Discobollen


Publicatie datum:

Mijn kinderen zijn zot van ijs. Helaas zijn ze creatief....

Gesponsorde koppelingen

Discobollen. Mijn kinderen houden er van om de één of de andere reden. En ze houden van ijsjes. Lees hier wat er mis kan gaan als je deze combineert.

Discobollen. Ken je deze ook ? Mijn kinderen zij er zot van. Als de ijsboer hier op straat in de zomer zijn ronde doet moet ik voor de goede vrede in mijn gezin hem aanhouden. Ik zie de man telkens met een grijns op zijn gezicht in zijn handen wrijven als ik met mijn drie kinderen naast zijn wagen sta.

Mijn kinderen weten telkens een keuze te maken. Ze krijgen elk twee bollen met smaak naar keuze, de Border Collie hoopt natuurlijk op een incident om ook beloond te worden. Gravitatie blijkt een bondgenoot te zijn van een hond als het om ijsjes gaat.

De jongste heeft altijd een probleem met de keuze van smaken. Wat moet ze nu kiezen ? Ze wil ze allemaal maar ze krijgt er maar twee. Een erg moeilijke keuze voor een vrouw van zes. Het duur meestal dan ook een halve minuut voor ze fluisterend haar keuze kenbaar maakt. Mijn twee oudste kinderen hebben een ander alternatief motief om een goede keuze te maken. Hoe duurder hoe beter en ze moeten er zeker van haar dan broer of zijn zus niet iets duurdere gekregen heeft dan zijzelf. Het leven van een papa is als lopen over een slappe koord...

Maar, als budgettair opzichter van het financieel patrimonium van de familie heb ik een oplossing gevonden van het probleem. Als de ijsboer langs komt probeer ik de irritante muziek van de ijsventer te negeren. Geloof me, dit is een van de moeilijkste opdrachten die ik ooit in mijn leven heb moeten uitvoeren, ook al heb ik erg wat projecten uitgevoerd, sommige in het buitenland, sommige zelfs daarbuiten...

Ik heb me een mixer aangeschaft. Het is Japans. Mijn vader kocht ooit een stereo van hetzelfde merk, ik ken het merk voornamelijk als keukenrobot. Niet echt goedkoop maar met een reputatie. Bij Master Chef heb ik er nog geen gezien, maak hier thuis heb ik er één. Kenwood is duidelijk op bijna alle terreinen thuis. Bij de robot kocht ik een ijsmaker.

De ijsmaker is simpel in ontwerp en eenvoudig in gebruik. Er is een ijskern die je in de vriezer stopt. Als deze koud genoeg haal je deze er uit en je giet erop een mix van melk, room, suiker, eieren en smaakmakers met af en toe een oplossing van maïzena om het geheel tot een homogene substantie te krijgen. Het resultaat is goddelijk. Het recept is oud Romeins, maar is vandaag de dag nog steeds heel actueel.

Maar bij ijsroom horen een reeks van toebehoren: een horentje uit koek, een droog wafeltje, warme chocolade of siroop maar ook discobollen. Mijn kinderen vragen steeds aan de ijsventer discobollen. Waarom weet ik niet. Zijn het de kleuren, is het de suiker ?

Om tegemoet te komen aan de noden van mijn gezin kocht ik in hypermarkt een kilo discobollen. Hiermee dacht ik de vervelende muziek van de ijsventer te vergeten en zelf een deel van zijn winst op te strijken (ik ben ook hebberig moet je weten...). Een bus met in zeven kleuren kleine gekleurde bolletjes van ongeveer twee millimeter groot. Ik bergde deze op in de snoepkast. In de woonkamer heb ik een antieke kast met alle zoetigheid die je kan inbeelden.

Die ochtend had ik nog slaap. De dag daarvoor had me heel wat werk bezorgd. Ik was moe, erg moe. Maar, bij de minste zonnestraal was mijn dochter wakker. En meestal met de vraag:"Mag in Ketnet kijken ?" . Geloof me, als je moe bent met een gebrek aan slaap en je nog steeds in bed ligt zeg, ook al wat de vraag is, je zegt immer en nooit anders en altijd "ja'. Zolang je maar gerust gelaten wordt.

Zondag ochtend. Kan je het je inbeelden ? de enigste dag in de week om een beetje uit te slapen. Ketnet is een zegen zondags ochtend voor ouders met kleine kinderen. Maar helaas brengen ze sommige van deze kinderen op verkeerde ideeën.

Ik trachtte terug een beetje slaap te vatten. Helaas, Ketnet is erg motiverend voor kinderen onder de tien jaar. Mijn dochter vond de initiatie om te dansen fenomenaal. Ze ging werkelijk op in de emotie.

