De Studenten OV-Chipkaart, Flop of Top?


Publicatie datum:

Kleinschalig onderzoek naar de mening van de studenten van Utrecht over de Studenten OV-Chipkaart.

Gesponsorde koppelingen

Het is nu tien  maanden geleden dat de Studenten OV-chipkaart werd geïntroduceerd door de NS. Volgens het bedrijf zal de kaart ervoor zorgen dat reizen met de trein makkelijker en goedkoper wordt voor de reiziger. Het is tijd om eens even te gaan onderzoeken of ook de student deze mening deelt.

Voor dit onderzoek reizen we af naar het hart van de spoorwegen, daar waar alle railsen elkaar kruisen; Utrecht Centraal. Met zijn 150.000 in- en uitstappers en dagelijks 900 treinen die er vertrekken, is Utrecht Centraal het grootste treinstation van Nederland. Dagelijks reizen hier duizenden studenten naar toe om hier in Utrecht colleges te volgen. Om op de plaats van bestemming te komen, moeten ze elke dag de trein en bus nemen. Dat betekend dus meerdere malen in en uitchecken met de OV-Chipkaart per dag, het hele jaar door. Er kan dus wel gezegd worden dat na 10 maanden de studenten zichzelf zien als experts van de Studenten OV-Chipkaart. Maar om deze status te bereiken,heeft er veel bloed, zweet en tranen gevloeid. Want mensen, laat mij u vertellen, naar het aanhoren van alle meningen van de studenten is één ding heel duidelijk geworden. De OV-Chipkaart is niet makkelijker en goedkoper.

Activeren

Laten we beginnen bij het begin, want zelfs hier wordt nog commentaar over gegeven door de studenten als we nu, tien maanden naar de invoering, vragen naar hun mening over de OV-Chipkaart. Sommige studenten kregen geen kaart toegestuurd, andere twee, en weer andere veel te laat. Heb je eindelijk die kaart in handen, kan je er nog niet mee reizen, want je moet hem nog ergens activeren. Dat 'ergens' wordt niet uitgelegd in de brief die met de kaart mee verstuurt werd, in plaats daarvan werd er verwezen naar een of ander website waar je ook niks wijzer van wordt. Meeste studenten hebben dan ook geprobeerd via de conducteurs meer informatie te krijgen, wat meestal perfect werkte. Alle lof naar de conducteurs. Mooi dus we hebben hem geactiveerd, dan begint nu officieel het drama van de OV-Chipkaart.

Boetes

Voor de mensen die de oude Studentenkaart niet kende; De Studentenkaart was een geplastificeerd stukje karton. Als je dan laat was, en dat zijn alle studenten altijd, sprong je in de eerste de beste bus of trein en ging je zitten. Als dan de conducteur of de buscontroleur kwam, dan liet je het kaartje zien en was alles oké. Nu moet je inchecken. Je houdt je kaart tegen een paal, hij bliept en je bent ingecheckt. Niet zo moeilijk, daar niet van, maar waarom moet een student, die gratis reist, inchecken? Verder is het in de bus, vooral bus 12(s) die richting de Uithof vertrekt, altijd druk en roemoerig, dus die bliep hoor je meestal niet. Veel studenten klagen er dan ook over dat ze moeten inchecken. Meerdere mensen hebben een boete gehad vanwege niet inchecken, terwijl ze dachten ingecheckt te zijn. En die controleurs worden niet week van een betraand gezichtje, nee die veertig euro willen ze gewoon hebben. En naar de verhalen luisteren ze even min. Dat word meestal wel begrepen door de ondervraagde, want vaak vertellen studenten smoesjes, maar als het dan een keer de waarheid is, is het behoorlijk zuur. ‘ Hoezo gratis reizen met de Studenten OV-Chipkaart?' verteld een gedupeerde ‘ Het is gewoon weer een inkomstenbron voor de overheid.'

