Ontslag nemen


Publicatie datum:

Daar zit je dan ineens zonder baan. En dat alleen maar omdat je voortaan een half uur later pas op het werk kan verschijnen. En dat terwijl je je meer dan 2 jaar met hart en ziel hebt gegeven voor die baan en waar je het ontzettend naar je zin hebt gehad!

Gesponsorde koppelingen

Daar zit je dan ineens zonder baan. En dat alleen maar omdat je voortaan een half uur later pas op het werk kan verschijnen. En dat terwijl je je meer dan 2 jaar met hart en ziel hebt gegeven voor die baan en waar je het ontzettend naar je zin hebt gehad!

Twee jaar lang werkte ik in een verzorgingstehuis. En nu ineens is dat verleden tijd. Oke, ik ben nog niet zo oud, maar het is het leukste baantje geweest wat ik tot nu toe heb gehad.Ik vond het heerlijk om met dementerenden te werken. Soms was het rustig, soms was het onrustig. Elke avond maakte ik wel iets mee. Zo ben ik al een aantal keer geslagen door oude dames. Gelukkig niet hard, maar je maakt wel wat mee. Ook ben ik bijna een keer gezoend door een oude man. Ikzelf vond het wel erg grappig, maar mijn collega's waren gelijk heel bezorgd. Ook heb ik wel eens een bloempot naar mijn hoofd gegooid gekregen. Dat was wel even schrikken. Hij kwam gelukkig niet op mijn hoofd terecht, maar wel op de schoot van een mevrouw. Die schrok natuurlijk ook wel even. 's Avonds maakte ik altijd lekker de boterhammen klaar voor de mensen en kregen ze een lekker kopje thee. Dan ging ik lekker bij de mensen aan tafel zitten om met ze te kletsen. Soms moest je wel 20 keer op een avond hetzelfde verhaal aanhoren. Je moet er tegen kunnen en vooral veel geduld hebben. Thuis heb ik totaal geen geduld, maar bij deze mensen wel. Ze luisteren altijd aandachtig naar je, ook al weten ze 5 minuten later niet meer dat ze met je hebben gepraat. Andersom luister ik ook aandachtig, ook al hoor ik 5 minuten later weer hetzelfde verhaal. Soms zag ik mensen huilen, zo zielig. Dan moest ik me echt inhouden om ook niet te gaan huilen. Mensen die hun man zochten, maar niet meer wisten dat die allang niet meer leeft. Mensen die hun kinderen zochten, die dachten dat dat nog baby's waren, terwijl ze allemaal zelf al kinderen hadden. Mensen die riepen voor hun ouders, terwijl die al jaren niet meer leefden. Triest, heel triest. En hoe sommige zusters dan met die mensen omgaan? Respectloos. Denk maar eens in hoe het zou zijn voor jou als je dement was en je werd constant op je tenen getrapt. Die mensen gaan weer terug naar hun kindertijd, ze weten niet beter. Ze zien en horen dingen die er niet zijn, ze missen dingen die er niet meer zijn. Vreselijk! Maargoed. Waar het verhaal eigenlijk om draait, is dat ik mijn baan kwijt ben. Vanwege mijn nieuwe stage kan ik niet meer op tijd op mijn werk zijn. In plaats van om 17:00 uur kan ik pas om 17:30 beginnen. Op mijn werk was het enige wat ze zeiden ; 'Het enige wat ik je kan adviseren is om een ontslagbrief in te dienen en vakantiewerk te komen doen.' Eerst wilde ik nog proberen of ik eerder weg zou kunnen op mijn stage, om wel op tijd te kunnen zijn op mijn werk. Ik hou van dit werk! Maar toen dacht ik, laat maar. Als hun geen moeite voor mij doen, doe ik al helemaal geen moeite voor hun meer. Niet als zij mij na meer dan 2 jaar aan de kant zetten omdat ik een half uurtje later op het werk ben. Heel jammer. En dat vakantiewerk? Dat kunnen ze ook wel vergeten. Daar heb ik gelukkig al een ander adresje voor.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Hun loopten sneller als ons

Waarom deze zin verschrikkelijk is.

