Eerste ervaring met muziek voor volwassenen


Publicatie datum:

eerste ervaring en het resultaat hiervan

Gesponsorde koppelingen

Mijn eerste ervaring met niet kindermuziek was no scrubs van TLC

Het duurde echter wel even voordat ik me dit realiseerde. Het nummer is in 1999 uitgebracht en pas in 2008 realiseerde ik mijn eerste ervaring met ‘volwassen’ muziek.

Het gebeurde allemaal tijdens de muziekles op school. We moesten alleen of als duo een presentatie houden over iemand uit de muziekwereld. Een meisje hield het over Lisa ‘left eye’ Lopes. Al snap ik nog steeds niet waarom ze haar als onderwerp nam en niet TLC want met uitzondering over haar bijnaam en ongeluk, waar ze overigens niet meer over vertelde dan ‘op 25 april 2002 is ze verongelukt tijdens een auto ongeluk in honduras, ze was de enige van de inzittende die het niet overleefde.’  Hoewel Lisa toen ze verongelukte bezig was met haar 2e solo album liet ze toch dit filmpje zien

En toch hoor je mij hier niet over klagen, ten eerste omdat de meeste haar zullen kennen van tlc en niet van haar solo carrière, ten tweede omdat je haar toch hoort rappen en ten derde omdat ik me hierdoor mijn eerste ervaring realiseerde van een niet kinderliedje.

 

Waarschijnlijk heb ik het in 1999 een keer op de radio gehoord en vervolgens niet in mijn hersenen opgeslagen dat het no scrubs van tlc betrof. Ik had het liedje zelf dus nodig om de herinnering boven te halen.

Omdat ik uit de presentatie zelf niet veel info kon halen, en later bleek dat de helft van het vertelde verhaal niet of niet helemaal klopte ben ik zelf op onderzoek uit gegaan.

 

Welke rol speelde lisa in TLC? In het nummer’ I believe in me’ rapt ze hier zelf een beetje over. Uit het liedje kun je concluderen dat ze eigenlijk het meesterbrein is achter TLC. Een letterlijke quote uit het nummer is ‘So many things you don't know happened because of me. From Blaque, to the designs of the stage, that was me’ (blaque is een meidengroep opgericht door left eye). Zij bedacht om een condoom als accessoire te gebruiken, de kleding, de designs, en daarbij voegde ze aan een hoop TLC nummers een eigen geschreven rap toe.

Over haar bijnaam werd tijdens de presentatie verteld dat ze eraan kwam door een streep onder haar linkeroog die stond voor het feit dat ze vond dat er meer aandacht moest zijn voor aids en de preventie hiervan.

Het koste me 5 minuten googlen om er achter te komen dat ze zichzelf deze bijnaam heeft gegeven nadat iemand haar vertelde dat ze mooie ogen had, en dan vooral haar linker. Daarbij was haar linkeroog kleiner dan haar rechteroog. De condoom op haar linker brilglas en later die streep onder haar linkeroog stonden voor safer seks.

Nu is de preventie van aids een onderdeel van safer seks maar niet de enige.

Ik wilde ook meer weten over haar ongeluk echter had ik zo’n misselijk gevoel nadat ik het filmpje van de crash had gezien dat ik er mee ben gestopt.

Zo’n twee maanden later kreeg ik de documentaire the last days of left eye. Kijkend hierna, werd me duidelijk dat ze ervan overtuigd was dat ze achtervolgd werd door een geest die haar dood wilde hebben.  Een tijdje voor haar dood reed de auto waarin Lisa zat, bestuurd door een assistente, een jongetje dood. Zijn naam was Bayron Lopez. Lisa was ervan overtuigd dat de geest die haar achtervolgde per ongeluk het jongetje doodde in plaats van haar, en dat dat kwam doordat ze de zelfde achternaam hadden. Ze heeft zich behoorlijk schuldig moeten voelen, ze is de hele tijd in het ziekenhuis geweest en heeft zijn familie financieel ondersteund tijdens zijn begrafenis. 19 dagen later verongelukt ze zelf tijdens een auto ongeluk. Hoewel het officiële verhaal is dat ze een auto wilde in halen en vervolgens een vrachtwagen tegen kwam op de andere weghelft en hierdoor te veel naar links stuurde waardoor ze de macht over het stuur verloor. Zijn er ook mensen die denken dat de familie van het dode jongetje haar auto heeft gesaboteerd om zo wraak te nemen. Dit is mogelijk, maar het is hoogst onwaarschijnlijk. Ten eerste omdat ze in eerste instantie met een andere auto weg zou gaan en ten tweede omdat ik denk dat er wel onderzoek is gedaan naar eventuele sabotage van het voertuig.

