Discobollen


Publicatie datum:

Mijn kinderen zijn zot van ijs. Helaas zijn ze creatief....

Gesponsorde koppelingen

Discobollen. Mijn kinderen houden er van om de één of de andere reden. En ze houden van ijsjes. Lees hier wat er mis kan gaan als je deze combineert.

Discobollen. Ken je deze ook ? Mijn kinderen zij er zot van. Als de ijsboer hier op straat in de zomer zijn ronde doet moet ik voor de goede vrede in mijn gezin hem aanhouden. Ik zie de man telkens met een grijns op zijn gezicht in zijn handen wrijven als ik met mijn drie kinderen naast zijn wagen sta.

Mijn kinderen weten telkens een keuze te maken. Ze krijgen elk twee bollen met smaak naar keuze, de Border Collie hoopt natuurlijk op een incident om ook beloond te worden. Gravitatie blijkt een bondgenoot te zijn van een hond als het om ijsjes gaat.

De jongste heeft altijd een probleem met de keuze van smaken. Wat moet ze nu kiezen ? Ze wil ze allemaal maar ze krijgt er maar twee. Een erg moeilijke keuze voor een vrouw van zes. Het duur meestal dan ook een halve minuut voor ze fluisterend haar keuze kenbaar maakt. Mijn twee oudste kinderen hebben een ander alternatief motief om een goede keuze te maken. Hoe duurder hoe beter en ze moeten er zeker van haar dan broer of zijn zus niet iets duurdere gekregen heeft dan zijzelf. Het leven van een papa is als lopen over een slappe koord...

Maar, als budgettair opzichter van het financieel patrimonium van de familie heb ik een oplossing gevonden van het probleem. Als de ijsboer langs komt probeer ik de irritante muziek van de ijsventer te negeren. Geloof me, dit is een van de moeilijkste opdrachten die ik ooit in mijn leven heb moeten uitvoeren, ook al heb ik erg wat projecten uitgevoerd, sommige in het buitenland, sommige zelfs daarbuiten...

Ik heb me een mixer aangeschaft. Het is Japans. Mijn vader kocht ooit een stereo van hetzelfde merk, ik ken het merk voornamelijk als keukenrobot. Niet echt goedkoop maar met een reputatie. Bij Master Chef heb ik er nog geen gezien, maak hier thuis heb ik er één. Kenwood is duidelijk op bijna alle terreinen thuis. Bij de robot kocht ik een ijsmaker.

De ijsmaker is simpel in ontwerp en eenvoudig in gebruik. Er is een ijskern die je in de vriezer stopt. Als deze koud genoeg haal je deze er uit en je giet erop een mix van melk, room, suiker, eieren en smaakmakers met af en toe een oplossing van maïzena om het geheel tot een homogene substantie te krijgen. Het resultaat is goddelijk. Het recept is oud Romeins, maar is vandaag de dag nog steeds heel actueel.

Maar bij ijsroom horen een reeks van toebehoren: een horentje uit koek, een droog wafeltje, warme chocolade of siroop maar ook discobollen. Mijn kinderen vragen steeds aan de ijsventer discobollen. Waarom weet ik niet. Zijn het de kleuren, is het de suiker ?

Om tegemoet te komen aan de noden van mijn gezin kocht ik in hypermarkt een kilo discobollen. Hiermee dacht ik de vervelende muziek van de ijsventer te vergeten en zelf een deel van zijn winst op te strijken (ik ben ook hebberig moet je weten...). Een bus met in zeven kleuren kleine gekleurde bolletjes van ongeveer twee millimeter groot. Ik bergde deze op in de snoepkast. In de woonkamer heb ik een antieke kast met alle zoetigheid die je kan inbeelden.

Die ochtend had ik nog slaap. De dag daarvoor had me heel wat werk bezorgd. Ik was moe, erg moe. Maar, bij de minste zonnestraal was mijn dochter wakker. En meestal met de vraag:"Mag in Ketnet kijken ?" . Geloof me, als je moe bent met een gebrek aan slaap en je nog steeds in bed ligt zeg, ook al wat de vraag is, je zegt immer en nooit anders en altijd "ja'. Zolang je maar gerust gelaten wordt.

Zondag ochtend. Kan je het je inbeelden ? de enigste dag in de week om een beetje uit te slapen. Ketnet is een zegen zondags ochtend voor ouders met kleine kinderen. Maar helaas brengen ze sommige van deze kinderen op verkeerde ideeën.

Ik trachtte terug een beetje slaap te vatten. Helaas, Ketnet is erg motiverend voor kinderen onder de tien jaar. Mijn dochter vond de initiatie om te dansen fenomenaal. Ze ging werkelijk op in de emotie.

