Mirena spiraal


Publicatie datum:

twijfel je nog over het laten plaatsen van de Mirena spiraal ? misschien helpt dit artikel je met beslissen

Gesponsorde koppelingen

Ik heb altijd zonder problemen de pil geslikt tot mijn eerste zwangerschap.  April 2012 beviel ik van een gezonde zoon en na de bevalling begon ik weer met de pil, doordat ik veel bloed verloor en steeds 3 weken ongesteld was met veel pijnklachten ben ik overgestapt op de prikpil. Dit was een groot drama, 1 jaar lang non stop ongesteld geweest en pillen om het bloeden te stoppen hielpen ook niet. Na lang wikken en wegen toch besloten de Mirena spiraal te proberen.

Wanneer je twijfelt over bepaalde zaken, zoals veranderen van anticonceptie middel zet je meestal alle opties op een rijtje om vervolgens de voor en na delen tegen elkaar op te wegen, dat was precies wat ik ook deed. Door alle horror verhalen die op Internet te vinden zijn over de Mirena wou ik daar in eerste instantie niet eens aan denken. Toch na 2 jaar bloeden en veel last besloot ik het te proberen. Mijn huisarts heeft mij te weten overtuigen met de informatie dat het bij 90% van de vrouwen een positieve en probleemloze werking heeft maar dat mensen vooral hun negatieve ervaringen online delen terwijl tevreden gebruiksters niet de behoefte hebben om er een topic over te starten.

Het plaatsen zelf is mij erg mee gevallen, een uur van te voren heb ik 2 pijnstillers genomen op aanraden van de gynaecoloog. Het was 2 sseconden een irritant gevoel maar heb het niet als pijnlijk ervaren, al na een week stopte het vloeien en al mijn pijnklachten verdwenen ook vrijwel meteen. Daarna nog 1 keer licht ongesteld geworden en verder bleef mijn mestruatie uit. Kortom ik was onwijs tevreden over de Mirena en super blij dat er een eind was gekomen aan het vloeien. Het eerste jaar geen enkel probleem ervaren en ondanks het feit dat mijn vriend nogal groot geschapen is hadden wij beide geen last tijdens of na de sex.

1 jaar later kreeg ik allemaal symptomen die mij deden denken aan mijn zwangerschap, ik werd emotioneel bij films, gevoelige vorsten, ochtendmisselijkheid, hoofdpijn en nog een aantal typerende symptomen, toen dit aanhield besloten toch een zwangerschap test te doen welke positief aansloeg. 2 weken later kreeg ik een miskraam, ik dacht dat dit moest betekenen dat de Mirena niet goed zat maar op de controle bij de huis arts zat ie nog als een huis. Dat ik toch zwanger geworden was zou uiterst zeldzaam zijn en de kans dat dit nogmaals zou gebeuren was dus nihil. Vanaf dat moment toch iedere maand keerde deze klachten terug maar testen niet meer positief dus ik nam voor lief dat dit erbij zou horen en ik zo kon herkennen wanneer ik normaal gesproken had moeten menstrueren. Na een maand of 8 Namen de klachten toe en deze bleven aanwezig, ook werd ik licht ongesteld, lees 2 dagen licht roze bloedverlies, begon aan te komen zonder enige verandering aan mijn voedings patroon. 

Omdat het naast de lichamelijke klachten ook bij ons begon te kriebelen om voor een tweede te gaan besloot ik een afspraak te maken bij de huisarts om de spiraal te verwijderen, ik ging met mixed Feelings naar de afspraak. Enerzijds verheugde ik mij op een zwangerschap en anderzijds nerveus over of het allemaal vlot zou gaan en bang dat het constante vloeien weer terug zou keren. Eenmaal bij de huisarts kreeg ik te horen na een half uur wroeten en graaien down under dat ze de draadjes niet kon vinden en als ie op zn plek zou zitten in de baarmoedermond had ze er met een tang bij gekund maar daar was geen spiraal aanwezig. Dit kon 2 dingen betekenen, het kon zijn dat de spiraal verder verschoven is en de draadjes naar binnen geklapt maar het was ook mogelijk dat hij eruit gevallen is, deze leek haar onwaarschijnlijk aangezien ik dan tenzij zwanger gewoon ongesteld had moeten worden.

Nu wachtende op een uitnodiging voor inwendig onderzoek met echo bij de gynaecoloog om te zoeken waar de spiraal zich bevind. Omdat de klachten steeds meer op een zwangerschap beginnen te lijken heb ik inmiddels 3 testen in 2 weken gedaan welke allemaal negatief. Verder ben ik op Internet gaan zoeken naar soort gelijke informatie en kwam achter schokkende feiten zoals dat de Mirena niet zoals ik dacht zwangerschappen voorkomt maar in plaats daarvan ervoor zorgt dat een vruchtje zich niet kan nestelen waardoor je automatisch een miskraam krijgt. Hier ben ik redelijk van geschrokken. Als ik dit bij voorbaat had geweten had ik nooit besloten om de Mirena te laten plaatsen gezien dit tegen mijn principes ingaat. Verder kwam ik uit bij verhalen over geperforeerde eierstokken en andere blijvende schade waaronder zelfs onvruchtbaarheid tot gevolg. 

