ADHD maatschappijtje


Publicatie datum:

De hectiek, die wij meer en meer ervaren, begint toch wel ernstige vormen aan te nemen.

Gesponsorde koppelingen

Ik hoef maar een krant open te slaan of ik kom adhd tegen, of anders wel op internet of op tv. En met alle respect natuurlijk, laat ik dat onderstrepen!, ik weet wel dat het meestal om onze lieve kleine schattige toekomstige productie-eenheden, genaamd "kinderen", gaat......

.....Jaja eerst was er de homo erectus, en toen homo sapiens en dan... homo futura... die bimorf zal zijn, ofwel de levensverlener die alle genot mag beleven dat denkbaar is, en de levensverbruiker die bij getoond goed arbeids- en productiegedrag het leven gegund zal worden, voeding incluis........

......Naast goede voeding zijn er gelukkig ook nog de kado's uit de natuur die ons welbehagen en de nodige rust en stabiliteit prachtig ondersteunen.

Kijk verder hieronder.

Xanh. 

Ik hoef maar een krant open te slaan of ik kom adhd tegen, of anders wel op internet of op tv. En met alle respect natuurlijk, laat ik dat onderstrepen!, ik weet wel dat het meestal om onze lieve kleine schattige toekomstige productie-eenheden, genaamd "kinderen", gaat.

En, je kunt ook denken; "Geweldig toch?, zo hyperactief... , nog wat pep erbij en je hebt je economie weer opgekrikt want, zij kunnen werken ,baas!!!"  Er is aangetoond dat adhd'ers creatiever zijn dan "normale" mensen, toppie!

Maar kijk.... ik ben zelf ook supercreatief maar niet met die atmosfeer van totale chaos om me heen. Dat zal dan ook wel de reden zijn dat de arbeidsmarkt voor mij nu zo moeilijk te bezeilen valt.

Maar een hyperchaoot, ja jonge! die staat in de picture, die wordt gezien, kom op iedereen, ideeën lanceren!, roer omgooien!, meekomen....allemaal, hup, hup, niet treuzelen!

Tjee, klinkt net als al die bazen van vroeger.

Zou het daarmee gestart zijn?

Zou de monstrueuze traagheid van de vroegere werknemer een zodanige last zijn geweest dat men besloten heeft de mensheid een "prikkel" te geven? Laten we voedsel bedenken dat zo onweerstaanbaar is dat iedereen het zonder nadenken eet, en dat de mensen actiever maakt. En hoe actiever, hoe minder tijd voor de normale voeding, hoe minder tijd om er bij stil te staan, en ja, zo gaat zich dat in stand houden. Dump daarbij zoveel mogelijk verwarring, en maak de concentratie-momenten zo kort mogelijk, versnipper de aandacht. Reclames door goede films heen, telkens met aanbiedingen op een andere plek zitten, geen informatie geven, laat zelf maar zoeken en houd informatie incompleet. Kneden die hap, willoos en afhankelijk maken, knetteractief, en volledig uitwisselbaar. Zo'n beetje als computerchips als het ware.

Na een tijdje krijg je dan zoiets als;  

Is het al af? laat eens wat zien, niet over de deadline gaan, we moeten het quotum halen, volgende week klaar. 

Laat maar zitten, dit heeft prioriteit nu, nee... wacht, nu heeft dát prioriteit, nee, eigenlijk moet jij zelf prioriteiten kunnen stellen, wat? kun je dat niet, ga maar, ik weet een ander, die kan het wel.

Jij volgt het project én voert het uit én bewaakt de kwaliteit én beoordeeld en implementeerd het, nog vragen?, oké, morgen af!, geen gemaars.

Hier is jouw arbeidscontract, het is een week geldig, volgende week een nieuw, elke week eigenlijk, ja, het is een weekcontract, inderdaad, met dagcontracten zijn we bezig, ik verwacht dat je meteen aan de slag gaat, wat? hoezo inwerken?, daar hebben wij geen tijd voor, kun je dit niet?, laat maar, ik bel voor een andere werkkracht, je kunt gaan nummer wm23334-55a!

