Contant geld


Publicatie datum:

Bram Moszkovicz ontving regelmatig grote geldbedragen in contanten.

Gesponsorde koppelingen

De hele hetze tegen contant betalen is in het belang van overheid en banken.De overheid wil controle op zwart geld en witwaspraktijken. Wat is de zin van zo'n beleid? Banken kunnen roven wat ze willen en nooit komt iemand in het gevang. Van de burger moet elk tientje verantwoord zijn.

BRAM MOSZKOVICZ.

Deze advocaat ontving regelmatig betalingen van zijn criminele klanten in contanten. Daarom ging de Deken van de Orde van Advocaten hem dagen. Bram zou wel eens belasting kunnen ontduiken. Wat een onzin. Bram hoort zeker niet tot de mensen die ik in mijn kennissenkring zou willen hebben. Een advocaat die wel moordenaars, slavendrijvers, drugdealers en corrupte regeringsleiders wil vertegenwoordigen, maar geen nazi's of moslimterroristen meet met twee maten. Daar zijn joodse slachtoffers meer voor waard dan gewone burgers, zwarten of kleurlingen. Ook onder joden en in Israel zijn er misdadigers zowel als oorlogsmisdadigers die duizenden slachtoffers hebben gemaakt. Maar dat ter zijde. Bram moet zelf weten wat hij doet als advocaat. Dat hij door klanten contant betaald wordt is niks mis mee want geld is geld. Zolang als hij maar goed administratie voert meen ik dat niemand hem iets kwalijk hoeft te nemen. Als hij van Bouterse een envelop krijgt moet de belastingdienst maar kijken hoe Bouterse  aan contant geld komt. Als Bram voor zijn meisje een diamant koopt en die contant betaalt dan heeft hij er een bonnetje van zowel als de verkoper. Geen probleem dus. Waarom zou Bram dit via de bank moeten betalen? Er zijn meer advocaten die contant geld vangen net als autohandelaren, kunsthandelaren, antiquairs en marktkooplieden. Zelfs onze actieve bonnenschrijvers bij de politie kun je  contant betalen en soms MOET je nog openstaande boetes ook nog contant betalen.

CONTANT GELD.

Ik heb al meerdere keren geschreven dat naar mijn mening juist veel meer contant betaald moet worden. De machtspositie van de banken wordt alleen maar groter als wij banken MOETEN gebruiken. Geld is een betaalmiddel. Dat is uitgevonden om wat de een koopt van de ander te vergoeden. De koper weet hoeveel hij op zak heeft en geeft niet meer uit als wat hij kan betalen. De banken waar wij allemaal ons geld MOETEN parkeren doen zaken met ons geld welke lang niet altijd door de beugel kunnen. Zij zijn zelfs geheel verantwoordelijk voor de huidige financiele chaos. En doet de overheid hier iets aan? Helemaal niks. Hoeveel frauderende bankiers zitten er in het gevang? Ik haal nog maar even aan wat de afgelopen weken als schandaal boven water kwam bij Barclays Bank. Als dus de overheid fraude wil bestrijden dan moet zij beginnen waar de MEESTE en de GROOTSTE fraude gepleegd wordt en dat is in de financiele wereld. Maar daar meet onze overheid met 2 maten: het huidige geldsysteem MOET zonodig in stand gehouden worden. Het is dus allemaal het zelfde liedje: de burger, de chauffeur, de foutparkeerder, de advocaat en de bijstandsmoeder die moeten kort gehouden worden. Een parkeerbon te laat betalen is een gigantische verhoging erop. Een uitkering niet geheel terecht ontvangen is gevangenisstraf en terugbetalen. Maar de bonussen en fraude op grote schaal daar kunnen de wetgevers niets tegen doen. Jaren slepende procedures zonder resultaat en geen fraudeur in de bak.

BELGIE. 

In Belgie staat nu al in het regeerakkoord dat de grens van contant betalen wordt gelegd op 5.000 €. En dat willen ze dan binnen 3 jaar nog terug brengen naar 3.000 €. Hoe lang zal het nog duren voor dat wij allemaal door Europa gedicteerd worden om elke cent die wij VERDIENEN aan die zelfde overheid moeten afdragen? Volgende week mag ik een nieuwe ijskast kopen en over 1 maand mag ik een weekend naar zee. Voor de rest bepaalt de overheid wel wat goed voor mij is. Mensen, zie de realiteit. Die is niet meer of minder als dat dezelfde corrupte zakkenvullers van de Goldman Sachs en J.P. Morgan - kliek nu in allerlei regeringsposities zitten. In Griekenland, Engeland, V.S., Italie en de Europese Centrale Bank. Al deze lieden hebben maar 1 belang en dat is niet het onze. Deze lobby is nu machtiger als ooit tevoren.

Zij willen het geldsysteem zoals het nu is nog meer beheersen door ons te dwingen nog meer via banken te doen. Trap er niet in. Betalen met pinpas en alles via de bank geeft hen en de overheid meer macht over ons.

