Geert Wilders en moslims


Publicatie datum:

Wilder in de Nederlandse politiek

Gesponsorde koppelingen

Geert Wilders is de winnaar van de jongste verkiezingen in Nederland. Waarom heeft hij gewonnen?  Wat betekent dit voor Nederland en haar bevolking. In dit artikel een vooruitblik op de toekomst. Met Wilders in of buiten de regering

Het is 3 september 2004. Geert Wilders stapt na onenigheid binnen de VVD op. In de jaren die volgen wordt Wilders een steeds bekender gezicht binnen en vooral ook buiten. de tweede kamer. Er zijn veel mensen voor Wilders, maar ook heel veel tegen hem. Naar mate de jaren verstijken zal blijken dat je voor of tegen Wilders bent, een tussenweg bestaat niet.

Wilders richt zijn eigen politieke partij op, de partij voor de vrijheid en komt daarmee in 2006 voor het eerst in de tweede kamer met 9 zetels. In 2010 lukt het de partij om met 24 zetels in de tweede kamer te komen. Daarmee zijn ze direct de derde partij in Nederland en is duidelijk dat de kiezer, Wilders graag in de regering ziet.

Helaas voor die kiezers is het voor Wilders een enorme opgave om in de regering te komen. De PVV is vertegenwoordigd met 24 zetels de rest met 126 zetels in totaal zijn tegen hem. Er zijn maar weinig mensen die het "een beetje" met Wilders en zijn partij eens zijn. Die 24 zetels worden vertegenwoordigd door sympathisanten van de partij. Dit in tegenstelling tot de andere politieke partijen in Nederland. Daar zijn alle vertegenwoordigers in de tweede kamer ook lid. De PVV kent die structuur niet, de PVV is een vereniging met 1 lid: Geert Wilders.

Bij de verkiezingen in 2010 heeft de Nederlandse bevolking gekozen voor een extremist als het gaat om de Islam. Wilders ziet het liefst alle moslims vertrekken. Maar waar komt die haat dan vandaan? En nog belangrijker: waar komt die sympathie voor Wilders vandaan?

Alle Moslims die ik persoonlijk ken zijn aardige, hardwerkende en sociale personen. Als ik echter door de straten van Amsterdam-West fiets zie ik ook een heel ander beeld. Er hangen schreeuwende jongeren buiten, die voorbijgangers intimideren, beledigen en fysiek proberen aan te vallen. Nee, ik kom daar ook niet graag. We kunnen onze ogen sluiten voor deze feiten, maar daarmee krijgen Wilders en zijn sympathisanten alleen maar hun gelijk. Want dan blijft dit zo. Nee, vanuit de hele Nederlandse maatschappij moet een signaal worden afgegeven. Het eerste signaal is al gegeven door de PVV 24 zetels te geven. Maar zo een sterk programma hebben ze niet hoor! Nee, er is geen oplossing voor de economische crisis, geen oplossing voor de vergrijzing en ga zo maar door. De enige oplossing die ze hebben, die voor de overlast van de moslims in Nederland, is direct ook de makkelijkste: allemaal het land uit!

Wat ik nu niet begrijp: als je als moslim in Nederland woont en je wil hier graag blijven wonen, help dan je mede-moslim op het goede pad. Het zijn er maar enkele die zich niet gedragen, maar doordat ze zo geconcentreerd leven lijken het er heel wat. Hierdoor lijkt het alsof hele wijken zijn ingenomen door criminele moslims. Uiteindelijk, door deze schijn, stemt straks half Nederland op Wilders en moeten inderdaad alle Moslims Nederland uit. Iets wat ik als Nederlander in ieder geval niet wil...

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

HTC en klantvriendelijkheid

Klantvriendelijkheid en garantievoorwaarden zijn niet bij alle telefoonproducenten hetzelfde. Bij HTC zijn ze in ieder geval zeer klantvriendelijk.

Moeten we criminelen ook niet kunnen straffen door het ontzeggen van toegang tot onze gezondheidszorg?

Essay geschreven als opdracht voor het vak Ethiek.

De VDAB heeft moeite mensen in armoede te identificeren.

wat is er in ons landje loos met de armoede?

Ow'maar jij hebt dan ook zeker veel orgie's?

‘Ow'maar jij hebt dan ook zeker veel orgie's?’ Is de eerste vraag die ik altijd naar mijn hoofd geslingerd krijg, als ik vertel dat ik polyamoreus leef.

Wij houden van Oranje of toch niet?

Koninginnedag, Prinsjesdag, lintjes knippen en tot voor kort een kleine rol bij de formatie van een nieuw kabinet. Dit is wat de koningin allemaal doet in ons land, ten minste dat is wat het Nederlandse volk over het algemeen denkt.

Boekhouden met conscribo

Goedkoop en simpel boekhoudsysteem voor verenigingen

hoe raak ik snel vet kwijt?

hoe raak je snel vet kwijt? hier word het uitgelegd

Ouders en schoolregels

Hoe zouden ouders met schoolregels om moeten gaan.

Barclays Bank

Weer de zoveelste fraude zaak in de bankenwereld.

Rijken verlaten massaal Frankrijk

Sinds Hollande president is vertrekken rijke Fransen naar ''betere oorden''.

Beroepskeuze; een keuze die veel te vroeg komt?

Je moet ondertussen op de basisschool al beslissen welke richting je op wil. Maar is dit eigenlijk niet veel te vroeg?

Een sterkere EU met Turkije ?

Door Turkse toetreding zal Europese Unie sterker worden

ongevraagde scheiding

een scheiding die je niet had gewild. De erkende emoties die je door maakt in zo scheiding

Wanneer is je straf hoog genoeg om je misdadige gedrag te kunnen terugbetalen?

Vaak lees ik de meningen in de krant of op internet over hogere straffen want hier in ons kleine kikkerlandje zijn we veel te mild.

Het Begin

Dit artikel is een verzameling van drie semi-filosofische thema's.

Overhemden: neutraal en tijdloos

De kracht van overhemden is dat ze tijdloos zijn en overal bij passen. Een overhemd is daarom een blijvertje, een vaste aanwinst voor elke kledingkast.

Vrouwenbrein over Mannen en Relaties

Waarom komen mannen van een andere planeet. En geeft deze beschrijving wel de waarheid weer? Of is dit een maatschappelijke gedachte?

Verkeerd zelfbeeld door schoonheidsideaal?

Als kind begint het al, je wordt doodgegooid met allerlei afbeeldingen en foto’s van perfecte mensen.

Armoede - De Cirkel van Ellende

artikel over mijn ervaring als kansarme

Dingen waar je later spijt van krijgt - Diefstal

Diefstal is iets waar je later spijt van krijgt en wat je zal achtervolgen. Let goed op wat je doet.

Peuterschool: niet voor mijn kind. Full-time moederschap: wel voor mijn kind

De mening van mensen over full-time moederschap en een kind dat niet naar de peuterschool gaat Meningen en mensen: ze horen bijelkaar

Stille tocht is bewogen betoog

Anti-abortus demonstratie in Den Haag, december 2011

Het leuke verjaardagsfeest

Je verjaardag vieren is niet altijd een feestje. Zeker niet voor de jarige zelf.

Het Universum en de Mens

Het is onwaarschijnlijk dat de Oerknal theorie het onststaan van het Heelal heeft teweeggebracht

KPN Interactieve TV

Onlangs nam ik een abonnement op Interactieve TV, internet en telefoon van KPN, en toen....