Dodenherdenking


Publicatie datum:

Laten we ook eens stilstaan bij andere slachtoffers.

Gesponsorde koppelingen

We zien deze week steeds weer zaken uit de oorlog. Waar ik mij aan begin te ergeren, is dat het bijna altijd gaat over de jodenvervolging. Pas nu is er enige aandacht voor Sinti en Roma. En ook voor onze blauw helmen. Maar voor de rest?

Natuurlijk is en blijft het verschrikkelijk wat de Joodse medemens in aangedaan in de oorlog. Maar die lobby om dat elke keer weer bij de rest van de wereld in te wrijven, daar krijg ik meer en meer moeite mee. Er zijn miljoenen andere slachtoffers gevallen en daar spreekt niemand over.

Rusland.

Als de Russen niet zo'n strijd geleverd hadden dan was de oorlog niet zo snel afgelopen geweest. Er zijn door Stalin miljoenen mensen geofferd. Zij worden in het westen vrijwel nooit genoemd. Het gaat altijd over de Amerikanen of Engelsen, Canadezen of onze ''ondergrondse verzetstrijders'' of over de Joodse kampen. Rusland wordt per definitie negatief neergezet terwijl daar de meeste slachtoffers zijn gevallen en het land na de oorlog geen enkele hulp meer kreeg vanwege het communistische regime. Ik sta nu eens stil bij deze slachtoffers.

Palestina.

Ook sta ik even stil bij alle Palestijnen die omgekomen zijn of uit hun land verdreven zijn door de Zionisten. Israel is de enige staat die VN resoluties al jaren aan haar laars lapt. Ze ontwikkelen kernbommen en slaan oorlogstaal uit naar Iran. Ze bouwen een muur en houden Palestijnen uit hun eigen land. Toen de muur in Berlijn er stond, was de hele wereld in rep en roer maar hier zegt niemand iets van. Laat de Joodse lobby maar eens aandacht geven aan hun eigen oorlogsmisdaden.

Irak.

Ik gedenk de 100.000-den Iraakse oorlogslachtoffers, die door ons en onze westerse vrienden gevallen zijn omdat wij door gewoon bedrog een oorlog begonnen zijn. Ik praat Saddam niet goed maar als wij zonodig democratie willen verkopen, doe dat dan ook in Saoedi Arabie en zo vele andere landen. Niet alleen waar olie gehaald kan worden.

Libie

Laten we ook even stilstaan bij de slachtoffers die daar gevallen zijn. Even nadenken, dat Gadaffi Libie als rijkste staat van Afrika achter gelaten heeft en wij dus andere belangen verdedigd hebben welke duizenden slachtoffers hebben opgeleverd. En hoeveel gaan er nog vallen?

Cuba

Ook sta ik even stil bij de slachtoffers die gevallen zijn in Cuba. Niet door Fidel, maar door hun vrijheidstrijd om onder het juk van een paar kapitalisten uit te komen. Dat het westen zo'n piep klein staatje 50 jaar geboycot heeft om het communisme te vernietigen en dit dus ook nog jaren slachtoffers heeft gekost.

Zo kan ik nog doorgaan met Afghanistan en tig landen in Afrika. Ik wil alleen maar zeggen dat als we ons alleen maar druk maken over de Jodenvervolging of onze eigen slachtoffers, wij niet objectief zijn. De Duitsers hebben ook hun soldaten verloren evenals miljoenen burgers. Moeten wij altijd alle Duitsers blijven herinneren aan het verleden? Hoe zit dat dan met ons als kolonialisten? Slavenhandelaren? Bezetters? 

Daarom sta ik nu stil bij ALLE slachtoffers die er waar dan ook ter wereld omgekomen zijn. En ook waarom die gevallen zijn. Niet alle Duitsers waren Hitler aanhangers, net zo min als in Nederland niet allemaal Rutte aanhangers zijn, die zonodig soldaten naar Afghanistan, of Irak willen sturen.

