How I met your mother: CBS sitcom over vriendschap en de zoektocht naar die ene vrouw.


Publicatie datum:

How I Met Your Mother is een CBS Sitcom die reeds in het zesde seizoen is beland. Het gaat over de zoektocht van Ted Mosby naar de moeder van zijn toekomstige kinderen.

Gesponsorde koppelingen

How I met your mother is een CBS sitcom die op 19 September 2005 in premiere ging in de Verenigde Staten. De show is bedacht door Carter Bays en Craig Thomas, die het idee hadden om te schrijven over hun eigen vrienden en de karakters van Ted, Marshall en Lilly op Bays, Thomas en zijn vrouw hebben gebaseerd. In Nederland is de show te zien op RTL 5. 

Dit artikel bespreekt het verhaal, de personages, de acteurs en het succes van de serie, die langzaam ook het Nederlandse publiek voor zich wint.

Verhaal

De show gaat over het personage Ted Mosby, gespeeld door Josh Radnor, die in het jaar 2030 zijn kinderen verteld hoe hij hun moeder heeft ontmoet. Ted is echter nogal lang van stof, dus het verhaal duurt nu reeds zo’n 6 seizoenen. De stem van Ted uit 2030 is ingesproken door Bob Saget, bekend van de serie Full House. De overige personages waar de serie om draait zijn: Marshall Eriksen (Ted’s kamergenoot van ‘college’), Lily Aldrin (Marshall’s vriendin), Barney Stinson (de womanizer) en Robin Scherbatsky (een Canadese journaliste waar Ted vanaf de eerste oogopslag verliefd op werd).

Cast

Josh Radnor - Ted Mosby: geboren op 29 Juli 1974 in Columbus Ohio. Zijn film cv bestaat uit 3 films, een kleine rol in ‘Not another teen movie’ (2001), tv film ‘Everyday life’ (2004) en de zelf geschreven en geregisseerde film ‘Happythankyoumoreplease’. Zijn cv is verder gevuld met een aantal kleine tv rollen, zijn rol in ‘How I Met Your Mother’ betekende zijn echte doorbraak.

Jason Segel - Marshal Eriksen: geboren op 18 januari 1980 in Los Angeles, Californië. Naast acteur staat Jason Segel ook bekend als screenwriter, muzikant en producent. Zijn film cv bestaat oa. uit Forgetting Sarah Marshall, Knocked Up, I Love You Man en Gulliver’s Travels.

Neil Patrick Harris - Barney Stinson: geboren op 15 Juni 1973 in Albuquerque, New Mexico. Hij is naast acteur, ook zanger en goochelaar (tevens een van Barney Stinson’s versiertrucs). Hij is als kind-acteur begonnen en bekend van zijn titelrol in Doogie Howser, M.D. Verder is hij bekend van rollen in de films Starship troopers en twee Harold & Kumar films waarin hij zichzelf speelt.

Alyson Hannigan - Lily Aldrin: geboren op 24 Maart 1974 in Washington D.C. Alyson Hannigan was bij het begin van de serie de bekendste naam van de cast. Met haar rol in de kult-klassieker Buffy the Vampire Slayer en haar rol in de drie American Pie films.

Cobie Smulders - Robin Scherbatsky: geboren op 3 April 1982 in Vancouver, British Columbia. Ze is de dochter van een Nederlandse vader en een Britse moeder. Na een aantal kleine tv rollen en een aantal films was ook voor haar How I Met Your Mother haar grote doorbraak.

Succes

Sinds de premiere in 2005 is de serie een enorm succes met kijkcijfers die in de VS tussen de 8 en 10 miljoen in liggen. De serie heeft verscheidene prijzen gewonnen zoals 5 Emmy awards, 2 People’s Choice Awards, voor zowel Alyson Hannigan in 2010 als Neil Patrick Harris in 2011.

Dankzij dit geweldige succes gaat CBS nog minimaal twee nieuwe seizoenen maken na afloop van het zesde seizoen. Naar alle waarschijnlijkheid zullen we dus nog een tijdje moeten wachten en raden wie de ‘Mother’ is, maar de aanwijzingen stapelen zich op.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie media

Geld Verdienen met Google Adwords - deel 1

Geld Verdienen met Google Adwords - deel 1

Neorealistische films 1: Ladri di Biciclette

Het meesterwerk van Vittorio de Sica

Schokkende privacyschending in Nederland

Internetten via je mobieltje, het downloaden van handige app's, of gewoon een dagje naar Rotterdam. Niet zo onschuldig zoals het lijkt!

Hoe beschrijf je een doelgroep?

Hoe geef je een goede beschrijving van een doelgroep?

De nieuwe wetten in marketing en communicatie.

Wordt een enterprise 2.0.

Zijn media grenzeloos?

Moet in de media alles worden verteld en getoond, of zijn er grenzen?

De werking van de platenspeler

Wat kun je met een platenspeler en hoe werkt het?

Project X Haren eindigt in enorme chaos

Vernieling en rellen bij project X Haren 21-09-2012. Een onschuldige uitnodiging tot een verjaardagsfeestje op facebook eindigt in drama.

Geen huwelijk voor Paris Hilton.

Paris verveelt zicht snel...

Mensen worden beetgenomen door onechte baby

Wat doe je als je een kinderbuggy helemaal alleen op straat ziet? Wees gewaarschuwd, het kan de schrik van je leven zijn

Breaking bad (5 seizoenen)

Een super goed verhaal lijn van producent Vince Gilligan. Winnar van Emmy award voor beste dramaserie!

Wat er gebeurt er met je social media accounts bij overlijden?

Nu kan je via een social media testament bij de notaris vastleggen wat er moet gebeuren met je accounts bij overlijden

Waarom wordt Grace Helbig (helbsg) zo goed gevonden op Google?

Grace Helbig dankt haar bekendheid vooral aan Youtube, waarom wordt ze zo goed gevonden?

The good, the bad and the ugly

Western-film uit 1966 met Clint Eastwood, Lee Van Cleef en Eli Wallach

UFO of Unidentified Flying Object

Vertaald is dit UFO of Ongeïdentificeerd Vliegend Object

Amanda Knox; schuldig of niet?

De dood van Merdith Kercher is één van de meest spraakmakende zaken van de 21ste eeuw en daar lijkt gauw weer een hoofdstuk bij te komen.

Immortality

Immortality is het Eeuwige Leven

Lachend naar de winkel

Werkt humor in reclames?

Het gebruik van online vragenlijsten

De voor- en nadelen van het afnemen van vragenlijsten via internet

Documentaire of fictiefilm?

Wat is het verschil tussen een documentaire en een fictiefilm?

(A)sociale media: Hobby of verslaving?

Social Media verslaving, wanneer verslaafd, nadelen social media/facebook

Zinderende zomercliffhanger GTST

Een zomer lang in spanning

Let op je online reputatie!

Let op wat je op het internet doet: bescherm je online reputatie!

The Tourist (2010)

Een filmrecentie van de film 'the tourist'

Mag ik alles zeggen?

Mag ik vanwege de vrijheid van meningsuiting alles echt zeggen?