Ow'maar jij hebt dan ook zeker veel orgie's?


Publicatie datum:

‘Ow'maar jij hebt dan ook zeker veel orgie's?’ Is de eerste vraag die ik altijd naar mijn hoofd geslingerd krijg, als ik vertel dat ik polyamoreus leef.

Gesponsorde koppelingen

Of mensen het niet willen, of echt niet begrijpen dat weet ik niet. Misschien is het de angst om open te staan voor dingen, of de monogame norm die nog steeds in onze samenleving heerst? Naar mijn mening is het beiden. Toch denk ik ook dat het denkbeeld dat in onze samenleving wordt opgelegd ook nog steeds een rol speelt.

Mezelf de vraag stellen

 

Ik probeer mensen steeds uit te leggen wat Polyamorie nou precies inhoud. Ik krijg daar verschillende meningen over. Maar de meest gemaakte opmerking is toch wel die van orgies . Mijn ervaringen over hoe ik hiermee omga, en wat ik ervan vind kan ik u na twee jaar wel vertellenHet begon allemaal bij het zoeken naar mezelf. Ik voelde mij op een of andere manier gevangen in mijn huwelijk , ook al was onze band heel sterk. Ik werd altijd verliefd op andere, en het gevoel dat ik meer liefde had dan ik gaf bleef groeien. Door veel te praten met vrienden en mensen, kwam ik op den duur bij het vraagstuk of ik zelf in monogamie geloofde. Daarop antwoordde ik volmondig 'nee', ook al had ik zelf een monogaam huwelijk.

Ik ben toen voor mezelf alles eens op een rijtje gaan zetten. Ik kwam erachter dat ik heel erg veel van mijn man hield, maar toch ook verliefd werd op andere , en mijn liefde voor mijn man bleef gewoon. Sterker nog mijn liefde voor hem voelde eigenlijk sterker. Het voelde voor mij niet raar om ook van andere te houden.

 

Research

 

Na wat research op internet kwam ik het begrip 'polyamorie'tegen. Ik verdiepte mijzelf erin, en het voelde alsof alles op zijn plaats viel. Helaas wou mijn man het niet begrijpen , waardoor ons huwelijk op de klippen liep. Het deed pijn maar ik gunde hem iemand die hem wel kon bieden naar wat hij verlangt. Voor mij is er een absolute vrijheid ontstaan. Ik voel mezelf gelukkig. Mijn hart kan geven en nemen , en liefde delen is voor mij het mooitste wat er is. Ik wordt er gelukkig van als mijn huidige partner gelukkig is met een ander. Het geeft mij een goed gevoel om hem zo te zien.  Wij leven samen ons leventje door lief te hebben en liefde te delen.

 

Eerlijk delen


Bij liefde delen denken mensen altijd meteen aan alleen maar seks, of een open relatie. Maar dit beeld is verkeerd. Bij polyamorie gaat het om liefde delen, echt om houden van.

 

Geen idee

 

Mensen vragen mij natuurlijk ook vaak om uitleg wat het nou precies  inhoud. Of ze lijken het begrijpen maar beginnen dan over een open relatie, maar dan moet ik ze altijd even corrigeren. Het is een vorm van een open relatie, maar mensen in een gewone open relatie weten vaak niet van elkaar wat en met wie ze het doen. Een polyamoreuze relatie daarentegen bestaat uit openheid en eerlijkheid. Ik weet dus bijna alles van mijn partner en omgekeerd ook. Voor mij is het een mooie manier van samenleven en lief hebben. En wat meer liefde in de wereld kan geen kwaad vind ik. Ik probeer dit ook altijd zo aan iedereen uit te leggen. In de hoop dat ook met dit artikel mensen het wat beter begijpen en accepteren. Want dat is nog moeilijk er open voor uit komen.

 

Openheid

 

Ik zelf ben er redelijk open over, niet naar iedereen. Ook zijn er mensen die het volledig voor zich houden. Dat begrijp ik ook wel want in veel ogen kan het niet , en ga je vreemd, en heb je dus orgies.

