Barclays Bank


Publicatie datum:

Weer de zoveelste fraude zaak in de bankenwereld.

Gesponsorde koppelingen

De regelmatige lezer van fredira artikelen weet inmiddels wel dat ik de bankenwereld en het geldsysteem totaal rot vindt. Als we moeten wachten tot de overheid ingrijpt dan komt hier nooit geen einde aan. Wat kunnen we zelf doen?

BARCLAYS BANK.

Zoals we hebben kunnen lezen is ook hier weer megafraude gepleegd. Het Libor rentetarief is op grote schaal mee gesjoemeld. Er hebben dus ook andere banken aan meegewerkt en er zijn ook andere banken door deze fraude weer gedupeerd zijn. De directie wist zogezegd van niets en de daders zijn inmiddels ontslagen of weg. De CEO mag de verantwoordelijkheid nemen en moet weg. Wel gaat de afkoopregeling weer 32 miljoen pond sterling als afkoopsom voor hun contract kosten.

Wie komt er achter de tralies? Geen mens. Ook niet de Bank of England. Naar verluid zou die reeds vanaf 2008 hier van afgeweten hebben maar niet ingegrepen hebben. Kijk, dat is nu wat er in de samenleving mis is: het grootkapitaal doet wat zij wil, besodemieterd wat en wie ze wil en krijgt nog een zak geld mee om op te hoepelen. Dus ''vandalen'' en ''terroristen'' die in Londen vorig jaar de stad op stelten zetten moeten met legermacht tot de orde geroepen worden en in het gevang of strafkolonie terecht komen en deze bankfiguren krijgen nog geld toe. Hoe wil je zo de wereld veranderen?

WAT KUNNEN WIJ ZELF DOEN?

Ik heb al eens in vorige artikelen geschreven dat ikzelf reeds jaren zo veel mogelijk contant betaal. Alle bankzaken die ik kan vermijden zorg ik dat die contant gedaan worden. Spaargeld heb ik niet meer op de bank. Ik koop er wel wat voor in het buitenland. Het enige wat ik nog via de bank doe is mijn huishuur betalen en ziektekostenverzekering. Verder alleen nog mijn American Express waar ik vliegtickets en autohuur mee betaal. Ik heb een belastingvrije auto en de verzekering betaal ik contant. Ik haal iedere zoveel weken een contant bedrag van de bank en betaal trein of supermarkt daarmee. Pinnen doe ik nooit en nergens. Een bank wordt aan mij niet meer rijk, noch heb ik ze nodig. Ik denk dat als iedereen datzelfde zou doen dat de banken in no time een probleem hebben: geen werk en spaarcenten die ze kunnen gebruiken = geen winst = geen bonus. Pas als dat een feit is, dan gaan die zakkenvullers inzien dat zij slechts bestaan dank zij hun klanten. Zonder klant geen geld en geen bank. Dan zijn ze zelf werkloos. Of ze kunnen allemaal gaan werken bij de casinobanken en hun klanten daar muppets blijven noemen. Dat is de eerste stap die wij allemaal zelf kunnen nemen. Dwing ze tot transparantie. Als er geen salaris openbaar gemaakt wordt, weg bij die bank. Moet u eens opletten hoe snel er dan zaken gaan veranderen. Want dan kan de bank niet werken, en de overheid kan ons minder controleren. Er kan niet meer met ons geld gegokt worden enz. Binnen de kortste keren zullen de banken en overheid moord en brand schreeuwen dat zo het financieel systeem niet meer kan werken. Dan hebben zij tenminste ook een groot probleem, wat ze ook zelf veroorzaakt hebben.

SOLIDARTITEIT. 

Als de rekeninghouders nu eens de macht in handen nemen kunnen ze beginnen met EISEN dat de bankrekeningnummers HUN EIGEN NUMMERS zijn. U weet allen wel welke problemen u krijgt als u van bank wilt veranderen. U MOET een nieuw rekeningnummer krijgen, uw automatische afschrijvingen moeten veranderen, andere pincode, uw leveranciers of afnemers informeren enz. En dat is helemaal niet nodig. Al 25 jaar hoor ik spreken over de ''moeilijkheden'' of de ''eenvoud'' waarmee de banken aan de rekeninghouders een eigen nummer kunnen geven. Weet u nog dat hoe moeilijk het was om 20 jaar geleden uw ''eigen'' telefoonnummer te behouden? Dat was ook ''onmogelijk''. Nee, het is slechts om u te laten denken dat overstappen naar een andere bank  moeilijk is. Dus gewoon EISEN dat UW REKENINGNUMMER UW EIGENDOM is en blijft.

Ga niet naar winkels die pinnen stimuleren. Pinnen is in belang van het betalingssysteem en NIET in uw belang. Pinnen maakt de bank machtig want dan MOET u van hun diensten gebruik maken. Hard geld, hard goud, hard zilver dat zorgt ervoor dat uw bank niet meer aan u verdienen kan.

IS DIT NOU NODIG?

