Friends (tv-serie)


Publicatie datum:

Friends is een Amerikaanse comedy over zes vrienden die zich afspeelt in New York.

Gesponsorde koppelingen

Friends is een Amerikaanse televisieserie die wordt uitgegeven door Warner Bros. Van 1994 tot 2004 is er elk jaar een een nieuw seizoen gemaakt, er zijn dus 10 seizoenen uitgekomen. Het overgrote deel van de serie speelt zich af in New York. Hier wonen zes hele goede vrienden wiens vrij komische dagelijks leven gevolgd wordt.

Afleveringen

De eerste Friends aflevering kwam in de Verenigde Staten uit op 22 september 1994. Sinsdien zijn er 10 seizoenen uitgekomen, die totaal 236 afleveringen tellen. Momenteel worden er geen nieuwe afleveringen meer gemaakt, al gaan er wel geruchten dat er gewerkt wordt aan een 'Friends the Movie'. Een Friends aflevering duurt ongeveer 22 minuten, elke afleveringen bestaan uit twee delen, en duren dus vanzelfsprekend ongeveer 44 minuten.

Omdat de makers van Friends ervan overtuigd waren dat fans van televisieseries afleveringen aanduiden met 'die ene aflevering waarin...', en dan de belangrijkste gebeurtenis van die aflevering, hebben alle afleveringen een naam die begint met 'The one...', zoals 'The one where Estelle dies'.  Een uitzondering hierop is de laatste aflevering, die 'The last one' heet.

Friends werd zo populair dat de acteurs bij de laatste seizoenen maarliefst 1 miljoen dollar per aflevering betaald kregen.

Hoofdpersonen

[Leeswaarschuwing: de volgende tekst kan delen van het plot verklappen.] De hoofdpersonen in Friends zijn Monica Geller, Ross Geller, Rachel Green, Chandler Bing, Phoebe Buffey en Joey Tribbiani. Allemaal zijn ze goed bevriend met elkaar. Inde loop van de serie krijgen Ross en Rachel een aantal keer een relatie met elkaar, en ook Monica en Chandler worden een stelletje en gaan op het laatst zelfs trouwen.

Monica en Ross zijn broer en zus en wonen toevallig bij elkaar in de buurt. Monica is heel netjes en wil altijd alles onder controle hebben. Ross is een paleontoloog en trouwt in de serie meerdere malen. Phoebe is het begin huisgenote van Monica en heeft een nogal ruige jeugd gehad. Ze is masseuse maar maakt daarnaast ook rare liedjes op haar gitaar. Rachel is een oude schoolvriendin van Monica en is bij het altaar weggelopen toen ze ging trouwen. Chandler is een schoolvriend van Ross en woont tegenover monica. Hij staat bekend om zijn flauwe grappen en wordt vaak aangezien voor homoseksueel. Joey is in de serie lange tijd Chandlers huisgenoot. Hij is nogal dom maar versiert altijd heel veel vrouwen. Naast vrouwen heeft hij ook een grote passie voor eten.

Spin-off

Friends heeft één spin-off, genaamd Joey. Dit gaat over Joey, hetzelfde personage als dat van Friends, die dan door zijn acteerwerkzaamheden rijk is geworden. De andere personages van Friends komen er niet in voor. 

In tegenstelling tot Friends, dat mateloos populair en wereldberoemd is geworden, werd Joey een flop. Er zijn 46 afleveringen gemaakt, maar slechts 38 daarvan zijn uitgezonden.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 6
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie media

Telegraaf nieuws, dagblad De Telegraaf

Het dagelijks verschijnende dagblad De Telegraaf houdt u op de hoogte van het laatste nieuws uit binnen- en buitenland.

Waarom wordt Grace Helbig (helbsg) zo goed gevonden op Google?

Grace Helbig dankt haar bekendheid vooral aan Youtube, waarom wordt ze zo goed gevonden?

HD Wallpaper of gratis Wallpaper op www.Flickr.com

Oneindig veel gratis High Definition Wallpapers op www.Flickr.com

Netflix in een notendop

Eind 2013 werd Netflix met veel kabaal onthaald. De media stonden er bol van: Netflix zou de nieuwe Spotify zijn, maar dan voor films en series. Maar wat is Netflix nu eigenlijk precies?

Amy Winehouse

De bekende Britse zangeres Amy winehouse is afgelopen zaterdag, 23 juli komen te overlijden. Wat is het verhaal achter deze legende?

Facebook likes - Jou wereld van vind-ik-leuks

Een duim omhoog en de tekst 'vind ik leuk' hoort bij Facebook

SMS misleiding

Beschrijving van wie er achter de meisjes van plezier zitten die 's nacht op de tv reclame te zien zijn.

UFO of Unidentified Flying Object

Vertaald is dit UFO of Ongeïdentificeerd Vliegend Object

Nuclear Reactor

KernReactoren zetten de Energie die vrijkomt om door Kern-Splitsing in Thermische Energie

Amanda Knox; schuldig of niet?

De dood van Merdith Kercher is één van de meest spraakmakende zaken van de 21ste eeuw en daar lijkt gauw weer een hoofdstuk bij te komen.

De reanimatie van X-Factor

Aan het vijfde seizoen van de talentenjacht X-Factor, kunnen ook rappers en DJ's deelnemen. De vraag is: passen rappers en DJ's wel in dit programma?

Foobie Artikelen

Elke dag nieuwe informatie over allerlei onderwerpen, geld verdienen met het schrijven van artikelen.

Dagblad De Pers

Informatie over dagblad De Pers

Stemwijzer

Een kritische blik op stemwijzer.

Opa van de boerderij

Wie kent hem niet, Opa van de boerderij?

De iPhone 5

De iPhone is sinds 11 juni 2011 drie jaar in Nederland. Sinds die tijd heeft Apple een groot deel van de markt veroverd op het gebied van de mobiele telefoons. De iPhone 5 zal dan ook niet lang meer op zich laten wachten.

Mystery popstar rood ontmaskerd.

8-11-2010 Mystery popstar rood heeft zich ontmaskerd.

Het gebruik van online vragenlijsten

De voor- en nadelen van het afnemen van vragenlijsten via internet

Gratis naar de film met Filmtest

Je kunt op veel manieren gratis naar de film, de leukste manier om de nieuwste Nederlandse films te zien is.

Timeless Anime deel 1

Timeless Anime gaat over tijdloze Japanse Anime series. Dit artikel zal uit meer delen bestaan.

Wat is het nut van een film forum?

Er zijn diverse forums waar mensen films en televisie programma’s bespreken, wat is het nut van die film forums?

Wie is Tabatha Coffey?

Tabatha Coffey is bekend als de vrouw die noodleidende kapsalons weer op pad helpt, maar wat wil jij nog meer van haar weten?

De nieuwe mediarevolutie is in volle gang

“Worden jongeren opgezogen in de Nieuwe Mediarevolutie?”

Dakloos

Ik ben dakloos. Waar slaap ik vannacht?

Weg met de krant

Over de veranderingen in de krantenwereld