Je kunt alles verkopen aan iedereen.


Publicatie datum:

Uit psychologisch onderzoek blijkt dat je alles kunt verkopen aan iedereen.

Gesponsorde koppelingen

Psychologen hebben ontdekt waarom je met de juiste verkooptechniek alles kunt verkopen aan iedereen. En volgens sommige van hen is deze verkooptechniek door iedereen te leren. Lees in dit artikel hoe ook jij kan leren om alles te verkopen aan iedereen.

Je kunt alles verkopen aan iedereen

Het werkt als volgt:
De verkoper moet zich in eerste instantie volledig spiegelen aan zijn potentiële klant. Dit houdt in dat hij zijn uiterlijk en zijn gedrag, op een natuurlijke wijze, volledig aan moet passen aan dat van zijn potentiële klant. Een verkoopgesprek begint dus met een gedegen voorbereiding. Wat voor kleding draagt de klant? Wat voor deodorant gebruikt hij? Wat drinkt hij? Wat zijn zijn interesses? Etcetera. Natuurlijk kun je niet alles van te voren te weten komen maar je kunt wel zoveel mogelijk informatie inwinnen, eventueel via zijn secretaresse.

Je kunt alles verkopen aan iedereen

Aan het begin van het verkoopgesprek spiegelt de verkoper zich aan de potentiële klant. Bewust vereenzelvigd de verkoper zich  gaandeweg met zijn potentiële klant. Op dat moment ervaart de potentiële klant de verkoper als een prettig persoon. Vervolgens stuurt de verkoper ongemerkt het gesprek zijn kant op. Uit de psychologische onderzoeken blijkt dat de potentiële klant zijn gedrag nu onbewust spiegelt aan de verkoper. Op dit moment heeft de verkoper de leiding in het gesprek en kan in feite alles verkopen aan de potentiële klant.

Waar ligt de grens van wat je op deze manier kunt verkopen? Als de techniek perfect uitgevoerd wordt is er nauwelijks een grens. De ethiek van de verkoper bepaalt de grens.

Dit verklaart hoe het mogelijk is dat beroemde meesteroplichters jarenlang ontelbaar veel mensen ertoe kregen enorme bedragen te investeren in niet bestaande projecten.

Je kunt alles verkopen aan iedereen

Citaat uit www.wikipedia.nl:
Ari Olivier (20 augustus 1939), ook bekend onder de bijnaam "Heer Olivier", is een Nederlands oplichter die in Duitsland veroordeeld is voor het organiseren van een vals-geldtransactie. Olivier pleegde vanaf de jaren zestig of de jaren zeventig fraude door voor grote bedragen te handelen in goederen die na betaling niet werden afgeleverd. Bij deze goederen ging het soms om complete pijpleidingen, schepen of een katoenoogst. Zijn bijnaam was "de meesteroplichter". Ook specialiseerde hij zich in het "geld opmaken" van rijke weduwen.

Citaat uit http://925.nl
De slachtoffers van meesteroplichter Bernie Madoff Met een cocktail in de ene hand en een prospectus met gegarandeerde rendementen in de andere liep de 70-jarige Bernard Madoff de countryclubs van Amerika af om de rijken hun geld afhandig te maken. Maar zij zijn niet de enige slachtoffers van de $50.000.000.000 fraude, hier de lijst: http://925.nl/archief/2008/12/15/de-slachtoffers-van-meesteroplichter-madoff

Je kunt alles verkopen aan iedereen

 Citaat uit http://www.verkopersonline.nl

Wat gebeurt er als u spiegelt? Spiegelen wordt ook wel 'mimicry' genoemd; oftewel 'nabootsen' of 'imiteren'. Hierdoor verlopen gesprekken soepeler, het wederzijds begrip, de empathie en sympathie nemen toe. Mariëlle Stel promoveerde in september aan de Radboud Universiteit Nijmegen op onderzoek hiernaar. Zij concludeerde onder andere dat personen die spiegelen makkelijker emoties overnemen en zich beter kunnen verplaatsen in de ander.

Spiegelen in de verkoop. Als u de klant spiegelt, ervaart hij een overlap tussen u en hem. Hij merkt (onbewust) dat een deel van wat hij doet gelijk is aan dat wat u doet, waardoor het moeilijker wordt om zichzelf en u uit elkaar te houden. Met als gevolg: een goed contact, een klik en vertrouwen. Psycholoog Rick van Baaren deed een proef met serveersters. Serveersters die de bestelling van hun klanten letterlijk herhaalden, kregen ca. tweemaal zoveel fooi als serveersters die alleen maar 'dank u' of 'oké' zeiden.

