Engels eten


Publicatie datum:

Hoe ik het engelse eten ervaar.....

Gesponsorde koppelingen

Je zou niet denken dat het eten in engeland zoveel anders is als dat in Nederland. En sommige dingen zijn ook helemaal niet zo een heel groot verschil, maar ik moest er wel heel erg aan wennen

Het ontbijt was het eerste wat ik at, sinds ik was gearriveerd in engeland. We hadden ontbijt in het hotel restaurant, en dat was erg anders dan het Nederlandse hotel waar ik had gewerkt. Het was erg groot, met veel warme dingen zoals bacon, witte bonen, eieren gebakken, of roerei, en natuurlijk worst. Het was iets wat ik absoluut niet at, zo 's ochtends vroeg. En ik dacht ook niet dat ik dat de rest van de maanden zou gaan eten. Wat me ook opviel aan het ontbijt was dat er naast de warme gerechten niet veel anders was. Als brood was er alleen toast, en natuurlijk croissants, wat wij wel gewend zijn in Nederland. Maar er waren geen gewoon broodjes, pistoletjes of boterhammen. Er waren ook een paar soorten cornflakes. Maar de yoghurt was erg dik dus daar had ik geen zin in. Dus als ontbijt at ik een croissant, met jus d'orange en toast met een beetje roerei. En thee. De thee, waarvan je toch zou denken dat er niet veel anders aan kon zijn, was toch een stuk anders. Je kreeg een theepot, met meerdere thee zakjes erin (zodat de thee erg sterk was) en een klein kannetje melk. Dus ik gebruikte maar veel suiker.

. Als lunch krijgen we ook veel warme gerechten, maar eigenlijk ben ik gewend om dan een broodje te eten of soep of iets dergelijks. Hier eten ze veel aardappelpurree en "Pie" wat een soort bladerdeeg taartje is, met daarin kip, of vlees of gevuld met iets anders. Ook zijn er tijdens de lunch vaak weer witte bonen aanwezig. Ik denk dat het veel machtiger is dan we gewend zijn in Nederland. Diner is bijna helemaal het zelfde als de lunch, wat me bij beide maaltijden opviel is dat er maar heel erg weinig groente is.

 De restaurants in engeland zijn iets beter dan wat ik van het eten hier gewend ben, maar ze hebben eigenlijk ook alleen maar typisch engelse gerechten. Ik heb geen restaurant gezien met gerechten van de Franse keuken, zoals je dat in nederland veel ziet. Maar wat me wel opviel is dat er heel erg veel italiaanse restaurants zijn hier, populaire en minder populaire, luxe en minder luxe. Een italiaan vind je in ieder dorp wel meer dan een. Dus mijn conclusie daarop is dat de engelse erg houden van de italiaanse keuken. En natuurlijk zijn er gigantisch veel fast food restaurantjes, op iedere hoek van de straat. Ieder stadje heeft minstens 2 mac donalds en een burger king. En op iedere hoek zit een fish and chips zaak, of doner kebab. En KFC niet te vergeten. Ze eten hier erg veel kip. Kipnuggets, kippenpoten, kippenborst, dus ik he book al veel kip restaurants gezien.

 Toen ik dit schreef dacht ik aan wat er altijd word gezegd over engels eten, en nadat ik het zelf gezien heb, kan ik alleen maar concluderen dat het waar is. Ik denk ook dat mensen hier veel minder met hun gezondheid bezig zijn dan in Nederland.

Andere artikelen over mijn ervaringen in engeland:
http://artikelen.foobie.nl/meningen-ervaringen/de-engelsman/

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 24
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Geert Wilders en moslims

Wilder in de Nederlandse politiek

pubertijd

De pubertijd was een moeilijke tijd, plotseling wordt het moeilijker om met

Lessons in Love

Wat realiteit over romantiek

De engelsman, en hoe engelse elkaar behandelen.

Dit artikel gaat over de engelsman, en hoe hij zichzelf, zijn familie en collegas behandeld.

Depressie of niet?

Door gezondheidsproblemen op weg naar een depressie of niet.

Besnijdenis, en alle informatie daar om heen. Handige tips!

In dit artikel zijn veel dingen te vinden omtrent besnijdenis. Eigen verhaal, handige tips en dingen waar je zeker op moet letten!

Amsterdam tijdens de wederopbouw. Viering van de feestdagen

Leven in de Amsterdamse Kinkerbuurt in de jaren 50 en 60. Hoe de feestdagen werden gevierd

Als je kind ADHD heeft...

Wat te doen met een kind met ADHD of toch ADD?

Toenemend geweld in de samenleving

Het geweld in de samenleving neemt toe. Maar wat is hier nou de oorzaak van en hoe komt het dat zelfs kinderen steeds vaker agressief worden?

Amsterdam tijdens de wederopbouw. Het basisonderwijs

Leven in de Amsterdamse Kinkerbuurt in de jaren 50 en 60. Basisonderwijs op de Comeniusschool

De groen lobby

enegiebesparing, of idioterie

Thuiswerk bij Foobie: eerste ervaring, eerste week

Mijn prille ervaring bij Foobie. Geen loze beloftes, maar een eerlijk en aangenaam werk van thuis uit.

Waar koop je de babyspullen?

Luiers, billen-doekjes, flesvoeding, welke moet je kiezen?

Tips voor het maken van een artikel

Heb je behoefte aan wat tips voor het schrijven van een artikel? Misschien moet je dan eens dit lapje tekst lezen!

Politici wel, burgers niet!

Je vergeet nooit waar je vandaan komt en welk land belangrijk voor je is. Kan je loyaal zijn aan twee landen? Is het geoorloofd om als politicus je dubbele nationaliteit te behouden aangezien je in het bestuur van een land werkt. Is het voor een burger een ander verhaal?

SPH (Sociaal Pedagogisch Hulpverlening)

Mijn ervaring met de opleiding SPH

Amsterdam tijdens de wederopbouw. Ons huis in de Tollensstraat

Leven in de Kinkerbuurt in Amsterdam tijdens de jaren 50 en 60. Beschrijving van woning in de Tollensstraat

De stille crisis: wanneer we denken elkaar niet meer nodig te hebben..

Artikel over de stille crisis van de moderne tijd: wanneer we denken elkaar niet meer nodig te hebben. Maar in feite: kunnen en willen we nog steeds niet zonder elkaar.

Lekkere trek

Ik heb lekkere trek.

Dagboek van een gescheiden man...stap 1.

Hoe gebeurd een scheiding? Waar begint het en waar gaat het naar toe. Een kijk op een scheidingsverhaal in 10 delen waarvan dit deel 1 is.

Nuvaring anticonceptie

Ervaring met Nuvaring

Leven zonder vader

opgroeien zonder je vader

Verruimt het grote media-aanbod mijn blik op de wereld?

Essay 'Verruimt het grote media-aanbod mijn blik op de wereld?'

Zorginstellingen

Een zakkenvuller eerste klas wil verplicht hulp van familie in zorgcentra.

Modern management

Ambtenaren fokken ambtenaren en managers fokken managers