Ow'maar jij hebt dan ook zeker veel orgie's?


Publicatie datum:

‘Ow'maar jij hebt dan ook zeker veel orgie's?’ Is de eerste vraag die ik altijd naar mijn hoofd geslingerd krijg, als ik vertel dat ik polyamoreus leef.

Gesponsorde koppelingen

Of mensen het niet willen, of echt niet begrijpen dat weet ik niet. Misschien is het de angst om open te staan voor dingen, of de monogame norm die nog steeds in onze samenleving heerst? Naar mijn mening is het beiden. Toch denk ik ook dat het denkbeeld dat in onze samenleving wordt opgelegd ook nog steeds een rol speelt.

Mezelf de vraag stellen

 

Ik probeer mensen steeds uit te leggen wat Polyamorie nou precies inhoud. Ik krijg daar verschillende meningen over. Maar de meest gemaakte opmerking is toch wel die van orgies . Mijn ervaringen over hoe ik hiermee omga, en wat ik ervan vind kan ik u na twee jaar wel vertellenHet begon allemaal bij het zoeken naar mezelf. Ik voelde mij op een of andere manier gevangen in mijn huwelijk , ook al was onze band heel sterk. Ik werd altijd verliefd op andere, en het gevoel dat ik meer liefde had dan ik gaf bleef groeien. Door veel te praten met vrienden en mensen, kwam ik op den duur bij het vraagstuk of ik zelf in monogamie geloofde. Daarop antwoordde ik volmondig 'nee', ook al had ik zelf een monogaam huwelijk.

Ik ben toen voor mezelf alles eens op een rijtje gaan zetten. Ik kwam erachter dat ik heel erg veel van mijn man hield, maar toch ook verliefd werd op andere , en mijn liefde voor mijn man bleef gewoon. Sterker nog mijn liefde voor hem voelde eigenlijk sterker. Het voelde voor mij niet raar om ook van andere te houden.

 

Research

 

Na wat research op internet kwam ik het begrip 'polyamorie'tegen. Ik verdiepte mijzelf erin, en het voelde alsof alles op zijn plaats viel. Helaas wou mijn man het niet begrijpen , waardoor ons huwelijk op de klippen liep. Het deed pijn maar ik gunde hem iemand die hem wel kon bieden naar wat hij verlangt. Voor mij is er een absolute vrijheid ontstaan. Ik voel mezelf gelukkig. Mijn hart kan geven en nemen , en liefde delen is voor mij het mooitste wat er is. Ik wordt er gelukkig van als mijn huidige partner gelukkig is met een ander. Het geeft mij een goed gevoel om hem zo te zien.  Wij leven samen ons leventje door lief te hebben en liefde te delen.

 

Eerlijk delen


Bij liefde delen denken mensen altijd meteen aan alleen maar seks, of een open relatie. Maar dit beeld is verkeerd. Bij polyamorie gaat het om liefde delen, echt om houden van.

 

Geen idee

 

Mensen vragen mij natuurlijk ook vaak om uitleg wat het nou precies  inhoud. Of ze lijken het begrijpen maar beginnen dan over een open relatie, maar dan moet ik ze altijd even corrigeren. Het is een vorm van een open relatie, maar mensen in een gewone open relatie weten vaak niet van elkaar wat en met wie ze het doen. Een polyamoreuze relatie daarentegen bestaat uit openheid en eerlijkheid. Ik weet dus bijna alles van mijn partner en omgekeerd ook. Voor mij is het een mooie manier van samenleven en lief hebben. En wat meer liefde in de wereld kan geen kwaad vind ik. Ik probeer dit ook altijd zo aan iedereen uit te leggen. In de hoop dat ook met dit artikel mensen het wat beter begijpen en accepteren. Want dat is nog moeilijk er open voor uit komen.

 

Openheid

 

Ik zelf ben er redelijk open over, niet naar iedereen. Ook zijn er mensen die het volledig voor zich houden. Dat begrijp ik ook wel want in veel ogen kan het niet , en ga je vreemd, en heb je dus orgies.

Maar dat is dus niet waar, het gaat in eerste plaats om liefde dan pas seks.

