ADHD maatschappijtje


Publicatie datum:

De hectiek, die wij meer en meer ervaren, begint toch wel ernstige vormen aan te nemen.

Gesponsorde koppelingen

Ik hoef maar een krant open te slaan of ik kom adhd tegen, of anders wel op internet of op tv. En met alle respect natuurlijk, laat ik dat onderstrepen!, ik weet wel dat het meestal om onze lieve kleine schattige toekomstige productie-eenheden, genaamd "kinderen", gaat......

.....Jaja eerst was er de homo erectus, en toen homo sapiens en dan... homo futura... die bimorf zal zijn, ofwel de levensverlener die alle genot mag beleven dat denkbaar is, en de levensverbruiker die bij getoond goed arbeids- en productiegedrag het leven gegund zal worden, voeding incluis........

......Naast goede voeding zijn er gelukkig ook nog de kado's uit de natuur die ons welbehagen en de nodige rust en stabiliteit prachtig ondersteunen.

Kijk verder hieronder.

Xanh. 

Ik hoef maar een krant open te slaan of ik kom adhd tegen, of anders wel op internet of op tv. En met alle respect natuurlijk, laat ik dat onderstrepen!, ik weet wel dat het meestal om onze lieve kleine schattige toekomstige productie-eenheden, genaamd "kinderen", gaat.

En, je kunt ook denken; "Geweldig toch?, zo hyperactief... , nog wat pep erbij en je hebt je economie weer opgekrikt want, zij kunnen werken ,baas!!!"  Er is aangetoond dat adhd'ers creatiever zijn dan "normale" mensen, toppie!

Maar kijk.... ik ben zelf ook supercreatief maar niet met die atmosfeer van totale chaos om me heen. Dat zal dan ook wel de reden zijn dat de arbeidsmarkt voor mij nu zo moeilijk te bezeilen valt.

Maar een hyperchaoot, ja jonge! die staat in de picture, die wordt gezien, kom op iedereen, ideeën lanceren!, roer omgooien!, meekomen....allemaal, hup, hup, niet treuzelen!

Tjee, klinkt net als al die bazen van vroeger.

Zou het daarmee gestart zijn?

Zou de monstrueuze traagheid van de vroegere werknemer een zodanige last zijn geweest dat men besloten heeft de mensheid een "prikkel" te geven? Laten we voedsel bedenken dat zo onweerstaanbaar is dat iedereen het zonder nadenken eet, en dat de mensen actiever maakt. En hoe actiever, hoe minder tijd voor de normale voeding, hoe minder tijd om er bij stil te staan, en ja, zo gaat zich dat in stand houden. Dump daarbij zoveel mogelijk verwarring, en maak de concentratie-momenten zo kort mogelijk, versnipper de aandacht. Reclames door goede films heen, telkens met aanbiedingen op een andere plek zitten, geen informatie geven, laat zelf maar zoeken en houd informatie incompleet. Kneden die hap, willoos en afhankelijk maken, knetteractief, en volledig uitwisselbaar. Zo'n beetje als computerchips als het ware.

Na een tijdje krijg je dan zoiets als;  

Is het al af? laat eens wat zien, niet over de deadline gaan, we moeten het quotum halen, volgende week klaar. 

Laat maar zitten, dit heeft prioriteit nu, nee... wacht, nu heeft dát prioriteit, nee, eigenlijk moet jij zelf prioriteiten kunnen stellen, wat? kun je dat niet, ga maar, ik weet een ander, die kan het wel.

Jij volgt het project én voert het uit én bewaakt de kwaliteit én beoordeeld en implementeerd het, nog vragen?, oké, morgen af!, geen gemaars.

Hier is jouw arbeidscontract, het is een week geldig, volgende week een nieuw, elke week eigenlijk, ja, het is een weekcontract, inderdaad, met dagcontracten zijn we bezig, ik verwacht dat je meteen aan de slag gaat, wat? hoezo inwerken?, daar hebben wij geen tijd voor, kun je dit niet?, laat maar, ik bel voor een andere werkkracht, je kunt gaan nummer wm23334-55a!

Dit is oproepwerk, dat wist je toch?, hoezo slapen?, ja het is twee uur 's nachts, je kunt toch gewoon opstaan na een uurtje slaap?, of heb je 8 uur nodig zoals de mensen vroeger?, ach weet je, blijf maar liggen, ik zoek een ander.

En dan is er de maatschappelijke reactie van de "werk"mensen (want zo ongeveer gaan die heten over een tijdje,.... "slaven" heetten ze vroeger, geloof ik) op deze ontwikkeling, en die is als volgt;

Ze worden continue "on-line" en volledig natrekbaar en te localiseren op iedere seconde van de dag. Daarbij 24 uur paraat, op de been gehouden met virtuele slaap. Hun creatieve denkproces wordt scanbaar gemaakt dankzij verfijnde computertechnologie en geconditioneerde breinen. De "werk"mensen zijn voorzien van een soort reclame-tag die de persoonlijke pluspunten aanbeveelt bij de productieplaatsverleners (daar komt nog wel een lekkerder woord voor in de plaats, maar dat laat ik over aan de über adhd mens) De productieplaatsverleners kunnen de "werk"mensen direct en op het eerste gezicht rekruteren want de psyche van hen is met de eerste scan direct bekend. Weigering wordt natuurlijk gestraft, en bij herhaling belandt de weigerende "werk"mens volledig buiten de samenleving.

Jaja eerst was er de homo erectus, en toen homo sapiens en dan... homo futura... die bimorf zal zijn, ofwel de levensverlener die alle genot mag beleven dat denkbaar is, en de levensverbruiker die bij getoond goed arbeids- en productiegedrag het leven gegund zal worden, voeding incluis.