De banken moeten eerst maar eens een pas op de plaats maken. Doen wat oorspronkelijk de bedoeling was: goed op ons geld passen, zuinig zijn, iets rendement halen en vooral betrouwbaar zijn. Onze regering doet er niets aan want zij lopen mee met de machtige lobby. Wij als burgers kunnen en moeten ze dwingen om hun maatschappelijke functie tot in de puntjes uit te voeren. Ons enige wapen is ons eigen geld. Onze spaarcenten en contanten. Zolang zij als banken beschikken over onze spaarcentjes en wij door verplichtingen van de overheid al onze inkomsten en uitgaven moeten verantwoorden en doen via de bank blijven zij hun machtspositie behouden. Er gaat niets veranderen en zij blijven hun zakkenvullen.

BANKRUN.

Ik heb begrepen dat er wettelijk niet opgeroepen mag worden tot een bankrun. Dat is ook niet nodig. Stilzwijgend zijn er al zoveel mensen in Griekenland, Spanje en Italie die hun geld van de bank gehaald hebben dat er al banken in de problemen komen. In Noord Europa begrijpen ze nu ook dat de Euro opzet gefaald heeft. Finland heeft al een  plan B voor als de Euro klapt. Er zijn dus al veel mensen die voor hun eigen zekerheid kiezen. Overheden kunnen nu blijkbaar ook failliet gaan.  Pas als het geldsysteem onder controle is en waar de banken hun invloed kwijt zijn zal er iets veranderen. Dan is er een evenwicht. Zolang als banken weten dat ze nodig zijn voor het systeem in stand te houden zal er niets veranderen. Ze weten dat ook bij de grootste fraude de samenleving de rekening wel zal betalen.

Bram heeft het dus goed gezien: hij vangt contant geld en hij gaat strijden om zijn contante inkomsten en klanten te beschermen. Bram, proficiat.

fredira 10 juli 2012

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 43
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

HTC en klantvriendelijkheid

Klantvriendelijkheid en garantievoorwaarden zijn niet bij alle telefoonproducenten hetzelfde. Bij HTC zijn ze in ieder geval zeer klantvriendelijk.

Modern en goed kinderen verzorgen met een kinderverzorgingsautomaat.

Er gaat niets boven een goede moeder maar een kinderverzorgingsautomaat blijkt bij het eten en drinken beter te werken.

Recht in Nederland

We worden allemaal geacht de wet te kennen.

De Studenten OV-Chipkaart, Flop of Top?

Kleinschalig onderzoek naar de mening van de studenten van Utrecht over de Studenten OV-Chipkaart.

Politici wel, burgers niet!

Je vergeet nooit waar je vandaan komt en welk land belangrijk voor je is. Kan je loyaal zijn aan twee landen? Is het geoorloofd om als politicus je dubbele nationaliteit te behouden aangezien je in het bestuur van een land werkt. Is het voor een burger een ander verhaal?

Ik heb je lief

Is het noodzakelijk dat het onderwerp seksualiteit deel uit maakt in de (woon) begeleiding?

Verbeter de wereld, begin bij de koffie

Het vergroten van de duurzaamheid in de productie van koffie.

Keuzes maken

Ik ga niet graag naar school, en dat heeft consequenties.

Revolutie in Egypte: goed of slecht?

De onlusten in Egypte zijn opweg naar een climax. Wat zal er gebeuren en hoe welke geveolgen heeft dit voor het Westen. In dit betoog zet ik uiteen hoe ik er tegen aankijk.

Coming out: aanpassen aan de situatie

Mijn ervaring op het gebied van coming out en de verschillende manieren om te vertellen dat je homo bent.

9/11 Memorial: Indrukwekkend!

Hoe indrukwekkend een bezoek aan het 9/11 memorial is.

Out of body experience, do's en don'ts

de do's en don'ts van een out of body experience

Het belang van Filosofie

In het dagelijkse leven hebben we behoefte aan begrip over allerlei zaken. Dat gebeurt door middel van filosoferen.

Ontslagpremie

Weer een voorbeeld hoe in Nederland geld verspilt wordt.

Peuterschool: niet voor mijn kind. Full-time moederschap: wel voor mijn kind

De mening van mensen over full-time moederschap en een kind dat niet naar de peuterschool gaat Meningen en mensen: ze horen bijelkaar

Allemaal beestjes

Druilerige dagen vragen om een stukje over de zomer, met als bonus tips voor moeders zonder aanleg voor het huishouden

Sluiting van coffeeshops nabij scholen

Wat achtergrond informatie en mijn kijk op het sluiten van coffeeshops

Nierstuwing een pijnlijke aangelegenheid

een nierstuwing een verstopping die er tot leidt dat je nieren hun afval niet kwijt kunnen.

AOW-leeftijd verhogen naar 67 jaar

Argumenten voor en tegen de verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar

De meest makkelijke manier van een profieltekst schrijven

Vind jij het schrijven van een profieltekst lastig? Weet je niet zo goed wat je erin moet zetten, of kan je niet de juiste bewoording vinden?

Respect voor het gezag

Wederom nieuwe discussie over respect van de burger voor het gezag.

pubertijd

De pubertijd was een moeilijke tijd, plotseling wordt het moeilijker om met

Zahra Bahrami een voorbeeld

Zahra

Het einde van De Wereld Draait Door

In dit betoog wordt uiteengezet waarom het TV-programma 'De Wereld Draait Door' ten dode is opgeschreven.

Gastric bypass

definitieve oplossing obesitas