En dat is wat ik de lezers wil meegeven kijk wat breder en probeer je te verdiepen in een ander.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 11
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Leren om te gaan met gehoorverlies

Wat ervaar je bij gehoorverlies, het verhaal van een vrouw die jarenlang vecht tegen vertrouwen in zichzelf

CDA heeft grote problemen met de nieuwe politiek

Het CDA heeft veel moeite met de nieuwe politiek in Den Haag. Beeldvorming wordt steeds belangrijker. Is het einde van het CDA in zicht?

Genitale verminking: het egoïsme van de Afrikaanse man

Vrouwenbesnijdenis wordt nog te vaak uitgevoerd. Waarom het nog steeds een belangrijk discussiepunt is.

Kleine stadsauto's te over, de VW Up! heeft mijn voorkeur

Op zoek naar een kleine stadsauto? Door de grote hoeveelheid is het lastig kiezen.

HTC en klantvriendelijkheid

Klantvriendelijkheid en garantievoorwaarden zijn niet bij alle telefoonproducenten hetzelfde. Bij HTC zijn ze in ieder geval zeer klantvriendelijk.

Broer & Zus

De broer-zus relatie is een levenslange relatie die we niet kunnen kiezen en ons gegeven wordt.

vergelijk.nl, eenvoudig prijzen vergelijken

Op www.vergelijk.nl vind je de beste prijzen en producten. Tevens vind je er beoordelingen van de diverse webwinkels.

Nierstuwing een pijnlijke aangelegenheid

een nierstuwing een verstopping die er tot leidt dat je nieren hun afval niet kwijt kunnen.

Muurbloempjes en wildgroei

Een avondje nuchter in de disco

Whitney Houston

herrineringen die iedereen wel heeft en deelt

De Joden in de Johannes Passion

Een onderzoek naar anti- Semitisme in de vertaalde Nieuwe Testament boeken

Ken u zelf

Een artikel over als we als mens werkelijke kennis willen vergaren dat we dan niet alleen naar buiten moeten gaan in ons waarnemen en wetenschap bedrijven, maar ook onze waarneming naar binnen moeten richten.

De waarde van de bijbel

Een geschiedenis over het ontstaan van de bijbel

Soms mooi als een huwelijk op de klippen is gelopen.

Soms zijn de gevolgen onverwachts heel mooi als een huwelijk op de klippen is gelopen.

Het Universum en de Mens

Het is onwaarschijnlijk dat de Oerknal theorie het onststaan van het Heelal heeft teweeggebracht

Wanneer word je als mens geboren?

In dit artikel wordt de vraag gesteld op welke moment iemand geboren wordt. Op het moment van de conceptie, op het moment van de fysieke bevalling of is er nog een ander moment.....

Ouders en schoolregels

Hoe zouden ouders met schoolregels om moeten gaan.

Het laatste puzzelstuk: Zwanger zijn

Wanneer een vrouw zwanger wordt, en zich bewust bezig houdt met de veranderingen die zich afspelen in haar psyche en bewustzijn gaat er een wereld voor haar open.

Overhemden: neutraal en tijdloos

De kracht van overhemden is dat ze tijdloos zijn en overal bij passen. Een overhemd is daarom een blijvertje, een vaste aanwinst voor elke kledingkast.

Het Nedelandse leger

Nederland heeft een groot leger met de volgende vier krijgsmachtsdelen: Koninklijke Marine, Koninklijke Landmacht, Koninklijke Luchtmacht en Koninklijke Marechaussee.

Meten is weten!

Meten is weten, dat is iets wat mijn partner net ter sprake bracht. Hij was rijst aan het koken en meet precies af hoeveel water hij moet hebben. Hij wil namelijk niet teveel water verspillen.

Respect voor de politie

respect voor de overheid, politie

Islam: Gevaarlijk of niet?

Islam. Het woord alleen al doet iedereen aan terroristen en vrouwen onderdrukkers denken. Maar is dit werkelijk wat de Islam is?

Sprookjes voor volwassenen

Games van nu of sprookjes van vroeger?

De kracht zit in de detail binnen de voetbalclub.

“ Zij die geld hebben, hebben de macht in handen“ , komt vaak voor in het voetbalwereldje