Doorgaan na overlijden door zelfmoord...


Publicatie datum:

Als je iemand hebt verloren aan zelfmoord, lijkt alles donker en grauw....

Gesponsorde koppelingen

Ik ben iemand die hier zelf ervaringen mee heeft. Ik kom uit een gezin waarin ik de oudste ben. Mijn ouders en broertje hebben alle 3 zelfmoord gepleegd, dus ervaring uit 1ste hand!

Stel jezelf maar de mooiste droom voor die uit zou kunnen komen, en ga op in dat zaligmakend gevoel...Dat is hoe ik het kan uitleggen qua herinneringen aan mijn ouders en broertje...De droom die je net voor je had, wordt als een luchtbel doorgeprikt met een vlijm scherpe naald; Dit weerspiegelt elke dag in mijn leven dat ik doorbreng zonder mijn ouders en broertje.

Ik ben een 25 jarige huismoeder van ondertussen 4 kindjes, allen onder de 5. Mijn leven is zo turbulent geweest met kindertehuizen en internaten, alsmede mijn leven op dit moment.

Mijn vader heeft toen ik net 13 was, zelfmoord gepleegd, en ik dacht dat mijn wereld  niet nog meer kon instorten....Met alle pijn en moeite die het me heeft gekost, krabbelde ik toch weer terug in het leven zoals ik dat behoorde door te zetten. De opmerkingen van mensen dat ik me zo sterk hield en zo sterk was, deden me meer pijn, dan dat ze me geruststelden... Voor mijn vader overleed, stond ik voor de moeilijke keuze om het contact te verbreken, een kleine 6 maanden daarvoor. Nooit wetende dat dat meteen de laatste keer was dat ik hem ooit zou zien...

Jaren daarna, kreeg ik een hernieuwd contact met mijn moeder, en daardoor ook met mijn broertje. Een paar weken na het hernieuwde contact, kwam ik erachter dat ik zweanger was. Samen met mijn moeder keek ik naar de bevalling uit, en we maakten al plannen over wat we allemaal zouden gaan doen met zijn 3en. Helaas besloot mijn moeder op 1 januari 2006 ook te kiezen voor de meest makkelijke weg, en pleegde ook zij zelfmoord; 3 Weken daarna beviel ik van mijn 1ste kindje, zonder vader die me feliciteerde, en ook recent verlaten door mijn moeder....

Zelfs dat bracht me niet van mijn stuk en al helemaal niet van mijn levensweg af! Het contact tussen mijn broertje en mij groeide uit tot iets wat ik niet eens meer durfde te hopen. Er waren zelfs plannen dat hij bij mijn gezin zou komen inwonen, om een compleet nieuwe start te kunnen maken. Zoals al eerder aangehaald, heb ik ervaring met dit onderwerp door 3 gebeurtenissen, dus ligt het voor de hand wat er volgde;

Mijn broertje was hier een weekend geweest en ging naar huis. Achteraf had ik bepaalde dingen kunnen of moeten zien denk ik, maar je staat er niet bij stil; Stille wateren hebben diepe gronden. De volgende middag hoorde ik van de politie dat ook mijn broertje zelfmoord had gepleegd.

Hiermee was ik als enigste over, met nu 4 kindjes en zonder mijn ouders of zonder broertje. De schuld voor alles nemen doe ik niet meer, maar zelfs dat heeft me 10 jaar gekost! Ik weet wel iets wat een ieder zou kunnen helpen, om een klein begin te maken met een rouwproces;

Neem voor jezelf een aantal dagen dat je je helemaal suf en duf mag huilen, boos mag zijn, jezelf mag opsluiten....Leef ook echt uit naar die tijden, want die kunnen je er juist doorheen trekken! Alle overige dagen mag je natuurlijk pijn en verdriet hebben, of aan iemand denken, maar dat kun je dan op een hele andere manier doen, zonder alle emoties toe te laten. Op deze manier kun je zelf je emoties leren doseren, en zul je merken dat de grote en open wonden, eindelijk littekenweefsel krijgen.

