Discobollen


Publicatie datum:

Mijn kinderen zijn zot van ijs. Helaas zijn ze creatief....

Gesponsorde koppelingen

Discobollen. Mijn kinderen houden er van om de één of de andere reden. En ze houden van ijsjes. Lees hier wat er mis kan gaan als je deze combineert.

Discobollen. Ken je deze ook ? Mijn kinderen zij er zot van. Als de ijsboer hier op straat in de zomer zijn ronde doet moet ik voor de goede vrede in mijn gezin hem aanhouden. Ik zie de man telkens met een grijns op zijn gezicht in zijn handen wrijven als ik met mijn drie kinderen naast zijn wagen sta.

Mijn kinderen weten telkens een keuze te maken. Ze krijgen elk twee bollen met smaak naar keuze, de Border Collie hoopt natuurlijk op een incident om ook beloond te worden. Gravitatie blijkt een bondgenoot te zijn van een hond als het om ijsjes gaat.

De jongste heeft altijd een probleem met de keuze van smaken. Wat moet ze nu kiezen ? Ze wil ze allemaal maar ze krijgt er maar twee. Een erg moeilijke keuze voor een vrouw van zes. Het duur meestal dan ook een halve minuut voor ze fluisterend haar keuze kenbaar maakt. Mijn twee oudste kinderen hebben een ander alternatief motief om een goede keuze te maken. Hoe duurder hoe beter en ze moeten er zeker van haar dan broer of zijn zus niet iets duurdere gekregen heeft dan zijzelf. Het leven van een papa is als lopen over een slappe koord...

Maar, als budgettair opzichter van het financieel patrimonium van de familie heb ik een oplossing gevonden van het probleem. Als de ijsboer langs komt probeer ik de irritante muziek van de ijsventer te negeren. Geloof me, dit is een van de moeilijkste opdrachten die ik ooit in mijn leven heb moeten uitvoeren, ook al heb ik erg wat projecten uitgevoerd, sommige in het buitenland, sommige zelfs daarbuiten...

Ik heb me een mixer aangeschaft. Het is Japans. Mijn vader kocht ooit een stereo van hetzelfde merk, ik ken het merk voornamelijk als keukenrobot. Niet echt goedkoop maar met een reputatie. Bij Master Chef heb ik er nog geen gezien, maak hier thuis heb ik er één. Kenwood is duidelijk op bijna alle terreinen thuis. Bij de robot kocht ik een ijsmaker.

De ijsmaker is simpel in ontwerp en eenvoudig in gebruik. Er is een ijskern die je in de vriezer stopt. Als deze koud genoeg haal je deze er uit en je giet erop een mix van melk, room, suiker, eieren en smaakmakers met af en toe een oplossing van maïzena om het geheel tot een homogene substantie te krijgen. Het resultaat is goddelijk. Het recept is oud Romeins, maar is vandaag de dag nog steeds heel actueel.

Maar bij ijsroom horen een reeks van toebehoren: een horentje uit koek, een droog wafeltje, warme chocolade of siroop maar ook discobollen. Mijn kinderen vragen steeds aan de ijsventer discobollen. Waarom weet ik niet. Zijn het de kleuren, is het de suiker ?

Om tegemoet te komen aan de noden van mijn gezin kocht ik in hypermarkt een kilo discobollen. Hiermee dacht ik de vervelende muziek van de ijsventer te vergeten en zelf een deel van zijn winst op te strijken (ik ben ook hebberig moet je weten...). Een bus met in zeven kleuren kleine gekleurde bolletjes van ongeveer twee millimeter groot. Ik bergde deze op in de snoepkast. In de woonkamer heb ik een antieke kast met alle zoetigheid die je kan inbeelden.

Die ochtend had ik nog slaap. De dag daarvoor had me heel wat werk bezorgd. Ik was moe, erg moe. Maar, bij de minste zonnestraal was mijn dochter wakker. En meestal met de vraag:"Mag in Ketnet kijken ?" . Geloof me, als je moe bent met een gebrek aan slaap en je nog steeds in bed ligt zeg, ook al wat de vraag is, je zegt immer en nooit anders en altijd "ja'. Zolang je maar gerust gelaten wordt.

Zondag ochtend. Kan je het je inbeelden ? de enigste dag in de week om een beetje uit te slapen. Ketnet is een zegen zondags ochtend voor ouders met kleine kinderen. Maar helaas brengen ze sommige van deze kinderen op verkeerde ideeën.

Ik trachtte terug een beetje slaap te vatten. Helaas, Ketnet is erg motiverend voor kinderen onder de tien jaar. Mijn dochter vond de initiatie om te dansen fenomenaal. Ze ging werkelijk op in de emotie.

Ik probeerde die zondag ochtend nog een beetje slaap in te halen. Helaas, dat was buiten het enthousiasme van mijn dochter gerekend. Ze danste door het huis. Enthousiast dat ze was, een emotie dat ik maar zelden bij haar zie. Ook al deed ik mijn best om ook maar kort een beetje te snurken, mijn dochter wist wel een manier om me wakker te houden.

