Depressie te lijf


Publicatie datum:

Depressie en op een natuurlijke weg eruit

Gesponsorde koppelingen

Depressie te lijf

Depressie, zwaar item, zwaar woord, zwaar om te dragen, zwaar om te begrijpen.....

....maar wat daarbij opvalt is dat er vaak gewezen wordt naar de persoon zelf, als ware, dat deze zijn of haar depressie zelf veroorzaakt heeft. ......

......Kijk, het is niet alleen de geest maar ook het lichaam dat uit de noodsituatie moet. en er bestaat een natuurlijke weg die eerst het voertuig in orde brengt, waarna dan pas weer met sturen begonnen kan worden.

Belangrijk, Lees verder..........

Het gevoel.

Depressie, zwaar item, zwaar woord, zwaar om te dragen, zwaar om te begrijpen. 

Met name de buitenstaanders, vrienden, kennissen, geliefden, ze weten vaak niet goed raad met degene die er onder lijdt. Dat is ook niet kwalijk te nemen in eerste instantie, want depressie zelf is eigenlijk niet echt goed uit te leggen door degene die het zelf ervaart.

Het wordt gevat in allerlei categorieën en daarop aangepaste benaderings- en behandel methoden maar wat daarbij opvalt is dat er vaak gewezen wordt naar de persoon zelf, als ware, dat deze zijn of haar depressie zelf veroorzaakt heeft. Alsof ze ergens "ingetuind" zijn, en dat ze dat hadden kunnen voorkomen. Het heeft ook iets van "besmettelijk" zijn en "stel je niet aan".  

Het is zó onterecht, en begrijp dit goed, ik spreek uit ervaring. Het ontstaan, de ervaring, het gevoel, is hooguit te begrijpen door degenen die het zelf doorgemaakt hebben. Van hen is waardevolle support, herkenning en bijval mogelijk. 

Toch, helaas, is het bij depressie zo gesteld dat de getroffene nou niet meteen enthousiast in een praatgroep springt, nee sterker nog, ze blijven er mijlenver uit de buurt.  Absoluut geen behoefte aan.

Hoe eruit?

Maar de naaste personen in zijn of haar leven, die er elke dag zijn. Zouden zij dan helemaal niks kunnen doen? Jawel, want zoals veel in het leven, begint opkrabbelen met een stukje geduld en begrip. Wij zijn zó gericht op prestaties en tijdsbesparing, economisch voordeel en aanzien, concurrentie en strijd, status, dat daardoor de hogere waarden in het leven via die onderbewuste conditionering simpelweg om zeep worden geholpen.

Is de schade dan permanent? Nee, maar om terug te kunnen en weer gelukservaring te krijgen zijn gewoon kleine stapjes nodig.

Echt, stapje voor stapje, dat werkt. En daarin kunnen de directe omstanders zeer zeker iets betekenen. Het is ook een Natuurlijke weg die de menselijke waarden daarbij eert, een liefdevolle omgang.

Op Een "Natuurlijke" Manier Is Ook Vér Te Prefereren Boven Kunstmatige Middelen. 

Diegenen die professionele hulp verkiezen of ondergaan kunnen/moeten dat gewoon doen maar dienen wel te beseffen dat medicijnen en methoden niet heiligmakend zijn. Ofwel, alles wat geforceerd, "geboost", opgedrongen, verplicht wordt gaat in deze gevallen niet werken. Misschien tijdelijk, om dan 200% terug te keren. Diverse medicijnen zijn, de laatste tijd, zelfs omstreden waardoor men terughoudend is geworden in de aanbeveling daarvan. 

"Natuurlijk", "de natuurlijke weg volgend", klinkt?..... natuurlijk. 

Stel je dit eens voor.

Ik heb zelf de gedachtengang ervaren; "als ik me nou eens een klein beetje prettiger voelde, een klein beetje maar ..... dan kon ik toch eens dit of dat." 

Neem dit eens in gedachten, je wilt een (op)stapje wagen op bijvoorbeeld een zonnige dag. En stel je nou eens voor dat net op dat moment iemand in je leven komt die zegt "ik ken dit precies, ik weet wat je voelt, probeer dit eens, een puur natuurlijke weg, geen risico!" "Het geeft je net dát extra om de opstap aan te kunnen, voel, ervaar, maar geef het wel de kans want het heeft wat tijd nodig, net als jij"

Geduld is een schone zaak, maar dat weet je wel!, zeker in die fase waar je in zit, daar ben je tenslotte ook niet van de ene op de andere dag ingerold, en weet je?, je probeert het, wat valt er te verliezen? Nee! Niets! Er valt wat te winnen!, en na een tijdje merk je dat ook, zeker als je voortdurend de sympathieke bijval van een naaste hebt. Iemand die jou motiveert om door te gaan. En na zo'n twee maanden merk je, er is iets veranderd, ik ben inmiddels allerlei dingen aan het doen, daar zou ik normaal nooit de energie voor gehad hebben, Hoe Kan Dat?

