Eerste ervaring met muziek voor volwassenen


Publicatie datum:

eerste ervaring en het resultaat hiervan

Gesponsorde koppelingen

Mijn eerste ervaring met niet kindermuziek was no scrubs van TLC

Het duurde echter wel even voordat ik me dit realiseerde. Het nummer is in 1999 uitgebracht en pas in 2008 realiseerde ik mijn eerste ervaring met ‘volwassen’ muziek.

Het gebeurde allemaal tijdens de muziekles op school. We moesten alleen of als duo een presentatie houden over iemand uit de muziekwereld. Een meisje hield het over Lisa ‘left eye’ Lopes. Al snap ik nog steeds niet waarom ze haar als onderwerp nam en niet TLC want met uitzondering over haar bijnaam en ongeluk, waar ze overigens niet meer over vertelde dan ‘op 25 april 2002 is ze verongelukt tijdens een auto ongeluk in honduras, ze was de enige van de inzittende die het niet overleefde.’  Hoewel Lisa toen ze verongelukte bezig was met haar 2e solo album liet ze toch dit filmpje zien

En toch hoor je mij hier niet over klagen, ten eerste omdat de meeste haar zullen kennen van tlc en niet van haar solo carrière, ten tweede omdat je haar toch hoort rappen en ten derde omdat ik me hierdoor mijn eerste ervaring realiseerde van een niet kinderliedje.

 

Waarschijnlijk heb ik het in 1999 een keer op de radio gehoord en vervolgens niet in mijn hersenen opgeslagen dat het no scrubs van tlc betrof. Ik had het liedje zelf dus nodig om de herinnering boven te halen.

Omdat ik uit de presentatie zelf niet veel info kon halen, en later bleek dat de helft van het vertelde verhaal niet of niet helemaal klopte ben ik zelf op onderzoek uit gegaan.

 

Welke rol speelde lisa in TLC? In het nummer’ I believe in me’ rapt ze hier zelf een beetje over. Uit het liedje kun je concluderen dat ze eigenlijk het meesterbrein is achter TLC. Een letterlijke quote uit het nummer is ‘So many things you don't know happened because of me. From Blaque, to the designs of the stage, that was me’ (blaque is een meidengroep opgericht door left eye). Zij bedacht om een condoom als accessoire te gebruiken, de kleding, de designs, en daarbij voegde ze aan een hoop TLC nummers een eigen geschreven rap toe.

Over haar bijnaam werd tijdens de presentatie verteld dat ze eraan kwam door een streep onder haar linkeroog die stond voor het feit dat ze vond dat er meer aandacht moest zijn voor aids en de preventie hiervan.

Het koste me 5 minuten googlen om er achter te komen dat ze zichzelf deze bijnaam heeft gegeven nadat iemand haar vertelde dat ze mooie ogen had, en dan vooral haar linker. Daarbij was haar linkeroog kleiner dan haar rechteroog. De condoom op haar linker brilglas en later die streep onder haar linkeroog stonden voor safer seks.

Nu is de preventie van aids een onderdeel van safer seks maar niet de enige.

Ik wilde ook meer weten over haar ongeluk echter had ik zo’n misselijk gevoel nadat ik het filmpje van de crash had gezien dat ik er mee ben gestopt.

Zo’n twee maanden later kreeg ik de documentaire the last days of left eye. Kijkend hierna, werd me duidelijk dat ze ervan overtuigd was dat ze achtervolgd werd door een geest die haar dood wilde hebben.  Een tijdje voor haar dood reed de auto waarin Lisa zat, bestuurd door een assistente, een jongetje dood. Zijn naam was Bayron Lopez. Lisa was ervan overtuigd dat de geest die haar achtervolgde per ongeluk het jongetje doodde in plaats van haar, en dat dat kwam doordat ze de zelfde achternaam hadden. Ze heeft zich behoorlijk schuldig moeten voelen, ze is de hele tijd in het ziekenhuis geweest en heeft zijn familie financieel ondersteund tijdens zijn begrafenis. 19 dagen later verongelukt ze zelf tijdens een auto ongeluk. Hoewel het officiële verhaal is dat ze een auto wilde in halen en vervolgens een vrachtwagen tegen kwam op de andere weghelft en hierdoor te veel naar links stuurde waardoor ze de macht over het stuur verloor. Zijn er ook mensen die denken dat de familie van het dode jongetje haar auto heeft gesaboteerd om zo wraak te nemen. Dit is mogelijk, maar het is hoogst onwaarschijnlijk. Ten eerste omdat ze in eerste instantie met een andere auto weg zou gaan en ten tweede omdat ik denk dat er wel onderzoek is gedaan naar eventuele sabotage van het voertuig.

