Leven voor een ander


Publicatie datum:

Leven voor een ander

Gesponsorde koppelingen

De Europese financiele crisis is ook voelbaar in Nederland. Hoe gaat Nederland met deze zwaar belastende situatie om? En hoe word ons europees biljarden probleempje opgelost? Moet ik mijn kinderen voorbereiden op een ander leven, beter gezegd op een armer leven? Stress word door een heel groot gedeelte veroorzaakt door financiele problemen. Ruzie, scheidingen, zelfs zelfmoord word hierdoor een veel vaker voorkomend patroon bij mensen met financiele problemen. Hoe komt het dat Nederlanders moeten boeten voor de fouten van andere poilitiekers in andere landen. Willen Nederlanders hiervoor opkomen? En hoe zien de voorzieningen hierdoor uit in Nederland? Wat mij persoonlijk opvalt is dat er nog steeds mensen zijn die onbeschrijfelijk rijk zijn en nog steeds duizenden zelfs miljoenen euro's per dag verdienen. Ook valt erg op, dat niet alleen de armen armer worden, maar ook de gemiddelde verdiener zich langzaam zorgen moet maken over zijn inkomsten en uitgaves. Dit artiekel gaat over een aantal mensen die hun verhaal willen doen, over hoe zij deze crisis ervaren en wat zij van onze Nederlandse maatregelingen vinden.

Verschillende instantie's zijn erg noodzakelijk en van groot belang dat deze er ook zijn. Het Cz is hier een voorbeeld van. Het Cz zorgt er o.a. ervoor dat mensen naar de dokter, tandarts, fysiotherapeut enz. kunnen gaan, in hoop hun lichamelijk of geestelijk probleem op te lossen.  Sinds kort heb ik mensen leren kennen die het Cz syndroom hebben. Wat is dit nu voor een aandoening? vraagt u zich nu af.Het Cz syndroom is een geestelijke aandoening die naar een tijd ook voor lichaamelijke problemen kan zorgen. Iedereen in Nederland is ziekte kosten verzekerd, dit is verplicht, dit is goed en erg van belang.

Maar wat is als mensen meer betalen aan hun ziektezorgverzekeraar, als dat ze uiteindelijk uitgeven aan dokters kosten? Wat is als mensen de ziekte premie niet meer kunnen betalen? Tegenwoordig worden mensen onder extreme druk gezet om onderandere hun ziekte premie te betalen. De gemiddelde premie zit nu op een €120, als iemand deze premie niet kan betalen door welke situatie dan ook, word hij maandelijks gestraft met een boete van €150. Het is een makkelijk reken sommetje van €120 premie + €150 boete + nabetalingsovereenkomst achterstand. Ja, zo kan natuurlijk ook geld gemaakt worden en ondertussen durven de mensen nog niet meer naar de dokter te gaan vanwegen de kosten. Mensen worden psygisch gestrest door de extreme financiele zorg, ze worden letterlijk ziek door de financiele zorg.

Een alleenstaande moeder moest van onze justitie binnen twee werkdagen een boete vanwegen een achterstand bij het Cz €350 overmaken, anders werd zij gegijzeld en moest haar kind van tien jaar overgebracht worden naar jeugdzorg. Ongeacht haar inkomen en de situatie waar zij in verkeerd. Sorry, maar dit vind ik middeleeuwse praktijken.

 In het jaar 2012 word de premie nog een stuk duurder, dat word pas erg Interresant. Het financieel informatie form citeerd:

Berichtgeving 15 september 2012

Op 15 september kwam het bericht dat de zorgpremie in 2012 gemiddeld zal uitkomen op € 1222 euro per jaar. Wel zullen volgens dit bericht de eigen betalingen van mensen door een hoger eigen risico in de zorgverzekering gemiddeld toenemen van € 107 naar € 133 euro. Daarnaast stijgen ook andere kosten met € 33 euro als gevolg van pakketwijzigingen en de nieuwe eigen bijdragen voor geestelijke gezondheidszorg (€ 10 per consult voor de eerste acht behandelingen). Dat is te lezen in een vroegtijdig gepubliceerde begroting Sociale Zaken.

Dat ziet er veel belovend uit voor de mensen met een Cz Syndroom.Het Cz is een van de velen instanties die bereid zijn een mens tot waanzin te drijven voor hun eigen belangen.

