Barclays Bank


Publicatie datum:

Weer de zoveelste fraude zaak in de bankenwereld.

Gesponsorde koppelingen

De regelmatige lezer van fredira artikelen weet inmiddels wel dat ik de bankenwereld en het geldsysteem totaal rot vindt. Als we moeten wachten tot de overheid ingrijpt dan komt hier nooit geen einde aan. Wat kunnen we zelf doen?

BARCLAYS BANK.

Zoals we hebben kunnen lezen is ook hier weer megafraude gepleegd. Het Libor rentetarief is op grote schaal mee gesjoemeld. Er hebben dus ook andere banken aan meegewerkt en er zijn ook andere banken door deze fraude weer gedupeerd zijn. De directie wist zogezegd van niets en de daders zijn inmiddels ontslagen of weg. De CEO mag de verantwoordelijkheid nemen en moet weg. Wel gaat de afkoopregeling weer 32 miljoen pond sterling als afkoopsom voor hun contract kosten.

Wie komt er achter de tralies? Geen mens. Ook niet de Bank of England. Naar verluid zou die reeds vanaf 2008 hier van afgeweten hebben maar niet ingegrepen hebben. Kijk, dat is nu wat er in de samenleving mis is: het grootkapitaal doet wat zij wil, besodemieterd wat en wie ze wil en krijgt nog een zak geld mee om op te hoepelen. Dus ''vandalen'' en ''terroristen'' die in Londen vorig jaar de stad op stelten zetten moeten met legermacht tot de orde geroepen worden en in het gevang of strafkolonie terecht komen en deze bankfiguren krijgen nog geld toe. Hoe wil je zo de wereld veranderen?

WAT KUNNEN WIJ ZELF DOEN?

Ik heb al eens in vorige artikelen geschreven dat ikzelf reeds jaren zo veel mogelijk contant betaal. Alle bankzaken die ik kan vermijden zorg ik dat die contant gedaan worden. Spaargeld heb ik niet meer op de bank. Ik koop er wel wat voor in het buitenland. Het enige wat ik nog via de bank doe is mijn huishuur betalen en ziektekostenverzekering. Verder alleen nog mijn American Express waar ik vliegtickets en autohuur mee betaal. Ik heb een belastingvrije auto en de verzekering betaal ik contant. Ik haal iedere zoveel weken een contant bedrag van de bank en betaal trein of supermarkt daarmee. Pinnen doe ik nooit en nergens. Een bank wordt aan mij niet meer rijk, noch heb ik ze nodig. Ik denk dat als iedereen datzelfde zou doen dat de banken in no time een probleem hebben: geen werk en spaarcenten die ze kunnen gebruiken = geen winst = geen bonus. Pas als dat een feit is, dan gaan die zakkenvullers inzien dat zij slechts bestaan dank zij hun klanten. Zonder klant geen geld en geen bank. Dan zijn ze zelf werkloos. Of ze kunnen allemaal gaan werken bij de casinobanken en hun klanten daar muppets blijven noemen. Dat is de eerste stap die wij allemaal zelf kunnen nemen. Dwing ze tot transparantie. Als er geen salaris openbaar gemaakt wordt, weg bij die bank. Moet u eens opletten hoe snel er dan zaken gaan veranderen. Want dan kan de bank niet werken, en de overheid kan ons minder controleren. Er kan niet meer met ons geld gegokt worden enz. Binnen de kortste keren zullen de banken en overheid moord en brand schreeuwen dat zo het financieel systeem niet meer kan werken. Dan hebben zij tenminste ook een groot probleem, wat ze ook zelf veroorzaakt hebben.

SOLIDARTITEIT. 

Als de rekeninghouders nu eens de macht in handen nemen kunnen ze beginnen met EISEN dat de bankrekeningnummers HUN EIGEN NUMMERS zijn. U weet allen wel welke problemen u krijgt als u van bank wilt veranderen. U MOET een nieuw rekeningnummer krijgen, uw automatische afschrijvingen moeten veranderen, andere pincode, uw leveranciers of afnemers informeren enz. En dat is helemaal niet nodig. Al 25 jaar hoor ik spreken over de ''moeilijkheden'' of de ''eenvoud'' waarmee de banken aan de rekeninghouders een eigen nummer kunnen geven. Weet u nog dat hoe moeilijk het was om 20 jaar geleden uw ''eigen'' telefoonnummer te behouden? Dat was ook ''onmogelijk''. Nee, het is slechts om u te laten denken dat overstappen naar een andere bank  moeilijk is. Dus gewoon EISEN dat UW REKENINGNUMMER UW EIGENDOM is en blijft.

Ga niet naar winkels die pinnen stimuleren. Pinnen is in belang van het betalingssysteem en NIET in uw belang. Pinnen maakt de bank machtig want dan MOET u van hun diensten gebruik maken. Hard geld, hard goud, hard zilver dat zorgt ervoor dat uw bank niet meer aan u verdienen kan.

IS DIT NOU NODIG?

Als u wilt dat er in de samenleving iets gaat veranderen in het belang van u en uw kinderen dan zal eerst dat corrupte geldwereldje aan banden gelegd moeten worden. De overheid en politiek zijn hiertoe niet in staat. De lobby van de geldwereld is zo geintegreerd en geinfiltreerd in regering en politiek dat zij zelf ervoor zorgt dat wetten en regels ingevoerd worden waar zij NIET onder zullen lijden.

