Discobollen


Publicatie datum:

Mijn kinderen zijn zot van ijs. Helaas zijn ze creatief....

Gesponsorde koppelingen

Discobollen. Mijn kinderen houden er van om de één of de andere reden. En ze houden van ijsjes. Lees hier wat er mis kan gaan als je deze combineert.

Discobollen. Ken je deze ook ? Mijn kinderen zij er zot van. Als de ijsboer hier op straat in de zomer zijn ronde doet moet ik voor de goede vrede in mijn gezin hem aanhouden. Ik zie de man telkens met een grijns op zijn gezicht in zijn handen wrijven als ik met mijn drie kinderen naast zijn wagen sta.

Mijn kinderen weten telkens een keuze te maken. Ze krijgen elk twee bollen met smaak naar keuze, de Border Collie hoopt natuurlijk op een incident om ook beloond te worden. Gravitatie blijkt een bondgenoot te zijn van een hond als het om ijsjes gaat.

De jongste heeft altijd een probleem met de keuze van smaken. Wat moet ze nu kiezen ? Ze wil ze allemaal maar ze krijgt er maar twee. Een erg moeilijke keuze voor een vrouw van zes. Het duur meestal dan ook een halve minuut voor ze fluisterend haar keuze kenbaar maakt. Mijn twee oudste kinderen hebben een ander alternatief motief om een goede keuze te maken. Hoe duurder hoe beter en ze moeten er zeker van haar dan broer of zijn zus niet iets duurdere gekregen heeft dan zijzelf. Het leven van een papa is als lopen over een slappe koord...

Maar, als budgettair opzichter van het financieel patrimonium van de familie heb ik een oplossing gevonden van het probleem. Als de ijsboer langs komt probeer ik de irritante muziek van de ijsventer te negeren. Geloof me, dit is een van de moeilijkste opdrachten die ik ooit in mijn leven heb moeten uitvoeren, ook al heb ik erg wat projecten uitgevoerd, sommige in het buitenland, sommige zelfs daarbuiten...

Ik heb me een mixer aangeschaft. Het is Japans. Mijn vader kocht ooit een stereo van hetzelfde merk, ik ken het merk voornamelijk als keukenrobot. Niet echt goedkoop maar met een reputatie. Bij Master Chef heb ik er nog geen gezien, maak hier thuis heb ik er één. Kenwood is duidelijk op bijna alle terreinen thuis. Bij de robot kocht ik een ijsmaker.

De ijsmaker is simpel in ontwerp en eenvoudig in gebruik. Er is een ijskern die je in de vriezer stopt. Als deze koud genoeg haal je deze er uit en je giet erop een mix van melk, room, suiker, eieren en smaakmakers met af en toe een oplossing van maïzena om het geheel tot een homogene substantie te krijgen. Het resultaat is goddelijk. Het recept is oud Romeins, maar is vandaag de dag nog steeds heel actueel.

Maar bij ijsroom horen een reeks van toebehoren: een horentje uit koek, een droog wafeltje, warme chocolade of siroop maar ook discobollen. Mijn kinderen vragen steeds aan de ijsventer discobollen. Waarom weet ik niet. Zijn het de kleuren, is het de suiker ?

Om tegemoet te komen aan de noden van mijn gezin kocht ik in hypermarkt een kilo discobollen. Hiermee dacht ik de vervelende muziek van de ijsventer te vergeten en zelf een deel van zijn winst op te strijken (ik ben ook hebberig moet je weten...). Een bus met in zeven kleuren kleine gekleurde bolletjes van ongeveer twee millimeter groot. Ik bergde deze op in de snoepkast. In de woonkamer heb ik een antieke kast met alle zoetigheid die je kan inbeelden.

Die ochtend had ik nog slaap. De dag daarvoor had me heel wat werk bezorgd. Ik was moe, erg moe. Maar, bij de minste zonnestraal was mijn dochter wakker. En meestal met de vraag:"Mag in Ketnet kijken ?" . Geloof me, als je moe bent met een gebrek aan slaap en je nog steeds in bed ligt zeg, ook al wat de vraag is, je zegt immer en nooit anders en altijd "ja'. Zolang je maar gerust gelaten wordt.

Zondag ochtend. Kan je het je inbeelden ? de enigste dag in de week om een beetje uit te slapen. Ketnet is een zegen zondags ochtend voor ouders met kleine kinderen. Maar helaas brengen ze sommige van deze kinderen op verkeerde ideeën.

Ik trachtte terug een beetje slaap te vatten. Helaas, Ketnet is erg motiverend voor kinderen onder de tien jaar. Mijn dochter vond de initiatie om te dansen fenomenaal. Ze ging werkelijk op in de emotie.

