Christine lagarde


Publicatie datum:

Christine Lagarde topvrouw van het IMF over belasting moraal.

Gesponsorde koppelingen

Christine Lagarde zelf betaalt geen belasting, nergens. Maar ze durft toch te zeggen dat de Grieken de crisis aan hun eigen belastingmoraal te danken hebben. Lagarde geeft dus zelf het goede voorbeeld.

Gesponsorde koppelingen

Belastingmoraal.

Op internet zag ik haar salaris staan: 380.939 €. Verder krijgt ze nog een persoonlijke vergoeding van 57.829 €. Ook krijgt ze nog een riante onkosten vergoeding. Dan hebben we het nog niet over haar pensioenregeling of afkoopregeling. Ze woont in Washington. Kortom deze dame heeft dus geen slecht inkomen. Ze betaalt NERGENS 1 cent belasting van dat riante inkomen. En zo leven er duizenden van dit soort figuren die topposities bekleden van een riant salaris. Of dit nu van de overheid komt of van banken of andere instellingen, uiteindelijk betalen de burgers deze salarissen van die lieden. En reken maar dat zij nog geen hamburger bij MacDonalds zelf betalen dus die worden nooit arm of geraakt door de crisis. En zij durven u en mij aan te spreken over ONZE belastingmoraal. Met welk recht durven ze dat?
GRIEKENLAND.

Lagarde had in een krant laten weten weinig medelijden te hebben met de Grieken die onder de crisis lijden. En als Griekse kinderen lijden onder de bezuinigingen is dat de verantwoordelijkheid van hun ouders. Hoe bestaat het dat zo'n trut op zo'n positie komt? Als je zelf nou nog een beetje belasting betaalt zou het al een onzinnig gezegde zijn maar als je zelf NERGENS 1 cent belasting betaalt en op kosten van de burger riant leeft, dan hoor je eigenlijk opgesloten te worden als je zo iets zegt. Weg ermee. Zij kan wel zeggen dat de Grieken geprofiteerd hebben van weinig belasting betalen, maar de grote profiteurs zijn met hun geld uit Griekenland verdwenen. Dat zijn haar vriendjes. Haar bankrelaties. Ook zij heeft de ''bankencrisis'' niet kunnen voorspellen. Ook de staatsschulden crisis niet. Terwijl nota bene haar vriendjes van Goldman Sachs die landen geld leenden en anderen adviseerden om hierin mee te gaan. Allen steunden de Grieken om bij de Europese Unie te komen. Nu blijkt dat die deskundige financieel adviseurs van Goldman Sachs overal naast zaten en zelf nog niet eens wisten wat voor producten en diensten ze leverden mogen de burgers de rommel opruimen. De adviseurs gaan gewoon door met hun bonussen en zakken vullen en HUN BELASTINGMORAAL.

NEDERLAND.

Wij hebben nu een Lente akkoord. Europa is tevreden. Wat een mop. Nu al nemen de heren politic afstand van datzelfde akkoord want het gaat ze zeteltjes kosten. Dus mensen: wordt wakker. Na 12 september wordt weer alles anders dan wat er nu gezegd wordt. En maar roepen dat de kiezer vertrouwen terug moet krijgen in de politiek, Alexandertje voorop. Eerst gaan ze dus iets naar Brussel sturen om de zaak daar draaiende te houden, de banken worden weer gesteund met 40 miljard voor onze rekening en na 12 september doen ze weer wat henzelf en de bankenwereld het beste uitkomt. Eerst liegen naar Brussel, en dan liegen naar de kiezer. Vast staat wel dat u en ik moeten bloeden. Want de Brusselse bureaucraten blijven zitten en hoeven zelf geen belastingen bij te dragen. Het miljoenen verslindende circus blijft gewoon op en neer fietsen tussen Brussel en Straatsburg. Niks aan doen want dat ligt politiek gevoelig, het is beter te bezuinigen op ontwikkelingshulp of zorg, de burger betaalt toch wel.

Belasting betalen.

U en ik willen ons AOW-tje en klein pensioen ergens anders opmaken. Ja, dat mag wel, maar als er in een ander land waar Nederland geen belasting afspraken mee heeft, de kosten van levensonderhoud lager zijn dan willen ze korten op de pensioenuitkeringen. Voor Christine Lagarde telt dat niet. Voor de Brusselse bureaucraten ook niet. De op wachtgeld staande ambtenaren en politici ook niet, die blijven gewoon doorvangen. En dan zijn dat de mensen die van u en mij belastingmoraal verwachten.

Het banken systeem moet op de schop. Zolang als mensen banken meer gaan gebruiken blijven de Goldman Sachs rovers, waarvan er nu een aantal in de Europese regeringen werken, ons tiranniseren. Het lef hebben om Grieken aan te spreken over hun belastingmoraal, waar halen zij dat vandaan?  HUN voorbeeld moeten we volgen mensen: GEEN BELASTING BETALEN.

Haal uw geld van de bank. Doe alles cash. Verlang uw salaris cash. Ja, de banken komen in problemen en de samenleving ook. Maar we besluiten dan in ieder geval zelf wat we met ons geld doen en niet de Lagardes van deze wereld. Uw pensioen heeft u 40 of 45 jaar voor gewerkt en aan betaald en dan gaan de krijtstreeppakken u zeggen of de staat haar verplichtingen jegens u wel na kan komen en waar en aan wat u dan UW geld aan mag spenderen.

Ik noem dat slavernij. Alle politici over de afgelopen 30 jaar hebben de chaos gemaakt, en onze belastinggelden verspilt met HUN MORAAL.

BURGERS.

De burger mag de problemen van staat en bank oplossen. En de 1% mag hun zakken blijven vullen met hun moraal, zoals mevrouw Lagarde. De 99 %  betaalt wel. Ga in de keuken staan Christientje, zou Fortuin zeggen.

Al 30 jaar mocht het H-woord niet gezegd worden van VVD en CDA. Elke econoom zegt nu dat we van die hypotheekrente aftrek afmoeten. Ze wisten  allemaal dat dit eens moest gebeuren. Voorbeelden in Engeland en Zweden zijn er. En nog wilen ze er 30 jaar over doen. Beter van de zorg of de hard werkende mensen geld pakken en belastingen verhogen. In Den Haag zit de Firma List & Bedrog. Doodmoe wordt ik ervan. Bij milieu vervuiling zegt de overheid: de vervuiler betaalt ( behalve als het de overheid zelf is).

Doe dat met de bezuinigingen ook: de veroorzakers van de crisis moeten betalen, niet de burgers. Dus Christine Lagarde, IMF, Goldman Sachs, zakkenvullers eerste klas, geef zelf maar het voorbeeld. Laat maar zien dat jullie moraal hebben.

fredira 1 juni 2012.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 43
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Recht in Nederland

We worden allemaal geacht de wet te kennen.

Banken zijn oplichters?

De banken willen ons doen geloven dat ze er voor ons zijn

Autistische broer, hoe werkt dat in een gezin?

wat gebeurt er nou eigenlijk in zo'n gezin???

wil je perfect zijn?

Moet je perce perfect zijn?

Het belang van Filosofie

In het dagelijkse leven hebben we behoefte aan begrip over allerlei zaken. Dat gebeurt door middel van filosoferen.