     [Verdeling 0,1 op 99,9% ( je weet wel wie, wie is, hè?)]

En weet je?, als ik aan bijvoorbeeld een mooi frans landgoed denk, een boerderijtje, lekker zitten in de zon, heerlijk tussen het groen, rust, genietende van een wijntje .....dan..... zou ik me bijna schamen voor deze fantasie, hoe ONPRODUCTIEF! ,

Het is een ..... Zondige gedachte.

Maar zou deze fantasie niet onder creativiteit kunnen vallen? Als ze me scannen, misschien kan ik me voordoen als een adhd'er die affiniteit heeft met de reclame wereld.  Nee, kan niet, landerijen bestaan dan niet meer! voedsel wordt tegen die tijd GEGENEREERD!

Wat kan ik dan nog doen om niet als een werkweigeraar bestempeld te worden. Ik ben nog van de oude garde, deed mijn werk nog op een normale manier.

Misschien me volproppen met die kunstmatige zooi die eten wordt genoemd. Bovenop alle reclameonderbrekingen extra zappen. Gesprekken, met wie dan ook, niet langer dan 12 seconden laten duren. 20 onderwerpen tegelijk behandelen. Dé multitaskmeester bij uitstek worden door nooit, maar dan ook nooit meer, slechts één boek te lezen, NEE!..... 30 tegelijk met een wisseling per drie gelezen regels. En dat natuurlijk via de snelleesmethode.

Nooit relaxen dus, nee, mijn kloksnelheid moet omhoog, PRODUCEREN!!!

Steun de economie, het economisch welzijn, economie=geluk=zaligmakendheid. Economie is alles, daarna kwam god.

       eeeeeeh........ draaf ik een beetje door?

           Er zitten allemaal brandvlekken op mijn toetsenbord.

Maar serieus, de hectiek, die wij meer en meer ervaren, begint toch wel ernstige vormen aan te nemen.

Laat het leven ons niet voorbij hollen. En wat betreft onze kinderen, we moeten er echt wel zuinig op zijn.  

Goede voeding is en blijft belangrijk. 

Naast goede voeding zijn er gelukkig ook nog de kado's uit de natuur die ons welbehagen en de nodige rust en stabiliteit prachtig ondersteunen.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Leef je je eigen verhaal of dat van je voormoeders?

Hoewel onze ´keuze-C.V´s´ (of lijst van ervaringen in het maken van keuzes) veel langer zijn dan die van onze voormoeders en zelfs langer dan die van onze moeders, bestaat er nog altijd de ‘mindset’ van geen keuze hebben.

Het kapitalisme en de fractal

Een verhaal over onze hedendaagse economie en zijn vorm in de tijdruimte.

Het Universum en de Mens

Het is onwaarschijnlijk dat de Oerknal theorie het onststaan van het Heelal heeft teweeggebracht

Hoe fijn om een boek te lezen op de Ipad

Alle gemak van het lezen van boeken op de Ipad.

Weg met de democratie. Maar wat dan....?

is onze democatie nog wel een goed systeem en wat zou er anders moeten?

Oplossing voor de crisis: bezuinigen of juist niet?

Het is crisis maar moet je dan wel bezuinigen of is het juist nu van belang om geld uit te blijven geven.

Alleenstaande werkende moeder.

Aleenstaande werkende moeder´s... en dan???

Amsterdam tijdens de wederopbouw. Het basisonderwijs

Leven in de Amsterdamse Kinkerbuurt in de jaren 50 en 60. Basisonderwijs op de Comeniusschool

Verlovingsring zoeken

Opzoek naar een verlovignsring? Dan moet je enkele basis regels goed kennen.

Hufters, wie zijn dat eigenlijk?

Hoe sociaal zijn we in deze moeilijke tijden vraag ik me af.

Onrein

Kun je homoseksualiteit nu wel of niet genezen?

Aanmelden bij een kunstacademie

Ervaringen van een student

Dommer dankzij technologie

Voor alles heb je tegenwoordig een electronisch hulpmidddel. Maar is dat nu wel zo handig?

Was vroeger alles beter? Alles was beter!

“ Tiny Tim “ dat is het eerste wat mij is bijgebleven vandaag , en mij aan het nadenken heeft gezet. Ik las hier vandaag een stukje over op het internet, nadat mijn vriend mij hier een linkje over had gestuurd. “ Zelfvoorzienend leven” in een klein huisje dat je van alle basisvoorzieningen kan voorzien. Dat is

Alimentatie, de vader als melkkoe?

waarom bekommert zich niemand om de vader na een echtscheiding?

Wanneer is je straf hoog genoeg om je misdadige gedrag te kunnen terugbetalen?

Vaak lees ik de meningen in de krant of op internet over hogere straffen want hier in ons kleine kikkerlandje zijn we veel te mild.

Farmaceutische Industrie

Een Vandaag liet vorige week zien hoe burgers in Nederland opgelicht worden.

Gastric bypass

definitieve oplossing obesitas

Lenteakkoord

Het politieke spel gaat maar door met de 3% norm.

Het Anne Frankhuis als strafinstelling

De 18-jarige Omar E. uit Utrecht die zich schuldig heeft gemaakt aan het discrimineren van Joden op de website Geen Stijl, moet als straf zestien uur in het Anne Frank huis gaan werken.

Daten is weten!!

Opgelicht op Marktplaats

Kijk uit voor oplichters op Marktplaats!

Laparoscopisch steriliseren van een teef

Mijn ervaring over het steriliseren van mijn teef.

Onverwachte gebeurtenissen

Onverwachte gebeurtenissen zijn er altijd. De een kan beter met het onverwachte omgaan dan de ander.

Ouderenzorg

Ook hier blijken zakkenvullers te zitten, er komt geen eind aan dit onderwerp.