Appartement of kamer huren als student


Publicatie datum:

Tips & trics

Gesponsorde koppelingen

Op mijn 16e wilde ik al uit huis, een eigen leven opstarten en weg van het platteland, het liefst naar de stad Amsterdam en anders Alkmaar. Ik ging uit van een budget tot 400/500 euro, maar het liefst betaalde ik natuurlijk minder. Ik begon met een aanmelding bij een woningbouwvereniging van Amsterdam, dit koste me eenmalig 40,- euro en vervolgens 10,- per jaar. Via kennissen wist ik dat deze aanmelding voor de lange termijn was, je beland namelijk op een wachtlijst, en naar schatting sta je pas over 10 jaar vooraan.

Op mijn 16e wilde ik al uit huis, een eigen leven opstarten en weg van het platteland, het liefst naar de stad Amsterdam en anders Alkmaar. Ik ging uit van een budget tot 400/500 euro, maar het liefst betaalde ik natuurlijk minder. Ik begon met een aanmelding bij een woningbouwvereniging van Amsterdam, dit koste me eenmalig 40,- euro en vervolgens 10,- per jaar. Via kennissen wist ik dat deze aanmelding voor de lange termijn was, je beland namelijk op een wachtlijst, en naar schatting sta je pas over 10 jaar vooraan.

Vervolgens heb ik jarenlang op woningsites gezocht en verschillende accounts aangemaakt op sites als kamertje.nl of kamernet.nl. Er werd me beloofd dat als ik maar vaak genoeg reageerde op advertenties er vanzelf een woning uit zou komen, of in ieder geval een bezichtiging. Dit viel tegen, ik kon merken dat ik lang niet de enige was, en ik had als nadeel mijn jonge leeftijd en het feit dat ik een mbo-opleiding volgde. Ook woonde ik nog niet in Amsterdam, en dan sta je toch achteraan op de wachtlijst. Langzaam gaf ik de moed op, ik bekeek de advertenties voornamelijk nog om weg te zwijmelen bij de foto's van de kamers en appartementen, want wat wilde ik graag mijn eigen huis gaan inrichten.

Ook zocht ik naar woonruimte op marktplaats.nl, uiteraard met de instelling dat een groot deel van de advertenties onbetrouwbaar zijn. Zo zijn er een aantal woningen met zeer aantrekkelijke prijzen die er maanden al dan niet jaren op blijven staan, dat klopt natuurlijk niet. Toen ik na een tijd zoeken een erg leuke studio had gevonden wilde ik actie ondernemen. Ik nam contact op met de eigenaar en maakte een afspraak voor een bezichtiging. Meteen vroeg ik naar het adres van de woning en de naam van de eigenaar. Nog voor de bezichtiging had ik de gemeente gebelde om te vragen of zij wat informatie over het pand hadden. Zij konden me vertellen dat de studio inderdaad van die eigenaar was en al jaren verhuurd werd. Met die informatie kreeg ik er als wat meer vertrouwen in.

Twee weken later stond de afspraak met de eigenaar. Net toen ik de auto uitstapte en wilde aanbellen bij het desbetreffend pand werd ik gebeld. De studio bleek al vergeven, een grote teleurstelling natuurlijk. Wel had de eigenaar nog een ander appartement vrij staan, voor iets meer geld. Meteen maakten we een afspraak voor die bezichtiging, en ook nu had ik de gemeente gebeld om te vragen of alles wel klopte, dat bleek het geval.

Nu woon ik al ruim een jaar in dit fijne appartement te hartje Alkmaar. Voorlopig ga ik niet meer weg!

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker evelienbroersen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 14
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Zorginstellingen

Een zakkenvuller eerste klas wil verplicht hulp van familie in zorgcentra.

Eindexamen gehaald? WAT NU!??

Is studeren in het buitenland een en al pracht en praal, of kent het ook zijn donkere zijden?

Soms mooi als een huwelijk op de klippen is gelopen.

Soms zijn de gevolgen onverwachts heel mooi als een huwelijk op de klippen is gelopen.

Weg met de democratie. Maar wat dan....?

is onze democatie nog wel een goed systeem en wat zou er anders moeten?

Het Begin

Dit artikel is een verzameling van drie semi-filosofische thema's.

KPN Interactieve TV

Onlangs nam ik een abonnement op Interactieve TV, internet en telefoon van KPN, en toen....

Zwaar in dubio

Afscheid nemen, of anders gezegd, afstand nemen van je familie doe je niet zomaar. Voordat je die beslissing neemt, ben je al heel wat ervaringen verder.

Stille tocht is bewogen betoog

Anti-abortus demonstratie in Den Haag, december 2011

Whitney Houston

herrineringen die iedereen wel heeft en deelt

Boekhouden met conscribo

Goedkoop en simpel boekhoudsysteem voor verenigingen

Hoe val je 10 kilo af zonder honger

Ervaringsverhaal

Toenemend geweld in de samenleving

Het geweld in de samenleving neemt toe. Maar wat is hier nou de oorzaak van en hoe komt het dat zelfs kinderen steeds vaker agressief worden?

Gastric bypass

definitieve oplossing obesitas

Saoudie Arabie, al-Qaeda en de Taliban

Saoudie Arabie, al-Qaeda en de Taliban

Oplossing voor de crisis: bezuinigen of juist niet?

Het is crisis maar moet je dan wel bezuinigen of is het juist nu van belang om geld uit te blijven geven.

Het kapitalisme en de fractal

Een verhaal over onze hedendaagse economie en zijn vorm in de tijdruimte.

Politici wel, burgers niet!

Je vergeet nooit waar je vandaan komt en welk land belangrijk voor je is. Kan je loyaal zijn aan twee landen? Is het geoorloofd om als politicus je dubbele nationaliteit te behouden aangezien je in het bestuur van een land werkt. Is het voor een burger een ander verhaal?

Modern management

Ambtenaren fokken ambtenaren en managers fokken managers

SPH (Sociaal Pedagogisch Hulpverlening)

Mijn ervaring met de opleiding SPH

Wat is Geluk?

Mensen gaan in hun leven op zoek naar geluk of iets wat hun gelukkig kan maken.

Dommer dankzij technologie

Voor alles heb je tegenwoordig een electronisch hulpmidddel. Maar is dat nu wel zo handig?

Besnijdenis, en alle informatie daar om heen. Handige tips!

In dit artikel zijn veel dingen te vinden omtrent besnijdenis. Eigen verhaal, handige tips en dingen waar je zeker op moet letten!

Ziekteverzuim middels SMS accepteren?

Ziekmelding per sms is ongewenst

Stad zonder hart

Verslag van de herdenking van het Rotterdamse bombardement

Ow'maar jij hebt dan ook zeker veel orgie's?

‘Ow'maar jij hebt dan ook zeker veel orgie's?’ Is de eerste vraag die ik altijd naar mijn hoofd geslingerd krijg, als ik vertel dat ik polyamoreus leef.