Je kunt alles verkopen aan iedereen.


Publicatie datum:

Uit psychologisch onderzoek blijkt dat je alles kunt verkopen aan iedereen.

Gesponsorde koppelingen

Psychologen hebben ontdekt waarom je met de juiste verkooptechniek alles kunt verkopen aan iedereen. En volgens sommige van hen is deze verkooptechniek door iedereen te leren. Lees in dit artikel hoe ook jij kan leren om alles te verkopen aan iedereen.

Je kunt alles verkopen aan iedereen

Het werkt als volgt:
De verkoper moet zich in eerste instantie volledig spiegelen aan zijn potentiële klant. Dit houdt in dat hij zijn uiterlijk en zijn gedrag, op een natuurlijke wijze, volledig aan moet passen aan dat van zijn potentiële klant. Een verkoopgesprek begint dus met een gedegen voorbereiding. Wat voor kleding draagt de klant? Wat voor deodorant gebruikt hij? Wat drinkt hij? Wat zijn zijn interesses? Etcetera. Natuurlijk kun je niet alles van te voren te weten komen maar je kunt wel zoveel mogelijk informatie inwinnen, eventueel via zijn secretaresse.

Je kunt alles verkopen aan iedereen

Aan het begin van het verkoopgesprek spiegelt de verkoper zich aan de potentiële klant. Bewust vereenzelvigd de verkoper zich  gaandeweg met zijn potentiële klant. Op dat moment ervaart de potentiële klant de verkoper als een prettig persoon. Vervolgens stuurt de verkoper ongemerkt het gesprek zijn kant op. Uit de psychologische onderzoeken blijkt dat de potentiële klant zijn gedrag nu onbewust spiegelt aan de verkoper. Op dit moment heeft de verkoper de leiding in het gesprek en kan in feite alles verkopen aan de potentiële klant.

Waar ligt de grens van wat je op deze manier kunt verkopen? Als de techniek perfect uitgevoerd wordt is er nauwelijks een grens. De ethiek van de verkoper bepaalt de grens.

Dit verklaart hoe het mogelijk is dat beroemde meesteroplichters jarenlang ontelbaar veel mensen ertoe kregen enorme bedragen te investeren in niet bestaande projecten.

Je kunt alles verkopen aan iedereen

Citaat uit www.wikipedia.nl:
Ari Olivier (20 augustus 1939), ook bekend onder de bijnaam "Heer Olivier", is een Nederlands oplichter die in Duitsland veroordeeld is voor het organiseren van een vals-geldtransactie. Olivier pleegde vanaf de jaren zestig of de jaren zeventig fraude door voor grote bedragen te handelen in goederen die na betaling niet werden afgeleverd. Bij deze goederen ging het soms om complete pijpleidingen, schepen of een katoenoogst. Zijn bijnaam was "de meesteroplichter". Ook specialiseerde hij zich in het "geld opmaken" van rijke weduwen.

Citaat uit http://925.nl
De slachtoffers van meesteroplichter Bernie Madoff Met een cocktail in de ene hand en een prospectus met gegarandeerde rendementen in de andere liep de 70-jarige Bernard Madoff de countryclubs van Amerika af om de rijken hun geld afhandig te maken. Maar zij zijn niet de enige slachtoffers van de $50.000.000.000 fraude, hier de lijst: http://925.nl/archief/2008/12/15/de-slachtoffers-van-meesteroplichter-madoff

Je kunt alles verkopen aan iedereen

 Citaat uit http://www.verkopersonline.nl

Wat gebeurt er als u spiegelt? Spiegelen wordt ook wel 'mimicry' genoemd; oftewel 'nabootsen' of 'imiteren'. Hierdoor verlopen gesprekken soepeler, het wederzijds begrip, de empathie en sympathie nemen toe. Mariëlle Stel promoveerde in september aan de Radboud Universiteit Nijmegen op onderzoek hiernaar. Zij concludeerde onder andere dat personen die spiegelen makkelijker emoties overnemen en zich beter kunnen verplaatsen in de ander.

Spiegelen in de verkoop. Als u de klant spiegelt, ervaart hij een overlap tussen u en hem. Hij merkt (onbewust) dat een deel van wat hij doet gelijk is aan dat wat u doet, waardoor het moeilijker wordt om zichzelf en u uit elkaar te houden. Met als gevolg: een goed contact, een klik en vertrouwen. Psycholoog Rick van Baaren deed een proef met serveersters. Serveersters die de bestelling van hun klanten letterlijk herhaalden, kregen ca. tweemaal zoveel fooi als serveersters die alleen maar 'dank u' of 'oké' zeiden.

