De voorspellende waarde van de astrologie


Publicatie datum:

Wat zegt een horoscoop

Gesponsorde koppelingen

Niemand kan de toekomst voorspellen schrijft Vasilitsi in zijn overigens prima stuk over de toekomende tijd. Maar is dat wel helemaal waar?

Als wetenschapper heb ik geleerd kritisch te kijken naar alle stellingen. Al vroeg kreeg ik belangstelling voor astrologie omdat ik in mijn directe omgeving een aantal opmerkelijke verbanden zag in relatie tot geboortedata. Zo zijn mijn ouders 1 dag na elkaar jarig. Voor zover ik kan beoordelen hebben zij een zeer harmonieus huwelijk. Ook merkte ik op dat veel van mijn vrienden rond een bepaalde datum jarig zijn. Genoeg om mijn interesse te wekken en dit eens grondig te onderzoeken. Ik wilde niet afgaan op wat een willekeurig astroloog over mijn horoscoop zou zeggen, dus dook ik zelf in de stof. Hoe je dit zelf kan doen zal ik in een ander artikel beschrijven.

dierenriem

Geboortehoroscoop

Ik begon met het trekken van mijn eigen geboortehoroscoop. Deze gaf heel goed mijn persoonlijkheid weer en de zaken die ik moeilijk vind. Daarna heb ik dit herhaald voor vrienden en collega’s die geïnteresseerd waren en soms door een moeilijke periode gingen. Bij deze laatste groep maakte ik ook een transit horoscoop: de horoscoop die weergeeft hoe de planeten op een bepaald moment zich verhouden tot de planeten in de geboortehoroscoop. Bij de collega die problemen had met een leidinggevende zag ik dit duidelijk terug in haar horoscoop, en kon ik haar melden dat het ergste al voorbij was.

 

Ligt dan alles al vast?

Hoe zit het dan met de vrije keuze, is die een illusie? Dit is een veel gehoord argument voor het feit dat astrologie toch allemaal onzin is. Mijn theorie is dat een horoscoop juist de keuzemogelijkheden weergeeft. De keuze die jij maakt staat niet vast, maar wel op welk gebied je uitgedaagd wordt keuzes te maken en hoe moeilijk die keuze zal zijn. Een voorbeeld: het regime van Kadhafi in Libië heeft 42 jaar stand gehouden. Kadhafi was de leider van Libië, van 1 september 1969 tot de val van zijn machtsbasis eind augustus 2011 (Wikipedia). Dit is precies de tijd die Uranus nodig had om precies tegenover de Uranus in de geboortehoroscoop van het regime te komen staan. Zoals je in mijn vorige artikel over astrologie kunt lezen staat Uranus voor revolutie en vrijheidsdrang en geeft een oppositie conflict en confrontatie aan http://artikelen.foobie.nl/leven/de-geboortehoroscoop-een-spiegel-van-je-persoonlijkheid/. Een duidelijke indicatie voor de vrijheidsstrijd die zich in Libië vorig jaar heeft afgespeeld.

Ik zou nog meer voorbeelden kunnen geven maar het is hier niet mijn bedoeling om de waarde van horoscopen te bewijzen. Er zullen altijd mensen zijn die er bang voor zijn en/of er niet voor open staan. Als je geïnteresseerd bent, raad ik je aan er zelf in te verdiepen. Neem niet alles van iemand anders aan, maar onderzoek het zelf.

 

Hoe kan dat dan?  Een theorie

Je hebt dan wel een vrije keuze, maar het betekent toch dat karakters bepaald worden door geboortedata en dus overgeleverd zijn aan toeval, of toch niet? Het vereist misschien wat lenigheid van geest en openstaan voor een ander paradigma of denkkader, maar mijn theorie is dat zielen die op aarde incarneren zelf hun moment kiezen om geboren te worden. Zielen willen bepaalde levenslessen op aarde leren en hebben daarbij bepaalde ouders, maar ook een bijpassend karakter nodig. Zoals gezegd dit is mijn persoonlijke theorie die op zich al een nieuw artikel waard is.

