Dodenherdenking


Publicatie datum:

Laten we ook eens stilstaan bij andere slachtoffers.

Gesponsorde koppelingen

We zien deze week steeds weer zaken uit de oorlog. Waar ik mij aan begin te ergeren, is dat het bijna altijd gaat over de jodenvervolging. Pas nu is er enige aandacht voor Sinti en Roma. En ook voor onze blauw helmen. Maar voor de rest?

Natuurlijk is en blijft het verschrikkelijk wat de Joodse medemens in aangedaan in de oorlog. Maar die lobby om dat elke keer weer bij de rest van de wereld in te wrijven, daar krijg ik meer en meer moeite mee. Er zijn miljoenen andere slachtoffers gevallen en daar spreekt niemand over.

Rusland.

Als de Russen niet zo'n strijd geleverd hadden dan was de oorlog niet zo snel afgelopen geweest. Er zijn door Stalin miljoenen mensen geofferd. Zij worden in het westen vrijwel nooit genoemd. Het gaat altijd over de Amerikanen of Engelsen, Canadezen of onze ''ondergrondse verzetstrijders'' of over de Joodse kampen. Rusland wordt per definitie negatief neergezet terwijl daar de meeste slachtoffers zijn gevallen en het land na de oorlog geen enkele hulp meer kreeg vanwege het communistische regime. Ik sta nu eens stil bij deze slachtoffers.

Palestina.

Ook sta ik even stil bij alle Palestijnen die omgekomen zijn of uit hun land verdreven zijn door de Zionisten. Israel is de enige staat die VN resoluties al jaren aan haar laars lapt. Ze ontwikkelen kernbommen en slaan oorlogstaal uit naar Iran. Ze bouwen een muur en houden Palestijnen uit hun eigen land. Toen de muur in Berlijn er stond, was de hele wereld in rep en roer maar hier zegt niemand iets van. Laat de Joodse lobby maar eens aandacht geven aan hun eigen oorlogsmisdaden.

Irak.

Ik gedenk de 100.000-den Iraakse oorlogslachtoffers, die door ons en onze westerse vrienden gevallen zijn omdat wij door gewoon bedrog een oorlog begonnen zijn. Ik praat Saddam niet goed maar als wij zonodig democratie willen verkopen, doe dat dan ook in Saoedi Arabie en zo vele andere landen. Niet alleen waar olie gehaald kan worden.

Libie

Laten we ook even stilstaan bij de slachtoffers die daar gevallen zijn. Even nadenken, dat Gadaffi Libie als rijkste staat van Afrika achter gelaten heeft en wij dus andere belangen verdedigd hebben welke duizenden slachtoffers hebben opgeleverd. En hoeveel gaan er nog vallen?

Cuba

Ook sta ik even stil bij de slachtoffers die gevallen zijn in Cuba. Niet door Fidel, maar door hun vrijheidstrijd om onder het juk van een paar kapitalisten uit te komen. Dat het westen zo'n piep klein staatje 50 jaar geboycot heeft om het communisme te vernietigen en dit dus ook nog jaren slachtoffers heeft gekost.

Zo kan ik nog doorgaan met Afghanistan en tig landen in Afrika. Ik wil alleen maar zeggen dat als we ons alleen maar druk maken over de Jodenvervolging of onze eigen slachtoffers, wij niet objectief zijn. De Duitsers hebben ook hun soldaten verloren evenals miljoenen burgers. Moeten wij altijd alle Duitsers blijven herinneren aan het verleden? Hoe zit dat dan met ons als kolonialisten? Slavenhandelaren? Bezetters? 

Daarom sta ik nu stil bij ALLE slachtoffers die er waar dan ook ter wereld omgekomen zijn. En ook waarom die gevallen zijn. Niet alle Duitsers waren Hitler aanhangers, net zo min als in Nederland niet allemaal Rutte aanhangers zijn, die zonodig soldaten naar Afghanistan, of Irak willen sturen.

Oorlog wordt gevoerd door politici. Altijd hebben die belangen en dat zijn de excuses die gebruikt worden om  het volk mee te laten doen. En waar vallen de slachtoffers? 

