De Studenten OV-Chipkaart, Flop of Top?


Publicatie datum:

Kleinschalig onderzoek naar de mening van de studenten van Utrecht over de Studenten OV-Chipkaart.

Gesponsorde koppelingen

Het is nu tien  maanden geleden dat de Studenten OV-chipkaart werd geïntroduceerd door de NS. Volgens het bedrijf zal de kaart ervoor zorgen dat reizen met de trein makkelijker en goedkoper wordt voor de reiziger. Het is tijd om eens even te gaan onderzoeken of ook de student deze mening deelt.

Voor dit onderzoek reizen we af naar het hart van de spoorwegen, daar waar alle railsen elkaar kruisen; Utrecht Centraal. Met zijn 150.000 in- en uitstappers en dagelijks 900 treinen die er vertrekken, is Utrecht Centraal het grootste treinstation van Nederland. Dagelijks reizen hier duizenden studenten naar toe om hier in Utrecht colleges te volgen. Om op de plaats van bestemming te komen, moeten ze elke dag de trein en bus nemen. Dat betekend dus meerdere malen in en uitchecken met de OV-Chipkaart per dag, het hele jaar door. Er kan dus wel gezegd worden dat na 10 maanden de studenten zichzelf zien als experts van de Studenten OV-Chipkaart. Maar om deze status te bereiken,heeft er veel bloed, zweet en tranen gevloeid. Want mensen, laat mij u vertellen, naar het aanhoren van alle meningen van de studenten is één ding heel duidelijk geworden. De OV-Chipkaart is niet makkelijker en goedkoper.

Activeren

Laten we beginnen bij het begin, want zelfs hier wordt nog commentaar over gegeven door de studenten als we nu, tien maanden naar de invoering, vragen naar hun mening over de OV-Chipkaart. Sommige studenten kregen geen kaart toegestuurd, andere twee, en weer andere veel te laat. Heb je eindelijk die kaart in handen, kan je er nog niet mee reizen, want je moet hem nog ergens activeren. Dat 'ergens' wordt niet uitgelegd in de brief die met de kaart mee verstuurt werd, in plaats daarvan werd er verwezen naar een of ander website waar je ook niks wijzer van wordt. Meeste studenten hebben dan ook geprobeerd via de conducteurs meer informatie te krijgen, wat meestal perfect werkte. Alle lof naar de conducteurs. Mooi dus we hebben hem geactiveerd, dan begint nu officieel het drama van de OV-Chipkaart.

Boetes

Voor de mensen die de oude Studentenkaart niet kende; De Studentenkaart was een geplastificeerd stukje karton. Als je dan laat was, en dat zijn alle studenten altijd, sprong je in de eerste de beste bus of trein en ging je zitten. Als dan de conducteur of de buscontroleur kwam, dan liet je het kaartje zien en was alles oké. Nu moet je inchecken. Je houdt je kaart tegen een paal, hij bliept en je bent ingecheckt. Niet zo moeilijk, daar niet van, maar waarom moet een student, die gratis reist, inchecken? Verder is het in de bus, vooral bus 12(s) die richting de Uithof vertrekt, altijd druk en roemoerig, dus die bliep hoor je meestal niet. Veel studenten klagen er dan ook over dat ze moeten inchecken. Meerdere mensen hebben een boete gehad vanwege niet inchecken, terwijl ze dachten ingecheckt te zijn. En die controleurs worden niet week van een betraand gezichtje, nee die veertig euro willen ze gewoon hebben. En naar de verhalen luisteren ze even min. Dat word meestal wel begrepen door de ondervraagde, want vaak vertellen studenten smoesjes, maar als het dan een keer de waarheid is, is het behoorlijk zuur. ‘ Hoezo gratis reizen met de Studenten OV-Chipkaart?' verteld een gedupeerde ‘ Het is gewoon weer een inkomstenbron voor de overheid.'

U hoort het, de student is niet blij met de Studenten OV-Chipkaart. Het kost alleen maar extra geld en extra moeite. Telkens in- en uitchecken, en vergeet je het één keer heb je gelijk een boete. Belachelijk, geef ons maar de oude vertrouwde geplastificeerde Studentenkaart. Hij was misschien niet zo mooi, maar wel functioneel en bovendien gratis.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Coma

Ervaringen na plotseling optredend langdurig coma

Tijd en Eeuwigheid

Er is verschil tussen tijd en eeuwigheid. Tijd is op te delen, maar de Eeuwigheid niet..

Gaat onze taal stukje bij beetje verloren?

Het niveau van spelling wordt steeds slechter en de taalbeheersing van taal in het algemeen ook.

Nuvaring anticonceptie

Ervaring met Nuvaring

Wanneer is je straf hoog genoeg om je misdadige gedrag te kunnen terugbetalen?

Vaak lees ik de meningen in de krant of op internet over hogere straffen want hier in ons kleine kikkerlandje zijn we veel te mild.

Saoudie Arabie, al-Qaeda en de Taliban

Saoudie Arabie, al-Qaeda en de Taliban

Valentijnsdag

Valentijnsdag, commercieel gebeuren maar het hoort er toch een beetje bij.

We zijn onsterfelijk.

Ook zonder religie leven na de dood. We gaan naar de plek waar we thuis horen.

Case Wilders

Een korte beschouwing van de rechtszaak tegen Wilders.

Het Universum en de Mens

Het is onwaarschijnlijk dat de Oerknal theorie het onststaan van het Heelal heeft teweeggebracht

Er moet gewerkt worden!

Er moet gewerkt worden. Was mij opvalt is dat veel advertenties niet kloppen, onduidelijke zijn of je gewoonweg belazeren

Rechtsgevoel

Ik had er weer eentje van 50 euro voor 6 km te hard rijden.

Dodenherdenking

Laten we ook eens stilstaan bij andere slachtoffers.

Soms mooi als een huwelijk op de klippen is gelopen.

Soms zijn de gevolgen onverwachts heel mooi als een huwelijk op de klippen is gelopen.

Wat als hij vreemdgaat?

Wat moet je doen als hij vreemdgaat? Ik kan het niet voor je zeggen, maar ik kan je wel helpen een juiste beslissing te nemen.

Dagboek van een gescheiden man...stap 1.

Hoe gebeurd een scheiding? Waar begint het en waar gaat het naar toe. Een kijk op een scheidingsverhaal in 10 delen waarvan dit deel 1 is.

Doorgaan na overlijden door zelfmoord...

Als je iemand hebt verloren aan zelfmoord, lijkt alles donker en grauw....

Lenteakkoord

Het politieke spel gaat maar door met de 3% norm.

Dubbele nationaliteit

Column over dubbele nationaliteit

Pixiboekjes...Ken je ze nog?

Pixiboekjes, ik en mijn zus spaarden ze altijd vroeger. 1 boekje ken ik zelfs nog uit mijn hoofd, deze heb ik zo vaak voorgelezen.

De waarde van de bijbel

Een geschiedenis over het ontstaan van de bijbel

het effect van downloaden op de muziekindustrie

Wat voor effect heeft het internet en vooral downloaden op de gehele muziekindustrie?

Rokers zijn gezellig

Mijn kijk op het rookbeleid

Aandacht en Interesse.

Aandacht en Interesse zijn twee belangrijke activiteiten in ons leven.

Het werkelijke doel van de uitvinding van de Verichip

Dit artikel gaat in op de voorspelling van de komst van de Verichip. Wat is het werkelijke doel hiervan?