5 juni 2012. 

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 43
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie media

Kiezen voor een Algemeen Dagblad abonnement

Hulp bij het maken van de keuze voor een Algemeen Dagblad abonnement. Het AD behoort tot de grootste kranten van Nederland met een sterke redactie.

Geschiedenis van de Nederlandse Radio.

De ontwikkeling van de radio in Nederland.

Mensen worden beetgenomen door onechte baby

Wat doe je als je een kinderbuggy helemaal alleen op straat ziet? Wees gewaarschuwd, het kan de schrik van je leven zijn

The Tourist (2010)

Een filmrecentie van de film 'the tourist'

Foltering

Politieke Folteringen kunnen sterk variëren van Sadistische Bevrediging tot aan Interegation

De Nuremberg Code

Het Internationale Document voor de Mens als Onderwerp de Proef-Persoon

Het geheim van www.thevoiceofholland.com

The Voice of Holland is één van de meest succesvolle televisie programma’s van dit moment, wat is het geheim van dit succes.

Bedruk eenvoudig en snel je leukste bierviltje

Je hoeft vandaag de dag geen Heineken, Amstel of Grolsch meer te heten om te kunnen pronken met je eigen bierviltjes. Moderne digitale druktechnieken zorgen er namelijk voor dat je dergelijke viltjes ook in kleine oplages af kunt nemen.

Gossip Girl de TV-Serie

Gossip Girl is een tv-serie over het rijke leventje van de jonge elite aan de Upper East Side van New York. Ze hebben allemaal bijzonder rijke ouders, worden naar hun privé-school gereden in limousines en slápen zelfs in designerkleding.

Jongeren en media

In hoeverre wordt de ontwikkeling van de jeugd beïnvloed door de media?

Hoe maak je leuke kinderfoto's?

Hoe snel de tijd gaat merk je als je zelf kinderen hebt. Bijna zonder er erg in te hebben zijn je kinderen groter, de mooie momenten hebben zich als een kralensnoer aan elkaar geregen.

Politieke Gijzelingen

Het praktiseren van Gijzelen, wordt gebruikt in Politieke onderhandelingen.

Het ontstaan van The Voice of Holland

De meeste mensen weten dat Roel van Velzen samen met John de Mol de bedenkers zijn van The Voice of Holland. In dit artikel lees je hoe dat is gegaan, maar ook nog vele andere feiten over de juryleden en kandidaten.

Waarom Poetin Oost-Oekraïne niet zal aanvallen

Poetin heeft de wereld in zijn greep. Met veel machtsvertoon voert hij de druk op op de regering van Oekraïne. Gezien de laatste toezeggingen met succes.

Lachend naar de winkel

Werkt humor in reclames?

HD Wallpaper of gratis Wallpaper op www.Flickr.com

Oneindig veel gratis High Definition Wallpapers op www.Flickr.com

Wat is het nut van een film forum?

Er zijn diverse forums waar mensen films en televisie programma’s bespreken, wat is het nut van die film forums?

Hoogdruk of boekdruk

Hoogdruk of boekdruk

Opkomende platforms Tumblr & Path

Opkomende platforms Tumblr & Path

Communicatie anno 2010

De veranderingen binnen de communicatie.

Eerste live zelfmoord in Utopia?

Na een live zelfmoord op Fox ook de eerste live zelfmoord in Utopia?

Wie is Akon

Je kent hem misschien bij naam of van gezicht maar wie is Akon nou echt.

Instagram - wat is het en hoe werkt het?

De Instagram app, hoe werkt deze precies

Het Gerbner Model

Wat is het Gerbner Model

Wat is Snapchat en hoe verwijder je Snapchap?

Download de gratis snapchat app en lees hoe Snapchat werkt en hoe je Snapchat weer kunt verwijderen.