Wat is de zin van het leven vandaag 2014-07-27


Publicatie datum:

Is genieten van een mooie zomerse dag in je achtertuin de zin van het leven?

Gesponsorde koppelingen

Vanmiddag zat ik in mijn achtertuin onder het genot van een drankje en wat hapjes met een aantal mensen die mij dierbaar zijn te genieten van het mooie weer. Nu de visite weer weg is zitten mijn vrouw en ik heerlijk samen buiten in onze achtertuin ons eigen ding te doen. Mijn vrouw speelt Hay Day en Wordfeud op haar iPad en houdt haar sociale contacten op haar Facebook bij. Ik zit met de laptop van mijn zoon op de schommelbank onder de luifel van mijn tuinschuur dit artikel te schrijven over de zin van het leven. Ik ga in dit artikel proberen een antwoord te geven op de vraag; "Is genieten van een mooie zomerse in je achtertuin de zin van het leven?"

Gesponsorde koppelingen

Ik ben (on)gelukkig dus ik ben:
Gisteravond laat zat ik ook nog samen met mijn vrouw lekker buiten in onze achtertuin te genieten van het mooie weer. Zoals wel vaker zaten we,  nadat we uitgepraat waren over de gebeurtenissen van die dag, allebei te wordfeuten, ook met elkaar. Mijn vrouw op haar super de luxe iPad en ik op mijn "schere" Wolfgang smartphone van de Aldi die een paar weken geleden voor 25 euro via marktplaats heb gekocht. Het mooie van mijn supersimpele Wolfgang smartphone is dat je er evengoed allerlei apps op kan installeren.Zo heb ik er van de week de app van de NPO op gezet. Ik kijk niet zo vaak televisie maar gisteravond zag ik op app van het NPO het programma met de naam "Ik ben (on)gelukkig dus ik ben" staan. deze titel sprak mij, in het kader van mijn artikelenreeks over de zin van het leven, meteen aan. In dit programma ging de presentratrice in gesprek met een aantal filosofen en een psychologe. Op de vraag, "hoe kun je gelukkig leven" gaven deze als antwoord "wat is geluk". Als je geluk beschrijft als tevreden zijn met wat je hebt kun je volgens hen gelukkig leven. Als je geluk echter beschrijft als een heel bijzonder euforisch gevoel dat je krijgt bij bepaalde gebeurtenissen kun je volgens hen geen gelukkig leven leiden maar zul je slechts periodes van geluk hebben afgewisseld mat langere periodes met een ongelukkig gevoel.

Wat veroorzaakt de crisisperiodes in ons leven?

In het programa "Ik ben (on)gelukkig dus ik ben" verklaarde de psychologe dat uit haar onderzoek blijkt dat ieder mens een aantal crisis periodes heeft in zijn leven. Volgens haar vinden deze crisis periodes plaats in de puberteit, rond je 30ste, gedurende je middelbare leven (midlife crisis), aan het eind van je werkzame leven en in de periode aan het einde van je leven. Uit haar onderzoek bleek tevens dat al deze crisisen uiteindelijk dezelfde oorzaak hebben. De oorzaak van al deze crisissen is namelijk het niet kunnen beantwoorden van grote levensvragen als "wat is de zin van mijn leven?", "waarom ben ik hier?" en "wat is er aan het eind van het heelal?".

Wat is de zin van het leven?
Zowel de filosofen als de psychologe in het programma "Ik ben (on)gelukkig dus ik ben" komen tot de conclusie dat het enige wat de mens kan bevatten het hier en nu is. HIeruit concludeer ik dat het antwoord op de vraag "Is genieten van een mooie zomerse dag in je achtertuin de zin van het leven?" ja is.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Hoe krijg je een vrouw op een datingsite aan de telefoon?

Gefeliciteerd, je bent een man die wel reacties krijgt en bent van plan om het contact te verleggen. Alleen hoe pak je dat aan? Wanneer geeft een vrouw haar telefoonnummer aan jouw?

Besnijdenis, en alle informatie daar om heen. Handige tips!

In dit artikel zijn veel dingen te vinden omtrent besnijdenis. Eigen verhaal, handige tips en dingen waar je zeker op moet letten!

Ook gek op slangen?

Ik ben gek op slangen, hoe groter hoe gevaarlijker en hoe spannender de uitdaging...

Mooie baby’s, de mooiste baby’s

Alle baby’s zijn mooi maar sommige baby’s zijn nog mooier, op deze pagina de mooiste baby’s verzameld.

Het nut of de nutteloosheid van het geloof.

De basisvoorwaarde voor een succesvol leven is het niveau van je persoonlijke natuurlijke geloofsniveau. Zo kan ook het geloven in God, de mens tot wonderlijk nut zijn.