Duowagen - Wandelwagen - Tweelingwandelwagen


Publicatie datum:

ICandy Peach Blossom 2 - Hele handige duo wandelwagen

Gesponsorde koppelingen

Je krijgt een tweeling of een tweede kind als je eerste kindje nog heel jong is. Tijd om een goede wandelwagen aan te schaffen waar twee kindjes in kunnen. Dit overkwam mij ook. Wonend in Amsterdam was ik op zoek naar iets praktisch, inklapbaars, compacts en veiligs. Na een enorme speurtocht op internet en bij Babypark was er slechts 1 geschikte wandelwagen voor ons: de I-candy Peach. Lees hieronder mijn ervaring en de redenen voor mijn keuze.

ICandy Peach Blossom

 

I candy peach is een duowagen waar ik uitermate tevreden over ben. Mijn oudste kindje was 1,5 jaar toen mijn jongste werd geboren. Inmiddels is de jongste 2 maanden en de oudste 20 maanden, dus ik heb reeds 2 maanden ervaring met deze wandelwagen. 

De grootste reden voor de keuze is dat ik de wandelwagen niet enkel als duowagen wil gebruiken. Bij deze wandelwagen kan ik zelf bepalen welke opstelling ik kies: enkel met wieg voor de baby (tot 6 maanden), enkel met zitje voor het kind (vanaf 6 maanden), gelijktijdig de wieg en het zitje of twee zitjes gelijkertijd. Bij de meeste duowagens zitten de zitjes vast. Mocht mijn oudste kind niet meer in de wandelwagen willen, dan zit ik mooi te kijken... Bovendien gaat mijn oudste kindje naar de kinderopvang, dus met deze optie kan ik alleen met de wieg op pad.

Ik twijfelde tussen een duowagen van Phil en Teds en ICandy. Qua kwaliteit zijn ze vergelijkbaar volgens de dealer, kijkend naar bijvoorbeeld het onderstel. De banden zijn stevig en het onderstel is ook daadwerkelijk gemaakt om twee zitjes te dragen (wat dus blijkbaar niet bij de goedkope duowagens het geval is, aldus de dealer). Qua prijs is Phil en Teds wat goedkoper. Mijn keuze is op Icandy gevallen doordat ik de opstelling (wieg/zitje) zelf kan bepalen.  Maar ook gezien het achterste kindje bij Phil en Teds zo laag aan de grond zit. Bovendien leek het alsof het achterste kind in de zitstand de vingers tussen de wielen kan krijgen. Bij Icandy zit het kind een stuk hoger.

Ik neem regelmatig de tram en bus, dus een wandelwagen waar beide kinderen naast elkaar zitten was voor mij geen optie. Ik heb goed op straat gekeken naar moeders met zulke wagens en ik zag hoe lastig het is om sommige winkels of supermarkten binnen te wandelen. Ook op de stoep zie ik geërgerde blikken van voorbijgangers die er niet makkelijk langs kunnen. Om het mezelf zo makkelijk mogelijk te maken wilde ik dus kiezen voor een wandelwagen met twee zitjes achter elkaar. Aanvankelijk wilde ik dit niet, gezien het me leuker leek als beide kinderen elkaar konden zien. Daarnaast lijkt het achterste kindje ook altijd zo weggestopt, laag bij de grond en kan hij/zij niet voor zich uit kijken. Bij de ICandy zit het achterste kindje niet zo laag bij de grond als bij Phil en Teds bijvoorbeeld. Ook kan ik bij de ICandy nog steeds bij de boodschappenmand, bij Phil en Teds heeft het achterste kind zijn voeten in de boodschappenmand waardoor die onbruikbaar wordt. Voor- en nadelen wegstrepen --> ICandy wint.

Ik woon op de eerste verdieping in een etagewoning, waar ik het trappenhuis met andere bewoners deel. Een vereiste van me was dus dat de wandelwagen eenvoudig - zonder teveel handelingen - in en uit elkaar te halen is om vervolgens compact in te klappen. Het is niet zo dat het me geen moeite kost om die wandelwagen uit elkaar te halen, want ik moet toch nog de wandelwagen ontleden. Maar...de onderdelen zijn niet zwaar en het is niet moeilijk om te doen. Dus: Check! Zie voor de instructievideo ook deze link: http://www.icandyworld.com/nl/nl/products/peach_blossom_2

Let op!

Waar je op moet letten is of je de ICandy Peach Blossom of de ICandy Peach Blossom 2 neemt. De opties voor beide varianten zijn:

- Enkel het zitje

- Zitje en reiswieg

- Twee zitjes

Nu weet ik eerlijk gezegd niet meer welke ik heb. Het verschil zit het 'm erin dat bij de ene ook het onderstel kunt gebruiken met enkel de reiswieg - dus dat je de adapter voor 2 zitjes niet gebruikt - en bij de andere deze optie niet bestaat. 

