Alleenstaande werkende moeder.


Publicatie datum:

Aleenstaande werkende moeder´s... en dan???

Gesponsorde koppelingen

Ben ik wel een goede moeder als ik ga werken.

Soms heb je geen andere keuze. Je word gedwongen door bepaalde omstandigheden om als alleenstaande moeder door het leven te gaan.

Ga dan niet bij de pakken neer zitten, maak er een goed leven van, want het bestaat als je er maar tijd en energie in wilt steken... Ik spreek uit ervaring omdat ik zelf een alleenstaande werkende moeder ben van 2 dochters.

Het eerste jaar nadat mijn jongste dochter geboren was, heb ik in de bijstand gezeten... Geen pretje om daar leuke van te kunnen doen met je kinderen. Ik moest maar zien rond te komen van wel geteld € 541,- per maand en een beetje allimentatie. Ik moest er zelf achter komen dat je via de belastingdienst recht had op alleenstaandeouderkorting. Je werd geleeft en meer was het niet. Ik wist van weg noch steg, en wist niet in hoever de gemeente/staat mij zou helpen. Nou NIET dus, en dat zijn dan mensen waar je op zo'n moment tegenop kijkt... Daarnaast moest ik zelf mijn huurtoeslag en zorgtoeslag regelen, omdat de woningbouw ook weinig voor de huurders over heeft. Het was al knokken om een redelijke woning te kunnen krijgen met 78 punten (wat in mijn regio behoorlijk veel is). Ik had op een gegeven moment ook zo iets van; ik doe het zelf wel anders moet je er maanden lang op wachten, of 4x verschijnen om formulieren in te vullen op het stadhuis. Ik was klaar met al die instanties na 1 jaar, en ben voor mijn eigen gemoedstoestand maar weer aan het werk gegaan om weer onder de mensen te zijn en weer eens te zien wat er in de maatschappij gebeurde. Ik heb bij een goede bekende van mij gesolliciteerd als chauffeur. Na een korte sollicitatie was ik aangenomen. Zo blij als een klein kind in een snoepwinkel ging ik aan het werk als Taxichauffeur, waar ik al 8 jaar ervaring in had. Ik ging parttime werken en had het enorm naar mijn zin. Tot het moment dat mijn ex-partner het bedrijf waar ik werkte over ging nemen... Nooit dat ik voor hem een centimeter zou gaan rijden. En terug een uitkering in was eveneens taboe. Ik heb alle kranten en internet afgestruind, en kwam een geweldige advertentie tegen bij een sociale werkplaats. Functie: Leidinggevende Horeca... Ik mag graag het heft in eigen handen hebben, een leuk praatje voeren met andere mensen, en een gezellige werksfeer neer zetten, en vertellen wat ze moeten doen. Jaren voordat ik taxichauffeur ben geworden heb ik alle papieren voor de horeca gehaald, en 6 jaar werkzaam in deze branche geweest. Ik wist niet hoe snel ik een sollicitatie de deur uit moest doen. 2 weken later, telefoon van de sociale werkplaats. Of ik nog intresse had in de functie.... Nou je zou wel gek zijn geweest om nee te zeggen, het betrof in deze wel een fulltime functie. Ik ben er 4x op gesprek geweest, en ze nodigden mij uit voor een 5de laatste gesprek om de papieren te tekenen. Momenteel ben ik alweer 8 maanden werkzaam in mijn huidige functie.

Nou hoop ik dat bepaalde instanties die mij toendertijd niet of nauwlijks wilden helpen tegen mij op kijken, want met mijn eigen doorzettings vermogen en eigen zelfrespect ben ik weer aan het werk gegaan. Voor mensen die op een stadhuis zitten wil ik mij niet elke maand verantwoorden. Je hele hebben en houden bloot leggen voor een wild vreemde... Nee, daar ben ik te trots voor.

Ik ben gemotiveerd door mijn kinderen, dit klinkt raar want ze hebben de leeftijd van 6 en 3 jaar. Maar voor hun ben ik aan het werk gegaan om hun toch iets extra's te kunnen geven op momenten dat ze het verdienen, om op vakantie te kunnen gaan, gezellige feestdagen te hebben en niet op een cent te hoeven kijken. Nou moet ik zeggen dat ik het mega getroffen heb met mijn baan, en dat het mede door een goede oppas allemaal gerealiseerd kon worden. Ik heb een goed salaris, en door mijn geweldige advocaat krijg ik nu eindelijk de allimentatie waar ik recht op heb. Ik sla wel eens door als ik mijn centjes op de bank heb staan om er de meest onnozele dingen van te kopen, maar mijn kinderen hebben het goed en daar gaat het mij om. Mama is de weekenden, kertsvakantie en zomervakantie lekker VRIJ. Dat zijn mijn momenten om leuke en gezellige dingen met mijn meisjes te doen.

