Contant geld


Publicatie datum:

Bram Moszkovicz ontving regelmatig grote geldbedragen in contanten.

Gesponsorde koppelingen

De hele hetze tegen contant betalen is in het belang van overheid en banken.De overheid wil controle op zwart geld en witwaspraktijken. Wat is de zin van zo'n beleid? Banken kunnen roven wat ze willen en nooit komt iemand in het gevang. Van de burger moet elk tientje verantwoord zijn.

BRAM MOSZKOVICZ.

Deze advocaat ontving regelmatig betalingen van zijn criminele klanten in contanten. Daarom ging de Deken van de Orde van Advocaten hem dagen. Bram zou wel eens belasting kunnen ontduiken. Wat een onzin. Bram hoort zeker niet tot de mensen die ik in mijn kennissenkring zou willen hebben. Een advocaat die wel moordenaars, slavendrijvers, drugdealers en corrupte regeringsleiders wil vertegenwoordigen, maar geen nazi's of moslimterroristen meet met twee maten. Daar zijn joodse slachtoffers meer voor waard dan gewone burgers, zwarten of kleurlingen. Ook onder joden en in Israel zijn er misdadigers zowel als oorlogsmisdadigers die duizenden slachtoffers hebben gemaakt. Maar dat ter zijde. Bram moet zelf weten wat hij doet als advocaat. Dat hij door klanten contant betaald wordt is niks mis mee want geld is geld. Zolang als hij maar goed administratie voert meen ik dat niemand hem iets kwalijk hoeft te nemen. Als hij van Bouterse een envelop krijgt moet de belastingdienst maar kijken hoe Bouterse  aan contant geld komt. Als Bram voor zijn meisje een diamant koopt en die contant betaalt dan heeft hij er een bonnetje van zowel als de verkoper. Geen probleem dus. Waarom zou Bram dit via de bank moeten betalen? Er zijn meer advocaten die contant geld vangen net als autohandelaren, kunsthandelaren, antiquairs en marktkooplieden. Zelfs onze actieve bonnenschrijvers bij de politie kun je  contant betalen en soms MOET je nog openstaande boetes ook nog contant betalen.

CONTANT GELD.

Ik heb al meerdere keren geschreven dat naar mijn mening juist veel meer contant betaald moet worden. De machtspositie van de banken wordt alleen maar groter als wij banken MOETEN gebruiken. Geld is een betaalmiddel. Dat is uitgevonden om wat de een koopt van de ander te vergoeden. De koper weet hoeveel hij op zak heeft en geeft niet meer uit als wat hij kan betalen. De banken waar wij allemaal ons geld MOETEN parkeren doen zaken met ons geld welke lang niet altijd door de beugel kunnen. Zij zijn zelfs geheel verantwoordelijk voor de huidige financiele chaos. En doet de overheid hier iets aan? Helemaal niks. Hoeveel frauderende bankiers zitten er in het gevang? Ik haal nog maar even aan wat de afgelopen weken als schandaal boven water kwam bij Barclays Bank. Als dus de overheid fraude wil bestrijden dan moet zij beginnen waar de MEESTE en de GROOTSTE fraude gepleegd wordt en dat is in de financiele wereld. Maar daar meet onze overheid met 2 maten: het huidige geldsysteem MOET zonodig in stand gehouden worden. Het is dus allemaal het zelfde liedje: de burger, de chauffeur, de foutparkeerder, de advocaat en de bijstandsmoeder die moeten kort gehouden worden. Een parkeerbon te laat betalen is een gigantische verhoging erop. Een uitkering niet geheel terecht ontvangen is gevangenisstraf en terugbetalen. Maar de bonussen en fraude op grote schaal daar kunnen de wetgevers niets tegen doen. Jaren slepende procedures zonder resultaat en geen fraudeur in de bak.

BELGIE. 

In Belgie staat nu al in het regeerakkoord dat de grens van contant betalen wordt gelegd op 5.000 €. En dat willen ze dan binnen 3 jaar nog terug brengen naar 3.000 €. Hoe lang zal het nog duren voor dat wij allemaal door Europa gedicteerd worden om elke cent die wij VERDIENEN aan die zelfde overheid moeten afdragen? Volgende week mag ik een nieuwe ijskast kopen en over 1 maand mag ik een weekend naar zee. Voor de rest bepaalt de overheid wel wat goed voor mij is. Mensen, zie de realiteit. Die is niet meer of minder als dat dezelfde corrupte zakkenvullers van de Goldman Sachs en J.P. Morgan - kliek nu in allerlei regeringsposities zitten. In Griekenland, Engeland, V.S., Italie en de Europese Centrale Bank. Al deze lieden hebben maar 1 belang en dat is niet het onze. Deze lobby is nu machtiger als ooit tevoren.

Zij willen het geldsysteem zoals het nu is nog meer beheersen door ons te dwingen nog meer via banken te doen. Trap er niet in. Betalen met pinpas en alles via de bank geeft hen en de overheid meer macht over ons.