Dit is oproepwerk, dat wist je toch?, hoezo slapen?, ja het is twee uur 's nachts, je kunt toch gewoon opstaan na een uurtje slaap?, of heb je 8 uur nodig zoals de mensen vroeger?, ach weet je, blijf maar liggen, ik zoek een ander.

En dan is er de maatschappelijke reactie van de "werk"mensen (want zo ongeveer gaan die heten over een tijdje,.... "slaven" heetten ze vroeger, geloof ik) op deze ontwikkeling, en die is als volgt;

Ze worden continue "on-line" en volledig natrekbaar en te localiseren op iedere seconde van de dag. Daarbij 24 uur paraat, op de been gehouden met virtuele slaap. Hun creatieve denkproces wordt scanbaar gemaakt dankzij verfijnde computertechnologie en geconditioneerde breinen. De "werk"mensen zijn voorzien van een soort reclame-tag die de persoonlijke pluspunten aanbeveelt bij de productieplaatsverleners (daar komt nog wel een lekkerder woord voor in de plaats, maar dat laat ik over aan de über adhd mens) De productieplaatsverleners kunnen de "werk"mensen direct en op het eerste gezicht rekruteren want de psyche van hen is met de eerste scan direct bekend. Weigering wordt natuurlijk gestraft, en bij herhaling belandt de weigerende "werk"mens volledig buiten de samenleving.

Jaja eerst was er de homo erectus, en toen homo sapiens en dan... homo futura... die bimorf zal zijn, ofwel de levensverlener die alle genot mag beleven dat denkbaar is, en de levensverbruiker die bij getoond goed arbeids- en productiegedrag het leven gegund zal worden, voeding incluis.

     [Verdeling 0,1 op 99,9% ( je weet wel wie, wie is, hè?)]

En weet je?, als ik aan bijvoorbeeld een mooi frans landgoed denk, een boerderijtje, lekker zitten in de zon, heerlijk tussen het groen, rust, genietende van een wijntje .....dan..... zou ik me bijna schamen voor deze fantasie, hoe ONPRODUCTIEF! ,

Het is een ..... Zondige gedachte.

Maar zou deze fantasie niet onder creativiteit kunnen vallen? Als ze me scannen, misschien kan ik me voordoen als een adhd'er die affiniteit heeft met de reclame wereld.  Nee, kan niet, landerijen bestaan dan niet meer! voedsel wordt tegen die tijd GEGENEREERD!

Wat kan ik dan nog doen om niet als een werkweigeraar bestempeld te worden. Ik ben nog van de oude garde, deed mijn werk nog op een normale manier.

Misschien me volproppen met die kunstmatige zooi die eten wordt genoemd. Bovenop alle reclameonderbrekingen extra zappen. Gesprekken, met wie dan ook, niet langer dan 12 seconden laten duren. 20 onderwerpen tegelijk behandelen. Dé multitaskmeester bij uitstek worden door nooit, maar dan ook nooit meer, slechts één boek te lezen, NEE!..... 30 tegelijk met een wisseling per drie gelezen regels. En dat natuurlijk via de snelleesmethode.

Nooit relaxen dus, nee, mijn kloksnelheid moet omhoog, PRODUCEREN!!!

Steun de economie, het economisch welzijn, economie=geluk=zaligmakendheid. Economie is alles, daarna kwam god.

       eeeeeeh........ draaf ik een beetje door?

           Er zitten allemaal brandvlekken op mijn toetsenbord.

Maar serieus, de hectiek, die wij meer en meer ervaren, begint toch wel ernstige vormen aan te nemen.

Laat het leven ons niet voorbij hollen. En wat betreft onze kinderen, we moeten er echt wel zuinig op zijn.  

Goede voeding is en blijft belangrijk. 

