Verdien 1000 euro met een flesje Coca Cola in je mond


Publicatie datum:

Een leuk reclame idee, stuur je leukste foto in met een flesje Coca Cola in je mond en win 1000 euro.

Gesponsorde koppelingen

De leukste reclame ideeën ontstaan altijd onverwachts. Het idee voor deze fotowedstrijd waarbij de leukste foto van iemand die een flesje Coca Cola in de mond heeft 1000 euro verdiend is ook bij toeval ontstaan. Wij waren op vakantie in Amerika en natuurlijk belandden wij daar ook in het grootste pretpark van Amerika, Walt Disney World. Mijn kinderen hollen zo’n dag van attractie naar attractie en ik neem, dat is nou eenmaal mijn afwijking als beroepsfotograaf, overal foto’s van. De beste foto van die dag heb ik echter niet zelf gemaakt maar die is genomen door mijn dochter. We hadden namelijk even een drinkpauze ingelast en op het moment dat ik een kopje koffie kocht nam mijn dochter bovenstaande foto. Toen ik ‘s avonds op onze hotelkamer de foto’s bekeek zag ik de foto die mijn dochter genomen had. Zodra ik hem zag wist ik dat hij een enorme publicitaire waarde had. Met deze foto ga ik geld verdienen, dacht ik meteen. En ik had al een idee hoe.

Verdien 1000 euro met een flesje Coca Cola in je mond

De uitwerking:
Toen we weer thuisgekomen waren van onze rondreis door Amerika ben ik thuis meteen begonnen met het uitwerken van het idee voor de fotowedstrijd van iemand die een flesje Coca Cola in de mond heeft. Ik besloot mijn idee tot in detail uit te werken en het dan meteen te deponeren bij het Bureau voor de Intellectuele Eigendom. Dit doe ik altijd meteen met goede iedeeën om te voorkomen dat als ik het idee aan een bedrijf voorleg zij het gaan gebruiken zonder mij er voor te betalen. Ik heb van mijn idee naast een gelikte PowerPoint presentatie ook een mooie prospectus gemaakt met een aantal op internet gevonden voorbeelden van mensen met een pijpje Coca Cola in de mond.

Verdien 1000 euro met een flesje Coca Cola in je mond

De afspraak:
Na het uitwerken en vastleggen van het intellectuele eigendom, wat een paar dagen in beslag neemt, heb ik een afspraak gemaakt met de marketing afdeling van Coca Cola op het hoofdkantoor van Coca-Cola Nederland in Rotterdam gevestigd op de Watermanweg 20, 3067 GG Rotterdam. Ik kon daar twee weken later terecht. Deze twee weken duurden voor mijn gevoel verschrikkelijk lang omdat ik popelde om mijn idee in de praktijk te brengen maar ik er met niemand over kon praten, bang als ik was om de plot van mijn idee te verraden waardoor het hele idee in het water zou vallen. Eindelijk was het zover en zat ik , een uur te vroeg natuurlijk, ’s ochtends om 9 uur in de ontvangstruimte van het hoofdkantoor van Coca-Cola Nederland met de adrenaline gierend door mijn lichaam.

Verdien 1000 euro met een flesje Coca Cola in je mond

De campagne:
Ik werd met open armen ontvangen door een team van enthousiaste medewerkers van de marketing afdeling van Coca-Cola Nederland. De sfeer was, in tegenstelling tot wat ik verwacht had, heel ontspannen en het marketing team leek meer op een willekeurige groep jongeren die je in het weekend in een populaire uitgaansgelegenheid tegenkomt dan op een groep top marketing manager van één van de grootste multinationals op aarde. Ze waren heel geboeid door mijn presentatie en zagen ook meteen de publicitaire waarde van mijn fotowedstrijd. Ze zouden het idee zelf nog verder uitwerken en bespreken met de directie van Coca-Cola Nederland. De week daarop werd ik al gebeld door het hoofd van de marketing afdeling van Coca-Cola Nederland. Helaas ging het idee niet door omdat het internationale hoofdkantoor van Coca-Cola in Amerika het rechtstreeks vanuit de fles drinken van Coca Cola, uit hygiënisch oogpunt niet wil promoten. Uit onderzoek was namelijk gebleken dat, vooral in de wat minder ontwikkelde landen, ziektes als hepatitis A verspreidt worden doordat veel mensen samen een flesje Coca Cola delen. De Coca-Cola company is bang dat er, als zij het rechtstreeks uit het flesje drinken propageren, rechtszaken tegen hen zullen worden aangespannen door mensen die ziek geworden zijn door het delen van een flesje Coca Cola.