Maar dat is dus niet waar, het gaat in eerste plaats om liefde dan pas seks.

En dat is wat ik de lezers wil meegeven kijk wat breder en probeer je te verdiepen in een ander.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 11
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Respect voor vrijwilligers

Respect voor vrijwilligers die het hedendaags nog vrijwilliger te zijn in de sportwereld.

Ontstaan van Leven

Hoe is leven ontstaan? Waar komt het vandaan?

Relaxed naar zenuwslopende stunts kijken in Rotterdam

Verslag van de Go Fast Xtreme Days bij de Euromast

Hoe schrijf je een dating profiel?

Wil je een dating profiel, waarbij vrouwen jou als eerst iets schrijven. Of zonder nadenken op je reageren?

Depressie of niet?

Door gezondheidsproblemen op weg naar een depressie of niet.

Geloof en Wetenschap

Geloof en Wetenschap lijken twee verschillende werelden.maar dat is niet zo,.dat blijkt ook uit.de volgende uiteenzetting.

Hoe bind je werknemers aan je bedrijf

hoe zorg je ervoor dat werknemers zo lang mogelijk bij je bedrijf blijven.

SPH (Sociaal Pedagogisch Hulpverlening)

Mijn ervaring met de opleiding SPH

Hoe ziet de wereld van een dementerende er zo'n beetje uit?

Wat gaat er zoals om in het hoofd van een dementerende, hoe zou het nu ineens komen dat ze ineens zo anders zijn dan anders

Martelingen bij Ondervraging van Gevangenen: Dilemma in The UNTHINKABLE

De onlangs uitgebrachte Amerikaanse psychologische thriller The UNTHINKABLE met Samual Jackson stelt het morele dilemma centraal of bij ondervraging marteling van een (terroristische) gevangene geoorloofd is. De film geeft een behoorlijk heftig antwoord op die vraag.

De hoe-is-het-vraag..

Waarom vragen veel mensen hoe het met iemand gaat, hoewel diegene dat niets interesseert?

Leven met/na de ziekte van Pfeiffer.

Hoe verder leven met de diagnose Pfeiffer. Mijn mening en ervaringen die verschillende huisarsten niet delen

Inwoner met schulden. het verhaal over mijn inwonende schuldenaar.

verhaal over een man met problemen thuis.

Contant geld

Bram Moszkovicz ontving regelmatig grote geldbedragen in contanten.

Leren om te gaan met gehoorverlies

Wat ervaar je bij gehoorverlies, het verhaal van een vrouw die jarenlang vecht tegen vertrouwen in zichzelf

Het laatste puzzelstuk: Zwanger zijn

Wanneer een vrouw zwanger wordt, en zich bewust bezig houdt met de veranderingen die zich afspelen in haar psyche en bewustzijn gaat er een wereld voor haar open.

Terug van nooit weggeweest

Het opnieuw opzoeken van websites na lange tijd

Partijdig nieuws is een groot gevaar

Wie zich baseert op onvolledige of onjuiste informatie neemt een grote verantwoordelijkheid. Het kan zelfs gevaarlijk zijn.

De 'juiste mensen kennen'

Denken dat je de juiste mensen moet kennen om ergens een succes mee te worden is ouderwetse gedachte en onzin in 2013.

De jeugd van tegenwoordig

Hoe vaak heb je het wel niet over

Collectief particulier opdrachtgeverschap

Woningen worden geen 30 % goedkoper door zelfbouw.

CDA heeft grote problemen met de nieuwe politiek

Het CDA heeft veel moeite met de nieuwe politiek in Den Haag. Beeldvorming wordt steeds belangrijker. Is het einde van het CDA in zicht?

Hoe val je 10 kilo af zonder honger

Ervaringsverhaal

Dyslexie en Rechten samen?

Kan iemand met dyslexie de opleiding rechten volgen? Gaat dat goed?

Het einde van De Wereld Draait Door

In dit betoog wordt uiteengezet waarom het TV-programma 'De Wereld Draait Door' ten dode is opgeschreven.