De pijn verdwijnt nooit, maar je leven doe je maar 1 keer, en je krijgt de tijd nooit meer terug. Voor jezelf kun je dus het beste proberen wat ik al als tip aangaf. Ik hoop dat je er wat aan hebt gehad, ik wel door het te vertellen....


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Achter het kind

Regelmatig krijg ik op de school van mijn zoontje van vier jaar te horen dat hij achterloopt in zijn ontwikkeling.

internet marketing mentor Casper Camps

wie is Casper Camps en wat doet hij?

Amsterdam tijdens de wederopbouw. Ons huis in de Tollensstraat

Leven in de Kinkerbuurt in Amsterdam tijdens de jaren 50 en 60. Beschrijving van woning in de Tollensstraat

Wij houden van Oranje of toch niet?

Koninginnedag, Prinsjesdag, lintjes knippen en tot voor kort een kleine rol bij de formatie van een nieuw kabinet. Dit is wat de koningin allemaal doet in ons land, ten minste dat is wat het Nederlandse volk over het algemeen denkt.

SPH (Sociaal Pedagogisch Hulpverlening)

Mijn ervaring met de opleiding SPH

De moderne lopend band medewerkers

De moderne lopende band medewerkers

Martelingen bij Ondervraging van Gevangenen: Dilemma in The UNTHINKABLE

De onlangs uitgebrachte Amerikaanse psychologische thriller The UNTHINKABLE met Samual Jackson stelt het morele dilemma centraal of bij ondervraging marteling van een (terroristische) gevangene geoorloofd is. De film geeft een behoorlijk heftig antwoord op die vraag.

Hun loopten sneller als ons

Waarom deze zin verschrikkelijk is.

Contant geld

Bram Moszkovicz ontving regelmatig grote geldbedragen in contanten.

toevoeging aan het nurture/nature-debat

betoog over de stelling “De sociale situatie is bepalend voor het gedrag en het oordeelsvermogen van een individu”

Christenen

Je vraagt je soms af of die er nog wel zijn.

Dodenherdenking

Laten we ook eens stilstaan bij andere slachtoffers.

De Studenten OV-Chipkaart, Flop of Top?

Kleinschalig onderzoek naar de mening van de studenten van Utrecht over de Studenten OV-Chipkaart.

Koud of warm?

Wie herinnert zich niet de documentaire RAUW? Een paar jaar geleden was het hele land nog in rep en roer om Tom, de jongen die van zijn moeder rauw moest eten.

Zwarte dag voor Nederland

regeringsakkoord van 26 april 2012

Relaxed naar zenuwslopende stunts kijken in Rotterdam

Verslag van de Go Fast Xtreme Days bij de Euromast

De meest makkelijke manier van een profieltekst schrijven

Vind jij het schrijven van een profieltekst lastig? Weet je niet zo goed wat je erin moet zetten, of kan je niet de juiste bewoording vinden?

Zomaar zaterdag....

prettig gezelschap of lastige baasspelertjes?

Besnijdenis, en alle informatie daar om heen. Handige tips!

In dit artikel zijn veel dingen te vinden omtrent besnijdenis. Eigen verhaal, handige tips en dingen waar je zeker op moet letten!

Geeft een ondernemer een fout eerder toe dan een minister?

Fouten toegeven is niet gemakkelijk. Wie scoort er nu het beste van de twee? De ondernemer of de overheid?

Het kapitalisme en de fractal

Een verhaal over onze hedendaagse economie en zijn vorm in de tijdruimte.

Onverwachte gebeurtenissen

Onverwachte gebeurtenissen zijn er altijd. De een kan beter met het onverwachte omgaan dan de ander.

Ouderenzorg

Ook hier blijken zakkenvullers te zitten, er komt geen eind aan dit onderwerp.

Overhemden: neutraal en tijdloos

De kracht van overhemden is dat ze tijdloos zijn en overal bij passen. Een overhemd is daarom een blijvertje, een vaste aanwinst voor elke kledingkast.

Kunnen honden denken?

Ja, honden kunnen denken, is mijn quasi-wetenschappelijke conclusie op basis van mijn persoonlijke waarnemingen.