Moet u nou alles maar nadoen? Nee, natuurlijk niet. Verkooptrainer Michel Hoetmer betoogde onlangs dat spiegelen niet werkt als emoties onecht zijn. Onderzoek heeft dat ook aangetoond: als uw expressie onecht is, zal het niet werken. Subtiel zinnen en woorden herhalen en gelijke gelaatsuitdrukkingen (bijv. glimlachen, verrast kijken, fronsen) en houding aannemen helpen wel zeker! Zolang uw gevoelens maar echt zijn.

U verkoopt makkelijker door de houding en gezichtsuitdrukking van de klant subtiel te imiteren. Als uw emoties maar echt zijn, anders werkt het niet.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Weg met de Hypotheekrente Aftrek. Fiscaliseer de Aflossing!

Waarom is fiscalisering van de aflossing beter is!

Soms is het leven hard

Het verhaal over een 13 jarige jongen, die te verwerken krijgt dat zijn oma zwaar dement word en zijn moeder niets kan doen.

De terugkeer van de speciaalzaak

Na jaren van grote ketens is de speciaalzaak bezig aan een opmars.

De Emotie van een Bevalling

Hoe voelt en om een kind te krijgen?

Allemaal beestjes

Druilerige dagen vragen om een stukje over de zomer, met als bonus tips voor moeders zonder aanleg voor het huishouden

Depressie te lijf

Depressie en op een natuurlijke weg eruit

Coma

Ervaringen na plotseling optredend langdurig coma

Het nut of de nutteloosheid van het geloof.

De basisvoorwaarde voor een succesvol leven is het niveau van je persoonlijke natuurlijke geloofsniveau. Zo kan ook het geloven in God, de mens tot wonderlijk nut zijn.

Verdien 1000 euro met een flesje Coca Cola in je mond

Een leuk reclame idee, stuur je leukste foto in met een flesje Coca Cola in je mond en win 1000 euro.

Het werkelijke doel van de uitvinding van de Verichip

Dit artikel gaat in op de voorspelling van de komst van de Verichip. Wat is het werkelijke doel hiervan?

Alimentatie, de vader als melkkoe?

waarom bekommert zich niemand om de vader na een echtscheiding?

Zeg DAG tegen pesten

Waarom wordt er gepest? Omdat sommige anders zijn? Zich anders kleden? Er anders uitzien?

Dodenherdenking

Laten we ook eens stilstaan bij andere slachtoffers.

Zwangerschapsverlof

Met een peuter in huis is zwangerschapsverlof best hard werken..

Ouderen in verpleeg- en verzorgingshuizen verdienen beter!

Verbetering van kwaliteit in verpleeg- en verzorgingshuizen. Wat kunnen we zelf doen?

Hun loopten sneller als ons

Waarom deze zin verschrikkelijk is.

Overwin je depressie!

Iedereen kent ze: de absolute rotdagen. Lees hier wat je kunt doen!

Ontslagpremie

Weer een voorbeeld hoe in Nederland geld verspilt wordt.

Tekenfilms vandaag de dag

Sesamstraat, poesjes en family guy

Asiel zoekers. Hun verhaal. Wat wij zouden moeten weten.

Met een stuk of tien andere moslims kwamen zij aan in Nederland. Er was maar een half uur per dag elektra in het dorp. De taliban kwam altijd s,nachts.

Motorrijden? Je rijbewijs, en dan?

Motorrijden, waarom zou je dat gaan doen?

De meest makkelijke manier van een profieltekst schrijven

Vind jij het schrijven van een profieltekst lastig? Weet je niet zo goed wat je erin moet zetten, of kan je niet de juiste bewoording vinden?

Is iedere mens van nature een moordenaar?

De mens is van nature een moordenaar, alleen eigenbelang houdt ons tegen.

Webcam-model worden in zware tijden?

Webcam-model worden is niet zo eenvoudig als je denkt.

Het buitengewoon lager onderwijs in Belgie

Het buitengewoon lager onderwijs in Belgie is best wel anders dan in Nederland. Benieuwd hoe het er bij de zuiderburen aan toe gaat?