Naast goede voeding zijn er gelukkig ook nog de kado's uit de natuur die ons welbehagen en de nodige rust en stabiliteit prachtig ondersteunen.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

De jeugd van tegenwoordig

Hoe vaak heb je het wel niet over

Paard, hoe edel ben je eigenlijk?

Het dagelijks bezig zijn met paarden brengt veel grappige momenten met zich mee, dit is een kort grappig verhaaltje waar iedereen met paarden zich wel in herkennen.

Er moet gewerkt worden!

Er moet gewerkt worden. Was mij opvalt is dat veel advertenties niet kloppen, onduidelijke zijn of je gewoonweg belazeren

Hoe fijn om een boek te lezen op de Ipad

Alle gemak van het lezen van boeken op de Ipad.

Een digitaal leven is leuk maar vergeet je echte leven niet..

Heel veel mensen zijn constant in contact met anderen maar altijd online. Vergeten zij niet te leven?

Mijn tante heeft dementie!

Mijn eerste ervaringen met de ziekte dementie!

Banken zijn oplichters?

De banken willen ons doen geloven dat ze er voor ons zijn

Dingen waar je later spijt van krijgt - Diefstal

Diefstal is iets waar je later spijt van krijgt en wat je zal achtervolgen. Let goed op wat je doet.

Dagboek van een gescheiden man...stap 1.

Hoe gebeurd een scheiding? Waar begint het en waar gaat het naar toe. Een kijk op een scheidingsverhaal in 10 delen waarvan dit deel 1 is.

World of Warcraft of Waardig ouder Worden?....deel 1

Waarom speelt een 37 jarige man computerspelletjes? Is hij er niet te oud voor en kan hij mee met de '

Nooit meer smerige wandtegel voegen: Glazen Achterwand!

Nooit Meer De Voegen Van uw Badkamer en Keuken Wandtegels Schoonmaken. Lees Nu Meer Over een Glazen Keuken en Badkamer Achterwand

Saoudie Arabie, al-Qaeda en de Taliban

Saoudie Arabie, al-Qaeda en de Taliban

Out of body experience, do's en don'ts

de do's en don'ts van een out of body experience

De 'juiste mensen kennen'

Denken dat je de juiste mensen moet kennen om ergens een succes mee te worden is ouderwetse gedachte en onzin in 2013.

Waar koop je de babyspullen?

Luiers, billen-doekjes, flesvoeding, welke moet je kiezen?

Amsterdam tijdens de wederopbouw. Het dagelijks leven in huis

Amsterdamse Kinkerbuurt tijdens de jaren 50 en 60. Dagelijks leven in ons huis in de Tollensstraat

Doorwerken na je 65e wanneer wel en wanneer niet

Wanneer zou je nu eigenlijk langer moeten doorwerken?

Kleine stadsauto's te over, de VW Up! heeft mijn voorkeur

Op zoek naar een kleine stadsauto? Door de grote hoeveelheid is het lastig kiezen.

De grote vraag , wat eten we vanavond

De immer terugkerende vraag, wat eten we vanavond. Is dat voor jou ook zo'n groot dilemma?

De moderne lopend band medewerkers

De moderne lopende band medewerkers

Een sterkere EU met Turkije ?

Door Turkse toetreding zal Europese Unie sterker worden

Zwangerschapsverlof

Met een peuter in huis is zwangerschapsverlof best hard werken..

Martelingen bij Ondervraging van Gevangenen: Dilemma in The UNTHINKABLE

De onlangs uitgebrachte Amerikaanse psychologische thriller The UNTHINKABLE met Samual Jackson stelt het morele dilemma centraal of bij ondervraging marteling van een (terroristische) gevangene geoorloofd is. De film geeft een behoorlijk heftig antwoord op die vraag.

Partner van een diabeet

Leven met een Diabeet, een vergeten groep.

Ik heb ADD, hoe gaat mijn leven eigenlijk?

Hoe is het nu om te leven met ADD?