 

Conclusie

De toekomst kan wel degelijk tot op zekere hoogte voorspeld worden. Een horoscoop geeft goed inzicht in de keuzes en de moeilijkheden die iemand kan tegenkomen. De uitkomst is echter het resultaat van vrije keuze en kan (gelukkig) niet voorspeld worden.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker DutchLight

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 14
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

ADHD maatschappijtje

De hectiek, die wij meer en meer ervaren, begint toch wel ernstige vormen aan te nemen.

Engeland en haar mode op straat in 2010!

Wat ik om me heen aan mode zie in engeland in het najaar van 2010!

Relaxed naar zenuwslopende stunts kijken in Rotterdam

Verslag van de Go Fast Xtreme Days bij de Euromast

Saoudie Arabie, al-Qaeda en de Taliban

Saoudie Arabie, al-Qaeda en de Taliban

Goudhamster fan

Een pleidooi voor het houden van een goudhamster

Borstvoeding: ervaringen met gekolfde voeding, relactatie en lang voeden.

Mijn ervaring over problemen met aanleggen, het geven van volledig gekolfde borstvoeding en het lang voeden van een baby en dreumes

Barclays Bank

Weer de zoveelste fraude zaak in de bankenwereld.

Pest aanpak in het onderwijs

Op de meeste basisscholen komt pesten voor, hoe dan te handelen

Toekomst van verzoringsstaat Nederland

Hoe ziet de toekomst van Nederland eruit

Facetten van Menszijn

We weten dat mensen denken, voelen en handelen in relatie tot het leven. Daarbij bepalen de gedachten in het denken de gevoelens.

worden we bedot op veilingsites

Worden we bedot op veilingsites en hoe kan je ermee omgaan

Amsterdam tijdens de wederopbouw. Het basisonderwijs

Leven in de Amsterdamse Kinkerbuurt in de jaren 50 en 60. Basisonderwijs op de Comeniusschool

Allemaal beestjes

Druilerige dagen vragen om een stukje over de zomer, met als bonus tips voor moeders zonder aanleg voor het huishouden

Het leven van een pleegkind

Wat is het precies om pleegkind te zijn? Het standpunt van een pleegkind.

Ervaringen en tips bij studie of opleiding in het buitenland

Ervaringen en tips bij een studie of opleiding in het buitenland

Mijn ervaring met de fitness

Mijn persoonlijke visie over de zin en onzin, de voor- en nadelen van fitness.

Hoe ziet de wereld van een dementerende er zo'n beetje uit?

Wat gaat er zoals om in het hoofd van een dementerende, hoe zou het nu ineens komen dat ze ineens zo anders zijn dan anders

Kunnen honden denken?

Ja, honden kunnen denken, is mijn quasi-wetenschappelijke conclusie op basis van mijn persoonlijke waarnemingen.

De basis voor online dating succes

Veel mannen schrijven zich in op een datingsite om na verloop van tijd te merken dat het niet werkt.

Sneijder loopt Gouden Bal mis, leve de willekeur!

Dat Sneijder niet tot de beste drie voetballers van de wereld hoort geeft aan dat hiervoor geen criteria zijn.

Overhemden: neutraal en tijdloos

De kracht van overhemden is dat ze tijdloos zijn en overal bij passen. Een overhemd is daarom een blijvertje, een vaste aanwinst voor elke kledingkast.

Wanneer word je als mens geboren?

In dit artikel wordt de vraag gesteld op welke moment iemand geboren wordt. Op het moment van de conceptie, op het moment van de fysieke bevalling of is er nog een ander moment.....

HTC en klantvriendelijkheid

Klantvriendelijkheid en garantievoorwaarden zijn niet bij alle telefoonproducenten hetzelfde. Bij HTC zijn ze in ieder geval zeer klantvriendelijk.

Dagboek van een gescheiden man...stap 1.

Hoe gebeurd een scheiding? Waar begint het en waar gaat het naar toe. Een kijk op een scheidingsverhaal in 10 delen waarvan dit deel 1 is.

Christenen

Je vraagt je soms af of die er nog wel zijn.