Contant geld


Publicatie datum:

Bram Moszkovicz ontving regelmatig grote geldbedragen in contanten.

Gesponsorde koppelingen

De hele hetze tegen contant betalen is in het belang van overheid en banken.De overheid wil controle op zwart geld en witwaspraktijken. Wat is de zin van zo'n beleid? Banken kunnen roven wat ze willen en nooit komt iemand in het gevang. Van de burger moet elk tientje verantwoord zijn.

BRAM MOSZKOVICZ.

Deze advocaat ontving regelmatig betalingen van zijn criminele klanten in contanten. Daarom ging de Deken van de Orde van Advocaten hem dagen. Bram zou wel eens belasting kunnen ontduiken. Wat een onzin. Bram hoort zeker niet tot de mensen die ik in mijn kennissenkring zou willen hebben. Een advocaat die wel moordenaars, slavendrijvers, drugdealers en corrupte regeringsleiders wil vertegenwoordigen, maar geen nazi's of moslimterroristen meet met twee maten. Daar zijn joodse slachtoffers meer voor waard dan gewone burgers, zwarten of kleurlingen. Ook onder joden en in Israel zijn er misdadigers zowel als oorlogsmisdadigers die duizenden slachtoffers hebben gemaakt. Maar dat ter zijde. Bram moet zelf weten wat hij doet als advocaat. Dat hij door klanten contant betaald wordt is niks mis mee want geld is geld. Zolang als hij maar goed administratie voert meen ik dat niemand hem iets kwalijk hoeft te nemen. Als hij van Bouterse een envelop krijgt moet de belastingdienst maar kijken hoe Bouterse  aan contant geld komt. Als Bram voor zijn meisje een diamant koopt en die contant betaalt dan heeft hij er een bonnetje van zowel als de verkoper. Geen probleem dus. Waarom zou Bram dit via de bank moeten betalen? Er zijn meer advocaten die contant geld vangen net als autohandelaren, kunsthandelaren, antiquairs en marktkooplieden. Zelfs onze actieve bonnenschrijvers bij de politie kun je  contant betalen en soms MOET je nog openstaande boetes ook nog contant betalen.

CONTANT GELD.

Ik heb al meerdere keren geschreven dat naar mijn mening juist veel meer contant betaald moet worden. De machtspositie van de banken wordt alleen maar groter als wij banken MOETEN gebruiken. Geld is een betaalmiddel. Dat is uitgevonden om wat de een koopt van de ander te vergoeden. De koper weet hoeveel hij op zak heeft en geeft niet meer uit als wat hij kan betalen. De banken waar wij allemaal ons geld MOETEN parkeren doen zaken met ons geld welke lang niet altijd door de beugel kunnen. Zij zijn zelfs geheel verantwoordelijk voor de huidige financiele chaos. En doet de overheid hier iets aan? Helemaal niks. Hoeveel frauderende bankiers zitten er in het gevang? Ik haal nog maar even aan wat de afgelopen weken als schandaal boven water kwam bij Barclays Bank. Als dus de overheid fraude wil bestrijden dan moet zij beginnen waar de MEESTE en de GROOTSTE fraude gepleegd wordt en dat is in de financiele wereld. Maar daar meet onze overheid met 2 maten: het huidige geldsysteem MOET zonodig in stand gehouden worden. Het is dus allemaal het zelfde liedje: de burger, de chauffeur, de foutparkeerder, de advocaat en de bijstandsmoeder die moeten kort gehouden worden. Een parkeerbon te laat betalen is een gigantische verhoging erop. Een uitkering niet geheel terecht ontvangen is gevangenisstraf en terugbetalen. Maar de bonussen en fraude op grote schaal daar kunnen de wetgevers niets tegen doen. Jaren slepende procedures zonder resultaat en geen fraudeur in de bak.

BELGIE. 

In Belgie staat nu al in het regeerakkoord dat de grens van contant betalen wordt gelegd op 5.000 €. En dat willen ze dan binnen 3 jaar nog terug brengen naar 3.000 €. Hoe lang zal het nog duren voor dat wij allemaal door Europa gedicteerd worden om elke cent die wij VERDIENEN aan die zelfde overheid moeten afdragen? Volgende week mag ik een nieuwe ijskast kopen en over 1 maand mag ik een weekend naar zee. Voor de rest bepaalt de overheid wel wat goed voor mij is. Mensen, zie de realiteit. Die is niet meer of minder als dat dezelfde corrupte zakkenvullers van de Goldman Sachs en J.P. Morgan - kliek nu in allerlei regeringsposities zitten. In Griekenland, Engeland, V.S., Italie en de Europese Centrale Bank. Al deze lieden hebben maar 1 belang en dat is niet het onze. Deze lobby is nu machtiger als ooit tevoren.

Zij willen het geldsysteem zoals het nu is nog meer beheersen door ons te dwingen nog meer via banken te doen. Trap er niet in. Betalen met pinpas en alles via de bank geeft hen en de overheid meer macht over ons.

De banken moeten eerst maar eens een pas op de plaats maken. Doen wat oorspronkelijk de bedoeling was: goed op ons geld passen, zuinig zijn, iets rendement halen en vooral betrouwbaar zijn. Onze regering doet er niets aan want zij lopen mee met de machtige lobby. Wij als burgers kunnen en moeten ze dwingen om hun maatschappelijke functie tot in de puntjes uit te voeren. Ons enige wapen is ons eigen geld. Onze spaarcenten en contanten. Zolang zij als banken beschikken over onze spaarcentjes en wij door verplichtingen van de overheid al onze inkomsten en uitgaven moeten verantwoorden en doen via de bank blijven zij hun machtspositie behouden. Er gaat niets veranderen en zij blijven hun zakkenvullen.

