Banken zijn oplichters?


Publicatie datum:

De banken willen ons doen geloven dat ze er voor ons zijn

Gesponsorde koppelingen

Zijn banken er voor ons, of om zichzelf te verrijken

Banken. Fijn om op te zitten, maar geld aan ze geven blijkt niet zo'n goed idee. Als je ziet wat ze in het verleden hebben gedaan (en het zijn geen roddels maar feiten helaas) en dat ze daar net zo makkelijk mee wegkomen, is het voor mij onbegrijpelijk dat we het met zijn allen accepteren.

Goed ik begrijp ook wel dat het heel moeilijk is om er iets aan te doen. Je stopt tenslotte niet een paar miljoen in een oude sok. Maar dat de heren bankiers zichzelf maar kunnen blijven verrijken terwijl wij voor alle kosten en problemen opdraaien is toch eigenlijk onacceptabel?
Een paar jaar geleden streken ze miljarden op van de regering omdat ze in de problemen zaten. Het geld was op. Ik ben het er niet mee eens dat ze het kregen, maar laten we nu eens stellen dat dat een goede oplossing was op dat moment. Waarom zijn er dan geen restricties gesteld aan die actie?

Ten eerste: Geen bonussen meer voor de hoge heren.
Wel; die uitspraak is wel gedaan, maar we weten allemaal dat daar geen gehoor aan is gegeven.

Ten tweede: Als je de banken zoveel geld geeft omdat ze het zelf verprutst hebben, zou het dan niet heel voor de hand liggend zijn dat je de verantwoordelijken (die hun werk dus niet goed verstaan) eruit gooit en nieuwe krachten de rotzooi gaat laten opruimen? Dat is helaas ook niet gebeurt.

Ten derde: Was het niet veel eerlijker geweest om al die miljarden lekker te verdelen onder de goedwillende burger? Hij/zij is tenslotte degene die de meeste last van het geknoei van de banken ondervindt.
Er is iemand geweest die heeft uitgerekend dat (voor de USA) elke burger (ik meen ouder dan 18) zo'n $200.000 in zijn handen had gehad na het betalen van belasting. De meeste burgers zouden daarmee uit de problemen zijn geweest. Dat geld was evengoed op de bank terecht gekomen en dus zouden beide partijen volgens mij geholpen zijn geweest.

Maar dat alles is dus niet gebeurt en dus gaan de banken gewoon door met was ze voorheen deden; ons vertellen dat er geen geld is, dat het betalingsverkeer te duur wordt en dat wij dus met zijn allen moeten betalen voor elektronische betalingen en tegenwoordig voor bijna alles wat we met ONS geld willen doen.

Volgens mij is het basis-principe van een bank het volgende:
Jij geeft hen jouw geld in bewaring. In ruil daarvoor mogen zij dat geld gebruiken om geld mee te verdienen. (en dat is erg veel)
Als dank voor het mogen gebruiken van al dat geld, krijgen wij kosten in rekening voor iets waarvoor zij niets meer hoeven te doen.
Vroeger was er veel papier nodig, iemand die de betaalkaarten nakeek, en een tiepmiep die de transacties in de computer stopte. Tegenwoordig doen we dat allemaal zelf. Dat moet de banken toch enorm veel geld opleveren lijkt me. Maar toch betalen wij ervoor.

Het lijkt mij een taak voor de regering om deze praktijken te stoppen. Maar aangezien de banken een enorme macht hebben, ben ik bang dat dit kartel er ook weer een is waar we nooit van af zullen komen....

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

wil je perfect zijn?

Moet je perce perfect zijn?

Partijdig nieuws is een groot gevaar

Wie zich baseert op onvolledige of onjuiste informatie neemt een grote verantwoordelijkheid. Het kan zelfs gevaarlijk zijn.

Boekhouden met conscribo

Goedkoop en simpel boekhoudsysteem voor verenigingen

Overwin je depressie!

Iedereen kent ze: de absolute rotdagen. Lees hier wat je kunt doen!

Besnijdenis, en alle informatie daar om heen. Handige tips!

In dit artikel zijn veel dingen te vinden omtrent besnijdenis. Eigen verhaal, handige tips en dingen waar je zeker op moet letten!

Telefoon & televisie

Zijn we beter met digitale televisie ?

Meten is weten!

Meten is weten, dat is iets wat mijn partner net ter sprake bracht. Hij was rijst aan het koken en meet precies af hoeveel water hij moet hebben. Hij wil namelijk niet teveel water verspillen.

Het buitengewoon lager onderwijs in Belgie

Het buitengewoon lager onderwijs in Belgie is best wel anders dan in Nederland. Benieuwd hoe het er bij de zuiderburen aan toe gaat?

een callcenter van de andere kant bekeken

Ondanks dat iedereen wel negatieve ervaringen met een callcenter heeft,zit er toch een heel andere kant aan deze wereld die vaak over het hoofd wordt gezien.

Mannen komen van mars en vrouwen van venus

soms lijkt het of mannen en vrouwen van compleet andere planeten komen omdat ze echt enorm langs elkaar heen communiceren

Absolutely Hilarious

Zin in een feestje plannen?

Dodenherdenking

Laten we ook eens stilstaan bij andere slachtoffers.

De tussen-n in de spelling, een gedrocht

De spellingsregels voor de tussen-n betekenen in feite dat de spelling voorschrijft hoe je woorden moet uitspreken in plaats van omgekeerd: dat de spelling een weergave van de uitspraak is. De tussen-n-constructie is een spellingsgedrocht.

Leven in angst of leven in liefde?

Een artikel over hoe angst ons van de naastenliefde afhoud, en de liefde juist alle angst overwint.

Schrijversdip

Er zijn van die dagen dat je een schrijvers dip hebt.

Kleine stadsauto's te over, de VW Up! heeft mijn voorkeur

Op zoek naar een kleine stadsauto? Door de grote hoeveelheid is het lastig kiezen.

Zwarte dag voor Nederland

regeringsakkoord van 26 april 2012

worden we bedot op veilingsites

Worden we bedot op veilingsites en hoe kan je ermee omgaan

Thuiswerk bij Foobie: eerste ervaring, eerste week

Mijn prille ervaring bij Foobie. Geen loze beloftes, maar een eerlijk en aangenaam werk van thuis uit.

CITO-toets en intelligentietesten als selectiecriteria voor voortgezet onderwijs: peagogische kanttekeningen

Dit artikel bespreekt vanuit een pedagogisch oogpunt de voor- en nadelen van de CITO-toets en intelligentietesten als selectiecriteria voor het voortgezet onderwijs.

Mooie baby’s, de mooiste baby’s

Alle baby’s zijn mooi maar sommige baby’s zijn nog mooier, op deze pagina de mooiste baby’s verzameld.

Leven met/na de ziekte van Pfeiffer.

Hoe verder leven met de diagnose Pfeiffer. Mijn mening en ervaringen die verschillende huisarsten niet delen

Modern en goed kinderen verzorgen met een kinderverzorgingsautomaat.

Er gaat niets boven een goede moeder maar een kinderverzorgingsautomaat blijkt bij het eten en drinken beter te werken.

CDA heeft grote problemen met de nieuwe politiek

Het CDA heeft veel moeite met de nieuwe politiek in Den Haag. Beeldvorming wordt steeds belangrijker. Is het einde van het CDA in zicht?

Het kapitalisme en de fractal

Een verhaal over onze hedendaagse economie en zijn vorm in de tijdruimte.