Ik probeerde die zondag ochtend nog een beetje slaap in te halen. Helaas, dat was buiten het enthousiasme van mijn dochter gerekend. Ze danste door het huis. Enthousiast dat ze was, een emotie dat ik maar zelden bij haar zie. Ook al deed ik mijn best om ook maar kort een beetje te snurken, mijn dochter wist wel een manier om me wakker te houden.

De muziek van Ketnet moet echt wonderen gedaan hebben. Mijn dochter danste door heel het huis: de keuken, de woonkamer, de gang met als laatste mijn slaapkamer. Maar ik werd wakker door iets dat me vreemd was. Ik werd wakker doordat er iets dat in mijn gezicht viel: Discobollen. De doos van een kilo was zo goed als gehalveerd nadat ze door mijn dochter gebruikt werd als sambaballen. Helaas had ze de sluiting open gelaten, waarschijnlijk om de frequentie te regelen.

Het huis was zondags ochtend een kleurrijk schouwspel. De keuken, de woonkamer, de gang en mijn bed waren versiert met kleurrijke discobollen. Na drie maanden vond ik nog discobollen. De gevolgen van suiker en kleurstof is echt niet te overzien.

Ketnet, wees de volgende keer een beetje voorzichtig met kinderen enthousiast te maken.

En ik beloof voortaan: af en toe krijgt de ijsventer voortaan zijn zin.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 6
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Het leven van een pleegkind

Wat is het precies om pleegkind te zijn? Het standpunt van een pleegkind.

Psychose

Wat is een psychose?

Case Wilders

Een korte beschouwing van de rechtszaak tegen Wilders.

Een digitaal leven is leuk maar vergeet je echte leven niet..

Heel veel mensen zijn constant in contact met anderen maar altijd online. Vergeten zij niet te leven?

Goudhamster fan

Een pleidooi voor het houden van een goudhamster

War Horse

Een aanrader of afrader?

Sluiting van coffeeshops nabij scholen

Wat achtergrond informatie en mijn kijk op het sluiten van coffeeshops

Depressie, voor de rest van je leven?

Depressie, wat is het, hoe kom je eraan maar hoe kom je eraf?

Derivaten

Nu zijn het universiteiten die geld verliezen aan derivaten. Wat voor sukkels zitten er in de semi-publieke sector?

Dyslexie en Rechten samen?

Kan iemand met dyslexie de opleiding rechten volgen? Gaat dat goed?

Vrijheid van meningsuiting

Heeft vrijheid van meningsuiting een grens? Ben je als je van die vrijheid gebruik maakt, verantwoordelijk voor wat je zegt of oproept?

Tekenfilms vandaag de dag

Sesamstraat, poesjes en family guy

De moderne lopend band medewerkers

De moderne lopende band medewerkers

Zahra Bahrami een voorbeeld

Zahra

Vervolg De groen Lobby

Balansventilatie en warmteterugwinning waardeloos voor klimaat

De grote vraag , wat eten we vanavond

De immer terugkerende vraag, wat eten we vanavond. Is dat voor jou ook zo'n groot dilemma?

Borstvoeding: ervaringen met gekolfde voeding, relactatie en lang voeden.

Mijn ervaring over problemen met aanleggen, het geven van volledig gekolfde borstvoeding en het lang voeden van een baby en dreumes

Leef je je eigen verhaal of dat van je voormoeders?

Hoewel onze ´keuze-C.V´s´ (of lijst van ervaringen in het maken van keuzes) veel langer zijn dan die van onze voormoeders en zelfs langer dan die van onze moeders, bestaat er nog altijd de ‘mindset’ van geen keuze hebben.

Amsterdam tijdens de wederopbouw. Ons huis in de Tollensstraat

Leven in de Kinkerbuurt in Amsterdam tijdens de jaren 50 en 60. Beschrijving van woning in de Tollensstraat

De terugkeer van de speciaalzaak

Na jaren van grote ketens is de speciaalzaak bezig aan een opmars.

Het Universum en de Mens

Het is onwaarschijnlijk dat de Oerknal theorie het onststaan van het Heelal heeft teweeggebracht

Was vroeger alles beter? Alles was beter!

“ Tiny Tim “ dat is het eerste wat mij is bijgebleven vandaag , en mij aan het nadenken heeft gezet. Ik las hier vandaag een stukje over op het internet, nadat mijn vriend mij hier een linkje over had gestuurd. “ Zelfvoorzienend leven” in een klein huisje dat je van alle basisvoorzieningen kan voorzien. Dat is

Ouderen in verpleeg- en verzorgingshuizen verdienen beter!

Verbetering van kwaliteit in verpleeg- en verzorgingshuizen. Wat kunnen we zelf doen?

Misverstanden over Egypte en Mubarak

De positie van Mubarak en zijn regime wordt structureel verkeerd ingeschat door de wetserse media. Dit leidt tot de ene verbazing na de andere als het op egypte aankomt.

Farmaceutische Industrie

Een Vandaag liet vorige week zien hoe burgers in Nederland opgelicht worden.