Moet u nou alles maar nadoen? Nee, natuurlijk niet. Verkooptrainer Michel Hoetmer betoogde onlangs dat spiegelen niet werkt als emoties onecht zijn. Onderzoek heeft dat ook aangetoond: als uw expressie onecht is, zal het niet werken. Subtiel zinnen en woorden herhalen en gelijke gelaatsuitdrukkingen (bijv. glimlachen, verrast kijken, fronsen) en houding aannemen helpen wel zeker! Zolang uw gevoelens maar echt zijn.

U verkoopt makkelijker door de houding en gezichtsuitdrukking van de klant subtiel te imiteren. Als uw emoties maar echt zijn, anders werkt het niet.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

het effect van downloaden op de muziekindustrie

Wat voor effect heeft het internet en vooral downloaden op de gehele muziekindustrie?

Meten is weten!

Meten is weten, dat is iets wat mijn partner net ter sprake bracht. Hij was rijst aan het koken en meet precies af hoeveel water hij moet hebben. Hij wil namelijk niet teveel water verspillen.

Hoe bind je werknemers aan je bedrijf

hoe zorg je ervoor dat werknemers zo lang mogelijk bij je bedrijf blijven.

Leren om te gaan met gehoorverlies

Wat ervaar je bij gehoorverlies, het verhaal van een vrouw die jarenlang vecht tegen vertrouwen in zichzelf

Hoe schrijf je een dating profiel?

Wil je een dating profiel, waarbij vrouwen jou als eerst iets schrijven. Of zonder nadenken op je reageren?

Moeten we criminelen ook niet kunnen straffen door het ontzeggen van toegang tot onze gezondheidszorg?

Essay geschreven als opdracht voor het vak Ethiek.

Motorrijden? Je rijbewijs, en dan?

Motorrijden, waarom zou je dat gaan doen?

Slaapritueel, hoe zorg ik ervoor dat mijn kind doorslaapt?

Het artikel beschrijft hoe het bij ons gelukt is om onze dochter op jonge leeftijd door te laten slapen en als dreumes met plezier / zonder gezeur naar bed te laten gaan.

War Horse

Een aanrader of afrader?

Dommer dankzij technologie

Voor alles heb je tegenwoordig een electronisch hulpmidddel. Maar is dat nu wel zo handig?

Niemand is uniek

Ben ik wel zo uniek als ik zelf denk?

Aankomen!

ook aankomen is een strijd

Tekenfilms vandaag de dag

Sesamstraat, poesjes en family guy

Onrein

Kun je homoseksualiteit nu wel of niet genezen?

Een verstandige vvd-er?

Bolkestein geeft aan dat Nederland moet nadenken over een eigen munt.

Telefoon & televisie

Zijn we beter met digitale televisie ?

Verkiezingen

In september mogen we weer iets betekenen voor onze democratie

Rijken verlaten massaal Frankrijk

Sinds Hollande president is vertrekken rijke Fransen naar ''betere oorden''.

Het buitengewoon lager onderwijs in Belgie

Het buitengewoon lager onderwijs in Belgie is best wel anders dan in Nederland. Benieuwd hoe het er bij de zuiderburen aan toe gaat?

Zorginstellingen

Een zakkenvuller eerste klas wil verplicht hulp van familie in zorgcentra.

Dubbele nationaliteit

Column over dubbele nationaliteit

Amsterdam tijdens de wederopbouw. Viering van de feestdagen

Leven in de Amsterdamse Kinkerbuurt in de jaren 50 en 60. Hoe de feestdagen werden gevierd

Mannen komen van mars en vrouwen van venus

soms lijkt het of mannen en vrouwen van compleet andere planeten komen omdat ze echt enorm langs elkaar heen communiceren

Slim geld verdienen zonder te werken.

Wie droomt er niet van slim geld verdienen zonder te werken.

Was vroeger alles beter? Alles was beter!

“ Tiny Tim “ dat is het eerste wat mij is bijgebleven vandaag , en mij aan het nadenken heeft gezet. Ik las hier vandaag een stukje over op het internet, nadat mijn vriend mij hier een linkje over had gestuurd. “ Zelfvoorzienend leven” in een klein huisje dat je van alle basisvoorzieningen kan voorzien. Dat is