De Studenten OV-Chipkaart, Flop of Top?


Publicatie datum:

Kleinschalig onderzoek naar de mening van de studenten van Utrecht over de Studenten OV-Chipkaart.

Gesponsorde koppelingen

Het is nu tien  maanden geleden dat de Studenten OV-chipkaart werd geïntroduceerd door de NS. Volgens het bedrijf zal de kaart ervoor zorgen dat reizen met de trein makkelijker en goedkoper wordt voor de reiziger. Het is tijd om eens even te gaan onderzoeken of ook de student deze mening deelt.

Voor dit onderzoek reizen we af naar het hart van de spoorwegen, daar waar alle railsen elkaar kruisen; Utrecht Centraal. Met zijn 150.000 in- en uitstappers en dagelijks 900 treinen die er vertrekken, is Utrecht Centraal het grootste treinstation van Nederland. Dagelijks reizen hier duizenden studenten naar toe om hier in Utrecht colleges te volgen. Om op de plaats van bestemming te komen, moeten ze elke dag de trein en bus nemen. Dat betekend dus meerdere malen in en uitchecken met de OV-Chipkaart per dag, het hele jaar door. Er kan dus wel gezegd worden dat na 10 maanden de studenten zichzelf zien als experts van de Studenten OV-Chipkaart. Maar om deze status te bereiken,heeft er veel bloed, zweet en tranen gevloeid. Want mensen, laat mij u vertellen, naar het aanhoren van alle meningen van de studenten is één ding heel duidelijk geworden. De OV-Chipkaart is niet makkelijker en goedkoper.

Activeren

Laten we beginnen bij het begin, want zelfs hier wordt nog commentaar over gegeven door de studenten als we nu, tien maanden naar de invoering, vragen naar hun mening over de OV-Chipkaart. Sommige studenten kregen geen kaart toegestuurd, andere twee, en weer andere veel te laat. Heb je eindelijk die kaart in handen, kan je er nog niet mee reizen, want je moet hem nog ergens activeren. Dat 'ergens' wordt niet uitgelegd in de brief die met de kaart mee verstuurt werd, in plaats daarvan werd er verwezen naar een of ander website waar je ook niks wijzer van wordt. Meeste studenten hebben dan ook geprobeerd via de conducteurs meer informatie te krijgen, wat meestal perfect werkte. Alle lof naar de conducteurs. Mooi dus we hebben hem geactiveerd, dan begint nu officieel het drama van de OV-Chipkaart.

Boetes

Voor de mensen die de oude Studentenkaart niet kende; De Studentenkaart was een geplastificeerd stukje karton. Als je dan laat was, en dat zijn alle studenten altijd, sprong je in de eerste de beste bus of trein en ging je zitten. Als dan de conducteur of de buscontroleur kwam, dan liet je het kaartje zien en was alles oké. Nu moet je inchecken. Je houdt je kaart tegen een paal, hij bliept en je bent ingecheckt. Niet zo moeilijk, daar niet van, maar waarom moet een student, die gratis reist, inchecken? Verder is het in de bus, vooral bus 12(s) die richting de Uithof vertrekt, altijd druk en roemoerig, dus die bliep hoor je meestal niet. Veel studenten klagen er dan ook over dat ze moeten inchecken. Meerdere mensen hebben een boete gehad vanwege niet inchecken, terwijl ze dachten ingecheckt te zijn. En die controleurs worden niet week van een betraand gezichtje, nee die veertig euro willen ze gewoon hebben. En naar de verhalen luisteren ze even min. Dat word meestal wel begrepen door de ondervraagde, want vaak vertellen studenten smoesjes, maar als het dan een keer de waarheid is, is het behoorlijk zuur. ‘ Hoezo gratis reizen met de Studenten OV-Chipkaart?' verteld een gedupeerde ‘ Het is gewoon weer een inkomstenbron voor de overheid.'

U hoort het, de student is niet blij met de Studenten OV-Chipkaart. Het kost alleen maar extra geld en extra moeite. Telkens in- en uitchecken, en vergeet je het één keer heb je gelijk een boete. Belachelijk, geef ons maar de oude vertrouwde geplastificeerde Studentenkaart. Hij was misschien niet zo mooi, maar wel functioneel en bovendien gratis.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Barclays Bank

Weer de zoveelste fraude zaak in de bankenwereld.

Onrein

Kun je homoseksualiteit nu wel of niet genezen?

Ow'maar jij hebt dan ook zeker veel orgie's?

‘Ow'maar jij hebt dan ook zeker veel orgie's?’ Is de eerste vraag die ik altijd naar mijn hoofd geslingerd krijg, als ik vertel dat ik polyamoreus leef.

Mooie baby’s, de mooiste baby’s

Alle baby’s zijn mooi maar sommige baby’s zijn nog mooier, op deze pagina de mooiste baby’s verzameld.

Appartement of kamer huren als student deel 2

tips & trics

Leven met dyslexie

Wat is dyslexie? En hoe ga ik er mee om?

Ook gek op slangen?

Ik ben gek op slangen, hoe groter hoe gevaarlijker en hoe spannender de uitdaging...

Ontstaan van Leven

Hoe is leven ontstaan? Waar komt het vandaan?

Valentijnsdag

Valentijnsdag, commercieel gebeuren maar het hoort er toch een beetje bij.

Ontslagpremie

Weer een voorbeeld hoe in Nederland geld verspilt wordt.

Een sterkere EU met Turkije ?

Door Turkse toetreding zal Europese Unie sterker worden

pubertijd

De pubertijd was een moeilijke tijd, plotseling wordt het moeilijker om met

Is Jonge onschuldige maagd patroonheilige van de Verenigde Staten van Amerika?

Hoe een jonge onschuldige maagd door een zwangerschap zonder vader veranderde in de patroonheilige van de Verenigde Staten van Amerika.

Daten is weten!!

Koud of warm?

Wie herinnert zich niet de documentaire RAUW? Een paar jaar geleden was het hele land nog in rep en roer om Tom, de jongen die van zijn moeder rauw moest eten.

Oldtimers

Utrecht wil oldtimers weren uit het centrum.

Zwarte dag voor Nederland

regeringsakkoord van 26 april 2012

Reuma, de pijn die nooit meer weggaat.

Reuma, je zal het maar hebben?

Stad zonder hart

Verslag van de herdenking van het Rotterdamse bombardement

KPN Interactieve TV

Onlangs nam ik een abonnement op Interactieve TV, internet en telefoon van KPN, en toen....

De nieuwe 2012 Audi A6 Sedan

De nieuwe verbeterde Audi A6 met minder gewicht en veel meer veiligheid. Ondanks dit nog evenveel rijplezier.

Out of body experience, do's en don'ts

de do's en don'ts van een out of body experience

Garantieservice Wehkamp

Prima service ook buiten garantie

War Horse

Een aanrader of afrader?

Modern en goed kinderen verzorgen met een kinderverzorgingsautomaat.

Er gaat niets boven een goede moeder maar een kinderverzorgingsautomaat blijkt bij het eten en drinken beter te werken.