Depressie te lijf


Publicatie datum:

Depressie en op een natuurlijke weg eruit

Gesponsorde koppelingen

Depressie te lijf

Depressie, zwaar item, zwaar woord, zwaar om te dragen, zwaar om te begrijpen.....

....maar wat daarbij opvalt is dat er vaak gewezen wordt naar de persoon zelf, als ware, dat deze zijn of haar depressie zelf veroorzaakt heeft. ......

......Kijk, het is niet alleen de geest maar ook het lichaam dat uit de noodsituatie moet. en er bestaat een natuurlijke weg die eerst het voertuig in orde brengt, waarna dan pas weer met sturen begonnen kan worden.

Belangrijk, Lees verder..........

Het gevoel.

Depressie, zwaar item, zwaar woord, zwaar om te dragen, zwaar om te begrijpen. 

Met name de buitenstaanders, vrienden, kennissen, geliefden, ze weten vaak niet goed raad met degene die er onder lijdt. Dat is ook niet kwalijk te nemen in eerste instantie, want depressie zelf is eigenlijk niet echt goed uit te leggen door degene die het zelf ervaart.

Het wordt gevat in allerlei categorieën en daarop aangepaste benaderings- en behandel methoden maar wat daarbij opvalt is dat er vaak gewezen wordt naar de persoon zelf, als ware, dat deze zijn of haar depressie zelf veroorzaakt heeft. Alsof ze ergens "ingetuind" zijn, en dat ze dat hadden kunnen voorkomen. Het heeft ook iets van "besmettelijk" zijn en "stel je niet aan".  

Het is zó onterecht, en begrijp dit goed, ik spreek uit ervaring. Het ontstaan, de ervaring, het gevoel, is hooguit te begrijpen door degenen die het zelf doorgemaakt hebben. Van hen is waardevolle support, herkenning en bijval mogelijk. 

Toch, helaas, is het bij depressie zo gesteld dat de getroffene nou niet meteen enthousiast in een praatgroep springt, nee sterker nog, ze blijven er mijlenver uit de buurt.  Absoluut geen behoefte aan.

Hoe eruit?

Maar de naaste personen in zijn of haar leven, die er elke dag zijn. Zouden zij dan helemaal niks kunnen doen? Jawel, want zoals veel in het leven, begint opkrabbelen met een stukje geduld en begrip. Wij zijn zó gericht op prestaties en tijdsbesparing, economisch voordeel en aanzien, concurrentie en strijd, status, dat daardoor de hogere waarden in het leven via die onderbewuste conditionering simpelweg om zeep worden geholpen.

Is de schade dan permanent? Nee, maar om terug te kunnen en weer gelukservaring te krijgen zijn gewoon kleine stapjes nodig.

Echt, stapje voor stapje, dat werkt. En daarin kunnen de directe omstanders zeer zeker iets betekenen. Het is ook een Natuurlijke weg die de menselijke waarden daarbij eert, een liefdevolle omgang.

Op Een "Natuurlijke" Manier Is Ook Vér Te Prefereren Boven Kunstmatige Middelen. 

Diegenen die professionele hulp verkiezen of ondergaan kunnen/moeten dat gewoon doen maar dienen wel te beseffen dat medicijnen en methoden niet heiligmakend zijn. Ofwel, alles wat geforceerd, "geboost", opgedrongen, verplicht wordt gaat in deze gevallen niet werken. Misschien tijdelijk, om dan 200% terug te keren. Diverse medicijnen zijn, de laatste tijd, zelfs omstreden waardoor men terughoudend is geworden in de aanbeveling daarvan. 

"Natuurlijk", "de natuurlijke weg volgend", klinkt?..... natuurlijk. 

Stel je dit eens voor.

Ik heb zelf de gedachtengang ervaren; "als ik me nou eens een klein beetje prettiger voelde, een klein beetje maar ..... dan kon ik toch eens dit of dat." 

Neem dit eens in gedachten, je wilt een (op)stapje wagen op bijvoorbeeld een zonnige dag. En stel je nou eens voor dat net op dat moment iemand in je leven komt die zegt "ik ken dit precies, ik weet wat je voelt, probeer dit eens, een puur natuurlijke weg, geen risico!" "Het geeft je net dát extra om de opstap aan te kunnen, voel, ervaar, maar geef het wel de kans want het heeft wat tijd nodig, net als jij"

Geduld is een schone zaak, maar dat weet je wel!, zeker in die fase waar je in zit, daar ben je tenslotte ook niet van de ene op de andere dag ingerold, en weet je?, je probeert het, wat valt er te verliezen? Nee! Niets! Er valt wat te winnen!, en na een tijdje merk je dat ook, zeker als je voortdurend de sympathieke bijval van een naaste hebt. Iemand die jou motiveert om door te gaan. En na zo'n twee maanden merk je, er is iets veranderd, ik ben inmiddels allerlei dingen aan het doen, daar zou ik normaal nooit de energie voor gehad hebben, Hoe Kan Dat?

