Ow'maar jij hebt dan ook zeker veel orgie's?


Publicatie datum:

‘Ow'maar jij hebt dan ook zeker veel orgie's?’ Is de eerste vraag die ik altijd naar mijn hoofd geslingerd krijg, als ik vertel dat ik polyamoreus leef.

Gesponsorde koppelingen

Of mensen het niet willen, of echt niet begrijpen dat weet ik niet. Misschien is het de angst om open te staan voor dingen, of de monogame norm die nog steeds in onze samenleving heerst? Naar mijn mening is het beiden. Toch denk ik ook dat het denkbeeld dat in onze samenleving wordt opgelegd ook nog steeds een rol speelt.

Mezelf de vraag stellen

 

Ik probeer mensen steeds uit te leggen wat Polyamorie nou precies inhoud. Ik krijg daar verschillende meningen over. Maar de meest gemaakte opmerking is toch wel die van orgies . Mijn ervaringen over hoe ik hiermee omga, en wat ik ervan vind kan ik u na twee jaar wel vertellenHet begon allemaal bij het zoeken naar mezelf. Ik voelde mij op een of andere manier gevangen in mijn huwelijk , ook al was onze band heel sterk. Ik werd altijd verliefd op andere, en het gevoel dat ik meer liefde had dan ik gaf bleef groeien. Door veel te praten met vrienden en mensen, kwam ik op den duur bij het vraagstuk of ik zelf in monogamie geloofde. Daarop antwoordde ik volmondig 'nee', ook al had ik zelf een monogaam huwelijk.

Ik ben toen voor mezelf alles eens op een rijtje gaan zetten. Ik kwam erachter dat ik heel erg veel van mijn man hield, maar toch ook verliefd werd op andere , en mijn liefde voor mijn man bleef gewoon. Sterker nog mijn liefde voor hem voelde eigenlijk sterker. Het voelde voor mij niet raar om ook van andere te houden.

 

Research

 

Na wat research op internet kwam ik het begrip 'polyamorie'tegen. Ik verdiepte mijzelf erin, en het voelde alsof alles op zijn plaats viel. Helaas wou mijn man het niet begrijpen , waardoor ons huwelijk op de klippen liep. Het deed pijn maar ik gunde hem iemand die hem wel kon bieden naar wat hij verlangt. Voor mij is er een absolute vrijheid ontstaan. Ik voel mezelf gelukkig. Mijn hart kan geven en nemen , en liefde delen is voor mij het mooitste wat er is. Ik wordt er gelukkig van als mijn huidige partner gelukkig is met een ander. Het geeft mij een goed gevoel om hem zo te zien.  Wij leven samen ons leventje door lief te hebben en liefde te delen.

 

Eerlijk delen


Bij liefde delen denken mensen altijd meteen aan alleen maar seks, of een open relatie. Maar dit beeld is verkeerd. Bij polyamorie gaat het om liefde delen, echt om houden van.

 

Geen idee

 

Mensen vragen mij natuurlijk ook vaak om uitleg wat het nou precies  inhoud. Of ze lijken het begrijpen maar beginnen dan over een open relatie, maar dan moet ik ze altijd even corrigeren. Het is een vorm van een open relatie, maar mensen in een gewone open relatie weten vaak niet van elkaar wat en met wie ze het doen. Een polyamoreuze relatie daarentegen bestaat uit openheid en eerlijkheid. Ik weet dus bijna alles van mijn partner en omgekeerd ook. Voor mij is het een mooie manier van samenleven en lief hebben. En wat meer liefde in de wereld kan geen kwaad vind ik. Ik probeer dit ook altijd zo aan iedereen uit te leggen. In de hoop dat ook met dit artikel mensen het wat beter begijpen en accepteren. Want dat is nog moeilijk er open voor uit komen.

 

Openheid

 

Ik zelf ben er redelijk open over, niet naar iedereen. Ook zijn er mensen die het volledig voor zich houden. Dat begrijp ik ook wel want in veel ogen kan het niet , en ga je vreemd, en heb je dus orgies.