BANKRUN.

Ik heb begrepen dat er wettelijk niet opgeroepen mag worden tot een bankrun. Dat is ook niet nodig. Stilzwijgend zijn er al zoveel mensen in Griekenland, Spanje en Italie die hun geld van de bank gehaald hebben dat er al banken in de problemen komen. In Noord Europa begrijpen ze nu ook dat de Euro opzet gefaald heeft. Finland heeft al een  plan B voor als de Euro klapt. Er zijn dus al veel mensen die voor hun eigen zekerheid kiezen. Overheden kunnen nu blijkbaar ook failliet gaan.  Pas als het geldsysteem onder controle is en waar de banken hun invloed kwijt zijn zal er iets veranderen. Dan is er een evenwicht. Zolang als banken weten dat ze nodig zijn voor het systeem in stand te houden zal er niets veranderen. Ze weten dat ook bij de grootste fraude de samenleving de rekening wel zal betalen.

Bram heeft het dus goed gezien: hij vangt contant geld en hij gaat strijden om zijn contante inkomsten en klanten te beschermen. Bram, proficiat.

fredira 10 juli 2012


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 43
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

KitchenAid Artisan, de ideale keukenrobot?

De Artisan van KitchenAid is de ideale keukenrobot als je van bakken houdt.

Genitale verminking: het egoïsme van de Afrikaanse man

Vrouwenbesnijdenis wordt nog te vaak uitgevoerd. Waarom het nog steeds een belangrijk discussiepunt is.

Borstvoeding: ervaringen met gekolfde voeding, relactatie en lang voeden.

Mijn ervaring over problemen met aanleggen, het geven van volledig gekolfde borstvoeding en het lang voeden van een baby en dreumes

Verruimt het grote media-aanbod mijn blik op de wereld?

Essay 'Verruimt het grote media-aanbod mijn blik op de wereld?'

Ow'maar jij hebt dan ook zeker veel orgie's?

‘Ow'maar jij hebt dan ook zeker veel orgie's?’ Is de eerste vraag die ik altijd naar mijn hoofd geslingerd krijg, als ik vertel dat ik polyamoreus leef.

Was vroeger alles beter? Alles was beter!

“ Tiny Tim “ dat is het eerste wat mij is bijgebleven vandaag , en mij aan het nadenken heeft gezet. Ik las hier vandaag een stukje over op het internet, nadat mijn vriend mij hier een linkje over had gestuurd. “ Zelfvoorzienend leven” in een klein huisje dat je van alle basisvoorzieningen kan voorzien. Dat is

Humanity House

True the eyes of a refeguee

Verkiezingen

In september mogen we weer iets betekenen voor onze democratie

Martelingen bij Ondervraging van Gevangenen: Dilemma in The UNTHINKABLE

De onlangs uitgebrachte Amerikaanse psychologische thriller The UNTHINKABLE met Samual Jackson stelt het morele dilemma centraal of bij ondervraging marteling van een (terroristische) gevangene geoorloofd is. De film geeft een behoorlijk heftig antwoord op die vraag.

Kiva tegen pesten

Kiva het finse woord voor leuk..

Leef je je eigen verhaal of dat van je voormoeders?

Hoewel onze ´keuze-C.V´s´ (of lijst van ervaringen in het maken van keuzes) veel langer zijn dan die van onze voormoeders en zelfs langer dan die van onze moeders, bestaat er nog altijd de ‘mindset’ van geen keuze hebben.

Een goede bloeddrukmeter kiezen

In dit artikel helpen we je met het zoeken naar een goede bloeddrukmeter

Nieuwbouw woningen in Nederland duur

Prijs woning van omringende landen veel lager, waarom?

Weg met het woord homohuwelijk.

Waarom homo’s, waar dan ook ter wereld, geen homohuwelijk kunnen sluiten.

Schietpartij en democratie

De V.S. is het grote voorbeeld van neo-liberalisme voor Rutte en consorten. Willen wij dat in Nederland?

Christelijk onderwijs

Een betoog over christelijke normen en waarden.

De Rollercoaster

de droom van twee mensen om een wereldbedrijf te bouwen

Cyberpesten, wat is dat nou eigenlijk?

Waar je bij “klassiek” pesten vaak 1 onveilige plek hebt (wat al erg genoeg is natuurlijk), ben je bij cyberpesten nergens meer veilig, overal waar je bent heb je tegenwoordig internet. Cyberpesten is niet terug te draaien, de foto’s en andere informatie die op het net wordt gezet blijven vaak bestaan, waardoor

Leve de (d)evolutie!

kinderen versus katten

Stoppen met roken

Mijn ervaring over stoppen met roken.

Sneijder loopt Gouden Bal mis, leve de willekeur!

Dat Sneijder niet tot de beste drie voetballers van de wereld hoort geeft aan dat hiervoor geen criteria zijn.

De bijzondere Evenaar

We hebben allemaal over de Evenaar gehoord, maar wat is er zo bijzonder aan?

De voorspellende waarde van de astrologie

Wat zegt een horoscoop

Ervaring: Dierenspeciaalzaak Faunaland

Mijn ervaring van Dierenspeciaalzaak Faunaland. Een aanbieder van diverse huisdieren en bijbehorende dieren producten.

Mijn eerste dagen in Ghana

De eerste ervaringen in Afrika. Of heet het een cultuurshock?