U hoort het, de student is niet blij met de Studenten OV-Chipkaart. Het kost alleen maar extra geld en extra moeite. Telkens in- en uitchecken, en vergeet je het één keer heb je gelijk een boete. Belachelijk, geef ons maar de oude vertrouwde geplastificeerde Studentenkaart. Hij was misschien niet zo mooi, maar wel functioneel en bovendien gratis.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Voorkomen is beter dan het paard achter de wagen spannen

De oud-Hollandse waarheid dat voorkomen beter dan genezen is, slaat niet op het huidige kabinetsbeleid.

Nooit meer smerige wandtegel voegen: Glazen Achterwand!

Nooit Meer De Voegen Van uw Badkamer en Keuken Wandtegels Schoonmaken. Lees Nu Meer Over een Glazen Keuken en Badkamer Achterwand

Gaat onze taal stukje bij beetje verloren?

Het niveau van spelling wordt steeds slechter en de taalbeheersing van taal in het algemeen ook.

Coming out: aanpassen aan de situatie

Mijn ervaring op het gebied van coming out en de verschillende manieren om te vertellen dat je homo bent.

Stedentrip Italië ontspannend?!?

Stedentrip naar Pisa & Florence, Italië

Verruimt het grote media-aanbod mijn blik op de wereld?

Essay 'Verruimt het grote media-aanbod mijn blik op de wereld?'

Wat als hij vreemdgaat?

Wat moet je doen als hij vreemdgaat? Ik kan het niet voor je zeggen, maar ik kan je wel helpen een juiste beslissing te nemen.

pubertijd

De pubertijd was een moeilijke tijd, plotseling wordt het moeilijker om met

Een digitaal leven is leuk maar vergeet je echte leven niet..

Heel veel mensen zijn constant in contact met anderen maar altijd online. Vergeten zij niet te leven?

Armoede en Huisvesting

een artikel over mijn situatie kwestie huisvesting

Stad zonder hart

Verslag van de herdenking van het Rotterdamse bombardement

1984 geweldige film of beangstigend toekomstbeeld.

Is het boek 1984 misschien toch een stuk realistischer dan we denken?

Coma

Ervaringen na plotseling optredend langdurig coma

Gastric bypass

definitieve oplossing obesitas

Hoe ziet de wereld van een dementerende er zo'n beetje uit?

Wat gaat er zoals om in het hoofd van een dementerende, hoe zou het nu ineens komen dat ze ineens zo anders zijn dan anders

Het laatste puzzelstuk: Zwanger zijn

Wanneer een vrouw zwanger wordt, en zich bewust bezig houdt met de veranderingen die zich afspelen in haar psyche en bewustzijn gaat er een wereld voor haar open.

Zorginstellingen

Een zakkenvuller eerste klas wil verplicht hulp van familie in zorgcentra.

Appartement of kamer huren als student

Tips & trics

De Emotie van een Bevalling

Hoe voelt en om een kind te krijgen?

Wanneer is je straf hoog genoeg om je misdadige gedrag te kunnen terugbetalen?

Vaak lees ik de meningen in de krant of op internet over hogere straffen want hier in ons kleine kikkerlandje zijn we veel te mild.

Partner van een diabeet

Leven met een Diabeet, een vergeten groep.

Overwin je depressie!

Iedereen kent ze: de absolute rotdagen. Lees hier wat je kunt doen!

Amsterdam tijdens de wederopbouw. Interieur van ons huis in de Tollensstraat

Leven in de Kinkerbuurt in Amsterdam tijdens de jaren 50 en 60. Beschrijving van interieur van woning in de Tollensstraat

Overhemden: neutraal en tijdloos

De kracht van overhemden is dat ze tijdloos zijn en overal bij passen. Een overhemd is daarom een blijvertje, een vaste aanwinst voor elke kledingkast.

Leven in angst of leven in liefde?

Een artikel over hoe angst ons van de naastenliefde afhoud, en de liefde juist alle angst overwint.