Meten is weten!


Publicatie datum:

Meten is weten, dat is iets wat mijn partner net ter sprake bracht. Hij was rijst aan het koken en meet precies af hoeveel water hij moet hebben. Hij wil namelijk niet teveel water verspillen.

Gesponsorde koppelingen

Wegen

Maar hij had natuurlijk ook rijst nodig. Maar hoeveel had hij nodig? Dat wist hij natuurlijk niet. Daarom pakte hij de weegschaal en woog je hoeveelheid rijst af. Hetzelfde doet hij met de groente en met het andere eten wat hij maakt. Hij doet dat eigenlijk al jaren eten afwegen. In het begin vond ik dat wat raar en moest ik hier heel erg aan wennen. Ik pakte altijd maar wat water en rijst, en gokte er dan maar op dat het goed was. Wat ik over had gaf ik dan aan de hond, of ik bewaarde het tot de volgende dag. Want  weggooien dat doe ik niet.

 

 

Arme kindjes in Afrika!

 

Eigenlijk ben ik het totaal eens met mijn partner. Daar het in het begin nog wennen was voor mij, is het nu de normaalste zaak van de wereld.  Waar wij een overvloed van hebben in dit geval voedsel is er op andere plekken te weinig. Mensen in Afrika hebben nauwelijks te eten. Waarom zouden wij dan voedsel verspillen? Dat is toch te krankzinnig voor woorden eigenlijk. Waarom hebben zij honger? Dat is een vraag waar ik eigenlijk geen antwoord op durf te geven.

 

Voedselverspilling

 

Als ik in de supermarkt kom zie ik vaak zat producten met korting. Die zijn dan over datum. Wat gebeurt ermee? Het wordt vaak weggegooid. Gelukkig is er tegenwoordig de voedselbank. Maar dan nog wordt er veel weggegooid. Want ik weet uit eigen ervaring dat veel nog wordt weggegooid. Bij de voedselbank leveren ze goed werk, maar dan nog als ik kijk wat je daar krijgt, en wat ze op markten weg doen, is het nog steeds te veel.

 

Respect

 

We moeten respect hebben voor moeder natuur en wat ze ons geeft. Dat respect komt er,maar nog is het er te weinig. Laten we alles gewoon delen. Respect hebben voor elkaar. Je ziet wel dat het steeds meer komt. We worden steeds meer een deeleconomie. Initiatieven komen op gang denk aan auto’s delen, moestuinen op daken in de stad en website’s waar mensen maaltijden aanbieden. Toch komt het nog maar langzaam op gang, in veel landen leven mensen nog in bittere armoede en heeft het kapitalisme nog steeds de overhand.

 

Moedernatuur


Wat ik super mooi vind is dat mensen steeds meer zelfredzaam willen zijn. Je ziet dat in zelfvoorzienende huisjes en wooncommune’s. Mensen zijn zich bewuster van hun omgeving doordat ze gebruik maken van wat moedernatuur hen bied. Zo kweken ze zelf groente, recyclen ze water, gebruiken regenwater en hebben wij zonnen-energie en windenergie. Ze gooien geen voedsel weg, en hergebruiken producten. Mijn conclusie van dit verhaal is dan ook, dat mensen zich steeds bewuster worden van wat ze consumeren en hoe ze met de natuur omgaan. Maar er is nog wel veel werk aan de winkel.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 11
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Een digitaal leven is leuk maar vergeet je echte leven niet..

Heel veel mensen zijn constant in contact met anderen maar altijd online. Vergeten zij niet te leven?

Vrijheid van meningsuiting

Heeft vrijheid van meningsuiting een grens? Ben je als je van die vrijheid gebruik maakt, verantwoordelijk voor wat je zegt of oproept?

Barclays Bank

Weer de zoveelste fraude zaak in de bankenwereld.

Collectief particulier opdrachtgeverschap

Woningen worden geen 30 % goedkoper door zelfbouw.

Moeten we criminelen ook niet kunnen straffen door het ontzeggen van toegang tot onze gezondheidszorg?

Essay geschreven als opdracht voor het vak Ethiek.

‘Leven met fibromyalgie’

Je hebt veel pijn vooral spierpijn en stijfheid die uitstraalt naar je benen, armen en rug. Eerst denk je dat het wel over zal gaan, maar als het na een paar weken nog niet over is ga je toch maar een keer naar de dokter.

Verbeter de wereld, begin bij de koffie

Het vergroten van de duurzaamheid in de productie van koffie.

Partner van een diabeet

Leven met een Diabeet, een vergeten groep.

Daten is weten!!

Cyberpesten, wat is dat nou eigenlijk?

Waar je bij “klassiek” pesten vaak 1 onveilige plek hebt (wat al erg genoeg is natuurlijk), ben je bij cyberpesten nergens meer veilig, overal waar je bent heb je tegenwoordig internet. Cyberpesten is niet terug te draaien, de foto’s en andere informatie die op het net wordt gezet blijven vaak bestaan, waardoor

Dubbele nationaliteit

Column over dubbele nationaliteit

Op koemelkvrij dieet tijdens de zwangerschap en borstvoeding

Is het mogelijk om een relatief zwaar dieet vol te houden tijdens een toch al zware periode.

Winnen? Dat is meer iets voor mannen..

Mannen houden meer van competitie dan vrouwen. Waar ligt dat nou aan?

De engelsman, en hoe engelse elkaar behandelen.

Dit artikel gaat over de engelsman, en hoe hij zichzelf, zijn familie en collegas behandeld.

vergelijk.nl, eenvoudig prijzen vergelijken

Op www.vergelijk.nl vind je de beste prijzen en producten. Tevens vind je er beoordelingen van de diverse webwinkels.

Inwoner met schulden. het verhaal over mijn inwonende schuldenaar.

verhaal over een man met problemen thuis.

Respect voor het gezag

Wederom nieuwe discussie over respect van de burger voor het gezag.

Was vroeger alles beter? Alles was beter!

“ Tiny Tim “ dat is het eerste wat mij is bijgebleven vandaag , en mij aan het nadenken heeft gezet. Ik las hier vandaag een stukje over op het internet, nadat mijn vriend mij hier een linkje over had gestuurd. “ Zelfvoorzienend leven” in een klein huisje dat je van alle basisvoorzieningen kan voorzien. Dat is

Ontslagpremie

Weer een voorbeeld hoe in Nederland geld verspilt wordt.

Ouders en schoolregels

Hoe zouden ouders met schoolregels om moeten gaan.

De meest makkelijke manier van een profieltekst schrijven

Vind jij het schrijven van een profieltekst lastig? Weet je niet zo goed wat je erin moet zetten, of kan je niet de juiste bewoording vinden?

Dingen waar je later spijt van krijgt - Diefstal

Diefstal is iets waar je later spijt van krijgt en wat je zal achtervolgen. Let goed op wat je doet.

hoe raak ik snel vet kwijt?

hoe raak je snel vet kwijt? hier word het uitgelegd

Economie

Mijn ervaringen van een college Economie (als Bioloog)

Sluimercampagnes tijdens herdenking

Een analyse van de presidentsverkiezingen in 2008