Verdien 1000 euro met een flesje Coca Cola in je mond


Publicatie datum:

Een leuk reclame idee, stuur je leukste foto in met een flesje Coca Cola in je mond en win 1000 euro.

Gesponsorde koppelingen

De leukste reclame ideeën ontstaan altijd onverwachts. Het idee voor deze fotowedstrijd waarbij de leukste foto van iemand die een flesje Coca Cola in de mond heeft 1000 euro verdiend is ook bij toeval ontstaan. Wij waren op vakantie in Amerika en natuurlijk belandden wij daar ook in het grootste pretpark van Amerika, Walt Disney World. Mijn kinderen hollen zo’n dag van attractie naar attractie en ik neem, dat is nou eenmaal mijn afwijking als beroepsfotograaf, overal foto’s van. De beste foto van die dag heb ik echter niet zelf gemaakt maar die is genomen door mijn dochter. We hadden namelijk even een drinkpauze ingelast en op het moment dat ik een kopje koffie kocht nam mijn dochter bovenstaande foto. Toen ik ‘s avonds op onze hotelkamer de foto’s bekeek zag ik de foto die mijn dochter genomen had. Zodra ik hem zag wist ik dat hij een enorme publicitaire waarde had. Met deze foto ga ik geld verdienen, dacht ik meteen. En ik had al een idee hoe.

Verdien 1000 euro met een flesje Coca Cola in je mond

De uitwerking:
Toen we weer thuisgekomen waren van onze rondreis door Amerika ben ik thuis meteen begonnen met het uitwerken van het idee voor de fotowedstrijd van iemand die een flesje Coca Cola in de mond heeft. Ik besloot mijn idee tot in detail uit te werken en het dan meteen te deponeren bij het Bureau voor de Intellectuele Eigendom. Dit doe ik altijd meteen met goede iedeeën om te voorkomen dat als ik het idee aan een bedrijf voorleg zij het gaan gebruiken zonder mij er voor te betalen. Ik heb van mijn idee naast een gelikte PowerPoint presentatie ook een mooie prospectus gemaakt met een aantal op internet gevonden voorbeelden van mensen met een pijpje Coca Cola in de mond.

Verdien 1000 euro met een flesje Coca Cola in je mond

De afspraak:
Na het uitwerken en vastleggen van het intellectuele eigendom, wat een paar dagen in beslag neemt, heb ik een afspraak gemaakt met de marketing afdeling van Coca Cola op het hoofdkantoor van Coca-Cola Nederland in Rotterdam gevestigd op de Watermanweg 20, 3067 GG Rotterdam. Ik kon daar twee weken later terecht. Deze twee weken duurden voor mijn gevoel verschrikkelijk lang omdat ik popelde om mijn idee in de praktijk te brengen maar ik er met niemand over kon praten, bang als ik was om de plot van mijn idee te verraden waardoor het hele idee in het water zou vallen. Eindelijk was het zover en zat ik , een uur te vroeg natuurlijk, ’s ochtends om 9 uur in de ontvangstruimte van het hoofdkantoor van Coca-Cola Nederland met de adrenaline gierend door mijn lichaam.

Verdien 1000 euro met een flesje Coca Cola in je mond

De campagne:
Ik werd met open armen ontvangen door een team van enthousiaste medewerkers van de marketing afdeling van Coca-Cola Nederland. De sfeer was, in tegenstelling tot wat ik verwacht had, heel ontspannen en het marketing team leek meer op een willekeurige groep jongeren die je in het weekend in een populaire uitgaansgelegenheid tegenkomt dan op een groep top marketing manager van één van de grootste multinationals op aarde. Ze waren heel geboeid door mijn presentatie en zagen ook meteen de publicitaire waarde van mijn fotowedstrijd. Ze zouden het idee zelf nog verder uitwerken en bespreken met de directie van Coca-Cola Nederland. De week daarop werd ik al gebeld door het hoofd van de marketing afdeling van Coca-Cola Nederland. Helaas ging het idee niet door omdat het internationale hoofdkantoor van Coca-Cola in Amerika het rechtstreeks vanuit de fles drinken van Coca Cola, uit hygiënisch oogpunt niet wil promoten. Uit onderzoek was namelijk gebleken dat, vooral in de wat minder ontwikkelde landen, ziektes als hepatitis A verspreidt worden doordat veel mensen samen een flesje Coca Cola delen. De Coca-Cola company is bang dat er, als zij het rechtstreeks uit het flesje drinken propageren, rechtszaken tegen hen zullen worden aangespannen door mensen die ziek geworden zijn door het delen van een flesje Coca Cola.

