Aankomen!


Publicatie datum:

ook aankomen is een strijd

Gesponsorde koppelingen

Wanneer wij de media moeten geloven wil bijna iedereen afvallen. je wordt ermee platgegooid. de commercials, de bladen, tv-programma's en ook de winkels liggen vol met informatie hoe men kan afvallen en welke methoden hiervoor allemaal zijn.

toch zijn er meer dan genoeg mensen die juist niet willen afvallen maar willen bijkomen. Ik ben ook een van die mensen. En juist hier wordt veel te weinig aandacht aan besteed terwijl dit ook een hele strijd is!

Ik ben Max, ik ben inmiddels 21 jaar en heb heel erg veel moeite gehad om op gewicht te komen. Jarenlang heb ik mij te dun gevoeld en vond ik het verschrikkellijk om mijzelf in de spiegel te zien. ik ergerde me dood aan de aandacht die werd besteed aan afvallen. niet iedereen wil afvallen, er zijn ook genoeg jongens en meisjes die juist willen bijkomen. en iedereen die niet met dit probleem zit denkt er dan ook veel te makkelijk over. Alleen meer eten helpt echt niet, er komt veel meer bij kijken

Vele pogingen heb ik dan ook gedaan om echt mijn best te gaan doen bij te komen, maar telkens tevergeefs. Zou ik nu echt naar een dokter moeten gaan om advies te vragen, dit zou toch te ver gaan! In deze periode woog ik 59 kilo, was 20 jaar en 180 cm. Iedereeen kan zich dan natuurlijk voorstellen dat dit veel te weinig is. het lag er ook helemaal niet aan dat ik te weinig at. "Tuurlijk" was het mogelijk meer te eten maar hier lag het gewoon niet aan. dat had ik al zo vaak geprobeerd maar heeft nooit geholpen.

Ik wilde er nu echt iets aan doen! Ik heb heel internet afgezocht naar bruikbare informatie en me heel erg verdiept in alles wat dan ook met eten te maken had. Ik kwam erachter dat het echt mogelijk is en inmiddels nog geen jaar later, 10 kilo zwaarder en een stuk beter in mijn vel is het dan ook gelukt!

Waar ik al heel snel achter kwam was dat het niet zinvol was om elke dag die lekkere vette hap naar binnen te werken, "nee", dit was niet de juiste oplossing. de combinatie van goede voeding en krachttraining was voor mij de juiste oplossing. Ik moest meer calorieeen binnenkrijgen dan de gemiddelde jongen van mijn leeftijd en daarbij moest ik naar de sportschool. Voor mij werd het snel duidelijk dat ik niet alleen door gewone, dagelijkse voeding de juiste hoeveelheid calorieeen binnen zou krijgen. maar hoe dan?

ik had al eerder gehoord van de zogenaamde shakes, die grote potten, die je wel eens ziet staan bij gezondheidswinkels. Hier heb ik mij dan ook in verdiept. Ik ben naar de stad gegaan en een winkel ingelopen voor de echte bodybuilders. daar heb ik mij laten informeren en deze mensen hielpen mij een heel stuk opweg. ik heb daar als eerste een weightgainer gekocht, deze moest ik 2x per dag nemen en dit zou mij dan zo'n 2000 extra calorieeen per dag opleveren. 2000 extra calorieeen, Nu zou ik wel moeten aankomen. De volgende dag begon ik hier direct mee, ik vond het verschrikkelijk vier maar was zo vastberaden deze keer niet op te geven dat ik nu, eenmaal 6 maanden later nog steeds dagelijks deze shakes inneem. en het werkt echt. de eerste week kwam ik gewoon 3 kilo aan. Ik vond het niet te geloven en was enorm blij.

Naast het aankomen wilde ik ook gewoon in conditie blijven en besloot naast het nemen van deze shakes ook naar de sportschool te gaan. in het sportwinkeltje waar ik het eerder over gehad heb werd mij ook verteld dat het belangrijk was op na het sporten eiwitten binnen te krijgen, deze zouden mijn spieren helpen groeien. uit betrouwbare informatie kan ik jullie vertellen dat spieren zwaarder zijn dan vet en dus hoe meer spieren ik zou aanmaken hoe zwaarder ik zou worden. ik kocht even later dus ook een pot eiwit shake.

