Glee - de hitserie uit Amerika


Publicatie datum:

Glee is een musical tv serie die sinds kort nu ook in Nederland op de buis is.

Gesponsorde koppelingen

Wat betekent Glee?
Glee betekent vrolijkheid en vrolijk is deze serie zeker. Veel mensen vergelijken het met 'High school Musical' maar dan voor volwassenen. Maar wat is nu het succes van deze serie? Wat maakt het nu zo bijzonder?

Gesponsorde koppelingen

Samenvatting:
Glee gaat over een groep middelbare scholieren van de William Mckinley highschool die zich aanmelden bij een showgroep/koor genaamd 'New Directions' oftewel de 'glee club' onder leiding van hun spaans leraar. Je kunt het vergelijken met een 'football team' en een 'chearleader team' op een school. Alleen er is een groot verschil. De 'Glee club' is totaal niet populair en dat zorgt voor veel gebeurtenissen. Ook de chearleader coach gooit roet in het eten als ze hoort dat ze haar budget moet delen met de glee club. Ook doen ze mee aan verschillende wedstrijden en is hun doel om uiteindelijk nationaal kampioen te worden.

Muziek:
Glee is wordt een musical tv serie genoemd, omdat er in iedere aflevering een aanntal liedjes worden gezongen van zowel bekende als onbekende artiesten. Deze liedjes worden gezonden door de cast en zijn in Amerika erg populair. Na afloop zijn deze liedjes altijd te downloaden via Itunes en staan direct meestal ook in de Itunes top 10.
Zelf zijn er al 6 albums verschenen met alle liedjes uit de serie.

- Glee: The Music, Volume 1
- Glee: The Music, Volume 2
- Glee: The Music, Volume 3
- Glee: The Music, Volume 4
- Glee: The christmas album
- Glee: The Music, The Power of Madonna

Tournee:
De cast van Glee verhoort de liedjes ook in een landelijk tournee door heel het land. Of er ooit een wereldtournee komt is nog onbekend.

Seizoenen:
Seizoen 1 zou eigenlijk maar 13 afleveringen bevatten, maar omdat het zo aansloeg hebben ze er 22 afleveringen van gemaakt. Seizoen 2 is nu in volle gang bezig in Amerika, terwijl wij kunnen genieten van seizoen 1.

Personages:
Artie Abrams, Rachel Berry, Tina Cohen-Chang, Quinn Fabray, Finn Hudson, Kurt Hummel, Mercedes Jones, Santana Lopez, Brittany Pierce, Noah Puckerman en Will Schuester

Glee is iedere dinsdagavond van 20.30 tot 21.30 te zien op rtl5


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 15
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie media

Rebirth

In het Oude Egyptische beschaving was Rebirth gebaseerd op Religie, hun geloof in de WederGeboorte ná de dood werd hun drijvende kracht tijdens hun begrafenis rites.

Facebook: Hoe weet ik of ik word gehackt?

Simpele manier om eventuele hackers te vatten

Nuclear Reactor

KernReactoren zetten de Energie die vrijkomt om door Kern-Splitsing in Thermische Energie

Documentaire of fictiefilm?

Wat is het verschil tussen een documentaire en een fictiefilm?

Telegraaf nieuws, dagblad De Telegraaf

Het dagelijks verschijnende dagblad De Telegraaf houdt u op de hoogte van het laatste nieuws uit binnen- en buitenland.