Toenemend geweld in de samenleving


Publicatie datum:

Het geweld in de samenleving neemt toe. Maar wat is hier nou de oorzaak van en hoe komt het dat zelfs kinderen steeds vaker agressief worden?

Gesponsorde koppelingen

Geweld in de samenleving, steeds vaker doemen nieuwsberichten op die aan dit onderwerp gerelateerd zijn. De ene kwestie is nog niet geweest of de volgende duikt alweer op. Moord, diefstal, geweldpleging of verkrachting... Niks is meer vreemd in ons kleine landje. Waar gaat het heen met ons? 

Recente misdaden

In september was het goed raak. Door een foutief facebookevent kregen 25.000 mensen een uitnodiging voor een verjaardagsfeest van een tiener uit Haren. Hoewel zij het event heeft geannuleerd, besloot iemand anders hem weer op te pakken. Gevolg hiervan was een enorme rel waarbij mensen zijn neergeslagen en ontelbaar veel vernielingen zijn aangericht. Half Nederland stond voor de deur van het huis van de desbetreffende tiener en heeft daarmee de hele buurt de stuipen op het lijf gejaagd. Even na dit hele gebeuren kwam de zogenaamde Facebookmoord weer in het nieuws. Twee tieners stookten een andere tiener op om een 15-jarig meisje te vermoorden uit jaloezie op de vriendenkring. Weer even later een grensrechter die na de voetbalwedstrijd tussen twee amateurclubs door een paar jongens in elkaar dood wordt geslagen. En dan nog maar te zwijgen over de vele vormen van verkrachting die steeds vaker voorkomen. En dit is maar een kleine greep uit een hele serie misdaden. Hoe is het ooit zo ver gekomen?

 

Oorzaak

Iedereen is het er over eens: Het gaat de verkeerde kant op met ons land en als we niet uitkijken gaan we dit allemaal nog eens normaal vinden. Dat er wat gedaan moet worden aan de negatief veranderende maatschappij is dus duidelijk. Maar wat? Als je het mij vraagt begint de hele kwestie bij de opvoeding. Die is niet meer zoals vroeger. Steeds meer vrouwen streven een succesvolle carriere na en dumpen de kinderen in de opvang. Daar leren ze op de een of andere manier de lelijkste woorden en hier begint het al. Pa en ma hebben overdag geen invloed op de kids en of ze het nou willen of niet, de opvoeding glipt ze uit handen. Ze hebben geen vat meer op de kinderen en die groeien op zonder dat ze een consequent goed voorbeeld krijgen. Grenzen worden steeds verder verlegd. Kinderen  doen maar waar ze zelf zin in hebben en de ouders weten vaak geeneens meer waar ze uithangen. Zou het niet tijd zijn voor alle ouders om zich eens te bezinnen wat nou belangrijker is; werk of de opvoeding van kinderen? 

Media

Een ander punt wat het geweld makkelijk kan aanwakkeren is de vele aandacht die eraan wordt geschonken in de media. Mensen horen in de media de verschrikkelijke nieuwsberichten en gebruiken het als voorbeeld en inspiratiebron om zelf ook wraak te nemen op iemand die ze niet mogen. Misschien onbewust, maar uit het nieuws wordt vernomen wat de mogelijkheden zijn. Bovendien gaan jongeren het steeds normaler vinden dat zulke dingen in de maatschappij voorkomen en zullen het gedrag overnemen. Overal hoor je mensen zeggen dat je respect voor elkaar moet hebben, maar toch zie je het respect voor elkaar alleen maar afnemen. Waar is dat goede voorbeeld gebleven voor de volgende generatie? Geld, carriere en macht worden steeds meer nagestreefd en over het werkelijke leven wordt steeds minder nagedacht. Zou het niet eens tijd worden om met zijn allen terug te gaan naar de oorsprong van de mensheid en de schellen van de ogen af te halen?Aanwijzingen en ervaringen genoeg... Nu nog de stap zetten!

