Henk Kamp en dikke mensen


Publicatie datum:

Werkgevers mogen hun werknemers aanspreken op uiterlijk en gedrag.

Gesponsorde koppelingen

Minister Henk Kamp zegt dat werkgevers hun personeel mogen aanspreken op dik zijn of roken. Hoe diep moet Nederland nog zinken?

HENK KAMP.

Deze minister is de weg al jaren helemaal kwijt. Ik denk dat de man dat hele kleine beetje verstand wat hij bij zijn geboorte heeft meegekregen achter gelaten heeft op de Antillen. Dat is de man die het nodig vindt dat werklozen in de kassen MOETEN werken. Voorstander van slavenarbeid. Al betaal je je hele leven premie voor sociale zekerheid,die is daar niet voor bedoeld. Die is bedoeld voor een ambtenaren apparaat aan de gang te houden en banken te steunen.

Nu zegt hij dat werkgevers personeel mogen aanspreken als ze bijvoorbeeld te dik zijn of roken. Nou hebben we al 25 jaar discussie over of werknemers met een tod rond de kop aangenomen MOETEN worden, evenals punkers met hanenkam, invaliden, homo's enz. En nou is een dikkert of roker plotseling een paria.

Ik ben voorstander dat een werkgever zijn personeel aanspreekt op eventueel lidmaatschap van de VVD. Daar zitten namelijk alleen maar rovers en imbecielen. Dat kunnen dus geen weknemers zijn die iets presteren voor het bedrijf want die denken slechts in termen van eigenbelang en geld.

Indien werkgevers lid van de VVD zijn is mijn advies aan dikke mensen, rokers en verstandige mensen om NIET bij die bedrijven te gaan werken. Lid zijn van die partij moet voor de werknemers meteen aangeven dat daar een veroorzaker vande crisis zit. Die horen waarschijnlijk bij de 1% die de occupy beweging bedoelt.

VERANTWOORDELIJKHEID NEMEN.

Kamp is zo'n figuur die altijd zevert over verantwoordelijkheid nemen net als zijn kompanen doen. Welke verantwoordelijkheid neemt hijzelf? Nul komma nul. Hij heeft tot nog toe als partij bons in de Kamer gezeten, minister geweest of een baantje op de Antillen. Kortom: altijd betaalt uit de staatskas. Dus van uw en mijn belastingcenten. Na de val van het kabinet Rutte kan meneer weer kiezen uit wachtgeld tot zijn pensioen of een of ander bestuurlijk baantje wat zwaar geld oplevert in de publieke sector. Of Brussel of de VN.

Dat zijn dus de figuren die de maarschappij te gronde richten. Hij volgt zijn kompaan Nijpels wel met al zijn bijbaantjes. Of Wiegel, De Korte, Hoogervorst of Linschoten. Die lieden hebben altijd wel een leuke oplossing voor zichzelf. Dat is waarom zij altijd alleen maar SPREKEN over verantwoordelijkheid nemen. Echt verantwoordelijkheid NEMEN is wat anders dat is voor u en mij. Het is makkelijk praten over bezuinigen als je zelf altijd wel ergens goed betaald heen kan ''hoppen''. Zij beschuldien links altijd van ''potverteren'' en werklozen zijn ''luilakken''. Het zijn deze lieden die de maatschappij goud geld kosten. Zij verkwisten waar u en ik voor moeten zweten. Ze zeggen voor belastingvermindering te zijn, een slanke overheid, privatisering, marktwerking enz. En daar komen zij dan na hun carriere terecht. En zie het resultaat. Zorg onbetaalbaar, huurwoningen onbetaalbaar, de trein kan niet meer op tijd rijden, openbaar vervoer is abominabel.

HYPOTHEEKAFTREK.

Dat zijn de mannen die al jaren geleden de fiscale voordelen voor de rijken hadden moeten afschaffen. Nee dus. Onder het mom van iedereen moet een huis kunnen kopen hebben ze een zeepbel gecreeerd waar nu Jan Modaal en de starter voor mag bloeien. Zo ook de ouderen met hun pensioen.

Niks doorschuiven naar de volgende generatie roepen ze. Dat hadden ze 25 jaar geleden moeten zeggen. Bij 'rechts'' mag er een gigantisch ambtenaren apparaat zijn om bijstandsfraude op te sporen. Maar het zwart geld circuit van 30 miljard hoeft niet aangepakt te worden. Belasting controle bij het bedrijfsleven hoeft niet. Bankiers mogen hun zakken vullen. Gaat er iets fout dan betaalt de burger toch wel.

