Diabetes


Publicatie datum:

Mijn ervaring met diabetes

Gesponsorde koppelingen

Diabetes komt steeds vaker voor over de hele wereld, ook in Nederland. Ikzelf wil graag een ervaring delen over diabetes.

Ikzelf heb geen diabetes, maar mijn zus wel. Ze heeft het op haar 11de gekregen. Het begon in de zomer voordat ze op scouting kamp ging. Ze had een blauwe enkel en mijn vader en mijn zus gingen naar de dokter. De dokter zei dat het waarschijnlijk gewoon verzwikt was en dat het vanzelf over ging. Alleen het rare was, de enkel deed niet pijn en dat verwacht je toch van een verzwikte enkel.

Na het scouting kamp werden mijn ouders door de leiding geroepen, want ze wilde even praten. Mijn ouders dachten eerst aan mijn broer, die ook mee was op scouting kamp, dat hij weer wat uitgespookt had. Maar het was mijn zus. Ze vertelde dat ze zich raar gedroeg en dat ze over rare dingen sprak.

De dag na het zomerkamp gingen we op vakantie, naar Kroatië. Toen we bijna op de camping waren werd mijn zus heel erg ziek wel over de 40 graden koorts. Het klinkt erg maar we dachten echt dat ze het niet zou halen. We hebben direct een ziekenhuis opgezocht, maar die zijn niet echt geweldig in het buitenland. Het was immers ook net na de oorlog tussen Slovenië en Kroatië. Uit onderzoek bleek dat ze allemaal witte puntjes had op haar gehemelte. Ze wisten niet wat ze had, maar als ze een bepaald soort medicijn innam ging het beter. Dat deed ze en het ging inderdaad beter met haar. We hebben dus gewoon onze vakantie doorgezet.

Eenmaal thuis is mijn vader met mijn zus direct naar de dokter gegaan. Haar enkel was nog steeds blauw/zwart. De dokter deed haar bloedprikken, maar het apparaatje gaf een error aan. Ze dachten dat het apparaatje kapot was dus pakte een nieuwe. Alleen deze gaf precies hetzelfde aan, ook een error. Ze werd meteen naar het ziekenhuis gebracht en daar bleek dat ze diabetes had.

Die enkel is een diabetes voet en de dokter had dit moeten weten. Al die bloedvaatjes zijn uitgestorven door te hoge suikers. Vandaar dat het ook zwart is.

Mijn zus heeft dus op jonge leeftijd diabetes gehad. Maar er was nog een probleem. Omdat ze in de puberteit diabetes kreeg was het moeilijk om steeds haar suiker waardes goed te houden. Ze had dus vaak hele hoge suikers en dan weer lage. Dit is slecht voor het lichaam en je kunt er complicaties mee oplopen. Nu 10 jaar later heeft ze er nog steeds moeite mee.

Ze doet er echt alles aan om haar waardes normaal te krijgen, maar toch is het lastig. Een normaal mens heeft meestal een suiker waarde van 6 zij heeft soms wel suikerwaardes van over de 20.  Daarom heb ik veel respect voor deze mensen en wilde ik dit even delen met jullie.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 15
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

positief denken , een manier van leven of commercieel succes

Alles benaderen vanuit een positieve instelling is dit een levensinstelling of een melkkoe voor gelikte zakenmensen.

Meten is weten!

Meten is weten, dat is iets wat mijn partner net ter sprake bracht. Hij was rijst aan het koken en meet precies af hoeveel water hij moet hebben. Hij wil namelijk niet teveel water verspillen.

Het belang van Filosofie

In het dagelijkse leven hebben we behoefte aan begrip over allerlei zaken. Dat gebeurt door middel van filosoferen.

Gratis openbaar vervoer

Waarom zou je niets eens nadenken wat de gevolgen zouden zijn als je het openbaar vervoer gratis zou maken?

Reuma, de pijn die nooit meer weggaat.

Reuma, je zal het maar hebben?

Het Anne Frankhuis als strafinstelling

De 18-jarige Omar E. uit Utrecht die zich schuldig heeft gemaakt aan het discrimineren van Joden op de website Geen Stijl, moet als straf zestien uur in het Anne Frank huis gaan werken.

‘Leven met fibromyalgie’

Je hebt veel pijn vooral spierpijn en stijfheid die uitstraalt naar je benen, armen en rug. Eerst denk je dat het wel over zal gaan, maar als het na een paar weken nog niet over is ga je toch maar een keer naar de dokter.

Een goede bloeddrukmeter kiezen

In dit artikel helpen we je met het zoeken naar een goede bloeddrukmeter

Misverstanden over Egypte en Mubarak

De positie van Mubarak en zijn regime wordt structureel verkeerd ingeschat door de wetserse media. Dit leidt tot de ene verbazing na de andere als het op egypte aankomt.

Lenteakkoord

Het politieke spel gaat maar door met de 3% norm.

Paard, hoe edel ben je eigenlijk?

Het dagelijks bezig zijn met paarden brengt veel grappige momenten met zich mee, dit is een kort grappig verhaaltje waar iedereen met paarden zich wel in herkennen.

Hoofdelijke oplegging van de ontnemingsmaatregel: wenselijk?

Is het invoeren van hoofdelijke oplegging wenselijk?

Onverwachte gebeurtenissen

Onverwachte gebeurtenissen zijn er altijd. De een kan beter met het onverwachte omgaan dan de ander.

Verkiezingen, waar gaat het over?

Over Europa, economie of immigratiebeleid?

De meest makkelijke manier van een profieltekst schrijven

Vind jij het schrijven van een profieltekst lastig? Weet je niet zo goed wat je erin moet zetten, of kan je niet de juiste bewoording vinden?

Absolutely Hilarious

Zin in een feestje plannen?

Mijn tante heeft dementie!

Mijn eerste ervaringen met de ziekte dementie!

Student in de bijstand

Mijn visie op mijn situatie en de politiek

Amsterdam tijdens de wederopbouw. Viering van de feestdagen

Leven in de Amsterdamse Kinkerbuurt in de jaren 50 en 60. Hoe de feestdagen werden gevierd

toevoeging aan het nurture/nature-debat

betoog over de stelling “De sociale situatie is bepalend voor het gedrag en het oordeelsvermogen van een individu”

De volgende zakkenvullers

Het blijft maar doorgaan met de zakkenvullers.

Slim geld verdienen zonder te werken.

Wie droomt er niet van slim geld verdienen zonder te werken.

Dubbele nationaliteit

Column over dubbele nationaliteit

Humanity House

True the eyes of a refeguee

Appartement of kamer huren als student

Tips & trics