Stappen als 30 plusser

Verhaal van een 30 plusser die na een lange relatie weer op stap gaat

Hoe ziet de wereld van een dementerende er zo'n beetje uit?

Wat gaat er zoals om in het hoofd van een dementerende, hoe zou het nu ineens komen dat ze ineens zo anders zijn dan anders

17 dagen rondtrekken door Thailand: prachtig!!!

Rondtrekkend door Thailand hebben we 17 dagen met de mond open gelopen van verbazing.

Absolutely Hilarious

Zin in een feestje plannen?

Ouderen in verpleeg- en verzorgingshuizen verdienen beter!

Verbetering van kwaliteit in verpleeg- en verzorgingshuizen. Wat kunnen we zelf doen?

Weg met de Hypotheekrente Aftrek. Fiscaliseer de Aflossing!

Waarom is fiscalisering van de aflossing beter is!

Zomaar zaterdag....

prettig gezelschap of lastige baasspelertjes?

De nieuwe 2012 Audi A6 Sedan

De nieuwe verbeterde Audi A6 met minder gewicht en veel meer veiligheid. Ondanks dit nog evenveel rijplezier.

Amsterdam tijdens de wederopbouw. De Tollensstraat en omgeving

Leven in de Kinkerbuurt in Amsterdam tijdens de jaren 50 en 60. Beschrijving van de Tollensstraat en omgeving

Martelingen bij Ondervraging van Gevangenen: Dilemma in The UNTHINKABLE

De onlangs uitgebrachte Amerikaanse psychologische thriller The UNTHINKABLE met Samual Jackson stelt het morele dilemma centraal of bij ondervraging marteling van een (terroristische) gevangene geoorloofd is. De film geeft een behoorlijk heftig antwoord op die vraag.

Ontslag nemen

Daar zit je dan ineens zonder baan. En dat alleen maar omdat je voortaan een half uur later pas op het werk kan verschijnen. En dat terwijl je je meer dan 2 jaar met hart en ziel hebt gegeven voor die baan en waar je het ontzettend naar je zin hebt gehad!

Mijn eerste dagen in Ghana

De eerste ervaringen in Afrika. Of heet het een cultuurshock?

De groen lobby

enegiebesparing, of idioterie

Een sterkere EU met Turkije ?

Door Turkse toetreding zal Europese Unie sterker worden

Amsterdam tijdens de wederopbouw. Viering van de feestdagen

Leven in de Amsterdamse Kinkerbuurt in de jaren 50 en 60. Hoe de feestdagen werden gevierd

Sluimercampagnes tijdens herdenking

Een analyse van de presidentsverkiezingen in 2008

Het OV en zijn reizigers

Iedereen klaagt over het ov, maar de reizigers zijn ook niet alles!

De waarde van de bijbel

Een geschiedenis over het ontstaan van de bijbel

Sneijder loopt Gouden Bal mis, leve de willekeur!

Dat Sneijder niet tot de beste drie voetballers van de wereld hoort geeft aan dat hiervoor geen criteria zijn.

Asiel zoekers. Hun verhaal. Wat wij zouden moeten weten.

Met een stuk of tien andere moslims kwamen zij aan in Nederland. Er was maar een half uur per dag elektra in het dorp. De taliban kwam altijd s,nachts.

Telefoon & televisie

Zijn we beter met digitale televisie ?

Meten is weten!

Meten is weten, dat is iets wat mijn partner net ter sprake bracht. Hij was rijst aan het koken en meet precies af hoeveel water hij moet hebben. Hij wil namelijk niet teveel water verspillen.

AOW-leeftijd verhogen naar 67 jaar

Argumenten voor en tegen de verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar

Penoza II Spannend maar Juridisch Schaamteloos Onjuist

De problemen die leven in de maatschappij komen vroeg of laat via een of meer plegers in de rechtzaal terecht. De strafrechtelijke vervolgingspraktijk zoals die door Penoza II wordt geschilderd staat zo bol van onjuistheden dat bij deze serie niet meer geloofwaardig kan zijn aangehaakt bij welke maatschappelijke misdra