Oorlog wordt gevoerd door politici. Altijd hebben die belangen en dat zijn de excuses die gebruikt worden om  het volk mee te laten doen. En waar vallen de slachtoffers? 

Dus zodra Israel de VN resoluties volgt, en de muur op de westelijke Jordaan oever afbreekt, zal ik ook de Joodse slachtoffers weer gedenken. Tot die tijd zijn andere slachtoffers voor mij een hogere prioriteit.

Op het gevaar af dat mijn Joodse vrienden en relaties hier moeite mee hebben meen ik toch dit een keer te moeten melden.

fredira

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 43
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Economie

Mijn ervaringen van een college Economie (als Bioloog)

Kun je ooit teveel schoenen hebben?

Schoenen verzamelen is toch wel de leukste hobby die er is, want je kunt nooit teveel schoenen hebben, toch?

Koud of warm?

Wie herinnert zich niet de documentaire RAUW? Een paar jaar geleden was het hele land nog in rep en roer om Tom, de jongen die van zijn moeder rauw moest eten.

Het kapitalisme en de fractal

Een verhaal over onze hedendaagse economie en zijn vorm in de tijdruimte.

Het mysterie van de string.

Waarom dragen mensen een string?

Nalatigheid ziekenhuizen/zorginstellingen wegens crisis (bezuinigingen)

Het vertrouwen in ziekenhuizen en/of ander zorg instellingen wordt op de proef gesteld

Doorwerken na je 65e wanneer wel en wanneer niet

Wanneer zou je nu eigenlijk langer moeten doorwerken?

Verkeerd zelfbeeld door schoonheidsideaal?

Als kind begint het al, je wordt doodgegooid met allerlei afbeeldingen en foto’s van perfecte mensen.

Sluiting van coffeeshops nabij scholen

Wat achtergrond informatie en mijn kijk op het sluiten van coffeeshops

toevoeging aan het nurture/nature-debat

betoog over de stelling “De sociale situatie is bepalend voor het gedrag en het oordeelsvermogen van een individu”

Hoe krijg je een vrouw op een datingsite aan de telefoon?

Gefeliciteerd, je bent een man die wel reacties krijgt en bent van plan om het contact te verleggen. Alleen hoe pak je dat aan? Wanneer geeft een vrouw haar telefoonnummer aan jouw?

Eerste kamer; blok aan het been van snelle besluitvorming

Lees hier waarom de Eerste Kamer moet worden afgeschaft.

Schietpartij en democratie

De V.S. is het grote voorbeeld van neo-liberalisme voor Rutte en consorten. Willen wij dat in Nederland?

Reuma, de pijn die nooit meer weggaat.

Reuma, je zal het maar hebben?

Boekhouden met conscribo

Goedkoop en simpel boekhoudsysteem voor verenigingen

Henk Kamp en dikke mensen

Werkgevers mogen hun werknemers aanspreken op uiterlijk en gedrag.

Nieuwkomers

Moet ik eigenlijk wel blij zijn met zoveel nieuwkomers in Nedeland?

KitchenAid Artisan, de ideale keukenrobot?

De Artisan van KitchenAid is de ideale keukenrobot als je van bakken houdt.

Hoe ziet de wereld van een dementerende er zo'n beetje uit?

Wat gaat er zoals om in het hoofd van een dementerende, hoe zou het nu ineens komen dat ze ineens zo anders zijn dan anders

Leven zonder vader

opgroeien zonder je vader

Leven voor een ander

Leven voor een ander

Farmaceutische Industrie

Een Vandaag liet vorige week zien hoe burgers in Nederland opgelicht worden.

3FM Serious Request een zegen of een ramp?

Het succes van de 3FM Serious Request is dit jaar nog groter als vorig jaar, maar is dit een zegen of een ramp.

Meten is weten!

Meten is weten, dat is iets wat mijn partner net ter sprake bracht. Hij was rijst aan het koken en meet precies af hoeveel water hij moet hebben. Hij wil namelijk niet teveel water verspillen.

Saoudie Arabie, al-Qaeda en de Taliban

Saoudie Arabie, al-Qaeda en de Taliban