Leven voor een ander


Publicatie datum:

Leven voor een ander

Gesponsorde koppelingen

De Europese financiele crisis is ook voelbaar in Nederland. Hoe gaat Nederland met deze zwaar belastende situatie om? En hoe word ons europees biljarden probleempje opgelost? Moet ik mijn kinderen voorbereiden op een ander leven, beter gezegd op een armer leven? Stress word door een heel groot gedeelte veroorzaakt door financiele problemen. Ruzie, scheidingen, zelfs zelfmoord word hierdoor een veel vaker voorkomend patroon bij mensen met financiele problemen. Hoe komt het dat Nederlanders moeten boeten voor de fouten van andere poilitiekers in andere landen. Willen Nederlanders hiervoor opkomen? En hoe zien de voorzieningen hierdoor uit in Nederland? Wat mij persoonlijk opvalt is dat er nog steeds mensen zijn die onbeschrijfelijk rijk zijn en nog steeds duizenden zelfs miljoenen euro's per dag verdienen. Ook valt erg op, dat niet alleen de armen armer worden, maar ook de gemiddelde verdiener zich langzaam zorgen moet maken over zijn inkomsten en uitgaves. Dit artiekel gaat over een aantal mensen die hun verhaal willen doen, over hoe zij deze crisis ervaren en wat zij van onze Nederlandse maatregelingen vinden.

Verschillende instantie's zijn erg noodzakelijk en van groot belang dat deze er ook zijn. Het Cz is hier een voorbeeld van. Het Cz zorgt er o.a. ervoor dat mensen naar de dokter, tandarts, fysiotherapeut enz. kunnen gaan, in hoop hun lichamelijk of geestelijk probleem op te lossen.  Sinds kort heb ik mensen leren kennen die het Cz syndroom hebben. Wat is dit nu voor een aandoening? vraagt u zich nu af.Het Cz syndroom is een geestelijke aandoening die naar een tijd ook voor lichaamelijke problemen kan zorgen. Iedereen in Nederland is ziekte kosten verzekerd, dit is verplicht, dit is goed en erg van belang.

Maar wat is als mensen meer betalen aan hun ziektezorgverzekeraar, als dat ze uiteindelijk uitgeven aan dokters kosten? Wat is als mensen de ziekte premie niet meer kunnen betalen? Tegenwoordig worden mensen onder extreme druk gezet om onderandere hun ziekte premie te betalen. De gemiddelde premie zit nu op een €120, als iemand deze premie niet kan betalen door welke situatie dan ook, word hij maandelijks gestraft met een boete van €150. Het is een makkelijk reken sommetje van €120 premie + €150 boete + nabetalingsovereenkomst achterstand. Ja, zo kan natuurlijk ook geld gemaakt worden en ondertussen durven de mensen nog niet meer naar de dokter te gaan vanwegen de kosten. Mensen worden psygisch gestrest door de extreme financiele zorg, ze worden letterlijk ziek door de financiele zorg.

Een alleenstaande moeder moest van onze justitie binnen twee werkdagen een boete vanwegen een achterstand bij het Cz €350 overmaken, anders werd zij gegijzeld en moest haar kind van tien jaar overgebracht worden naar jeugdzorg. Ongeacht haar inkomen en de situatie waar zij in verkeerd. Sorry, maar dit vind ik middeleeuwse praktijken.

 In het jaar 2012 word de premie nog een stuk duurder, dat word pas erg Interresant. Het financieel informatie form citeerd:

Berichtgeving 15 september 2012

Op 15 september kwam het bericht dat de zorgpremie in 2012 gemiddeld zal uitkomen op € 1222 euro per jaar. Wel zullen volgens dit bericht de eigen betalingen van mensen door een hoger eigen risico in de zorgverzekering gemiddeld toenemen van € 107 naar € 133 euro. Daarnaast stijgen ook andere kosten met € 33 euro als gevolg van pakketwijzigingen en de nieuwe eigen bijdragen voor geestelijke gezondheidszorg (€ 10 per consult voor de eerste acht behandelingen). Dat is te lezen in een vroegtijdig gepubliceerde begroting Sociale Zaken.

Dat ziet er veel belovend uit voor de mensen met een Cz Syndroom.Het Cz is een van de velen instanties die bereid zijn een mens tot waanzin te drijven voor hun eigen belangen.

