Christine lagarde


Publicatie datum:

Christine Lagarde topvrouw van het IMF over belasting moraal.

Gesponsorde koppelingen

Christine Lagarde zelf betaalt geen belasting, nergens. Maar ze durft toch te zeggen dat de Grieken de crisis aan hun eigen belastingmoraal te danken hebben. Lagarde geeft dus zelf het goede voorbeeld.

Belastingmoraal.

Op internet zag ik haar salaris staan: 380.939 €. Verder krijgt ze nog een persoonlijke vergoeding van 57.829 €. Ook krijgt ze nog een riante onkosten vergoeding. Dan hebben we het nog niet over haar pensioenregeling of afkoopregeling. Ze woont in Washington. Kortom deze dame heeft dus geen slecht inkomen. Ze betaalt NERGENS 1 cent belasting van dat riante inkomen. En zo leven er duizenden van dit soort figuren die topposities bekleden van een riant salaris. Of dit nu van de overheid komt of van banken of andere instellingen, uiteindelijk betalen de burgers deze salarissen van die lieden. En reken maar dat zij nog geen hamburger bij MacDonalds zelf betalen dus die worden nooit arm of geraakt door de crisis. En zij durven u en mij aan te spreken over ONZE belastingmoraal. Met welk recht durven ze dat?
GRIEKENLAND.

Lagarde had in een krant laten weten weinig medelijden te hebben met de Grieken die onder de crisis lijden. En als Griekse kinderen lijden onder de bezuinigingen is dat de verantwoordelijkheid van hun ouders. Hoe bestaat het dat zo'n trut op zo'n positie komt? Als je zelf nou nog een beetje belasting betaalt zou het al een onzinnig gezegde zijn maar als je zelf NERGENS 1 cent belasting betaalt en op kosten van de burger riant leeft, dan hoor je eigenlijk opgesloten te worden als je zo iets zegt. Weg ermee. Zij kan wel zeggen dat de Grieken geprofiteerd hebben van weinig belasting betalen, maar de grote profiteurs zijn met hun geld uit Griekenland verdwenen. Dat zijn haar vriendjes. Haar bankrelaties. Ook zij heeft de ''bankencrisis'' niet kunnen voorspellen. Ook de staatsschulden crisis niet. Terwijl nota bene haar vriendjes van Goldman Sachs die landen geld leenden en anderen adviseerden om hierin mee te gaan. Allen steunden de Grieken om bij de Europese Unie te komen. Nu blijkt dat die deskundige financieel adviseurs van Goldman Sachs overal naast zaten en zelf nog niet eens wisten wat voor producten en diensten ze leverden mogen de burgers de rommel opruimen. De adviseurs gaan gewoon door met hun bonussen en zakken vullen en HUN BELASTINGMORAAL.

NEDERLAND.

Wij hebben nu een Lente akkoord. Europa is tevreden. Wat een mop. Nu al nemen de heren politic afstand van datzelfde akkoord want het gaat ze zeteltjes kosten. Dus mensen: wordt wakker. Na 12 september wordt weer alles anders dan wat er nu gezegd wordt. En maar roepen dat de kiezer vertrouwen terug moet krijgen in de politiek, Alexandertje voorop. Eerst gaan ze dus iets naar Brussel sturen om de zaak daar draaiende te houden, de banken worden weer gesteund met 40 miljard voor onze rekening en na 12 september doen ze weer wat henzelf en de bankenwereld het beste uitkomt. Eerst liegen naar Brussel, en dan liegen naar de kiezer. Vast staat wel dat u en ik moeten bloeden. Want de Brusselse bureaucraten blijven zitten en hoeven zelf geen belastingen bij te dragen. Het miljoenen verslindende circus blijft gewoon op en neer fietsen tussen Brussel en Straatsburg. Niks aan doen want dat ligt politiek gevoelig, het is beter te bezuinigen op ontwikkelingshulp of zorg, de burger betaalt toch wel.

Belasting betalen.

U en ik willen ons AOW-tje en klein pensioen ergens anders opmaken. Ja, dat mag wel, maar als er in een ander land waar Nederland geen belasting afspraken mee heeft, de kosten van levensonderhoud lager zijn dan willen ze korten op de pensioenuitkeringen. Voor Christine Lagarde telt dat niet. Voor de Brusselse bureaucraten ook niet. De op wachtgeld staande ambtenaren en politici ook niet, die blijven gewoon doorvangen. En dan zijn dat de mensen die van u en mij belastingmoraal verwachten.

Het banken systeem moet op de schop. Zolang als mensen banken meer gaan gebruiken blijven de Goldman Sachs rovers, waarvan er nu een aantal in de Europese regeringen werken, ons tiranniseren. Het lef hebben om Grieken aan te spreken over hun belastingmoraal, waar halen zij dat vandaan?  HUN voorbeeld moeten we volgen mensen: GEEN BELASTING BETALEN.