Een ding weet ik wel en dat is dat de laatste periode van haar leven behoorlijk beangstigend hebben moeten zijn. Het lijkt me nogal wat om zeker te weten dat er een geest is die je dood wilt hebben. En ondanks dat ik hier niet zo in geloof, moet ik wel zeggen dat het opvallend is dat de overige 8 er zonder zware verwondingen vanaf kwamen en Lisa de enige was die het ongeluk met de dood heeft moeten bekopen.  Uit de autopsie bleek dat ze onmiddellijk stierf naar een harde klap om haar hoofd wat heeft geleid tot een fractuur in haar schedel.

Het is eigenlijk wel gek dat zo’n presentatie zo’n invloed heeft op je leven.

Momenteel staan er 9 TLC nummers in mijn playlist en 4 solo nummers van Lisa ‘Left Eye’ lopes en dat allemaal door één presentatie!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 5
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

U kent ze wel: drie typen treinreizigers waaraan ik me soms dooderger.

Dit artikel gaat over gedrag van mensen in de trein dat u waarschijnlijk bekend voorkomt.

Ontstaan van Leven

Hoe is leven ontstaan? Waar komt het vandaan?

Borstvoeding: ervaringen met gekolfde voeding, relactatie en lang voeden.

Mijn ervaring over problemen met aanleggen, het geven van volledig gekolfde borstvoeding en het lang voeden van een baby en dreumes

Respect voor vrijwilligers

Respect voor vrijwilligers die het hedendaags nog vrijwilliger te zijn in de sportwereld.

Economie

Mijn ervaringen van een college Economie (als Bioloog)

Reuma, de pijn die nooit meer weggaat.

Reuma, je zal het maar hebben?

Coma

Ervaringen na plotseling optredend langdurig coma

9/11 Memorial: Indrukwekkend!

Hoe indrukwekkend een bezoek aan het 9/11 memorial is.

Aankomen!

ook aankomen is een strijd

Pixiboekjes...Ken je ze nog?

Pixiboekjes, ik en mijn zus spaarden ze altijd vroeger. 1 boekje ken ik zelfs nog uit mijn hoofd, deze heb ik zo vaak voorgelezen.

Leven in angst of leven in liefde?

Een artikel over hoe angst ons van de naastenliefde afhoud, en de liefde juist alle angst overwint.

De tussen-n in de spelling, een gedrocht

De spellingsregels voor de tussen-n betekenen in feite dat de spelling voorschrijft hoe je woorden moet uitspreken in plaats van omgekeerd: dat de spelling een weergave van de uitspraak is. De tussen-n-constructie is een spellingsgedrocht.

17 dagen rondtrekken door Thailand: prachtig!!!

Rondtrekkend door Thailand hebben we 17 dagen met de mond open gelopen van verbazing.

Het OV en zijn reizigers

Iedereen klaagt over het ov, maar de reizigers zijn ook niet alles!

Revolutie in Egypte: goed of slecht?

De onlusten in Egypte zijn opweg naar een climax. Wat zal er gebeuren en hoe welke geveolgen heeft dit voor het Westen. In dit betoog zet ik uiteen hoe ik er tegen aankijk.

Amsterdam tijdens de wederopbouw. De Tollensstraat en omgeving

Leven in de Kinkerbuurt in Amsterdam tijdens de jaren 50 en 60. Beschrijving van de Tollensstraat en omgeving

Martelingen bij Ondervraging van Gevangenen: Dilemma in The UNTHINKABLE

De onlangs uitgebrachte Amerikaanse psychologische thriller The UNTHINKABLE met Samual Jackson stelt het morele dilemma centraal of bij ondervraging marteling van een (terroristische) gevangene geoorloofd is. De film geeft een behoorlijk heftig antwoord op die vraag.

Hoe komt het dat ik vandaag pas mijn eerste Foobie artikel plaats?

Eindelijk na 50 dagen hard werken is het dan zover! Vanavond plaats ik mijn eerste echte Foobie artikel.

Garantieservice Wehkamp

Prima service ook buiten garantie

De bijzondere Evenaar

We hebben allemaal over de Evenaar gehoord, maar wat is er zo bijzonder aan?

Engels eten

Hoe ik het engelse eten ervaar.....

De VDAB heeft moeite mensen in armoede te identificeren.

wat is er in ons landje loos met de armoede?

Paard, hoe edel ben je eigenlijk?

Het dagelijks bezig zijn met paarden brengt veel grappige momenten met zich mee, dit is een kort grappig verhaaltje waar iedereen met paarden zich wel in herkennen.

World of Warcraft of Waardig ouder Worden?....deel 1

Waarom speelt een 37 jarige man computerspelletjes? Is hij er niet te oud voor en kan hij mee met de '

Ow'maar jij hebt dan ook zeker veel orgie's?

‘Ow'maar jij hebt dan ook zeker veel orgie's?’ Is de eerste vraag die ik altijd naar mijn hoofd geslingerd krijg, als ik vertel dat ik polyamoreus leef.