Ik maak mij ernstig zorgen en hoop dat er geen maanden overheen gaan tot t echoscopisch onderzoek plaats vind gezien ik bij iedere kramp nu vrees voor permanente schade. Kortom voor mij geen Mirena spiraal meer ook al was het eerste jaar volledig vlekkeloos, het idee keer op keer miskramen te krijgen bevalt me niets net als het verhoogde risico op diverse kwalen en schade, daar komt ook nog bij dat ik sinds het plaatsen van de Mirena regelmatig 1 tot meerdere abcessen aantrof in en rondom de vagina welke ik voorheen nooit had en ik vermoed dat het aantal blaas ontstekingen wat ik afgelopen jaar heb gehad ook aan de Mirena valt te verwijten.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Het nut of de nutteloosheid van het geloof.

De basisvoorwaarde voor een succesvol leven is het niveau van je persoonlijke natuurlijke geloofsniveau. Zo kan ook het geloven in God, de mens tot wonderlijk nut zijn.

Het mysterie van de string.

Waarom dragen mensen een string?

Werk of hobby?!

Wat is er nou eigenlijk leuker, als je van je werk ook je hobby kan maken?

Bel me niet register, heeft het zin of niet.

Het bel me niet register, heeft het veel zin en wat moet ik doen om er voor te zorgen dat het werkt?

Hebben holebi's ook recht op kinderen?

Laten we gewoon eens realistisch zijn, laten we de lijn eens gewoon doortrekken.

Verkiezingen, waar gaat het over?

Over Europa, economie of immigratiebeleid?

Appartement of kamer huren als student

Tips & trics

Peuterschool: niet voor mijn kind. Full-time moederschap: wel voor mijn kind

De mening van mensen over full-time moederschap en een kind dat niet naar de peuterschool gaat Meningen en mensen: ze horen bijelkaar

Een digitaal leven is leuk maar vergeet je echte leven niet..

Heel veel mensen zijn constant in contact met anderen maar altijd online. Vergeten zij niet te leven?

ongevraagde scheiding

een scheiding die je niet had gewild. De erkende emoties die je door maakt in zo scheiding

Stedentrip Italië ontspannend?!?

Stedentrip naar Pisa & Florence, Italië

Nooit meer smerige wandtegel voegen: Glazen Achterwand!

Nooit Meer De Voegen Van uw Badkamer en Keuken Wandtegels Schoonmaken. Lees Nu Meer Over een Glazen Keuken en Badkamer Achterwand

De stille crisis: wanneer we denken elkaar niet meer nodig te hebben..

Artikel over de stille crisis van de moderne tijd: wanneer we denken elkaar niet meer nodig te hebben. Maar in feite: kunnen en willen we nog steeds niet zonder elkaar.

Schietpartij en democratie

De V.S. is het grote voorbeeld van neo-liberalisme voor Rutte en consorten. Willen wij dat in Nederland?

Koud of warm?

Wie herinnert zich niet de documentaire RAUW? Een paar jaar geleden was het hele land nog in rep en roer om Tom, de jongen die van zijn moeder rauw moest eten.

Onverwachte gebeurtenissen

Onverwachte gebeurtenissen zijn er altijd. De een kan beter met het onverwachte omgaan dan de ander.

Stoppen met roken met behulp van Champix

De voor mij negatieve effecten van Champix als hulpmiddel om te stoppen met roken

Onrein

Kun je homoseksualiteit nu wel of niet genezen?

Ervaring: Dierenspeciaalzaak Faunaland

Mijn ervaring van Dierenspeciaalzaak Faunaland. Een aanbieder van diverse huisdieren en bijbehorende dieren producten.

Barclays Bank

Weer de zoveelste fraude zaak in de bankenwereld.

De Joden in de Johannes Passion

Een onderzoek naar anti- Semitisme in de vertaalde Nieuwe Testament boeken

Het Universum en de Mens

Het is onwaarschijnlijk dat de Oerknal theorie het onststaan van het Heelal heeft teweeggebracht

Jeugdhulpverlening in Nederland

Mijn ervaring als ouder met jeugdhulpverlening. De gevolgen van de jeugdhulpverlening in Nederland.

De basis voor online dating succes

Veel mannen schrijven zich in op een datingsite om na verloop van tijd te merken dat het niet werkt.

Een verstandige vvd-er?

Bolkestein geeft aan dat Nederland moet nadenken over een eigen munt.