Gezien ik over een aantal jaren nog een kindje zou willen, vind ik het belangrijk dat ik deze ook kan gebruiken voor alleen een baby.

 

Kortom: Deze wandelwagen is echt geschikt voor iedereen. Ik zou deze ook zeker aanraden voor ouders van 1 kind die in de toekomst nog kinderen willen. De wandelwagen kun je namelijk gebruiken voor één kind. Ben je weer zwanger? Schaf dan de adapter aan en je kunt de wandelwagen gebruiken voor beide kids. Dit scheelt enorm in de kosten gezien je de oude wandelwagen (voor 1 kind) dan niet hoeft weg te doen.

 

Je denkt vast 'jaja, wat een promotiepraatje'. Maar geloof me, ik ben enkel ouder en heb niets met het bedrijf van doen. Wil je een nadeel horen? Het boodschappenmandje is wat lastig toegankelijk in de combinatie reiswieg-zitje. Dus vaak moet ik de boodschappen ook nog dragen. Ik kan mijn tas niet aan het handvat van de wagen hangen, gezien deze dan in de weg zit met lopen. En eigenlijk was dat het wel wat betreft nadelen. De wagen loopt heel soepel, ook in de bochten en stoep op-en-af gaan prima. 

Succes met het maken van een goede keuze!

 

Om me te bedanken voor dit artikel zou je op een willekeurige link of willekeurig artikel kunnen klikken hieronder of hiernaast zodat ik iets bijverdien. Bedankt!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 10
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Laparoscopisch steriliseren van een teef

Mijn ervaring over het steriliseren van mijn teef.

Tekenfilms vandaag de dag

Sesamstraat, poesjes en family guy

Hun loopten sneller als ons

Waarom deze zin verschrikkelijk is.

Genitale verminking: het egoïsme van de Afrikaanse man

Vrouwenbesnijdenis wordt nog te vaak uitgevoerd. Waarom het nog steeds een belangrijk discussiepunt is.

Kunnen honden denken?

Ja, honden kunnen denken, is mijn quasi-wetenschappelijke conclusie op basis van mijn persoonlijke waarnemingen.

Garantieservice Wehkamp

Prima service ook buiten garantie

Farmaceutische Industrie

Een Vandaag liet vorige week zien hoe burgers in Nederland opgelicht worden.

Gelukkig worden of gelukkig zijn?

Gelukkig worden is een reis die het hele leven duurt. Maar tijdens deze reis: vergeten we dan niet gelukkig te zijn?

Nierstuwing een pijnlijke aangelegenheid

een nierstuwing een verstopping die er tot leidt dat je nieren hun afval niet kwijt kunnen.

Gaat onze taal stukje bij beetje verloren?

Het niveau van spelling wordt steeds slechter en de taalbeheersing van taal in het algemeen ook.

Circus Enzo Zavatta

Een teleurstellende ervaring met Circus Enzo Zavatta.

Aanmelden bij een kunstacademie

Ervaringen van een student

Vrijwilligerswerk in Afrika

Het begin van mijn vrijwilligerswerk als verpleegkundige in Ghana

Vervolg De groen Lobby

Balansventilatie en warmteterugwinning waardeloos voor klimaat

Coma

Ervaringen na plotseling optredend langdurig coma

Appartement of kamer huren als student deel 2

tips & trics

Revolutie in Egypte: goed of slecht?

De onlusten in Egypte zijn opweg naar een climax. Wat zal er gebeuren en hoe welke geveolgen heeft dit voor het Westen. In dit betoog zet ik uiteen hoe ik er tegen aankijk.

Duowagen - Wandelwagen - Tweelingwandelwagen

ICandy Peach Blossom 2 - Hele handige duo wandelwagen

De strijd van Haren

21 september 2012 Haren project x

Negatief vs. Positief

Het verschil tussen negatieve en positieve mensen

Amsterdam tijdens de wederopbouw. Ons huis in de Tollensstraat

Leven in de Kinkerbuurt in Amsterdam tijdens de jaren 50 en 60. Beschrijving van woning in de Tollensstraat

Je zwakte als sterkte: HUH?

Een artikel over hoe we onze zwaktes kunnen gebruiken om juist STERK te zijn..

Het OV en zijn reizigers

Iedereen klaagt over het ov, maar de reizigers zijn ook niet alles!

Ervaringen en tips bij studie of opleiding in het buitenland

Ervaringen en tips bij een studie of opleiding in het buitenland

Schrijversdip

Er zijn van die dagen dat je een schrijvers dip hebt.