De muziek van Ketnet moet echt wonderen gedaan hebben. Mijn dochter danste door heel het huis: de keuken, de woonkamer, de gang met als laatste mijn slaapkamer. Maar ik werd wakker door iets dat me vreemd was. Ik werd wakker doordat er iets dat in mijn gezicht viel: Discobollen. De doos van een kilo was zo goed als gehalveerd nadat ze door mijn dochter gebruikt werd als sambaballen. Helaas had ze de sluiting open gelaten, waarschijnlijk om de frequentie te regelen.

Het huis was zondags ochtend een kleurrijk schouwspel. De keuken, de woonkamer, de gang en mijn bed waren versiert met kleurrijke discobollen. Na drie maanden vond ik nog discobollen. De gevolgen van suiker en kleurstof is echt niet te overzien.

Ketnet, wees de volgende keer een beetje voorzichtig met kinderen enthousiast te maken.

En ik beloof voortaan: af en toe krijgt de ijsventer voortaan zijn zin.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 6
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Verruimt het grote media-aanbod mijn blik op de wereld?

Essay 'Verruimt het grote media-aanbod mijn blik op de wereld?'

Ow'maar jij hebt dan ook zeker veel orgie's?

‘Ow'maar jij hebt dan ook zeker veel orgie's?’ Is de eerste vraag die ik altijd naar mijn hoofd geslingerd krijg, als ik vertel dat ik polyamoreus leef.

Ziekteverzuim middels SMS accepteren?

Ziekmelding per sms is ongewenst

Een digitaal leven is leuk maar vergeet je echte leven niet..

Heel veel mensen zijn constant in contact met anderen maar altijd online. Vergeten zij niet te leven?

Van de kastje naar de muur.

Als je verhuised binnen K dan vervalt je inschrijving en verlies je je punten. Dat zijn de spelregels. In A hebben ze ook geen urgentie meer Mevrouw.

Tijd en Eeuwigheid

Er is verschil tussen tijd en eeuwigheid. Tijd is op te delen, maar de Eeuwigheid niet..

Broer & Zus

De broer-zus relatie is een levenslange relatie die we niet kunnen kiezen en ons gegeven wordt.

Cataract op mijn 39ste.

In mei dit jaar werd bij mij catarat vastgesteld op links. Dit was het gevolg van eeen eerdere netvliesloslating.

Op koemelkvrij dieet tijdens de zwangerschap en borstvoeding

Is het mogelijk om een relatief zwaar dieet vol te houden tijdens een toch al zware periode.

Zeg DAG tegen pesten

Waarom wordt er gepest? Omdat sommige anders zijn? Zich anders kleden? Er anders uitzien?

Hans Spekman

Spekman heeft kritiek op Roemer. De S.P. draait de kiezer een rad voor de ogen.

Dingen waar je later spijt van krijgt - Diefstal

Diefstal is iets waar je later spijt van krijgt en wat je zal achtervolgen. Let goed op wat je doet.

Het leuke verjaardagsfeest

Je verjaardag vieren is niet altijd een feestje. Zeker niet voor de jarige zelf.

Wat is zinvol en nuttig?

Wat zinvol en nuttig is kan van individu tot individu verschillen

Oplossing voor de crisis: bezuinigen of juist niet?

Het is crisis maar moet je dan wel bezuinigen of is het juist nu van belang om geld uit te blijven geven.

Mirena spiraal

twijfel je nog over het laten plaatsen van de Mirena spiraal ? misschien helpt dit artikel je met beslissen

Moet de leeftijd van de verkoop van alcohol van 16 naar 18 jaar worden verhoogd in Nederland?

Vele jongeren drinken tegenwoordig veel alcoholische drankjes, in dit artikel wordt bekeken of hier iets aan gedaan moet worden.

Borstvoeding: ervaringen met gekolfde voeding, relactatie en lang voeden.

Mijn ervaring over problemen met aanleggen, het geven van volledig gekolfde borstvoeding en het lang voeden van een baby en dreumes

ongevraagde scheiding

een scheiding die je niet had gewild. De erkende emoties die je door maakt in zo scheiding

Coma

Ervaringen na plotseling optredend langdurig coma

Oldtimers

Utrecht wil oldtimers weren uit het centrum.

Overhemden: neutraal en tijdloos

De kracht van overhemden is dat ze tijdloos zijn en overal bij passen. Een overhemd is daarom een blijvertje, een vaste aanwinst voor elke kledingkast.

Het einde van De Wereld Draait Door

In dit betoog wordt uiteengezet waarom het TV-programma 'De Wereld Draait Door' ten dode is opgeschreven.

Hoe fijn om een boek te lezen op de Ipad

Alle gemak van het lezen van boeken op de Ipad.

Cyberpesten, wat is dat nou eigenlijk?

Waar je bij “klassiek” pesten vaak 1 onveilige plek hebt (wat al erg genoeg is natuurlijk), ben je bij cyberpesten nergens meer veilig, overal waar je bent heb je tegenwoordig internet. Cyberpesten is niet terug te draaien, de foto’s en andere informatie die op het net wordt gezet blijven vaak bestaan, waardoor