Na 1 maandje intensief hiermee bezig te zijn kreeg ik van alle kanten positieve reacties. Ik was breed geworden, ik zag er goed en gezond uit etc. dit deed me erg goed en stimuleerde mij om dit vol te houden. Ik vind het nog elke keer echt leuk om naar de sportschool te gaan en voel mij hierna ook heel fijn. ik ben nu onderhand 10 kilo aangekomen in een half jaartje tijd en dit had ik nooit durven dromen. Toch moet je geen opgever zijn. elke morgen en voor het slapen gaan neem ik een shake en gedurende de dag is het ook van belang goed en regelmatig te blijven eten.

Als je het echt wil dan lukt het ook!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Dodenherdenking

Laten we ook eens stilstaan bij andere slachtoffers.

Ontslagpremie

Weer een voorbeeld hoe in Nederland geld verspilt wordt.

Depressie, voor de rest van je leven?

Depressie, wat is het, hoe kom je eraan maar hoe kom je eraf?

Hoe vrij ben je in Nederland?

Waarom iedere Nederlander minimaal verplicht in een goedkope huurwoning moet wonen.

Sluimercampagnes tijdens herdenking

Een analyse van de presidentsverkiezingen in 2008

Vrijheid van meningsuiting

Heeft vrijheid van meningsuiting een grens? Ben je als je van die vrijheid gebruik maakt, verantwoordelijk voor wat je zegt of oproept?

Sprookjes voor volwassenen

Games van nu of sprookjes van vroeger?

Nog altijd dierproeven

Nog altijd worden er tests uitgevoerd op dieren ten behoeve van de mens

Telefoon & televisie

Zijn we beter met digitale televisie ?

Overhemden: neutraal en tijdloos

De kracht van overhemden is dat ze tijdloos zijn en overal bij passen. Een overhemd is daarom een blijvertje, een vaste aanwinst voor elke kledingkast.

Politici wel, burgers niet!

Je vergeet nooit waar je vandaan komt en welk land belangrijk voor je is. Kan je loyaal zijn aan twee landen? Is het geoorloofd om als politicus je dubbele nationaliteit te behouden aangezien je in het bestuur van een land werkt. Is het voor een burger een ander verhaal?

Modern en goed kinderen verzorgen met een kinderverzorgingsautomaat.

Er gaat niets boven een goede moeder maar een kinderverzorgingsautomaat blijkt bij het eten en drinken beter te werken.

World of Warcraft of Waardig ouder Worden?....deel 1

Waarom speelt een 37 jarige man computerspelletjes? Is hij er niet te oud voor en kan hij mee met de '

Engels eten

Hoe ik het engelse eten ervaar.....

Wouter Bos

Wouter Bos is ook salonsocialist geworden.

Bel me niet register, heeft het zin of niet.

Het bel me niet register, heeft het veel zin en wat moet ik doen om er voor te zorgen dat het werkt?

Gaat onze taal stukje bij beetje verloren?

Het niveau van spelling wordt steeds slechter en de taalbeheersing van taal in het algemeen ook.

De meest makkelijke manier van een profieltekst schrijven

Vind jij het schrijven van een profieltekst lastig? Weet je niet zo goed wat je erin moet zetten, of kan je niet de juiste bewoording vinden?

Verlovingsring zoeken

Opzoek naar een verlovignsring? Dan moet je enkele basis regels goed kennen.

Student in de bijstand

Mijn visie op mijn situatie en de politiek

Chinese studenten en andere vreemdelingen in Nederland

een zeer persoonlijke momentopname in Zuid Holland

Kiva tegen pesten

Kiva het finse woord voor leuk..

Toenemend geweld in de samenleving

Het geweld in de samenleving neemt toe. Maar wat is hier nou de oorzaak van en hoe komt het dat zelfs kinderen steeds vaker agressief worden?

Toekomst van verzoringsstaat Nederland

Hoe ziet de toekomst van Nederland eruit

Stoppen met roken met behulp van Champix

De voor mij negatieve effecten van Champix als hulpmiddel om te stoppen met roken