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Koeiengek

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 36
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Mooie baby’s, de mooiste baby’s

Alle baby’s zijn mooi maar sommige baby’s zijn nog mooier, op deze pagina de mooiste baby’s verzameld.

Een verstandige vvd-er?

Bolkestein geeft aan dat Nederland moet nadenken over een eigen munt.

Barclays Bank

Weer de zoveelste fraude zaak in de bankenwereld.

Stappen als 30 plusser

Verhaal van een 30 plusser die na een lange relatie weer op stap gaat

Bel me niet register, heeft het zin of niet.

Het bel me niet register, heeft het veel zin en wat moet ik doen om er voor te zorgen dat het werkt?

Ook gek op slangen?

Ik ben gek op slangen, hoe groter hoe gevaarlijker en hoe spannender de uitdaging...

Nooit meer smerige wandtegel voegen: Glazen Achterwand!

Nooit Meer De Voegen Van uw Badkamer en Keuken Wandtegels Schoonmaken. Lees Nu Meer Over een Glazen Keuken en Badkamer Achterwand

CDA heeft grote problemen met de nieuwe politiek

Het CDA heeft veel moeite met de nieuwe politiek in Den Haag. Beeldvorming wordt steeds belangrijker. Is het einde van het CDA in zicht?

Ervaringen en tips bij studie of opleiding in het buitenland

Ervaringen en tips bij een studie of opleiding in het buitenland

Winnen? Dat is meer iets voor mannen..

Mannen houden meer van competitie dan vrouwen. Waar ligt dat nou aan?

Ik heb je lief

Is het noodzakelijk dat het onderwerp seksualiteit deel uit maakt in de (woon) begeleiding?

Hormonen of ongewenst gedrag?!

Als je zwanger bent spreekt ineens iedereen zijn mening over je uit. Moeten we dit maar standaard leuk vinden?

U kent ze wel: drie typen treinreizigers waaraan ik me soms dooderger.

Dit artikel gaat over gedrag van mensen in de trein dat u waarschijnlijk bekend voorkomt.

plooitjes en rimpeltjes

HELP we worden oud(er).

De engelsman, en hoe engelse elkaar behandelen.

Dit artikel gaat over de engelsman, en hoe hij zichzelf, zijn familie en collegas behandeld.

Eindexamen gehaald? WAT NU!??

Is studeren in het buitenland een en al pracht en praal, of kent het ook zijn donkere zijden?

De Rollercoaster

de droom van twee mensen om een wereldbedrijf te bouwen

Wat is zinvol en nuttig?

Wat zinvol en nuttig is kan van individu tot individu verschillen

Allemaal beestjes

Druilerige dagen vragen om een stukje over de zomer, met als bonus tips voor moeders zonder aanleg voor het huishouden

Het Begin

Dit artikel is een verzameling van drie semi-filosofische thema's.

KitchenAid Artisan, de ideale keukenrobot?

De Artisan van KitchenAid is de ideale keukenrobot als je van bakken houdt.

Whitney Houston

herrineringen die iedereen wel heeft en deelt

Chinese studenten en andere vreemdelingen in Nederland

een zeer persoonlijke momentopname in Zuid Holland

Penoza II Spannend maar Juridisch Schaamteloos Onjuist

De problemen die leven in de maatschappij komen vroeg of laat via een of meer plegers in de rechtzaal terecht. De strafrechtelijke vervolgingspraktijk zoals die door Penoza II wordt geschilderd staat zo bol van onjuistheden dat bij deze serie niet meer geloofwaardig kan zijn aangehaakt bij welke maatschappelijke misdra

Meten is weten!

Meten is weten, dat is iets wat mijn partner net ter sprake bracht. Hij was rijst aan het koken en meet precies af hoeveel water hij moet hebben. Hij wil namelijk niet teveel water verspillen.