Een ding weet ik wel en dat is dat de laatste periode van haar leven behoorlijk beangstigend hebben moeten zijn. Het lijkt me nogal wat om zeker te weten dat er een geest is die je dood wilt hebben. En ondanks dat ik hier niet zo in geloof, moet ik wel zeggen dat het opvallend is dat de overige 8 er zonder zware verwondingen vanaf kwamen en Lisa de enige was die het ongeluk met de dood heeft moeten bekopen.  Uit de autopsie bleek dat ze onmiddellijk stierf naar een harde klap om haar hoofd wat heeft geleid tot een fractuur in haar schedel.

Het is eigenlijk wel gek dat zo’n presentatie zo’n invloed heeft op je leven.

Momenteel staan er 9 TLC nummers in mijn playlist en 4 solo nummers van Lisa ‘Left Eye’ lopes en dat allemaal door één presentatie!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 5
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Duowagen - Wandelwagen - Tweelingwandelwagen

ICandy Peach Blossom 2 - Hele handige duo wandelwagen

9/11 Memorial: Indrukwekkend!

Hoe indrukwekkend een bezoek aan het 9/11 memorial is.

Weg met de democratie. Maar wat dan....?

is onze democatie nog wel een goed systeem en wat zou er anders moeten?

een callcenter van de andere kant bekeken

Ondanks dat iedereen wel negatieve ervaringen met een callcenter heeft,zit er toch een heel andere kant aan deze wereld die vaak over het hoofd wordt gezien.

De jeugd van tegenwoordig

Hoe vaak heb je het wel niet over

Sneijder loopt Gouden Bal mis, leve de willekeur!

Dat Sneijder niet tot de beste drie voetballers van de wereld hoort geeft aan dat hiervoor geen criteria zijn.

Out of body experience

Hoe beleef ik een out of body experience

Wat is rechtvaardigheid?

Een analyse van het begrip rechtvaardigheid

Hufters, wie zijn dat eigenlijk?

Hoe sociaal zijn we in deze moeilijke tijden vraag ik me af.

Zorginstellingen

Een zakkenvuller eerste klas wil verplicht hulp van familie in zorgcentra.

Sluiting van coffeeshops nabij scholen

Wat achtergrond informatie en mijn kijk op het sluiten van coffeeshops

wil je perfect zijn?

Moet je perce perfect zijn?

Borstvoeding: ervaringen met gekolfde voeding, relactatie en lang voeden.

Mijn ervaring over problemen met aanleggen, het geven van volledig gekolfde borstvoeding en het lang voeden van een baby en dreumes

Ken u zelf

Een artikel over als we als mens werkelijke kennis willen vergaren dat we dan niet alleen naar buiten moeten gaan in ons waarnemen en wetenschap bedrijven, maar ook onze waarneming naar binnen moeten richten.

Appartement of kamer huren als student deel 2

tips & trics

Alimentatie, de vader als melkkoe?

waarom bekommert zich niemand om de vader na een echtscheiding?

De stille crisis: wanneer we denken elkaar niet meer nodig te hebben..

Artikel over de stille crisis van de moderne tijd: wanneer we denken elkaar niet meer nodig te hebben. Maar in feite: kunnen en willen we nog steeds niet zonder elkaar.

Aanmelden bij een kunstacademie

Ervaringen van een student

Leef je je eigen verhaal of dat van je voormoeders?

Hoewel onze ´keuze-C.V´s´ (of lijst van ervaringen in het maken van keuzes) veel langer zijn dan die van onze voormoeders en zelfs langer dan die van onze moeders, bestaat er nog altijd de ‘mindset’ van geen keuze hebben.

Birds, een dag als Hitchcock

Mijn ervaringen van de film

Zwarte dag voor Nederland

regeringsakkoord van 26 april 2012

Cyberpesten, wat is dat nou eigenlijk?

Waar je bij “klassiek” pesten vaak 1 onveilige plek hebt (wat al erg genoeg is natuurlijk), ben je bij cyberpesten nergens meer veilig, overal waar je bent heb je tegenwoordig internet. Cyberpesten is niet terug te draaien, de foto’s en andere informatie die op het net wordt gezet blijven vaak bestaan, waardoor

Stille tocht is bewogen betoog

Anti-abortus demonstratie in Den Haag, december 2011

Wat als hij vreemdgaat?

Wat moet je doen als hij vreemdgaat? Ik kan het niet voor je zeggen, maar ik kan je wel helpen een juiste beslissing te nemen.

Misverstanden over Egypte en Mubarak

De positie van Mubarak en zijn regime wordt structureel verkeerd ingeschat door de wetserse media. Dit leidt tot de ene verbazing na de andere als het op egypte aankomt.