De banken moeten eerst maar eens een pas op de plaats maken. Doen wat oorspronkelijk de bedoeling was: goed op ons geld passen, zuinig zijn, iets rendement halen en vooral betrouwbaar zijn. Onze regering doet er niets aan want zij lopen mee met de machtige lobby. Wij als burgers kunnen en moeten ze dwingen om hun maatschappelijke functie tot in de puntjes uit te voeren. Ons enige wapen is ons eigen geld. Onze spaarcenten en contanten. Zolang zij als banken beschikken over onze spaarcentjes en wij door verplichtingen van de overheid al onze inkomsten en uitgaven moeten verantwoorden en doen via de bank blijven zij hun machtspositie behouden. Er gaat niets veranderen en zij blijven hun zakkenvullen.

BANKRUN.

Ik heb begrepen dat er wettelijk niet opgeroepen mag worden tot een bankrun. Dat is ook niet nodig. Stilzwijgend zijn er al zoveel mensen in Griekenland, Spanje en Italie die hun geld van de bank gehaald hebben dat er al banken in de problemen komen. In Noord Europa begrijpen ze nu ook dat de Euro opzet gefaald heeft. Finland heeft al een  plan B voor als de Euro klapt. Er zijn dus al veel mensen die voor hun eigen zekerheid kiezen. Overheden kunnen nu blijkbaar ook failliet gaan.  Pas als het geldsysteem onder controle is en waar de banken hun invloed kwijt zijn zal er iets veranderen. Dan is er een evenwicht. Zolang als banken weten dat ze nodig zijn voor het systeem in stand te houden zal er niets veranderen. Ze weten dat ook bij de grootste fraude de samenleving de rekening wel zal betalen.

Bram heeft het dus goed gezien: hij vangt contant geld en hij gaat strijden om zijn contante inkomsten en klanten te beschermen. Bram, proficiat.

fredira 10 juli 2012

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 43
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Hoe schrijf je een dating profiel?

Wil je een dating profiel, waarbij vrouwen jou als eerst iets schrijven. Of zonder nadenken op je reageren?

Partner van een diabeet

Leven met een Diabeet, een vergeten groep.

Zahra Bahrami een voorbeeld

Zahra

Modern management

Ambtenaren fokken ambtenaren en managers fokken managers

Is Jonge onschuldige maagd patroonheilige van de Verenigde Staten van Amerika?

Hoe een jonge onschuldige maagd door een zwangerschap zonder vader veranderde in de patroonheilige van de Verenigde Staten van Amerika.

Koud of warm?

Wie herinnert zich niet de documentaire RAUW? Een paar jaar geleden was het hele land nog in rep en roer om Tom, de jongen die van zijn moeder rauw moest eten.

De kwetsbaarheid van ieder mens opent de mogelijkheid voor liefde en geluk

Een artikel over het wonderlijke gegeven dat de meest kwetsbare plek van ieder mens de toegang is tot dat wat we het meest verlangen; liefde en geluk.

Chinese studenten en andere vreemdelingen in Nederland

een zeer persoonlijke momentopname in Zuid Holland

Lenteakkoord

Het politieke spel gaat maar door met de 3% norm.

Inwoner met schulden. het verhaal over mijn inwonende schuldenaar.

verhaal over een man met problemen thuis.

Wat is rechtvaardigheid?

Een analyse van het begrip rechtvaardigheid

SPH (Sociaal Pedagogisch Hulpverlening)

Mijn ervaring met de opleiding SPH

Ouderen in verpleeg- en verzorgingshuizen verdienen beter!

Verbetering van kwaliteit in verpleeg- en verzorgingshuizen. Wat kunnen we zelf doen?

Vervolg De groen Lobby

Balansventilatie en warmteterugwinning waardeloos voor klimaat

Christine lagarde

Christine Lagarde topvrouw van het IMF over belasting moraal.

Ken u zelf

Een artikel over als we als mens werkelijke kennis willen vergaren dat we dan niet alleen naar buiten moeten gaan in ons waarnemen en wetenschap bedrijven, maar ook onze waarneming naar binnen moeten richten.

Asiel zoekers. Hun verhaal. Wat wij zouden moeten weten.

Met een stuk of tien andere moslims kwamen zij aan in Nederland. Er was maar een half uur per dag elektra in het dorp. De taliban kwam altijd s,nachts.

Weg met de Hypotheekrente Aftrek. Fiscaliseer de Aflossing!

Waarom is fiscalisering van de aflossing beter is!

Niemand is uniek

Ben ik wel zo uniek als ik zelf denk?

Nog altijd dierproeven

Nog altijd worden er tests uitgevoerd op dieren ten behoeve van de mens

Webcam-model worden in zware tijden?

Webcam-model worden is niet zo eenvoudig als je denkt.

17 dagen rondtrekken door Thailand: prachtig!!!

Rondtrekkend door Thailand hebben we 17 dagen met de mond open gelopen van verbazing.

Schrijversdip

Er zijn van die dagen dat je een schrijvers dip hebt.

Coma

Ervaringen na plotseling optredend langdurig coma

Facetten van Menszijn

We weten dat mensen denken, voelen en handelen in relatie tot het leven. Daarbij bepalen de gedachten in het denken de gevoelens.