Op pad naar blijvend beter.

Kijk, het is niet alleen de geest maar ook het lichaam dat uit de noodsituatie moet. Eerst het voertuig in orde, dan pas weer met sturen beginnen. Stap voor stap, begin bij de basis.

Ik weet je duidelijk te maken hoe je dat zou kunnen doen.

Er bestaat een verbluffende kracht in ons maar er is gewoonweg de juiste Starter voor nodig.....


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Schrijversdip

Er zijn van die dagen dat je een schrijvers dip hebt.

Reuma, de pijn die nooit meer weggaat.

Reuma, je zal het maar hebben?

Hufters, wie zijn dat eigenlijk?

Hoe sociaal zijn we in deze moeilijke tijden vraag ik me af.

AOW-leeftijd verhogen naar 67 jaar

Argumenten voor en tegen de verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar

Makkelijk praten over de AOW

Een column over de huidige AOW toestanden in de politiek

Overhemden: neutraal en tijdloos

De kracht van overhemden is dat ze tijdloos zijn en overal bij passen. Een overhemd is daarom een blijvertje, een vaste aanwinst voor elke kledingkast.

De volgende zakkenvullers

Het blijft maar doorgaan met de zakkenvullers.

Amsterdam tijdens de wederopbouw. Het dagelijks leven in huis

Amsterdamse Kinkerbuurt tijdens de jaren 50 en 60. Dagelijks leven in ons huis in de Tollensstraat

Ik heb ADD, hoe gaat mijn leven eigenlijk?

Hoe is het nu om te leven met ADD?

Mijn ervaring met de fitness

Mijn persoonlijke visie over de zin en onzin, de voor- en nadelen van fitness.

Stappen als 30 plusser

Verhaal van een 30 plusser die na een lange relatie weer op stap gaat

Achter het kind

Regelmatig krijg ik op de school van mijn zoontje van vier jaar te horen dat hij achterloopt in zijn ontwikkeling.

ongevraagde scheiding

een scheiding die je niet had gewild. De erkende emoties die je door maakt in zo scheiding

Was vroeger alles beter? Alles was beter!

“ Tiny Tim “ dat is het eerste wat mij is bijgebleven vandaag , en mij aan het nadenken heeft gezet. Ik las hier vandaag een stukje over op het internet, nadat mijn vriend mij hier een linkje over had gestuurd. “ Zelfvoorzienend leven” in een klein huisje dat je van alle basisvoorzieningen kan voorzien. Dat is

Wij houden van Oranje of toch niet?

Koninginnedag, Prinsjesdag, lintjes knippen en tot voor kort een kleine rol bij de formatie van een nieuw kabinet. Dit is wat de koningin allemaal doet in ons land, ten minste dat is wat het Nederlandse volk over het algemeen denkt.

Out of body experience

Hoe beleef ik een out of body experience

Verdien 1000 euro met een flesje Coca Cola in je mond

Een leuk reclame idee, stuur je leukste foto in met een flesje Coca Cola in je mond en win 1000 euro.

Circus Enzo Zavatta

Een teleurstellende ervaring met Circus Enzo Zavatta.

Hun loopten sneller als ons

Waarom deze zin verschrikkelijk is.

Appartement of kamer huren als student deel 2

tips & trics

Gastric bypass

definitieve oplossing obesitas

CDA heeft grote problemen met de nieuwe politiek

Het CDA heeft veel moeite met de nieuwe politiek in Den Haag. Beeldvorming wordt steeds belangrijker. Is het einde van het CDA in zicht?

Ik heb je lief

Is het noodzakelijk dat het onderwerp seksualiteit deel uit maakt in de (woon) begeleiding?

KPN Interactieve TV

Onlangs nam ik een abonnement op Interactieve TV, internet en telefoon van KPN, en toen....

Inwoner met schulden. het verhaal over mijn inwonende schuldenaar.

verhaal over een man met problemen thuis.