Conclusie:
Om toch nog geld te verdienen met mijn idee heb ik mijn idee en de foto’s van mijn presentatie in dit artikel verwerkt in de hoop dat een andere drankenfabrikant het wel aandurft om met mijn idee aan de slag te gaan.

Verdien 1000 euro met een flesje Coca Cola in je mond


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Boekhouden met conscribo

Goedkoop en simpel boekhoudsysteem voor verenigingen

Soms is het leven hard

Het verhaal over een 13 jarige jongen, die te verwerken krijgt dat zijn oma zwaar dement word en zijn moeder niets kan doen.

Zwarte dag voor Nederland

regeringsakkoord van 26 april 2012

We zijn onsterfelijk.

Ook zonder religie leven na de dood. We gaan naar de plek waar we thuis horen.

Een verstandige vvd-er?

Bolkestein geeft aan dat Nederland moet nadenken over een eigen munt.

Overwin je depressie!

Iedereen kent ze: de absolute rotdagen. Lees hier wat je kunt doen!

Sprookjes voor volwassenen

Games van nu of sprookjes van vroeger?

Christelijk onderwijs

Een betoog over christelijke normen en waarden.

Wij houden van Oranje of toch niet?

Koninginnedag, Prinsjesdag, lintjes knippen en tot voor kort een kleine rol bij de formatie van een nieuw kabinet. Dit is wat de koningin allemaal doet in ons land, ten minste dat is wat het Nederlandse volk over het algemeen denkt.

Het belang van Filosofie

In het dagelijkse leven hebben we behoefte aan begrip over allerlei zaken. Dat gebeurt door middel van filosoferen.

Collectief particulier opdrachtgeverschap

Woningen worden geen 30 % goedkoper door zelfbouw.

Sluimercampagnes tijdens herdenking

Een analyse van de presidentsverkiezingen in 2008

Student in de bijstand

Mijn visie op mijn situatie en de politiek

Wat is de zin van het leven vandaag 2014-07-27

Is genieten van een mooie zomerse dag in je achtertuin de zin van het leven?

Circus Enzo Zavatta

Een teleurstellende ervaring met Circus Enzo Zavatta.

War Horse

Een aanrader of afrader?

Banken zijn oplichters?

De banken willen ons doen geloven dat ze er voor ons zijn

Op koemelkvrij dieet tijdens de zwangerschap en borstvoeding

Is het mogelijk om een relatief zwaar dieet vol te houden tijdens een toch al zware periode.

Reuma, de pijn die nooit meer weggaat.

Reuma, je zal het maar hebben?

Geeft een ondernemer een fout eerder toe dan een minister?

Fouten toegeven is niet gemakkelijk. Wie scoort er nu het beste van de twee? De ondernemer of de overheid?

Engels eten

Hoe ik het engelse eten ervaar.....

Oplossing voor de crisis: bezuinigen of juist niet?

Het is crisis maar moet je dan wel bezuinigen of is het juist nu van belang om geld uit te blijven geven.

Nieuwkomers

Moet ik eigenlijk wel blij zijn met zoveel nieuwkomers in Nedeland?

Out of body experience

Hoe beleef ik een out of body experience

Hoe ziet de wereld van een dementerende er zo'n beetje uit?

Wat gaat er zoals om in het hoofd van een dementerende, hoe zou het nu ineens komen dat ze ineens zo anders zijn dan anders