Engels eten


Publicatie datum:

Hoe ik het engelse eten ervaar.....

Gesponsorde koppelingen

Je zou niet denken dat het eten in engeland zoveel anders is als dat in Nederland. En sommige dingen zijn ook helemaal niet zo een heel groot verschil, maar ik moest er wel heel erg aan wennen

Het ontbijt was het eerste wat ik at, sinds ik was gearriveerd in engeland. We hadden ontbijt in het hotel restaurant, en dat was erg anders dan het Nederlandse hotel waar ik had gewerkt. Het was erg groot, met veel warme dingen zoals bacon, witte bonen, eieren gebakken, of roerei, en natuurlijk worst. Het was iets wat ik absoluut niet at, zo 's ochtends vroeg. En ik dacht ook niet dat ik dat de rest van de maanden zou gaan eten. Wat me ook opviel aan het ontbijt was dat er naast de warme gerechten niet veel anders was. Als brood was er alleen toast, en natuurlijk croissants, wat wij wel gewend zijn in Nederland. Maar er waren geen gewoon broodjes, pistoletjes of boterhammen. Er waren ook een paar soorten cornflakes. Maar de yoghurt was erg dik dus daar had ik geen zin in. Dus als ontbijt at ik een croissant, met jus d'orange en toast met een beetje roerei. En thee. De thee, waarvan je toch zou denken dat er niet veel anders aan kon zijn, was toch een stuk anders. Je kreeg een theepot, met meerdere thee zakjes erin (zodat de thee erg sterk was) en een klein kannetje melk. Dus ik gebruikte maar veel suiker.

. Als lunch krijgen we ook veel warme gerechten, maar eigenlijk ben ik gewend om dan een broodje te eten of soep of iets dergelijks. Hier eten ze veel aardappelpurree en "Pie" wat een soort bladerdeeg taartje is, met daarin kip, of vlees of gevuld met iets anders. Ook zijn er tijdens de lunch vaak weer witte bonen aanwezig. Ik denk dat het veel machtiger is dan we gewend zijn in Nederland. Diner is bijna helemaal het zelfde als de lunch, wat me bij beide maaltijden opviel is dat er maar heel erg weinig groente is.

 De restaurants in engeland zijn iets beter dan wat ik van het eten hier gewend ben, maar ze hebben eigenlijk ook alleen maar typisch engelse gerechten. Ik heb geen restaurant gezien met gerechten van de Franse keuken, zoals je dat in nederland veel ziet. Maar wat me wel opviel is dat er heel erg veel italiaanse restaurants zijn hier, populaire en minder populaire, luxe en minder luxe. Een italiaan vind je in ieder dorp wel meer dan een. Dus mijn conclusie daarop is dat de engelse erg houden van de italiaanse keuken. En natuurlijk zijn er gigantisch veel fast food restaurantjes, op iedere hoek van de straat. Ieder stadje heeft minstens 2 mac donalds en een burger king. En op iedere hoek zit een fish and chips zaak, of doner kebab. En KFC niet te vergeten. Ze eten hier erg veel kip. Kipnuggets, kippenpoten, kippenborst, dus ik he book al veel kip restaurants gezien.

 Toen ik dit schreef dacht ik aan wat er altijd word gezegd over engels eten, en nadat ik het zelf gezien heb, kan ik alleen maar concluderen dat het waar is. Ik denk ook dat mensen hier veel minder met hun gezondheid bezig zijn dan in Nederland.

Andere artikelen over mijn ervaringen in engeland:
http://artikelen.foobie.nl/meningen-ervaringen/de-engelsman/

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 24
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

9/11 Memorial: Indrukwekkend!

Hoe indrukwekkend een bezoek aan het 9/11 memorial is.

CITO-toets en intelligentietesten als selectiecriteria voor voortgezet onderwijs: peagogische kanttekeningen

Dit artikel bespreekt vanuit een pedagogisch oogpunt de voor- en nadelen van de CITO-toets en intelligentietesten als selectiecriteria voor het voortgezet onderwijs.

Keuzes maken

Ik ga niet graag naar school, en dat heeft consequenties.

Terug van nooit weggeweest

Het opnieuw opzoeken van websites na lange tijd

Psychose

Wat is een psychose?

Gastric bypass

definitieve oplossing obesitas

Student in de bijstand

Mijn visie op mijn situatie en de politiek

Overhemden: neutraal en tijdloos

De kracht van overhemden is dat ze tijdloos zijn en overal bij passen. Een overhemd is daarom een blijvertje, een vaste aanwinst voor elke kledingkast.

Dingen waar je later spijt van krijgt - Diefstal

Diefstal is iets waar je later spijt van krijgt en wat je zal achtervolgen. Let goed op wat je doet.

Negatief vs. Positief

Het verschil tussen negatieve en positieve mensen

Verkiezingen

In september mogen we weer iets betekenen voor onze democratie

Hoe schrijf je een dating profiel?

Wil je een dating profiel, waarbij vrouwen jou als eerst iets schrijven. Of zonder nadenken op je reageren?

Henk Kamp en dikke mensen

Werkgevers mogen hun werknemers aanspreken op uiterlijk en gedrag.

Doorwerken na je 65e wanneer wel en wanneer niet

Wanneer zou je nu eigenlijk langer moeten doorwerken?

Ik heb ADD, hoe gaat mijn leven eigenlijk?

Hoe is het nu om te leven met ADD?

De jeugd van tegenwoordig

Hoe vaak heb je het wel niet over

Roelie en Krabbeltje - herinnering aan een Alzheimer patiënt

Ter nagedachtenis aan één van de eerste bewoners die ik mocht verzorgen op de afdeling psycho-geriatrie, waar ik nog steeds werk. Een les over wat waardevol is voor een Alzheimer patiënt.

Het Begin

Dit artikel is een verzameling van drie semi-filosofische thema's.

Vrijwilligerswerk in Afrika

Het begin van mijn vrijwilligerswerk als verpleegkundige in Ghana

Hoe bind je werknemers aan je bedrijf

hoe zorg je ervoor dat werknemers zo lang mogelijk bij je bedrijf blijven.

Schrijversdip

Er zijn van die dagen dat je een schrijvers dip hebt.

Is iedere mens van nature een moordenaar?

De mens is van nature een moordenaar, alleen eigenbelang houdt ons tegen.

De waarde van de bijbel

Een geschiedenis over het ontstaan van de bijbel

Wat is Geluk?

Mensen gaan in hun leven op zoek naar geluk of iets wat hun gelukkig kan maken.

Martelingen bij Ondervraging van Gevangenen: Dilemma in The UNTHINKABLE

De onlangs uitgebrachte Amerikaanse psychologische thriller The UNTHINKABLE met Samual Jackson stelt het morele dilemma centraal of bij ondervraging marteling van een (terroristische) gevangene geoorloofd is. De film geeft een behoorlijk heftig antwoord op die vraag.