Ik probeerde die zondag ochtend nog een beetje slaap in te halen. Helaas, dat was buiten het enthousiasme van mijn dochter gerekend. Ze danste door het huis. Enthousiast dat ze was, een emotie dat ik maar zelden bij haar zie. Ook al deed ik mijn best om ook maar kort een beetje te snurken, mijn dochter wist wel een manier om me wakker te houden.

De muziek van Ketnet moet echt wonderen gedaan hebben. Mijn dochter danste door heel het huis: de keuken, de woonkamer, de gang met als laatste mijn slaapkamer. Maar ik werd wakker door iets dat me vreemd was. Ik werd wakker doordat er iets dat in mijn gezicht viel: Discobollen. De doos van een kilo was zo goed als gehalveerd nadat ze door mijn dochter gebruikt werd als sambaballen. Helaas had ze de sluiting open gelaten, waarschijnlijk om de frequentie te regelen.

Het huis was zondags ochtend een kleurrijk schouwspel. De keuken, de woonkamer, de gang en mijn bed waren versiert met kleurrijke discobollen. Na drie maanden vond ik nog discobollen. De gevolgen van suiker en kleurstof is echt niet te overzien.

Ketnet, wees de volgende keer een beetje voorzichtig met kinderen enthousiast te maken.

En ik beloof voortaan: af en toe krijgt de ijsventer voortaan zijn zin.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 6
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Coma

Ervaringen na plotseling optredend langdurig coma

Hans Spekman

Spekman heeft kritiek op Roemer. De S.P. draait de kiezer een rad voor de ogen.

Vervolg De groen Lobby

Balansventilatie en warmteterugwinning waardeloos voor klimaat

Hoe krijg je een vrouw op een datingsite aan de telefoon?

Gefeliciteerd, je bent een man die wel reacties krijgt en bent van plan om het contact te verleggen. Alleen hoe pak je dat aan? Wanneer geeft een vrouw haar telefoonnummer aan jouw?

Relaxed naar zenuwslopende stunts kijken in Rotterdam

Verslag van de Go Fast Xtreme Days bij de Euromast

Toenemend geweld in de samenleving

Het geweld in de samenleving neemt toe. Maar wat is hier nou de oorzaak van en hoe komt het dat zelfs kinderen steeds vaker agressief worden?

Hoe ziet de wereld van een dementerende er zo'n beetje uit?

Wat gaat er zoals om in het hoofd van een dementerende, hoe zou het nu ineens komen dat ze ineens zo anders zijn dan anders

Mirena spiraal

twijfel je nog over het laten plaatsen van de Mirena spiraal ? misschien helpt dit artikel je met beslissen

Henk Kamp en dikke mensen

Werkgevers mogen hun werknemers aanspreken op uiterlijk en gedrag.

Leven zonder vader

opgroeien zonder je vader

Ontslagpremie

Weer een voorbeeld hoe in Nederland geld verspilt wordt.

Leren om te gaan met gehoorverlies

Wat ervaar je bij gehoorverlies, het verhaal van een vrouw die jarenlang vecht tegen vertrouwen in zichzelf

Hufters, wie zijn dat eigenlijk?

Hoe sociaal zijn we in deze moeilijke tijden vraag ik me af.

Stoppen met roken

Mijn ervaring over stoppen met roken.

visie op een steeds actueler wordende filosofie door een student

Hoe houdt de overheid de samenleving bij elkaar, en zijn wij het daar eigenlijk wel mee eens?

Stappen als 30 plusser

Verhaal van een 30 plusser die na een lange relatie weer op stap gaat

Toekomst van verzoringsstaat Nederland

Hoe ziet de toekomst van Nederland eruit

Het Anne Frankhuis als strafinstelling

De 18-jarige Omar E. uit Utrecht die zich schuldig heeft gemaakt aan het discrimineren van Joden op de website Geen Stijl, moet als straf zestien uur in het Anne Frank huis gaan werken.

Nieuwbouw woningen in Nederland duur

Prijs woning van omringende landen veel lager, waarom?

Aanmelden bij een kunstacademie

Ervaringen van een student

Christelijk onderwijs

Een betoog over christelijke normen en waarden.

Ervaringen en tips bij studie of opleiding in het buitenland

Ervaringen en tips bij een studie of opleiding in het buitenland

Onverwachte gebeurtenissen

Onverwachte gebeurtenissen zijn er altijd. De een kan beter met het onverwachte omgaan dan de ander.

Negatief vs. Positief

Het verschil tussen negatieve en positieve mensen

ADHD maatschappijtje

De hectiek, die wij meer en meer ervaren, begint toch wel ernstige vormen aan te nemen.