Verdien 1000 euro met een flesje Coca Cola in je mond


Publicatie datum:

Een leuk reclame idee, stuur je leukste foto in met een flesje Coca Cola in je mond en win 1000 euro.

Gesponsorde koppelingen

De leukste reclame ideeën ontstaan altijd onverwachts. Het idee voor deze fotowedstrijd waarbij de leukste foto van iemand die een flesje Coca Cola in de mond heeft 1000 euro verdiend is ook bij toeval ontstaan. Wij waren op vakantie in Amerika en natuurlijk belandden wij daar ook in het grootste pretpark van Amerika, Walt Disney World. Mijn kinderen hollen zo’n dag van attractie naar attractie en ik neem, dat is nou eenmaal mijn afwijking als beroepsfotograaf, overal foto’s van. De beste foto van die dag heb ik echter niet zelf gemaakt maar die is genomen door mijn dochter. We hadden namelijk even een drinkpauze ingelast en op het moment dat ik een kopje koffie kocht nam mijn dochter bovenstaande foto. Toen ik ‘s avonds op onze hotelkamer de foto’s bekeek zag ik de foto die mijn dochter genomen had. Zodra ik hem zag wist ik dat hij een enorme publicitaire waarde had. Met deze foto ga ik geld verdienen, dacht ik meteen. En ik had al een idee hoe.

Verdien 1000 euro met een flesje Coca Cola in je mond

De uitwerking:
Toen we weer thuisgekomen waren van onze rondreis door Amerika ben ik thuis meteen begonnen met het uitwerken van het idee voor de fotowedstrijd van iemand die een flesje Coca Cola in de mond heeft. Ik besloot mijn idee tot in detail uit te werken en het dan meteen te deponeren bij het Bureau voor de Intellectuele Eigendom. Dit doe ik altijd meteen met goede iedeeën om te voorkomen dat als ik het idee aan een bedrijf voorleg zij het gaan gebruiken zonder mij er voor te betalen. Ik heb van mijn idee naast een gelikte PowerPoint presentatie ook een mooie prospectus gemaakt met een aantal op internet gevonden voorbeelden van mensen met een pijpje Coca Cola in de mond.

Verdien 1000 euro met een flesje Coca Cola in je mond

De afspraak:
Na het uitwerken en vastleggen van het intellectuele eigendom, wat een paar dagen in beslag neemt, heb ik een afspraak gemaakt met de marketing afdeling van Coca Cola op het hoofdkantoor van Coca-Cola Nederland in Rotterdam gevestigd op de Watermanweg 20, 3067 GG Rotterdam. Ik kon daar twee weken later terecht. Deze twee weken duurden voor mijn gevoel verschrikkelijk lang omdat ik popelde om mijn idee in de praktijk te brengen maar ik er met niemand over kon praten, bang als ik was om de plot van mijn idee te verraden waardoor het hele idee in het water zou vallen. Eindelijk was het zover en zat ik , een uur te vroeg natuurlijk, ’s ochtends om 9 uur in de ontvangstruimte van het hoofdkantoor van Coca-Cola Nederland met de adrenaline gierend door mijn lichaam.

Verdien 1000 euro met een flesje Coca Cola in je mond

De campagne:
Ik werd met open armen ontvangen door een team van enthousiaste medewerkers van de marketing afdeling van Coca-Cola Nederland. De sfeer was, in tegenstelling tot wat ik verwacht had, heel ontspannen en het marketing team leek meer op een willekeurige groep jongeren die je in het weekend in een populaire uitgaansgelegenheid tegenkomt dan op een groep top marketing manager van één van de grootste multinationals op aarde. Ze waren heel geboeid door mijn presentatie en zagen ook meteen de publicitaire waarde van mijn fotowedstrijd. Ze zouden het idee zelf nog verder uitwerken en bespreken met de directie van Coca-Cola Nederland. De week daarop werd ik al gebeld door het hoofd van de marketing afdeling van Coca-Cola Nederland. Helaas ging het idee niet door omdat het internationale hoofdkantoor van Coca-Cola in Amerika het rechtstreeks vanuit de fles drinken van Coca Cola, uit hygiënisch oogpunt niet wil promoten. Uit onderzoek was namelijk gebleken dat, vooral in de wat minder ontwikkelde landen, ziektes als hepatitis A verspreidt worden doordat veel mensen samen een flesje Coca Cola delen. De Coca-Cola company is bang dat er, als zij het rechtstreeks uit het flesje drinken propageren, rechtszaken tegen hen zullen worden aangespannen door mensen die ziek geworden zijn door het delen van een flesje Coca Cola.