Wij als burgers zullen dus zelf moeten handelen. Als we de volgende ''praatgroep'' krijgen die in overleg gaat met de overheid, zal er in de praktijk niets gebeuren. Dan gaat regeringsbelang, belasting en geldsysteem voor alles. Doch als wij gewoon doen wat wij zelf kunnen doen in een democratisch systeem dan kunnen en regering en de geldwolven hier niets aan doen. Dan krijgen zij ook problemen. Er kan geen regering zijn die zegt: burgers, u MOET de bank gebruiken om uw rekeningen te betalen. Geld is geld, € is €, $ is $. Als ik een nieuw bankstel koop en 1500 € betaal is het van mij. Klaar.

MENSEN DENK ALLEMAAL NA.

Mensen ga allemaal bij uzelf te rade. We zitten nu 5 jaar in een bankencrisis. Is er wat ten goed voor ons veranderd? Is de bonuscultuur opgelost? Nee dus. De sores en kosten van wat die zakkenvullers doen worden bij de belastingbetaler neergelegd, en zij komen NOOIT in het gevang. Denkt u dat die zakkkenvullers HUN belangen opgeven? Nooit. Dat kan alleen door dwang van de klanten zelf. Dus gewoon allemaal ons geld weer gebruiken. Geen spaarcentjes op de bank maar koop er iets waardevols voor, Of investeer in uw huis of kinderen. Contant betalen is de oplossing die ons weer macht geeft en met geld leert omgaan. Ja, het zal wel iets kosten aan opzeggingen van spaarrekening of contract, maar hiermee bereiken we dat WIJ DE MACHT WEER HEBBEN. Ik ben blij dat ik weer cash denk en al kom ik wel eens een probleem tegen, liever dat dan zakkenvullers aan de vreet houden.

fredira 6 juli 2012


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 43
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Oldtimers

Utrecht wil oldtimers weren uit het centrum.

Beroepskeuze; een keuze die veel te vroeg komt?

Je moet ondertussen op de basisschool al beslissen welke richting je op wil. Maar is dit eigenlijk niet veel te vroeg?

Aankomen!

ook aankomen is een strijd

Engeland en haar mode op straat in 2010!

Wat ik om me heen aan mode zie in engeland in het najaar van 2010!

Henk Kamp en dikke mensen

Werkgevers mogen hun werknemers aanspreken op uiterlijk en gedrag.

Out of body experience

Hoe beleef ik een out of body experience

Amsterdam tijdens de wederopbouw. Interieur van ons huis in de Tollensstraat

Leven in de Kinkerbuurt in Amsterdam tijdens de jaren 50 en 60. Beschrijving van interieur van woning in de Tollensstraat

Aanmelden bij een kunstacademie

Ervaringen van een student

Soms mooi als een huwelijk op de klippen is gelopen.

Soms zijn de gevolgen onverwachts heel mooi als een huwelijk op de klippen is gelopen.

Alimentatie, de vader als melkkoe?

waarom bekommert zich niemand om de vader na een echtscheiding?

Nog altijd dierproeven

Nog altijd worden er tests uitgevoerd op dieren ten behoeve van de mens

Pesten en gepest worden.

Ruzies met je medemensen. Wat te doen?

Amsterdam tijdens de wederopbouw. Het basisonderwijs

Leven in de Amsterdamse Kinkerbuurt in de jaren 50 en 60. Basisonderwijs op de Comeniusschool

Vrijwilligerswerk in Afrika

Het begin van mijn vrijwilligerswerk als verpleegkundige in Ghana

Amsterdam tijdens de wederopbouw. Viering van de feestdagen

Leven in de Amsterdamse Kinkerbuurt in de jaren 50 en 60. Hoe de feestdagen werden gevierd

De Studenten OV-Chipkaart, Flop of Top?

Kleinschalig onderzoek naar de mening van de studenten van Utrecht over de Studenten OV-Chipkaart.

SPH (Sociaal Pedagogisch Hulpverlening)

Mijn ervaring met de opleiding SPH

World of Warcraft of Waardig ouder Worden?....deel 1

Waarom speelt een 37 jarige man computerspelletjes? Is hij er niet te oud voor en kan hij mee met de '

Voorkomen is beter dan het paard achter de wagen spannen

De oud-Hollandse waarheid dat voorkomen beter dan genezen is, slaat niet op het huidige kabinetsbeleid.

Wij houden van Oranje of toch niet?

Koninginnedag, Prinsjesdag, lintjes knippen en tot voor kort een kleine rol bij de formatie van een nieuw kabinet. Dit is wat de koningin allemaal doet in ons land, ten minste dat is wat het Nederlandse volk over het algemeen denkt.

Het belang van Filosofie

In het dagelijkse leven hebben we behoefte aan begrip over allerlei zaken. Dat gebeurt door middel van filosoferen.

Weg met de Hypotheekrente Aftrek. Fiscaliseer de Aflossing!

Waarom is fiscalisering van de aflossing beter is!

Zahra Bahrami een voorbeeld

Zahra

Rechtsgevoel

Ik had er weer eentje van 50 euro voor 6 km te hard rijden.

Allemaal beestjes

Druilerige dagen vragen om een stukje over de zomer, met als bonus tips voor moeders zonder aanleg voor het huishouden