Eerste ervaring met muziek voor volwassenen


Publicatie datum:

eerste ervaring en het resultaat hiervan

Gesponsorde koppelingen

Mijn eerste ervaring met niet kindermuziek was no scrubs van TLC

Het duurde echter wel even voordat ik me dit realiseerde. Het nummer is in 1999 uitgebracht en pas in 2008 realiseerde ik mijn eerste ervaring met ‘volwassen’ muziek.

Het gebeurde allemaal tijdens de muziekles op school. We moesten alleen of als duo een presentatie houden over iemand uit de muziekwereld. Een meisje hield het over Lisa ‘left eye’ Lopes. Al snap ik nog steeds niet waarom ze haar als onderwerp nam en niet TLC want met uitzondering over haar bijnaam en ongeluk, waar ze overigens niet meer over vertelde dan ‘op 25 april 2002 is ze verongelukt tijdens een auto ongeluk in honduras, ze was de enige van de inzittende die het niet overleefde.’  Hoewel Lisa toen ze verongelukte bezig was met haar 2e solo album liet ze toch dit filmpje zien

En toch hoor je mij hier niet over klagen, ten eerste omdat de meeste haar zullen kennen van tlc en niet van haar solo carrière, ten tweede omdat je haar toch hoort rappen en ten derde omdat ik me hierdoor mijn eerste ervaring realiseerde van een niet kinderliedje.

 

Waarschijnlijk heb ik het in 1999 een keer op de radio gehoord en vervolgens niet in mijn hersenen opgeslagen dat het no scrubs van tlc betrof. Ik had het liedje zelf dus nodig om de herinnering boven te halen.

Omdat ik uit de presentatie zelf niet veel info kon halen, en later bleek dat de helft van het vertelde verhaal niet of niet helemaal klopte ben ik zelf op onderzoek uit gegaan.

 

Welke rol speelde lisa in TLC? In het nummer’ I believe in me’ rapt ze hier zelf een beetje over. Uit het liedje kun je concluderen dat ze eigenlijk het meesterbrein is achter TLC. Een letterlijke quote uit het nummer is ‘So many things you don't know happened because of me. From Blaque, to the designs of the stage, that was me’ (blaque is een meidengroep opgericht door left eye). Zij bedacht om een condoom als accessoire te gebruiken, de kleding, de designs, en daarbij voegde ze aan een hoop TLC nummers een eigen geschreven rap toe.

Over haar bijnaam werd tijdens de presentatie verteld dat ze eraan kwam door een streep onder haar linkeroog die stond voor het feit dat ze vond dat er meer aandacht moest zijn voor aids en de preventie hiervan.

Het koste me 5 minuten googlen om er achter te komen dat ze zichzelf deze bijnaam heeft gegeven nadat iemand haar vertelde dat ze mooie ogen had, en dan vooral haar linker. Daarbij was haar linkeroog kleiner dan haar rechteroog. De condoom op haar linker brilglas en later die streep onder haar linkeroog stonden voor safer seks.

Nu is de preventie van aids een onderdeel van safer seks maar niet de enige.

Ik wilde ook meer weten over haar ongeluk echter had ik zo’n misselijk gevoel nadat ik het filmpje van de crash had gezien dat ik er mee ben gestopt.

Zo’n twee maanden later kreeg ik de documentaire the last days of left eye. Kijkend hierna, werd me duidelijk dat ze ervan overtuigd was dat ze achtervolgd werd door een geest die haar dood wilde hebben.  Een tijdje voor haar dood reed de auto waarin Lisa zat, bestuurd door een assistente, een jongetje dood. Zijn naam was Bayron Lopez. Lisa was ervan overtuigd dat de geest die haar achtervolgde per ongeluk het jongetje doodde in plaats van haar, en dat dat kwam doordat ze de zelfde achternaam hadden. Ze heeft zich behoorlijk schuldig moeten voelen, ze is de hele tijd in het ziekenhuis geweest en heeft zijn familie financieel ondersteund tijdens zijn begrafenis. 19 dagen later verongelukt ze zelf tijdens een auto ongeluk. Hoewel het officiële verhaal is dat ze een auto wilde in halen en vervolgens een vrachtwagen tegen kwam op de andere weghelft en hierdoor te veel naar links stuurde waardoor ze de macht over het stuur verloor. Zijn er ook mensen die denken dat de familie van het dode jongetje haar auto heeft gesaboteerd om zo wraak te nemen. Dit is mogelijk, maar het is hoogst onwaarschijnlijk. Ten eerste omdat ze in eerste instantie met een andere auto weg zou gaan en ten tweede omdat ik denk dat er wel onderzoek is gedaan naar eventuele sabotage van het voertuig.