De uitvaartzorg, is ook een voorbeeld van verzekerings maatschappijen die de onwetende burger tot het belachelijke toe financieël uitkleed. Het begint met de zogenoemde aanname kosten die bij elk aangenomen uitvaart die geregeld moet worden als eerste naar voren komt. Dit bedrag verschilt bij de grotere verzekeringsfirma's van €1100,- tot en met €1500,-. Dit bedrag word al door u betaald, zonder dat er ook maar iets voor u gedaan is geworden. Dit noemen ze ook wel het loon voor het personeel. Uit eigen ervaring in de uitvaart wereld weet ik dat de drie grotere maatschappijen Dela, Monuta, Yarden in Nederland ca 800 tot 1000 uitvaarten hebben per jaar. Dan neem ik aan dat het personeel in de uitvaartbanche goed tot zeer goed verdiend. Een basis kist kost een uitvaartverzorger niet meer dan €100,- terwijl de nabestaande een prijs van bijna €600,- moeten betalen.  Terwijl u in rouw bent, omdat u een dierbare verloren heeft word u op een slinkse manier uitgekleed. Wat dacht u van een eenvoudige koffietafel voorzien van broodjes, koffie en thee? Deze word voor € 14,00,- p/p aan u verkocht. Een gewone koffietafel met luxe prijzen zeg ik maar.

Nee dit kan niet!

Er zijn mensen in Nederland die het gewoonweg niet meer verder weten, de arbeids markt is erg slecht kosten zijn hoger dan ooit. De staat gaat kosten drukken, kosten waar wij voor moeten opdragen. Hierbij heb ik mijn vraagtekens.

 

Dave Hunter

 

 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Wat als hij vreemdgaat?

Wat moet je doen als hij vreemdgaat? Ik kan het niet voor je zeggen, maar ik kan je wel helpen een juiste beslissing te nemen.

De jeugd van tegenwoordig

Hoe vaak heb je het wel niet over

Banken zijn oplichters?

De banken willen ons doen geloven dat ze er voor ons zijn

Leven met dyslexie

Wat is dyslexie? En hoe ga ik er mee om?

Sneijder loopt Gouden Bal mis, leve de willekeur!

Dat Sneijder niet tot de beste drie voetballers van de wereld hoort geeft aan dat hiervoor geen criteria zijn.

Contant geld

Bram Moszkovicz ontving regelmatig grote geldbedragen in contanten.

Moeten we criminelen ook niet kunnen straffen door het ontzeggen van toegang tot onze gezondheidszorg?

Essay geschreven als opdracht voor het vak Ethiek.

Duowagen - Wandelwagen - Tweelingwandelwagen

ICandy Peach Blossom 2 - Hele handige duo wandelwagen

Mens-zijn

Het bestaan van menszijn op onze Aarde is geen toeval maar heeft een doel.

Nog altijd dierproeven

Nog altijd worden er tests uitgevoerd op dieren ten behoeve van de mens

Inwoner met schulden. het verhaal over mijn inwonende schuldenaar.

verhaal over een man met problemen thuis.

Wanneer is je straf hoog genoeg om je misdadige gedrag te kunnen terugbetalen?

Vaak lees ik de meningen in de krant of op internet over hogere straffen want hier in ons kleine kikkerlandje zijn we veel te mild.

Christine lagarde

Christine Lagarde topvrouw van het IMF over belasting moraal.

Modern en goed kinderen verzorgen met een kinderverzorgingsautomaat.

Er gaat niets boven een goede moeder maar een kinderverzorgingsautomaat blijkt bij het eten en drinken beter te werken.

Je zwakte als sterkte: HUH?

Een artikel over hoe we onze zwaktes kunnen gebruiken om juist STERK te zijn..

Wat is rechtvaardigheid?

Een analyse van het begrip rechtvaardigheid

De volgende zakkenvullers

Het blijft maar doorgaan met de zakkenvullers.

Leve de (d)evolutie!

kinderen versus katten

Gaat onze taal stukje bij beetje verloren?

Het niveau van spelling wordt steeds slechter en de taalbeheersing van taal in het algemeen ook.

Verkeerd zelfbeeld door schoonheidsideaal?

Als kind begint het al, je wordt doodgegooid met allerlei afbeeldingen en foto’s van perfecte mensen.

Ik heb je lief

Is het noodzakelijk dat het onderwerp seksualiteit deel uit maakt in de (woon) begeleiding?

Engeland en haar mode op straat in 2010!

Wat ik om me heen aan mode zie in engeland in het najaar van 2010!

De meest makkelijke manier van een profieltekst schrijven

Vind jij het schrijven van een profieltekst lastig? Weet je niet zo goed wat je erin moet zetten, of kan je niet de juiste bewoording vinden?

Het werkelijke doel van de uitvinding van de Verichip

Dit artikel gaat in op de voorspelling van de komst van de Verichip. Wat is het werkelijke doel hiervan?

pubertijd

De pubertijd was een moeilijke tijd, plotseling wordt het moeilijker om met