Twitter, de nieuwe rage.


Publicatie datum:

Waarom is Twitter een groot succes geworden?

Gesponsorde koppelingen

Twitter is groot geworden, voornamelijk door de snelle verslaggeving via het internet. Hierdoor konden mensen snel op de hoogte worden gesteld van bijvoorbeeld rampen en presidentverkiezingen.


Twitter is ontwikkeld door Obvious Corp, een bedrijf uit San Fransisco in 2006. Het bedrijf heeft meteen een Web Award gewonnen in 2007. Door Twitter kunnen mensen dus snel op de hoogste gesteld worden van dingen die gebeuren in de wereld.

Belangrijke Twitteraars zijn onder andere Barack Obama, Lance Amstrong, en Maxime Verhagen, Femke Halsma vertegenwoordigen Nederland. Sommige politicussen gebruiken Twitter zelfs als voornaamste medium om te communiceren. Twitter is zelf zo populair dat zelfs Koningin Beatrix twittert.

Veel mensen zijn sceptisch over Twitter. Ze stellen vragen als; Waarom zouden mensen willen weten wat ik op elk moment van de dag aan het doen ben? Als we alles op Twitter zetten, hebben we straks niks meer om te bespreken. Om antwoord te geven op deze vragen, is er na te gaan hoeveel er op Twitter gezet wordt. Als iemand Twitter alleen gebruikt voor het werk en daardoor te communiceren naar collega's, zijn deze vragen natuurlijk niet van toepassing.

De voordelen van Twitter:
1 Twitter is leuk; er kan op een snelle en eenvoudige manier contact gelegd worden, er is meteeen een gespreksonderwerp als de Twitteraars elkaar tegenkomen. Met andere woorden; het maakt je sociale leven makkelijker en leuker.
2 Twitter is handig; Het is makkelijk omdat met één berichtje alle volgers weten wat er gebeurt of wat de Twitteraar aan het doen is. Handig voor het privéleven, maar ook makkelijk voor op het werk.
3 Twitter is snel; er kunnen berichtjes worden gelezen van belangrijke mensen in de wereld. Hierdoor is diegene altijd snel op de hoogte van alles wat er gebeurt in de wereld, mits die persoon gevolgd wordt.
4 Twitter is makkelijk; Twitter is zo makkelijk omdat een Tweet sneller is neergezet dan een SMS, en Twitter is gratis.

Twitter werkt als volgt; de activiteit bij het gebruiken van Twitter heet Tweeten, wat eigenlijk kwetteren betekent. Een Tweet kan maximaal 140 tekens bevatten en daarin wordt verteld wat diegene aan het doen is of wat er gebeurt. Twitter draait om volgers en volgen. Dit houdt in dat volgers de Tweets van diegene kunnen lezen, en volgen dat er berichtjes van anderen gezelen kunnen worden(voor diegene dus de volgers).

Twitter kan goed beveiligd worden, maar daar moet wel zelf voor gezord worden. Het is dus niet zo dat iedereen de Tweets kan lezen, zolang de site beveiligd is. Dit is heel makkelijk te doen, en ook goed aan gegeven.

Hier het logo van Twitter, een vogel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Twitter is een razend populaire site, in augustus 2011 waren er in Nederland ongeveer een miljoen actieve Twitteraars. Dit aantal groeit nog steeds.

 

 

 

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker imberly

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 8
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie media

Immortality

Immortality is het Eeuwige Leven

Het filmfestival van Cannes

Informatie over het jaarlijkse filmfestival van Cannes

De nieuwe mediarevolutie is in volle gang

“Worden jongeren opgezogen in de Nieuwe Mediarevolutie?”

Wat is Snapchat en hoe verwijder je Snapchap?

Download de gratis snapchat app en lees hoe Snapchat werkt en hoe je Snapchat weer kunt verwijderen.

Communicatie anno 2010

De veranderingen binnen de communicatie.

Glee - de hitserie uit Amerika

Glee is een musical tv serie die sinds kort nu ook in Nederland op de buis is.

Hoe beschrijf je een doelgroep?

Hoe geef je een goede beschrijving van een doelgroep?

Alles over startpagina.nl

Vind wat je zoekt op www.startpagina.nl, alle onderwerpen overzichtelijk verzameld op één pagina.

Netflix in een notendop

Eind 2013 werd Netflix met veel kabaal onthaald. De media stonden er bol van: Netflix zou de nieuwe Spotify zijn, maar dan voor films en series. Maar wat is Netflix nu eigenlijk precies?

Instagram - wat is het en hoe werkt het?

De Instagram app, hoe werkt deze precies

Foltering

Politieke Folteringen kunnen sterk variëren van Sadistische Bevrediging tot aan Interegation

Televisie: een nieuw medium in een nieuwe maatschappij

De komst van de televisie bracht grote veranderingen teweeg in de samenleving. Nieuwe shows als I Love Lucy werden het gesprek van de dag, de rol van de vrouw veranderde en een ware massaconsumptie werd langzaam in gang gezet.

De gevolgen van fakedocumentaires

Essay over het fenomeen fakedocumentaire

Hoe word je Dj? Dj worden als professionional

Dj worden met een opleiding tot Dj, waar moet je zijn en wat kan je leren?

Bedruk eenvoudig en snel je leukste bierviltje

Je hoeft vandaag de dag geen Heineken, Amstel of Grolsch meer te heten om te kunnen pronken met je eigen bierviltjes. Moderne digitale druktechnieken zorgen er namelijk voor dat je dergelijke viltjes ook in kleine oplages af kunt nemen.

Breaking bad (5 seizoenen)

Een super goed verhaal lijn van producent Vince Gilligan. Winnar van Emmy award voor beste dramaserie!

Jongeren en media

In hoeverre wordt de ontwikkeling van de jeugd beïnvloed door de media?

Amanda Knox; schuldig of niet?

De dood van Merdith Kercher is één van de meest spraakmakende zaken van de 21ste eeuw en daar lijkt gauw weer een hoofdstuk bij te komen.

Ben je als TV kijker klant of speelbal?

Er is veel discussie over wat publieke zenders nu wel of niet zouden moeten uitzenden. Een aantal hoofdrolspelers zoals de omroepen, de netmanager en de staatsecretaris dueleren naar hartelust. Hoe staat het met de belangrijkste groep in dit speelveld; de kijker of wel de klant?

De iPhone 5

De iPhone is sinds 11 juni 2011 drie jaar in Nederland. Sinds die tijd heeft Apple een groot deel van de markt veroverd op het gebied van de mobiele telefoons. De iPhone 5 zal dan ook niet lang meer op zich laten wachten.

Bloggen

Het hoe en waarom van het bloggen.

Geld verdienen met een eigen website - Artikelen schrijven

Hulp bij het schrijven van een goed artikel voor uw eigen winstgevende website.

Georganiseerde Misdaad

Criminele Organisaties zijn Politiek gemotiveerd

The Shawshank Redemption

Film uit 1994 onder de regie van Frank Darabont

Hoe kun je, met een mooie weervrouw, altijd mooi weer voorspellen?

Wie wil dat niet, iedere dag mooi weer. Op sommige zenders wordt er, of het nu gaat regenen of dat het zonnig wordt, altijd mooi weer voorspelt.