De uitvaartzorg, is ook een voorbeeld van verzekerings maatschappijen die de onwetende burger tot het belachelijke toe financieël uitkleed. Het begint met de zogenoemde aanname kosten die bij elk aangenomen uitvaart die geregeld moet worden als eerste naar voren komt. Dit bedrag verschilt bij de grotere verzekeringsfirma's van €1100,- tot en met €1500,-. Dit bedrag word al door u betaald, zonder dat er ook maar iets voor u gedaan is geworden. Dit noemen ze ook wel het loon voor het personeel. Uit eigen ervaring in de uitvaart wereld weet ik dat de drie grotere maatschappijen Dela, Monuta, Yarden in Nederland ca 800 tot 1000 uitvaarten hebben per jaar. Dan neem ik aan dat het personeel in de uitvaartbanche goed tot zeer goed verdiend. Een basis kist kost een uitvaartverzorger niet meer dan €100,- terwijl de nabestaande een prijs van bijna €600,- moeten betalen.  Terwijl u in rouw bent, omdat u een dierbare verloren heeft word u op een slinkse manier uitgekleed. Wat dacht u van een eenvoudige koffietafel voorzien van broodjes, koffie en thee? Deze word voor € 14,00,- p/p aan u verkocht. Een gewone koffietafel met luxe prijzen zeg ik maar.

Nee dit kan niet!

Er zijn mensen in Nederland die het gewoonweg niet meer verder weten, de arbeids markt is erg slecht kosten zijn hoger dan ooit. De staat gaat kosten drukken, kosten waar wij voor moeten opdragen. Hierbij heb ik mijn vraagtekens.

 

Dave Hunter

 

 

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Coming out: aanpassen aan de situatie

Mijn ervaring op het gebied van coming out en de verschillende manieren om te vertellen dat je homo bent.

Ouderen in verpleeg- en verzorgingshuizen verdienen beter!

Verbetering van kwaliteit in verpleeg- en verzorgingshuizen. Wat kunnen we zelf doen?

Out of body experience

Hoe beleef ik een out of body experience

Werk of hobby?!

Wat is er nou eigenlijk leuker, als je van je werk ook je hobby kan maken?

toevoeging aan het nurture/nature-debat

betoog over de stelling “De sociale situatie is bepalend voor het gedrag en het oordeelsvermogen van een individu”

KPN Interactieve TV

Onlangs nam ik een abonnement op Interactieve TV, internet en telefoon van KPN, en toen....

Hoe bind je werknemers aan je bedrijf

hoe zorg je ervoor dat werknemers zo lang mogelijk bij je bedrijf blijven.

Keuzes maken

Ik ga niet graag naar school, en dat heeft consequenties.

Een digitaal leven is leuk maar vergeet je echte leven niet..

Heel veel mensen zijn constant in contact met anderen maar altijd online. Vergeten zij niet te leven?

Amsterdam tijdens de wederopbouw. De Tollensstraat en omgeving

Leven in de Kinkerbuurt in Amsterdam tijdens de jaren 50 en 60. Beschrijving van de Tollensstraat en omgeving

Verruimt het grote media-aanbod mijn blik op de wereld?

Essay 'Verruimt het grote media-aanbod mijn blik op de wereld?'

Ken u zelf

Een artikel over als we als mens werkelijke kennis willen vergaren dat we dan niet alleen naar buiten moeten gaan in ons waarnemen en wetenschap bedrijven, maar ook onze waarneming naar binnen moeten richten.

Barclays Bank

Weer de zoveelste fraude zaak in de bankenwereld.

Het nut of de nutteloosheid van het geloof.

De basisvoorwaarde voor een succesvol leven is het niveau van je persoonlijke natuurlijke geloofsniveau. Zo kan ook het geloven in God, de mens tot wonderlijk nut zijn.

Modern management

Ambtenaren fokken ambtenaren en managers fokken managers

plooitjes en rimpeltjes

HELP we worden oud(er).

Nieuwkomers

Moet ik eigenlijk wel blij zijn met zoveel nieuwkomers in Nedeland?

Gezellig ruzie maken?

Hoe maken we ruzie

Het OV en zijn reizigers

Iedereen klaagt over het ov, maar de reizigers zijn ook niet alles!

Leve de (d)evolutie!

kinderen versus katten

Out of body experience, do's en don'ts

de do's en don'ts van een out of body experience

Student in de bijstand

Mijn visie op mijn situatie en de politiek

De engelsman, en hoe engelse elkaar behandelen.

Dit artikel gaat over de engelsman, en hoe hij zichzelf, zijn familie en collegas behandeld.

Amsterdam tijdens de wederopbouw. Ons huis in de Tollensstraat

Leven in de Kinkerbuurt in Amsterdam tijdens de jaren 50 en 60. Beschrijving van woning in de Tollensstraat

Roelie en Krabbeltje - herinnering aan een Alzheimer patiënt

Ter nagedachtenis aan één van de eerste bewoners die ik mocht verzorgen op de afdeling psycho-geriatrie, waar ik nog steeds werk. Een les over wat waardevol is voor een Alzheimer patiënt.