The Tourist (2010)


Publicatie datum:

Een filmrecentie van de film 'the tourist'

Gesponsorde koppelingen

De verleidelijke Elise (Angelina Joli) wordt naar Venetië gestuurd door haar lover, Alexandre Pierce. Deze Pierce heeft geld gestolen van een grote mafiabaas en is nu op de vlucht voor zowel de politie als de mafia. De politie probeert via Elise bij Pierce te komen en dus zetten ze de politie op het verkeerde been. Pierce wil dat Elise in de train naar Venetië iemand zoekt die op hem lijkt. Zijn plan is dat Elise die persoon verleidt, zodat de politie denkt dat dat Alexandre Pierce is. En nu wil het toeval dat Elise net tegenover de Amerikaanse toerist en wiskunde leraar Frank Tupelo (Johnny Depp) gaat zitten, die wel erg op haar lover lijkt…

Zo gezegd zo gedaan. Elise verleidt Frank en Frank word hopeloos verliefd op haar. In Venetië aangekomen blijven ze nog even bij elkaar, maar als ook de mafia ze op het spoor komt word het wel erg heet onder de voeten. Elise is inmiddels ook om Frank gaan geven en om hem te beschermen wil ze hem kwijt. De tot over zijn oren verliefde Frank wil daar echter niets van weten en stuntelt zijn weg door Venetië om Elise te beschermen.

Na deze film gezien te hebben geloof je niet dat de makers ooit een ander in de rol van Frank gecast hebben. Echter, eerst zou Tom Cruise de rol gaan spelen en daarna was Sam Worthington ook nog gecast, maar uiteindelijk is het toch Johnny Depp geworden. Depp geeft het personage ‘zijn persoonlijke tintje’ zoals hij dat ook deed bij zijn eerdere rollen in onder andere ‘the Pirates of the Carebean’ en ‘Alice in Wonderland’. Hij speelt weer zijn vaste excentrieke persoonlijkheid (zichzelf?) met af en toe een onhandigheidje, waar hij al vele harten mee veroverd heeft.

Ook Elise, het personage van Jolie, past perfect bij haar. Ze speelt weer een koelbloedige spion, die niet bang is voor een goede actiescène. Maar ze is ook een vrouw, die dan wel weer wegsmelt bij de romantische onhandigheid van Depp.

Het acteerwerk van deze twee is precies zoals je het van ze mag verwachten. Het zijn allebei top acteurs, dus over het algemeen is er wat dat betreft in deze film niets te klagen. Het verhaal echter is niet meer dan matig te noemen. Er zit wel een plot aan het eind, maar die kan je eigenlijk vanaf de helft van de film al zien aankomen. Niet erg sterk dus.

Wat de film wel heeft is humor, actie en romantiek. Wat dat betreft is de film dus nog knap veelzijdig! De humor van Depp geeft alles een zeer vermakelijk tintje en dit afgewisseld met een beetje actie en de groeiende romance tussen de Depp en Jolie maakt het toch een zeer vermakelijke film om naar te kijken.

Al met al kan je The Tourist dan ook niet speciaal noemen, maar meer een standaard actie film. De flinke schep humor en het goede acteerwerk maken het echter weldegelijk het kijken waard! Voor de liefhebber is het dan ook een film die je goed zal vermaken. Hou je niet van de charmes van Depp, dan zal deze film zeker niets jou ding zijn.

Verhaal: 5

Acteren: 8

Vermaak: 8

Oordeel: 7

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie media

Maak je eigen real life soap, een gewone dag.

Hoe maak je een verslag van een gewone dag van een gewoon persoon voor je eigen soap.

Waarom lijkt niemand op zijn selfie?

Steeds meer mensen maken selfies van zichzelf maar waarom lijkt niemand op zijn selfie?

Verschillende manieren om je publiek niet te vervelen

Het is belangrijk dat het publiek geïnteresseerd blijft. Bij uw communicatie mag uw publiek niet in slaap vallen.

Worden Adsense advertenties met meisjes met grote borsten de trend?

Steeds meer Adsense advertenties bevatten meisjes met grote borsten, wordt dit de nieuwe trend bij Adsense?

Waarom Poetin Oost-Oekraïne niet zal aanvallen

Poetin heeft de wereld in zijn greep. Met veel machtsvertoon voert hij de druk op op de regering van Oekraïne. Gezien de laatste toezeggingen met succes.

Reportage of documentaire?

Wat is het verschil tussen een reportage en een documentaire?

De 30 September Movement, Indonesia

G30S ook wel bekend bij de Gestapu for Gerakan September Tiga Puluh ook bekend als de Gestok of Gerakan Satu Oktober

Twitter, de nieuwe rage.

Waarom is Twitter een groot succes geworden?

Wat voegt Facebook toe aan mijn leven?

Ongeveer 1,23 miljard mensen hebben een Facebook account, maar wat voegt Facebook toe aan mijn leven?

Stemwijzer

Een kritische blik op stemwijzer.

Dakloos

Ik ben dakloos. Waar slaap ik vannacht?

Wie is de mol?

Wie ontmaskerd de mol?

Rebirth

In het Oude Egyptische beschaving was Rebirth gebaseerd op Religie, hun geloof in de WederGeboorte ná de dood werd hun drijvende kracht tijdens hun begrafenis rites.

Iedere 2de persoon gratis naar pretpark, musical, theatervoorstelling of evenement met 2 for 1 entertainment Voucher.

Met het 2 for 1 entertainment Voucher is de entree met een onbeperkt even aantal personen voor iedere 2de persoon gratis.

Netflix in een notendop

Eind 2013 werd Netflix met veel kabaal onthaald. De media stonden er bol van: Netflix zou de nieuwe Spotify zijn, maar dan voor films en series. Maar wat is Netflix nu eigenlijk precies?

Hoogdruk of boekdruk

Hoogdruk of boekdruk

Televisie: een nieuw medium in een nieuwe maatschappij

De komst van de televisie bracht grote veranderingen teweeg in de samenleving. Nieuwe shows als I Love Lucy werden het gesprek van de dag, de rol van de vrouw veranderde en een ware massaconsumptie werd langzaam in gang gezet.

Hoe kun je gratis onbeperkt voetbal kijken?

Steeds meer voetbalkanalen zitten achter de decoder, hoe kun je gratis onbeperkt voetbal kijken?

Ben je als TV kijker klant of speelbal?

Er is veel discussie over wat publieke zenders nu wel of niet zouden moeten uitzenden. Een aantal hoofdrolspelers zoals de omroepen, de netmanager en de staatsecretaris dueleren naar hartelust. Hoe staat het met de belangrijkste groep in dit speelveld; de kijker of wel de klant?

HD Wallpaper of gratis Wallpaper op www.Flickr.com

Oneindig veel gratis High Definition Wallpapers op www.Flickr.com

Foltering

Politieke Folteringen kunnen sterk variëren van Sadistische Bevrediging tot aan Interegation

Super Size Me

Een betoog over de documentaire 'Super Size Me'

Project X Haren eindigt in enorme chaos

Vernieling en rellen bij project X Haren 21-09-2012. Een onschuldige uitnodiging tot een verjaardagsfeestje op facebook eindigt in drama.

Gratis Online tv gids, tv gids vanavond, de tv gids

Gratis TV Gids op Internet. Snel, slim en overzichtelijk. Alle films op tv en primetime overzicht.

Wat te doen bij een tekenbeet?

Informatie over preventie en behandeling van tekenbeten