Conclusie:
Om toch nog geld te verdienen met mijn idee heb ik mijn idee en de foto’s van mijn presentatie in dit artikel verwerkt in de hoop dat een andere drankenfabrikant het wel aandurft om met mijn idee aan de slag te gaan.

Verdien 1000 euro met een flesje Coca Cola in je mond

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Chinese studenten en andere vreemdelingen in Nederland

een zeer persoonlijke momentopname in Zuid Holland

Nog altijd dierproeven

Nog altijd worden er tests uitgevoerd op dieren ten behoeve van de mens

Negatief vs. Positief

Het verschil tussen negatieve en positieve mensen

Ouderenzorg

Ook hier blijken zakkenvullers te zitten, er komt geen eind aan dit onderwerp.

Meten is weten!

Meten is weten, dat is iets wat mijn partner net ter sprake bracht. Hij was rijst aan het koken en meet precies af hoeveel water hij moet hebben. Hij wil namelijk niet teveel water verspillen.

Amsterdam tijdens de wederopbouw. Interieur van ons huis in de Tollensstraat

Leven in de Kinkerbuurt in Amsterdam tijdens de jaren 50 en 60. Beschrijving van interieur van woning in de Tollensstraat

Moet de leeftijd van de verkoop van alcohol van 16 naar 18 jaar worden verhoogd in Nederland?

Vele jongeren drinken tegenwoordig veel alcoholische drankjes, in dit artikel wordt bekeken of hier iets aan gedaan moet worden.

Eerste kamer; blok aan het been van snelle besluitvorming

Lees hier waarom de Eerste Kamer moet worden afgeschaft.

christelijk artikel hoe om te gaan met andermans verdriet

Dit artikel gaat over het omgaan met het verdriet van een ander. Wat te zeggen...of juist niet?

Ook gek op slangen?

Ik ben gek op slangen, hoe groter hoe gevaarlijker en hoe spannender de uitdaging...

Toenemend geweld in de samenleving

Het geweld in de samenleving neemt toe. Maar wat is hier nou de oorzaak van en hoe komt het dat zelfs kinderen steeds vaker agressief worden?

Amsterdam tijdens de wederopbouw. Viering van de feestdagen

Leven in de Amsterdamse Kinkerbuurt in de jaren 50 en 60. Hoe de feestdagen werden gevierd

Achter het kind

Regelmatig krijg ik op de school van mijn zoontje van vier jaar te horen dat hij achterloopt in zijn ontwikkeling.

Verkiezingen

In september mogen we weer iets betekenen voor onze democratie

CDA heeft grote problemen met de nieuwe politiek

Het CDA heeft veel moeite met de nieuwe politiek in Den Haag. Beeldvorming wordt steeds belangrijker. Is het einde van het CDA in zicht?

Reuma, de pijn die nooit meer weggaat.

Reuma, je zal het maar hebben?

Muurbloempjes en wildgroei

Een avondje nuchter in de disco

Oldtimers

Utrecht wil oldtimers weren uit het centrum.

Nuvaring anticonceptie

Ervaring met Nuvaring

Wachtgeldregeling

Het kabinet wil haast maken met versobering va deze regeling.

Hoe krijg je een vrouw op een datingsite aan de telefoon?

Gefeliciteerd, je bent een man die wel reacties krijgt en bent van plan om het contact te verleggen. Alleen hoe pak je dat aan? Wanneer geeft een vrouw haar telefoonnummer aan jouw?

Werk of hobby?!

Wat is er nou eigenlijk leuker, als je van je werk ook je hobby kan maken?

Alleenstaande werkende moeder.

Aleenstaande werkende moeder´s... en dan???

Het falen met social media

Hoe social media NIET te gebruiken

Gelukkig worden of gelukkig zijn?

Gelukkig worden is een reis die het hele leven duurt. Maar tijdens deze reis: vergeten we dan niet gelukkig te zijn?