Melissen buitenspel gezet door NOS

Hans Jaap Melissen wordt buitenspel gezet door de NOS

Gesponsorde koppelingen

AMSTERDAM - De NOS distantieerde zich op 6 maart 2012 van de verslagen die Hans Jaap Melissen maakt vanuit Syrië.  Dit omdat de NOS het simpelweg te gevaarlijk vindt voor de journalist om daar te zijn. Melissen, inmiddels al 15 jaar verslaggever van de publieke omroep, is het daar echter mee oneens en blijft in Syrië.

Volgends de NOS waren ook journalisten het doelwit geworden in Syrië. De NOS nam het zekere voor het onzekere en nam afstand van Melissen.                        

Het is zeer gevaarlijk om steden zoals Homs binnen te komen; twee dagen geleden zijn er weer 39 mensen vermoord door activisten die ten strijden trokken tegen het regime van president Bashar al-Hassad.

Wat ook een grote rol speelde voor de NOS was de dood van twee journalisten die omkwamen bij zware beschietingen door Syrische regeringstroepen in Homs. Ze zouden zijn omgekomen doordat een raket het mediacentrum raakte toen de twee journalisten aan het werk waren.

Hans Jaap vindt het te ver gaan dat de NOS zijn correspondentschap tijdelijk afblaast. Volgens hem opereert hij in Syrië uiterst voorzichtig.  Bovendien heeft hij, naar eigen zeggen, tijdens de Arabische Lente op veel gevaarlijkere plekken zijn werk mogen uitvoeren in naam van de NOS.

Geert van der Broek, chef buitenland van de NOS, berichtte als volgt: “Wij vinden het te gevaarlijk voor journalisten om in Syrië te zijn. Wij sturen er zelf ook geen mensen naar toe. Hij is zeer ervaren en we vertrouwen zijn oordeel, maar we hebben ook een eigen verantwoordelijkheid. In dit geval nemen wij de verantwoordelijkheid niet. Het is op dit moment niet in te schatten van welke kant get gevaar komt in Syrië. Het is er bloedlink.”   

Melissen blijft echter in Syrie om verslag te doen voor andere omroepen zoals RTL.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie

Naam: Max Houben
Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

comments powered by Disqus

Oude Reacties

Hieronder staan de oude Foobie reacties, indien beschikbaar.