Ik probeerde die zondag ochtend nog een beetje slaap in te halen. Helaas, dat was buiten het enthousiasme van mijn dochter gerekend. Ze danste door het huis. Enthousiast dat ze was, een emotie dat ik maar zelden bij haar zie. Ook al deed ik mijn best om ook maar kort een beetje te snurken, mijn dochter wist wel een manier om me wakker te houden.

De muziek van Ketnet moet echt wonderen gedaan hebben. Mijn dochter danste door heel het huis: de keuken, de woonkamer, de gang met als laatste mijn slaapkamer. Maar ik werd wakker door iets dat me vreemd was. Ik werd wakker doordat er iets dat in mijn gezicht viel: Discobollen. De doos van een kilo was zo goed als gehalveerd nadat ze door mijn dochter gebruikt werd als sambaballen. Helaas had ze de sluiting open gelaten, waarschijnlijk om de frequentie te regelen.

Het huis was zondags ochtend een kleurrijk schouwspel. De keuken, de woonkamer, de gang en mijn bed waren versiert met kleurrijke discobollen. Na drie maanden vond ik nog discobollen. De gevolgen van suiker en kleurstof is echt niet te overzien.

Ketnet, wees de volgende keer een beetje voorzichtig met kinderen enthousiast te maken.

En ik beloof voortaan: af en toe krijgt de ijsventer voortaan zijn zin.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 6
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Tijd en Eeuwigheid

Er is verschil tussen tijd en eeuwigheid. Tijd is op te delen, maar de Eeuwigheid niet..

Een sterkere EU met Turkije ?

Door Turkse toetreding zal Europese Unie sterker worden

Depressie te lijf

Depressie en op een natuurlijke weg eruit

De engelsman, en hoe engelse elkaar behandelen.

Dit artikel gaat over de engelsman, en hoe hij zichzelf, zijn familie en collegas behandeld.

Motorrijden? Je rijbewijs, en dan?

Motorrijden, waarom zou je dat gaan doen?

Banken zijn oplichters?

De banken willen ons doen geloven dat ze er voor ons zijn

internet marketing mentor Casper Camps

wie is Casper Camps en wat doet hij?

Beroepskeuze; een keuze die veel te vroeg komt?

Je moet ondertussen op de basisschool al beslissen welke richting je op wil. Maar is dit eigenlijk niet veel te vroeg?

Zoal het klokje thuis tikt ….. tikt het bij de buren ook.

Over het snakken naar rust en stilte na een lawaaierige werkweek.

Dingen waar je later spijt van krijgt - Diefstal

Diefstal is iets waar je later spijt van krijgt en wat je zal achtervolgen. Let goed op wat je doet.

Armoede en Huisvesting

een artikel over mijn situatie kwestie huisvesting

Als je kind ADHD heeft...

Wat te doen met een kind met ADHD of toch ADD?

We zijn onsterfelijk.

Ook zonder religie leven na de dood. We gaan naar de plek waar we thuis horen.

1984 geweldige film of beangstigend toekomstbeeld.

Is het boek 1984 misschien toch een stuk realistischer dan we denken?

Hoe komt het dat ik vandaag pas mijn eerste Foobie artikel plaats?

Eindelijk na 50 dagen hard werken is het dan zover! Vanavond plaats ik mijn eerste echte Foobie artikel.

Leren om te gaan met gehoorverlies

Wat ervaar je bij gehoorverlies, het verhaal van een vrouw die jarenlang vecht tegen vertrouwen in zichzelf

Paard, hoe edel ben je eigenlijk?

Het dagelijks bezig zijn met paarden brengt veel grappige momenten met zich mee, dit is een kort grappig verhaaltje waar iedereen met paarden zich wel in herkennen.

Telefoon & televisie

Zijn we beter met digitale televisie ?

Eindexamen gehaald? WAT NU!??

Is studeren in het buitenland een en al pracht en praal, of kent het ook zijn donkere zijden?

De Emotie van een Bevalling

Hoe voelt en om een kind te krijgen?

Out of body experience, do's en don'ts

de do's en don'ts van een out of body experience

Revolutie in Egypte: goed of slecht?

De onlusten in Egypte zijn opweg naar een climax. Wat zal er gebeuren en hoe welke geveolgen heeft dit voor het Westen. In dit betoog zet ik uiteen hoe ik er tegen aankijk.

Stad zonder hart

Verslag van de herdenking van het Rotterdamse bombardement

Aankomen!

ook aankomen is een strijd

positief denken , een manier van leven of commercieel succes

Alles benaderen vanuit een positieve instelling is dit een levensinstelling of een melkkoe voor gelikte zakenmensen.