Als u wilt dat er in de samenleving iets gaat veranderen in het belang van u en uw kinderen dan zal eerst dat corrupte geldwereldje aan banden gelegd moeten worden. De overheid en politiek zijn hiertoe niet in staat. De lobby van de geldwereld is zo geintegreerd en geinfiltreerd in regering en politiek dat zij zelf ervoor zorgt dat wetten en regels ingevoerd worden waar zij NIET onder zullen lijden.

Wij als burgers zullen dus zelf moeten handelen. Als we de volgende ''praatgroep'' krijgen die in overleg gaat met de overheid, zal er in de praktijk niets gebeuren. Dan gaat regeringsbelang, belasting en geldsysteem voor alles. Doch als wij gewoon doen wat wij zelf kunnen doen in een democratisch systeem dan kunnen en regering en de geldwolven hier niets aan doen. Dan krijgen zij ook problemen. Er kan geen regering zijn die zegt: burgers, u MOET de bank gebruiken om uw rekeningen te betalen. Geld is geld, € is €, $ is $. Als ik een nieuw bankstel koop en 1500 € betaal is het van mij. Klaar.

MENSEN DENK ALLEMAAL NA.

Mensen ga allemaal bij uzelf te rade. We zitten nu 5 jaar in een bankencrisis. Is er wat ten goed voor ons veranderd? Is de bonuscultuur opgelost? Nee dus. De sores en kosten van wat die zakkenvullers doen worden bij de belastingbetaler neergelegd, en zij komen NOOIT in het gevang. Denkt u dat die zakkkenvullers HUN belangen opgeven? Nooit. Dat kan alleen door dwang van de klanten zelf. Dus gewoon allemaal ons geld weer gebruiken. Geen spaarcentjes op de bank maar koop er iets waardevols voor, Of investeer in uw huis of kinderen. Contant betalen is de oplossing die ons weer macht geeft en met geld leert omgaan. Ja, het zal wel iets kosten aan opzeggingen van spaarrekening of contract, maar hiermee bereiken we dat WIJ DE MACHT WEER HEBBEN. Ik ben blij dat ik weer cash denk en al kom ik wel eens een probleem tegen, liever dat dan zakkenvullers aan de vreet houden.

fredira 6 juli 2012


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 43
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Pest aanpak in het onderwijs

Op de meeste basisscholen komt pesten voor, hoe dan te handelen

positief denken , een manier van leven of commercieel succes

Alles benaderen vanuit een positieve instelling is dit een levensinstelling of een melkkoe voor gelikte zakenmensen.

Modern management

Ambtenaren fokken ambtenaren en managers fokken managers

Paard, hoe edel ben je eigenlijk?

Het dagelijks bezig zijn met paarden brengt veel grappige momenten met zich mee, dit is een kort grappig verhaaltje waar iedereen met paarden zich wel in herkennen.

Genitale verminking: het egoïsme van de Afrikaanse man

Vrouwenbesnijdenis wordt nog te vaak uitgevoerd. Waarom het nog steeds een belangrijk discussiepunt is.

Wat is de zin van het leven vandaag 2014-07-27

Is genieten van een mooie zomerse dag in je achtertuin de zin van het leven?

Verkiezingen

In september mogen we weer iets betekenen voor onze democratie

Pesten en gepest worden.

Ruzies met je medemensen. Wat te doen?

Kun je ooit teveel schoenen hebben?

Schoenen verzamelen is toch wel de leukste hobby die er is, want je kunt nooit teveel schoenen hebben, toch?

Sluiting van coffeeshops nabij scholen

Wat achtergrond informatie en mijn kijk op het sluiten van coffeeshops

Banken zijn oplichters?

De banken willen ons doen geloven dat ze er voor ons zijn

Cataract op mijn 39ste.

In mei dit jaar werd bij mij catarat vastgesteld op links. Dit was het gevolg van eeen eerdere netvliesloslating.

Waar koop je de babyspullen?

Luiers, billen-doekjes, flesvoeding, welke moet je kiezen?

Economie

Mijn ervaringen van een college Economie (als Bioloog)

Mannen komen van mars en vrouwen van venus

soms lijkt het of mannen en vrouwen van compleet andere planeten komen omdat ze echt enorm langs elkaar heen communiceren

Uitzendbureau's: kunnen ze je écht aan werk helpen?

Lekker makkelijk: zij zoeken werk voor je, terwijl jij leuke dingen kan doen... Maar werkt dit systeem nog wel?

Christelijk onderwijs

Een betoog over christelijke normen en waarden.

Hun loopten sneller als ons

Waarom deze zin verschrikkelijk is.

Leven voor een ander

Leven voor een ander

Het leven van een pleegkind

Wat is het precies om pleegkind te zijn? Het standpunt van een pleegkind.

Student in de bijstand

Mijn visie op mijn situatie en de politiek

De volgende zakkenvullers

Het blijft maar doorgaan met de zakkenvullers.

Het leuke verjaardagsfeest

Je verjaardag vieren is niet altijd een feestje. Zeker niet voor de jarige zelf.

Contant geld

Bram Moszkovicz ontving regelmatig grote geldbedragen in contanten.

Een verstandige vvd-er?

Bolkestein geeft aan dat Nederland moet nadenken over een eigen munt.