Dus zodra Israel de VN resoluties volgt, en de muur op de westelijke Jordaan oever afbreekt, zal ik ook de Joodse slachtoffers weer gedenken. Tot die tijd zijn andere slachtoffers voor mij een hogere prioriteit.

Op het gevaar af dat mijn Joodse vrienden en relaties hier moeite mee hebben meen ik toch dit een keer te moeten melden.

fredira


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 43
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Het leven van een pleegkind

Wat is het precies om pleegkind te zijn? Het standpunt van een pleegkind.

Een sterkere EU met Turkije ?

Door Turkse toetreding zal Europese Unie sterker worden

pubertijd

De pubertijd was een moeilijke tijd, plotseling wordt het moeilijker om met

Amsterdam tijdens de wederopbouw. Het dagelijks leven in huis

Amsterdamse Kinkerbuurt tijdens de jaren 50 en 60. Dagelijks leven in ons huis in de Tollensstraat

De terugkeer van de speciaalzaak

Na jaren van grote ketens is de speciaalzaak bezig aan een opmars.

Hormonen of ongewenst gedrag?!

Als je zwanger bent spreekt ineens iedereen zijn mening over je uit. Moeten we dit maar standaard leuk vinden?

christelijk artikel hoe om te gaan met andermans verdriet

Dit artikel gaat over het omgaan met het verdriet van een ander. Wat te zeggen...of juist niet?

internet marketing mentor Casper Camps

wie is Casper Camps en wat doet hij?

Niemand is uniek

Ben ik wel zo uniek als ik zelf denk?

vergelijk.nl, eenvoudig prijzen vergelijken

Op www.vergelijk.nl vind je de beste prijzen en producten. Tevens vind je er beoordelingen van de diverse webwinkels.

Lekkere trek

Ik heb lekkere trek.

ADHD maatschappijtje

De hectiek, die wij meer en meer ervaren, begint toch wel ernstige vormen aan te nemen.

Derivaten

Nu zijn het universiteiten die geld verliezen aan derivaten. Wat voor sukkels zitten er in de semi-publieke sector?

Mens-zijn

Het bestaan van menszijn op onze Aarde is geen toeval maar heeft een doel.

Autistische broer, hoe werkt dat in een gezin?

wat gebeurt er nou eigenlijk in zo'n gezin???

CITO-toets en intelligentietesten als selectiecriteria voor voortgezet onderwijs: peagogische kanttekeningen

Dit artikel bespreekt vanuit een pedagogisch oogpunt de voor- en nadelen van de CITO-toets en intelligentietesten als selectiecriteria voor het voortgezet onderwijs.

De stille crisis: wanneer we denken elkaar niet meer nodig te hebben..

Artikel over de stille crisis van de moderne tijd: wanneer we denken elkaar niet meer nodig te hebben. Maar in feite: kunnen en willen we nog steeds niet zonder elkaar.

Mannen komen van mars en vrouwen van venus

soms lijkt het of mannen en vrouwen van compleet andere planeten komen omdat ze echt enorm langs elkaar heen communiceren

Uitzendbureau's: kunnen ze je écht aan werk helpen?

Lekker makkelijk: zij zoeken werk voor je, terwijl jij leuke dingen kan doen... Maar werkt dit systeem nog wel?

Amsterdam tijdens de wederopbouw. Viering van de feestdagen

Leven in de Amsterdamse Kinkerbuurt in de jaren 50 en 60. Hoe de feestdagen werden gevierd

Chinese studenten en andere vreemdelingen in Nederland

een zeer persoonlijke momentopname in Zuid Holland

Aandacht en Interesse.

Aandacht en Interesse zijn twee belangrijke activiteiten in ons leven.

3FM Serious Request een zegen of een ramp?

Het succes van de 3FM Serious Request is dit jaar nog groter als vorig jaar, maar is dit een zegen of een ramp.

Was vroeger alles beter? Alles was beter!

“ Tiny Tim “ dat is het eerste wat mij is bijgebleven vandaag , en mij aan het nadenken heeft gezet. Ik las hier vandaag een stukje over op het internet, nadat mijn vriend mij hier een linkje over had gestuurd. “ Zelfvoorzienend leven” in een klein huisje dat je van alle basisvoorzieningen kan voorzien. Dat is

Tekenfilms vandaag de dag

Sesamstraat, poesjes en family guy