Op pad naar blijvend beter.

Kijk, het is niet alleen de geest maar ook het lichaam dat uit de noodsituatie moet. Eerst het voertuig in orde, dan pas weer met sturen beginnen. Stap voor stap, begin bij de basis.

Ik weet je duidelijk te maken hoe je dat zou kunnen doen.

Er bestaat een verbluffende kracht in ons maar er is gewoonweg de juiste Starter voor nodig.....

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Engeland en haar mode op straat in 2010!

Wat ik om me heen aan mode zie in engeland in het najaar van 2010!

Farmaceutische Industrie

Een Vandaag liet vorige week zien hoe burgers in Nederland opgelicht worden.

War Horse

Een aanrader of afrader?

plooitjes en rimpeltjes

HELP we worden oud(er).

Hoe krijg je een vrouw op een datingsite aan de telefoon?

Gefeliciteerd, je bent een man die wel reacties krijgt en bent van plan om het contact te verleggen. Alleen hoe pak je dat aan? Wanneer geeft een vrouw haar telefoonnummer aan jouw?

Van de kastje naar de muur.

Als je verhuised binnen K dan vervalt je inschrijving en verlies je je punten. Dat zijn de spelregels. In A hebben ze ook geen urgentie meer Mevrouw.

Wie zit er achter dat masker?

een betoog over het al dan niet invoeren van een boerkaverbod in Nederland.

Tips voor het maken van een artikel

Heb je behoefte aan wat tips voor het schrijven van een artikel? Misschien moet je dan eens dit lapje tekst lezen!

Leven voor een ander

Leven voor een ander

Tijd en Eeuwigheid

Er is verschil tussen tijd en eeuwigheid. Tijd is op te delen, maar de Eeuwigheid niet..

Soms mooi als een huwelijk op de klippen is gelopen.

Soms zijn de gevolgen onverwachts heel mooi als een huwelijk op de klippen is gelopen.

positief denken , een manier van leven of commercieel succes

Alles benaderen vanuit een positieve instelling is dit een levensinstelling of een melkkoe voor gelikte zakenmensen.

Armoede en Huisvesting

een artikel over mijn situatie kwestie huisvesting

Kunnen honden denken?

Ja, honden kunnen denken, is mijn quasi-wetenschappelijke conclusie op basis van mijn persoonlijke waarnemingen.

Zomaar zaterdag....

prettig gezelschap of lastige baasspelertjes?

Toekomst van verzoringsstaat Nederland

Hoe ziet de toekomst van Nederland eruit

Vrijheid van meningsuiting

Heeft vrijheid van meningsuiting een grens? Ben je als je van die vrijheid gebruik maakt, verantwoordelijk voor wat je zegt of oproept?

Circus Enzo Zavatta

Een teleurstellende ervaring met Circus Enzo Zavatta.

De tussen-n in de spelling, een gedrocht

De spellingsregels voor de tussen-n betekenen in feite dat de spelling voorschrijft hoe je woorden moet uitspreken in plaats van omgekeerd: dat de spelling een weergave van de uitspraak is. De tussen-n-constructie is een spellingsgedrocht.

Rijken verlaten massaal Frankrijk

Sinds Hollande president is vertrekken rijke Fransen naar ''betere oorden''.

Het werkelijke doel van de uitvinding van de Verichip

Dit artikel gaat in op de voorspelling van de komst van de Verichip. Wat is het werkelijke doel hiervan?

Out of body experience, do's en don'ts

de do's en don'ts van een out of body experience

CDA heeft grote problemen met de nieuwe politiek

Het CDA heeft veel moeite met de nieuwe politiek in Den Haag. Beeldvorming wordt steeds belangrijker. Is het einde van het CDA in zicht?

Saoudie Arabie, al-Qaeda en de Taliban

Saoudie Arabie, al-Qaeda en de Taliban

Ook gek op slangen?

Ik ben gek op slangen, hoe groter hoe gevaarlijker en hoe spannender de uitdaging...