Scarface


Publicatie datum:

Tony Montana in Scarface Money Power Respect

Gesponsorde koppelingen

Eén van de beste films in de geschiedenis. Scarface is één van de beste films ooit gemaakt.

In 1980 gingen 3000 boten richting Amerika. In 72 uur kwamen er 125.000 Cubanen. 25.000 van deze Cubanen hadden een strafblad. Eén van hen was Tony Montana. Een man die het later ging maken met zijn beste vriend Manny Ribera.

Het begin

In 1980 gingen 3000 boten richting Amerika. In 72 uur kwamen er 125.000 Cubanen. 25.000 van deze Cubanen hadden een strafblad. Eén van hen was Tony Montana. Een man die het later ging maken met zijn beste vriend Manny Ribera.

Manny kent iemand in Miami. Hij en Tony moeten een moord plegen voor een vergunning. Tony wil dat heel graag doen. En hij pleegt deze moord. Hij steekt het slachtoffer met een mes in zijn buik. Manny en Tony krijgen hierna meteen een vergunning en gaan werken bij een snackbar. Tony vindt het maar niks. Hij dacht dat hij goud kon oprapen in de VS. De werkelijkheid was anders.

Kennismaking

Die ene vriend van Manny biedt ze nog een klusje aan. Hier zie je een groot verschil tussen Manny en Tony. Manny is met elk bedrag tevreden en Tony niet. Tony komt voor zichzelf op. Hij wil meer geld. Uiteindelijk moeten ze 2 kilo cocaïne kopen van een Colombiaan op Ocean drive. Dit gaat helemaal fout. Hector, de Colombiaan, gijzelt Tony en zijn vriend Angel Fernandez. Na een kwartier gaat Manny met Chi Chi polshoogte nemen. Ze bevrijdden Tony, Angel is dood. Hector vlucht, maar Tony gaat hem achterna en schiet hem midden op straat dood. Vanaf nu gaat het snel. Omar Suarez is de vriend van Manny. Ze gaan nu naar Frank Lopez de grote baas. Frank is positief gestemd. Hij vertrouwt Tony en Manny helemaal.

Tony mag samen met Omar Suarez naar Bolivia. Ze zijn op bezoek bij Alejandro Sosa, een drugskoning. Omar Suarez wordt ontdekt als informant en wordt vermoord. Tony blijft alleen achter en moet Sosa er van overtuigen dat hij wel te vertrouwen is. Sosa vertrouwt hem en ze zullen er op los handelen. Tony koopt voor Frank 2000 kilo cocaïne. Dit was niet de bedoeling. Frank is erg boos op Tony. Hij laat dit merken ook. Op een avond zit Tony in een nachtclub, hier zijn ook huurmoordenaars. Laat op de avond beginnen ze te schieten op Tony, hij kan nog wel ontsnappen. Hij gaat naar Frank's kantoor en laat hem door Manny doodschieten. Vanaf nu gaat alles makkelijk.

Het goede leven en de wending

Tony trouwt met Elviera, de vrouw van Frank. Hij koopt een schoonheidssalon voor zijn zus Gina. Hij richt een eigen bedrijf op: Montana realty company. De zaken gaan goed. Hij koopt veel drugs van Sosa in Bolivia. Tony verdient veel geld, zoveel geld dat hij het nergens kan verstoppen. De bank kan het niet meer witwassen voor hem. Tenzij hij er meer provisie over betaalt. Maar dit doet hij niet, op aanraden van Manny gaat hij naar een Jood Seidelbaum. Dit blijkt een undercover agent te zijn. Tony wordt aangeklaagd. Hij kan drie jaar krijgen. Maar gelukkig heeft Sosa nog wat vrienden in Washington die wat kunnen regelen voor Tony. Hij hoeft de gevangenis niet in. Tony hoeft alleen een journalist te vermoorden, die Sosa en zijn vrienden voorschut zet op de televisie. Makkelijk gezegd, makkelijk gedaan voor Tony. Ze gaan naar New York en plaatsen een bom onder de auto van de journalist. Helaas zitten er kinderen in de auto. Tony wil geen onschuldigen dooden. Dus maakt hij de huurmoordenaar van Sosa dood, die op het punt stond de bom af te laten gaan. Vanaf nu gaat het bergafwaarts. Tony Montana verliest alles en iedereen zijn vrouw, zijn moeder, hij schiet zijn beste vriend dood omdat Manny in de tussen tijd getrouwd is met Gina, zijn zus. Tony gebruikt teveel coke. Op een avond wordt zijn huis bestormd door een legertje van Sosa. Iedereen wordt vermoord. Uiteindelijk blijft Tony alleen achter, hij kan nog weerstand bieden tegen een aantal vijanden. Dit komt doordat hij stoned is. Dan wordt zijn wapen uit zijn hand geschoten. Blijft hij stilstaan, en krijgt hij één kogel van een shotgun in zijn rug. Tony Montana valt van zijn binnenbalkon in een klein bad met water: The World Is Yours...

