Cataract op mijn 39ste.


Publicatie datum:

In mei dit jaar werd bij mij catarat vastgesteld op links. Dit was het gevolg van eeen eerdere netvliesloslating.

Gesponsorde koppelingen

Nee, het was zeker geen pretje om dit nieuws van de oogarts te vernemen. Ik dacht dat ik toe was aan doorvloeiglazen. Ik bril en lens vanaf mijn zesde en ben een zwaar myoopje. Helaas was het verdict cataract!

Gesponsorde koppelingen

Kasten vol heb ik al met brillen en lenzen. Niet dat het mijn leven zwaar beïnvloedt, er zijn ergere zaken. Maar mijn zwakke oogjes zijn nu eenmaal een deel van mij.

Op mijn 33ste verscheen op een dag een zwart gordijntje bovenaan mijn linkerzicht. Wellicht moest ik wat slaap inhalen want ik was een oververmoeide mama van 2 peuters die tijd. Maar mijn oogarts trok meteen aan de alarmbel! Ik werd opgenomen in Wilrijk (de Sint-Augustinuskliniek is in België dè oogkliniek) en dezelfde dag nog onderging ik een netvliesoperatie. Die was op links losgekomen en diende gelaserd te worden. Mijn oogvocht werd vervangen door een zwarte olie om de scheur te genezen. Leuk hoor! Twee maand heb ik rondgelopen met een zwarte bol in mijn gezichtsveld die elke dag wat kleiner werd. Kierewiet werd ik ervan! Het duurde dan nog een jaar tot mijn zicht stabilliseerde op 7/10.

En een gevolg op korte termijn is het verschijnen van cataract of lensvertroebeling na een netvliesloslating. Ik sta op scherp hoor wat mijn ogen betreft. In april merkte ik een visusdaling op en in mei zat ik bij de oogarts met het gekende verdict! Er zat net zes jaar tussen de twee operaties.

Voor iedereen die deze operatie moet ondergaan! Rustig blijven hoor!  Bij mij was het net zo eenvoudig als een tandgaatje vullen. (ik heb wel geen schrik voor de tandarts!) 's Middags geopereerd onder volledige verdoving, want niet moet, maar dat was mijn keuze. 's Avonds was ik al thuis mét een ooglapje en druppels.

De volgende dagen waren vol bewondering van 'kijk es naar die kleuren' en 'zet de zetel es wat verder van de tv'. Ik scoorde al mijn punten bij de oogarts!  Mijn bril is aangepast, het druppelen is niet meer nodig en ik zie nu 9 op 10.

Het was best wat raar hoor in het begin. Precies alsof mijn hersenen opnieuw een goedwerkend oogje moesten accepteren! 

Ik ben nu weer goedgekeurd, voor hopelijk een zeer lange tijd. Ogen zijn een rijkdom. Verzorg ze goed!! Je hebt er maar twee!


Foobie gebruiker nancy5l1

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Dingen waar je later spijt van krijgt - Diefstal

Diefstal is iets waar je later spijt van krijgt en wat je zal achtervolgen. Let goed op wat je doet.

Vrijheid van meningsuiting

Heeft vrijheid van meningsuiting een grens? Ben je als je van die vrijheid gebruik maakt, verantwoordelijk voor wat je zegt of oproept?

Modern management

Ambtenaren fokken ambtenaren en managers fokken managers

Niemand is uniek

Ben ik wel zo uniek als ik zelf denk?

Motorrijden? Je rijbewijs, en dan?

Motorrijden, waarom zou je dat gaan doen?