Maar dat is dus niet waar, het gaat in eerste plaats om liefde dan pas seks.

En dat is wat ik de lezers wil meegeven kijk wat breder en probeer je te verdiepen in een ander.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 10
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

De stille crisis: wanneer we denken elkaar niet meer nodig te hebben..

Artikel over de stille crisis van de moderne tijd: wanneer we denken elkaar niet meer nodig te hebben. Maar in feite: kunnen en willen we nog steeds niet zonder elkaar.

Is iedere mens van nature een moordenaar?

De mens is van nature een moordenaar, alleen eigenbelang houdt ons tegen.

World of Warcraft of Waardig ouder Worden?....deel 1

Waarom speelt een 37 jarige man computerspelletjes? Is hij er niet te oud voor en kan hij mee met de '

We zijn onsterfelijk.

Ook zonder religie leven na de dood. We gaan naar de plek waar we thuis horen.

Paard, hoe edel ben je eigenlijk?

Het dagelijks bezig zijn met paarden brengt veel grappige momenten met zich mee, dit is een kort grappig verhaaltje waar iedereen met paarden zich wel in herkennen.

Het Nedelandse leger

Nederland heeft een groot leger met de volgende vier krijgsmachtsdelen: Koninklijke Marine, Koninklijke Landmacht, Koninklijke Luchtmacht en Koninklijke Marechaussee.

Mirena spiraal

twijfel je nog over het laten plaatsen van de Mirena spiraal ? misschien helpt dit artikel je met beslissen

De kracht zit in de detail binnen de voetbalclub.

“ Zij die geld hebben, hebben de macht in handen“ , komt vaak voor in het voetbalwereldje

Rokers zijn gezellig

Mijn kijk op het rookbeleid

Nooit meer smerige wandtegel voegen: Glazen Achterwand!

Nooit Meer De Voegen Van uw Badkamer en Keuken Wandtegels Schoonmaken. Lees Nu Meer Over een Glazen Keuken en Badkamer Achterwand

Circus Enzo Zavatta

Een teleurstellende ervaring met Circus Enzo Zavatta.

Lekkere trek

Ik heb lekkere trek.

Amsterdam tijdens de wederopbouw. Het dagelijks leven in huis

Amsterdamse Kinkerbuurt tijdens de jaren 50 en 60. Dagelijks leven in ons huis in de Tollensstraat

Leven voor een ander

Leven voor een ander

Christelijk onderwijs

Een betoog over christelijke normen en waarden.

Absolutely Hilarious

Zin in een feestje plannen?

Stoppen met roken

Mijn ervaring over stoppen met roken.

een callcenter van de andere kant bekeken

Ondanks dat iedereen wel negatieve ervaringen met een callcenter heeft,zit er toch een heel andere kant aan deze wereld die vaak over het hoofd wordt gezien.

Boekhouden met conscribo

Goedkoop en simpel boekhoudsysteem voor verenigingen

Zorginstellingen

Een zakkenvuller eerste klas wil verplicht hulp van familie in zorgcentra.

Hans Spekman

Spekman heeft kritiek op Roemer. De S.P. draait de kiezer een rad voor de ogen.

Overhemden: neutraal en tijdloos

De kracht van overhemden is dat ze tijdloos zijn en overal bij passen. Een overhemd is daarom een blijvertje, een vaste aanwinst voor elke kledingkast.

Bezoek aan Teatro La fenice in VENETIE

Het bezoeken van de Opera Il Trovatore van Verdi in Teatro La Fenice in Venetie voerde me een spectaculaire wereld binnen van muziek en spektakel in de beste Italiaanse volkstraditie.

Hoe vrij ben je in Nederland?

Waarom iedere Nederlander minimaal verplicht in een goedkope huurwoning moet wonen.

Coming out: aanpassen aan de situatie

Mijn ervaring op het gebied van coming out en de verschillende manieren om te vertellen dat je homo bent.