* de moordenaar is Sosa niet. Velen zeggen van wel, maar dit is niet zo. De moordenaar is de tweede henchman van Sosa. Zijn naam: The Skull

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 3
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie media

Hoe kun je gratis onbeperkt voetbal kijken?

Steeds meer voetbalkanalen zitten achter de decoder, hoe kun je gratis onbeperkt voetbal kijken?

Wat te doen bij een tekenbeet?

Informatie over preventie en behandeling van tekenbeten

Het belang van social media, het belang van Facebook, het belang van Twitter

Ook jij bent van groot belang voor de social media als Facebook en Twitter.

Gays op TV

Tegenwoordig zijn homosexuele mannen en lesbische vrouwen erg 'hot' op TV

HD Wallpaper of gratis Wallpaper op www.Flickr.com

Oneindig veel gratis High Definition Wallpapers op www.Flickr.com

Nieuwe media.

het gebruik van nieuwe media is noodzakelijk, maar hoe dan?

Het gebruik van online vragenlijsten

De voor- en nadelen van het afnemen van vragenlijsten via internet

Obama illegale president?

Waar is de officiële geboorteakte van Barack Obama?

Mystery popstar rood ontmaskerd.

8-11-2010 Mystery popstar rood heeft zich ontmaskerd.

Het geheim van www.thevoiceofholland.com

The Voice of Holland is één van de meest succesvolle televisie programma’s van dit moment, wat is het geheim van dit succes.

Onbeschaamd van roddels over sterren snoepen

We zijn verlekkerd op roddels over sterren. We voelen ons dichter bij celebritys als we een deel van hun leven kennen.

Wat is 9gag?

Wat houdt 9gag in?

Het filmfestival van Cannes

Informatie over het jaarlijkse filmfestival van Cannes

Facebook introduceert hashtag

facebook heeft een start gemaakt met de implementatie van hashtag

Journalisten moeten hun bronnen beter checken

Uit een Radar-onderzoek is gebleken dat nieuws klakkeloos wordt overgenomen door de media, zonder dubbel check

Hoe blijf je als aantrekkelijke oude zangeres hot?

Zowel Adele Bloemendaal, Do (Dominique van Hulst) als Patricia Paay zijn op late leeftijd nog steeds hot gebleven, hoe blijf je als aantrekkelijke oude zangeres hot?

Zijn media grenzeloos?

Moet in de media alles worden verteld en getoond, of zijn er grenzen?

De Nouvelle Vague en Jean-Luc Godard

De Franse filmmakers hadden het in de jaren 50 al niet zo op commercie. De zogenaamde Nouvelle Vague die destijds ontstond liet alle commerciële gedachtegangen varen en verwonderde en ontregelde het publiek.

Amanda Knox; schuldig of niet?

De dood van Merdith Kercher is één van de meest spraakmakende zaken van de 21ste eeuw en daar lijkt gauw weer een hoofdstuk bij te komen.

Facebook: Hoe weet ik of ik word gehackt?

Simpele manier om eventuele hackers te vatten

Project X Haren eindigt in enorme chaos

Vernieling en rellen bij project X Haren 21-09-2012. Een onschuldige uitnodiging tot een verjaardagsfeestje op facebook eindigt in drama.

Wat is er eigenlijk gebeurd met die 50.000 ton paardenvlees?

Opeens stond het nieuws bol van de paardenvlees schandalen, wat is er eigenlijk gebeurd met al dat paardenvlees.

De iPhone 5

De iPhone is sinds 11 juni 2011 drie jaar in Nederland. Sinds die tijd heeft Apple een groot deel van de markt veroverd op het gebied van de mobiele telefoons. De iPhone 5 zal dan ook niet lang meer op zich laten wachten.

Nel Veerkamp overleden.

Nel Veerkamp is op 9-11-2010 overleden

Facebook likes - Jou wereld van vind-ik-leuks

Een duim omhoog en de tekst 'vind ik leuk' hoort bij Facebook