Momenteel heb ik 2 jaar een LAT-relatie met een oude jeugd liefde, hij heeft zijn woning ik de mijne met mijn kinderen, we proberen er elk moment die we samen hebben iets gezelligs van te maken, en dat gaat ons aardig goed af. Zo zie je maar weer... De wereld houdt niet op als je relatie naar de knoppen gaat of als je in de bijstand of met een uitkering thuis zit. Ook niet als je kinderen hebt. Er zijn genoeg instanties die je willen helpen, alleen je moet er wel zelf achteraan want het komt niet allemaal aanwaaien in deze tijden.

Een oproep voor alle moeder die in net zo'n situatie verkeren die ik heb gehad, schroom dan niet en vraag me de weg om er net zo bij te zitten als ik. Wees niet bang voor afwijzingen, of een leven dat 360 graden zal veranderen. Dat kan weleens je redding zijn om uit een vervelende, sleurende situatie te komen.

Succes voor jezelf...

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Onbegrip, het leed en de obstructie van een angst stoornis

De onbevangen aandoening

SPH (Sociaal Pedagogisch Hulpverlening)

Mijn ervaring met de opleiding SPH

ongevraagde scheiding

een scheiding die je niet had gewild. De erkende emoties die je door maakt in zo scheiding

Zeg DAG tegen pesten

Waarom wordt er gepest? Omdat sommige anders zijn? Zich anders kleden? Er anders uitzien?

Wat is rechtvaardigheid?

Een analyse van het begrip rechtvaardigheid

Wij houden van Oranje of toch niet?

Koninginnedag, Prinsjesdag, lintjes knippen en tot voor kort een kleine rol bij de formatie van een nieuw kabinet. Dit is wat de koningin allemaal doet in ons land, ten minste dat is wat het Nederlandse volk over het algemeen denkt.

Inwoner met schulden. het verhaal over mijn inwonende schuldenaar.

verhaal over een man met problemen thuis.

Absolutely Hilarious

Zin in een feestje plannen?

Wat is Niburu en wat moet ik ermee?

Wat is Niburu en wat moet ik van Niburu.nl denken?

Hoofdelijke oplegging van de ontnemingsmaatregel: wenselijk?

Is het invoeren van hoofdelijke oplegging wenselijk?

De basis voor online dating succes

Veel mannen schrijven zich in op een datingsite om na verloop van tijd te merken dat het niet werkt.

Ken u zelf

Een artikel over als we als mens werkelijke kennis willen vergaren dat we dan niet alleen naar buiten moeten gaan in ons waarnemen en wetenschap bedrijven, maar ook onze waarneming naar binnen moeten richten.

Dodenherdenking

Laten we ook eens stilstaan bij andere slachtoffers.

Moeten we criminelen ook niet kunnen straffen door het ontzeggen van toegang tot onze gezondheidszorg?

Essay geschreven als opdracht voor het vak Ethiek.

Wanneer word je als mens geboren?

In dit artikel wordt de vraag gesteld op welke moment iemand geboren wordt. Op het moment van de conceptie, op het moment van de fysieke bevalling of is er nog een ander moment.....

Op koemelkvrij dieet tijdens de zwangerschap en borstvoeding

Is het mogelijk om een relatief zwaar dieet vol te houden tijdens een toch al zware periode.

Roelie en Krabbeltje - herinnering aan een Alzheimer patiënt

Ter nagedachtenis aan één van de eerste bewoners die ik mocht verzorgen op de afdeling psycho-geriatrie, waar ik nog steeds werk. Een les over wat waardevol is voor een Alzheimer patiënt.

Aankomen!

ook aankomen is een strijd

De waarde van de bijbel

Een geschiedenis over het ontstaan van de bijbel

Gaat onze taal stukje bij beetje verloren?

Het niveau van spelling wordt steeds slechter en de taalbeheersing van taal in het algemeen ook.

Cyberpesten, wat is dat nou eigenlijk?

Waar je bij “klassiek” pesten vaak 1 onveilige plek hebt (wat al erg genoeg is natuurlijk), ben je bij cyberpesten nergens meer veilig, overal waar je bent heb je tegenwoordig internet. Cyberpesten is niet terug te draaien, de foto’s en andere informatie die op het net wordt gezet blijven vaak bestaan, waardoor

Tekenfilms vandaag de dag

Sesamstraat, poesjes en family guy

Leven in angst of leven in liefde?

Een artikel over hoe angst ons van de naastenliefde afhoud, en de liefde juist alle angst overwint.

Geert Wilders en moslims

Wilder in de Nederlandse politiek

Dingen waar je later spijt van krijgt - Diefstal

Diefstal is iets waar je later spijt van krijgt en wat je zal achtervolgen. Let goed op wat je doet.