Een ding weet ik wel en dat is dat de laatste periode van haar leven behoorlijk beangstigend hebben moeten zijn. Het lijkt me nogal wat om zeker te weten dat er een geest is die je dood wilt hebben. En ondanks dat ik hier niet zo in geloof, moet ik wel zeggen dat het opvallend is dat de overige 8 er zonder zware verwondingen vanaf kwamen en Lisa de enige was die het ongeluk met de dood heeft moeten bekopen.  Uit de autopsie bleek dat ze onmiddellijk stierf naar een harde klap om haar hoofd wat heeft geleid tot een fractuur in haar schedel.

Het is eigenlijk wel gek dat zo’n presentatie zo’n invloed heeft op je leven.

Momenteel staan er 9 TLC nummers in mijn playlist en 4 solo nummers van Lisa ‘Left Eye’ lopes en dat allemaal door één presentatie!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 5
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Soms mooi als een huwelijk op de klippen is gelopen.

Soms zijn de gevolgen onverwachts heel mooi als een huwelijk op de klippen is gelopen.

Diabetes

Mijn ervaring met diabetes

Out of body experience, do's en don'ts

de do's en don'ts van een out of body experience

Wat als hij vreemdgaat?

Wat moet je doen als hij vreemdgaat? Ik kan het niet voor je zeggen, maar ik kan je wel helpen een juiste beslissing te nemen.

Hoe vrij ben je in Nederland?

Waarom iedere Nederlander minimaal verplicht in een goedkope huurwoning moet wonen.

Cataract op mijn 39ste.

In mei dit jaar werd bij mij catarat vastgesteld op links. Dit was het gevolg van eeen eerdere netvliesloslating.

Zwangerschapsverlof

Met een peuter in huis is zwangerschapsverlof best hard werken..

Oplossing voor de crisis: bezuinigen of juist niet?

Het is crisis maar moet je dan wel bezuinigen of is het juist nu van belang om geld uit te blijven geven.

Webcam-model worden in zware tijden?

Webcam-model worden is niet zo eenvoudig als je denkt.

De strijd van Haren

21 september 2012 Haren project x

Christenen

Je vraagt je soms af of die er nog wel zijn.

Hoofdelijke oplegging van de ontnemingsmaatregel: wenselijk?

Is het invoeren van hoofdelijke oplegging wenselijk?

Wij houden van Oranje of toch niet?

Koninginnedag, Prinsjesdag, lintjes knippen en tot voor kort een kleine rol bij de formatie van een nieuw kabinet. Dit is wat de koningin allemaal doet in ons land, ten minste dat is wat het Nederlandse volk over het algemeen denkt.

Eindexamen gehaald? WAT NU!??

Is studeren in het buitenland een en al pracht en praal, of kent het ook zijn donkere zijden?

Wat is rechtvaardigheid?

Een analyse van het begrip rechtvaardigheid

Toenemend geweld in de samenleving

Het geweld in de samenleving neemt toe. Maar wat is hier nou de oorzaak van en hoe komt het dat zelfs kinderen steeds vaker agressief worden?

Moeten we criminelen ook niet kunnen straffen door het ontzeggen van toegang tot onze gezondheidszorg?

Essay geschreven als opdracht voor het vak Ethiek.

Muurbloempjes en wildgroei

Een avondje nuchter in de disco

Hoe val je 10 kilo af zonder honger

Ervaringsverhaal

Uitzendbureau's: kunnen ze je écht aan werk helpen?

Lekker makkelijk: zij zoeken werk voor je, terwijl jij leuke dingen kan doen... Maar werkt dit systeem nog wel?

Gastric bypass

definitieve oplossing obesitas

Nieuwkomers

Moet ik eigenlijk wel blij zijn met zoveel nieuwkomers in Nedeland?

Lessons in Love

Wat realiteit over romantiek

Revolutie in Egypte: goed of slecht?

De onlusten in Egypte zijn opweg naar een climax. Wat zal er gebeuren en hoe welke geveolgen heeft dit voor het Westen. In dit betoog zet ik uiteen hoe ik er tegen aankijk.

Slaapritueel, hoe zorg ik ervoor dat mijn kind doorslaapt?

Het artikel beschrijft hoe het bij ons gelukt is om onze dochter op jonge leeftijd door te laten slapen en als dreumes met plezier / zonder gezeur naar bed te laten gaan.