Haal uw geld van de bank. Doe alles cash. Verlang uw salaris cash. Ja, de banken komen in problemen en de samenleving ook. Maar we besluiten dan in ieder geval zelf wat we met ons geld doen en niet de Lagardes van deze wereld. Uw pensioen heeft u 40 of 45 jaar voor gewerkt en aan betaald en dan gaan de krijtstreeppakken u zeggen of de staat haar verplichtingen jegens u wel na kan komen en waar en aan wat u dan UW geld aan mag spenderen.

Ik noem dat slavernij. Alle politici over de afgelopen 30 jaar hebben de chaos gemaakt, en onze belastinggelden verspilt met HUN MORAAL.

BURGERS.

De burger mag de problemen van staat en bank oplossen. En de 1% mag hun zakken blijven vullen met hun moraal, zoals mevrouw Lagarde. De 99 %  betaalt wel. Ga in de keuken staan Christientje, zou Fortuin zeggen.

Al 30 jaar mocht het H-woord niet gezegd worden van VVD en CDA. Elke econoom zegt nu dat we van die hypotheekrente aftrek afmoeten. Ze wisten  allemaal dat dit eens moest gebeuren. Voorbeelden in Engeland en Zweden zijn er. En nog wilen ze er 30 jaar over doen. Beter van de zorg of de hard werkende mensen geld pakken en belastingen verhogen. In Den Haag zit de Firma List & Bedrog. Doodmoe wordt ik ervan. Bij milieu vervuiling zegt de overheid: de vervuiler betaalt ( behalve als het de overheid zelf is).

Doe dat met de bezuinigingen ook: de veroorzakers van de crisis moeten betalen, niet de burgers. Dus Christine Lagarde, IMF, Goldman Sachs, zakkenvullers eerste klas, geef zelf maar het voorbeeld. Laat maar zien dat jullie moraal hebben.

fredira 1 juni 2012.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 43
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Opleiding afmaken of stoppen

Als je voor de keuze staat om te kiezen tussen een opleiding doen/afmaken of te gaan werken.

Respect voor het gezag

Wederom nieuwe discussie over respect van de burger voor het gezag.

De groen lobby

enegiebesparing, of idioterie

Verbeter de wereld, begin bij de koffie

Het vergroten van de duurzaamheid in de productie van koffie.

Zwaar in dubio

Afscheid nemen, of anders gezegd, afstand nemen van je familie doe je niet zomaar. Voordat je die beslissing neemt, ben je al heel wat ervaringen verder.

Wij houden van Oranje of toch niet?

Koninginnedag, Prinsjesdag, lintjes knippen en tot voor kort een kleine rol bij de formatie van een nieuw kabinet. Dit is wat de koningin allemaal doet in ons land, ten minste dat is wat het Nederlandse volk over het algemeen denkt.

Politici wel, burgers niet!

Je vergeet nooit waar je vandaan komt en welk land belangrijk voor je is. Kan je loyaal zijn aan twee landen? Is het geoorloofd om als politicus je dubbele nationaliteit te behouden aangezien je in het bestuur van een land werkt. Is het voor een burger een ander verhaal?

De strijd van Haren

21 september 2012 Haren project x

Zwarte dag voor Nederland

regeringsakkoord van 26 april 2012

Winnen? Dat is meer iets voor mannen..

Mannen houden meer van competitie dan vrouwen. Waar ligt dat nou aan?

Soms mooi als een huwelijk op de klippen is gelopen.

Soms zijn de gevolgen onverwachts heel mooi als een huwelijk op de klippen is gelopen.

Nieuwbouw woningen in Nederland duur

Prijs woning van omringende landen veel lager, waarom?

Zorginstellingen

Een zakkenvuller eerste klas wil verplicht hulp van familie in zorgcentra.

Student in de bijstand

Mijn visie op mijn situatie en de politiek

Derivaten

Nu zijn het universiteiten die geld verliezen aan derivaten. Wat voor sukkels zitten er in de semi-publieke sector?

Geld verdienen met bedelen.

Lees hier hoe je op allerlei manieren veel geld kunt verdienen met bedelen.

Telefoon & televisie

Zijn we beter met digitale televisie ?

Asiel zoekers. Hun verhaal. Wat wij zouden moeten weten.

Met een stuk of tien andere moslims kwamen zij aan in Nederland. Er was maar een half uur per dag elektra in het dorp. De taliban kwam altijd s,nachts.

CITO-toets en intelligentietesten als selectiecriteria voor voortgezet onderwijs: peagogische kanttekeningen

Dit artikel bespreekt vanuit een pedagogisch oogpunt de voor- en nadelen van de CITO-toets en intelligentietesten als selectiecriteria voor het voortgezet onderwijs.

Rechtsgevoel

Ik had er weer eentje van 50 euro voor 6 km te hard rijden.

Eerste ervaring met muziek voor volwassenen

eerste ervaring en het resultaat hiervan

Een goede bloeddrukmeter kiezen

In dit artikel helpen we je met het zoeken naar een goede bloeddrukmeter

Een sterkere EU met Turkije ?

Door Turkse toetreding zal Europese Unie sterker worden

Respect voor de politie

respect voor de overheid, politie

Lenteakkoord

Het politieke spel gaat maar door met de 3% norm.