Conclusie:
Om toch nog geld te verdienen met mijn idee heb ik mijn idee en de foto’s van mijn presentatie in dit artikel verwerkt in de hoop dat een andere drankenfabrikant het wel aandurft om met mijn idee aan de slag te gaan.

Verdien 1000 euro met een flesje Coca Cola in je mond


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Het falen met social media

Hoe social media NIET te gebruiken

Mirena spiraal

twijfel je nog over het laten plaatsen van de Mirena spiraal ? misschien helpt dit artikel je met beslissen

Van de kastje naar de muur.

Als je verhuised binnen K dan vervalt je inschrijving en verlies je je punten. Dat zijn de spelregels. In A hebben ze ook geen urgentie meer Mevrouw.

Vrouwenbrein over Mannen en Relaties

Waarom komen mannen van een andere planeet. En geeft deze beschrijving wel de waarheid weer? Of is dit een maatschappelijke gedachte?

1984 geweldige film of beangstigend toekomstbeeld.

Is het boek 1984 misschien toch een stuk realistischer dan we denken?

De nieuwe 2012 Audi A6 Sedan

De nieuwe verbeterde Audi A6 met minder gewicht en veel meer veiligheid. Ondanks dit nog evenveel rijplezier.

Rijken verlaten massaal Frankrijk

Sinds Hollande president is vertrekken rijke Fransen naar ''betere oorden''.

De waarde van de bijbel

Een geschiedenis over het ontstaan van de bijbel

Bel me niet register, heeft het zin of niet.

Het bel me niet register, heeft het veel zin en wat moet ik doen om er voor te zorgen dat het werkt?

Makkelijk praten over de AOW

Een column over de huidige AOW toestanden in de politiek

Laparoscopisch steriliseren van een teef

Mijn ervaring over het steriliseren van mijn teef.

De strijd van Haren

21 september 2012 Haren project x

Wij houden van Oranje of toch niet?

Koninginnedag, Prinsjesdag, lintjes knippen en tot voor kort een kleine rol bij de formatie van een nieuw kabinet. Dit is wat de koningin allemaal doet in ons land, ten minste dat is wat het Nederlandse volk over het algemeen denkt.

Appartement of kamer huren als student

Tips & trics

De hoe-is-het-vraag..

Waarom vragen veel mensen hoe het met iemand gaat, hoewel diegene dat niets interesseert?

Er moet gewerkt worden!

Er moet gewerkt worden. Was mij opvalt is dat veel advertenties niet kloppen, onduidelijke zijn of je gewoonweg belazeren

Hoe fijn om een boek te lezen op de Ipad

Alle gemak van het lezen van boeken op de Ipad.

Mannen komen van mars en vrouwen van venus

soms lijkt het of mannen en vrouwen van compleet andere planeten komen omdat ze echt enorm langs elkaar heen communiceren

Nieuwkomers

Moet ik eigenlijk wel blij zijn met zoveel nieuwkomers in Nedeland?

Leren om te gaan met gehoorverlies

Wat ervaar je bij gehoorverlies, het verhaal van een vrouw die jarenlang vecht tegen vertrouwen in zichzelf

Nooit meer smerige wandtegel voegen: Glazen Achterwand!

Nooit Meer De Voegen Van uw Badkamer en Keuken Wandtegels Schoonmaken. Lees Nu Meer Over een Glazen Keuken en Badkamer Achterwand

Mooie baby’s, de mooiste baby’s

Alle baby’s zijn mooi maar sommige baby’s zijn nog mooier, op deze pagina de mooiste baby’s verzameld.

Het belang van Filosofie

In het dagelijkse leven hebben we behoefte aan begrip over allerlei zaken. Dat gebeurt door middel van filosoferen.

Revolutie in Egypte: goed of slecht?

De onlusten in Egypte zijn opweg naar een climax. Wat zal er gebeuren en hoe welke geveolgen heeft dit voor het Westen. In dit betoog zet ik uiteen hoe ik er tegen aankijk.

We zijn onsterfelijk.

Ook zonder religie leven na de dood. We gaan naar de plek waar we thuis horen.