Waarom is marktplaats een groot succes geworden?


Publicatie datum:

Hoe marktplaats een groot succes heeft kunnen worden.

Gesponsorde koppelingen

Marktplaats is in de laatste jaren enorm gegroeit doordat mensen geld willen besparen en tweedehands spullen kopen.

Gesponsorde koppelingen


Marktplaats is de eerste site die mensen intypen als ze iets zoeken wat ze nieuw niet kunnen betalen. Hieronder is daarvan een voorbeeld, een playstation 3 of een rolex zitten in de stijgers zoekwoorden van juni 2011 op marktplaats. Dit zijn voor de meeste mensen geen aankopen die weekelijks gedaan worden.

Top 10 stijgers zoekwoorden - Juni 2011
1 playstation 3
2 wii
3 nintendo ds
4 kastje
5 benzine
6 tomtom
7 rolex
8 ipod
9 ps3

10 louis vuitton

Mensen ontdekken steeds meer dat tweedehans kopen niet zo raar is. Niet alleen het kopen, maar het verkopen is ook steeds populairder geworden. In juni 2011 waren er ruim 250.000 advertenties waar mensen hun artikelen willen verkopen. Artikelen zijn nieuw, zo goed als nieuw of gebruikt. Als er een nieuwe WII gekocht is, maar niet gebruikt wordt zullen veel mensen het overwegen om de WII te verkopen. Marktplaats is hier uitermate geschikt voor.

Door de recessie hebben mensen minder geld om handen maar willen ze niet minderen in het koopgedrag. Dit kan alleen maar door dingen goedkoper te kopen. Hiervoor is marktplaats natuurlijk ook een uitkomst.

Vele mensen die wat op marktplaats hebben gezet, laten het niet bij één artikel. Omdat het makkelijk geld verdienen is, geeft dit sommige mensen een kick en willen ze meer verkopen. Dit zou uiteindelijk een verslaving kunnen worden.

De meeste dingen die op martkplaats gezet worden zijn gratis om er op te zetten. Bij sommige rubrieken zoals; auto's moet er een bijdrage betaald worden aan marktplaats. Dit is zo om de inkomsten van de site te verhogen. Ook staan er op de site enorm veel advertentie, wat meestal te maken heeft met de zoektermen. Doordat er zoveel artikelen per dag op marktplaats gezet worden, worden de artikelen steeds minder gezien doordat er nieuwe artikelen bij komen. Door het product of de dienst weer boven aan de lijst te zetten, wordt het artikel weer vaker bekeken. Hiervoor moet echter wel een kleine vergoeding betaald worden aan marktplaats.

Marktplaats is een grote internet site, die vele mensen een oplossing biedt in tijden van recessie en zal alleen nog maar groeien. Er blijven nieuwe artikelen komen waardoor er oudere artikelen niet meer nodig zijn, hierdoor zal marktplaats alleen nog maar groeien.


Foobie gebruiker imberly

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 8
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie media

De Nouvelle Vague en Jean-Luc Godard

De Franse filmmakers hadden het in de jaren 50 al niet zo op commercie. De zogenaamde Nouvelle Vague die destijds ontstond liet alle commerciële gedachtegangen varen en verwonderde en ontregelde het publiek.

Het Gerbner Model

Wat is het Gerbner Model

Ontwikkelingen rondom Kranten en Dagbladen.

De oorzaken van de dalende oplagecijfers en de toekomst.

Maak je eigen real life soap, een gewone dag.

Hoe maak je een verslag van een gewone dag van een gewoon persoon voor je eigen soap.

Schokkende privacyschending in Nederland

Internetten via je mobieltje, het downloaden van handige app's, of gewoon een dagje naar Rotterdam. Niet zo onschuldig zoals het lijkt!