Alles aan de markt overlaten heb ik mijn buik vol van. In het computer tijdperk kunnen we nog geen trein op tijd laten rijden. Laat staan als er blaadjes vallen. Banken gokken met ons geld en pensioenfondsen doen hetzelfde. Corporaties vergeten hun functie. Opleidingen zij waardeloos want dat kan ook niet anders in ''schoolfabrieken'' van duizenden leerlingen. En toch MOET iedereen een diploma hebben. Alsof eendiploma zaligmakend is voor arbeisethiek.

POLDEREN.

Het poldermodel heeft hier altijd redelijk gewerkt. Overleg was de bedoeling. Werkgevers en werknemers hebben elkaar nodig. Werknemers hebben niets aan zakkenvullende directeuren en werkgevers hebben niets aan luilakken. Mijn ervaring met mijn werknemers is 45 jaar positief geweest. Ik heb ze altijd goed betaald want daar hebben ze recht op als ze altijd klaar staan voor het bedrijf. Ik denk dat dit voor het gros van de familiebedrijven opgaat.

Doch als ik zie hoe het gaat bij gemeente, zorgcentra, het spoor, de bank, Rijkswaterstaat of het COA, dan gaat dat daar heel anders. Slecht management. En dat zijn de VVD-ers als Kamp die schijt hebben aan de Balkenende norm.

Meneer Kamp voor eens en voor altijd: ik neem liever 10 dikke Nederlanders aan dan 1 moslima. Ik neem liever 10 rokers aan dan 1 sporter die regelmatig blessures heeft. Ik neem liever 10 ongediplomeerde maar gemotiveerde auto enthousiastelingen aan dan 1 door Pechtoldje en u omgevormde bloemist die automonteur is geworden.

Mijn avies aan u is: vertrek weer naar de Antillen. Neem uw wachtgeld mee. Ga maar feesten in de zon met uw soort die daar ook zitten ( Vestia dir.) Neem a.u.b uw kompanen ook mee. Wedden dat de crisis in 2 jaar opgelost is?

fredira  24 juni 2012

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 43
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie meningen-ervaringen

Armoede en Huisvesting

een artikel over mijn situatie kwestie huisvesting

Aandacht en Interesse.

Aandacht en Interesse zijn twee belangrijke activiteiten in ons leven.

Het einde van De Wereld Draait Door

In dit betoog wordt uiteengezet waarom het TV-programma 'De Wereld Draait Door' ten dode is opgeschreven.

Recht in Nederland

We worden allemaal geacht de wet te kennen.

De kwetsbaarheid van ieder mens opent de mogelijkheid voor liefde en geluk

Een artikel over het wonderlijke gegeven dat de meest kwetsbare plek van ieder mens de toegang is tot dat wat we het meest verlangen; liefde en geluk.

Economie

Mijn ervaringen van een college Economie (als Bioloog)

Leef je je eigen verhaal of dat van je voormoeders?

Hoewel onze ´keuze-C.V´s´ (of lijst van ervaringen in het maken van keuzes) veel langer zijn dan die van onze voormoeders en zelfs langer dan die van onze moeders, bestaat er nog altijd de ‘mindset’ van geen keuze hebben.

Soms is het leven hard

Het verhaal over een 13 jarige jongen, die te verwerken krijgt dat zijn oma zwaar dement word en zijn moeder niets kan doen.

Zwaar in dubio

Afscheid nemen, of anders gezegd, afstand nemen van je familie doe je niet zomaar. Voordat je die beslissing neemt, ben je al heel wat ervaringen verder.

Zorginstellingen

Een zakkenvuller eerste klas wil verplicht hulp van familie in zorgcentra.

Mirena spiraal

twijfel je nog over het laten plaatsen van de Mirena spiraal ? misschien helpt dit artikel je met beslissen

Meten is weten!

Meten is weten, dat is iets wat mijn partner net ter sprake bracht. Hij was rijst aan het koken en meet precies af hoeveel water hij moet hebben. Hij wil namelijk niet teveel water verspillen.

Doorwerken na je 65e wanneer wel en wanneer niet

Wanneer zou je nu eigenlijk langer moeten doorwerken?

De tussen-n in de spelling, een gedrocht

De spellingsregels voor de tussen-n betekenen in feite dat de spelling voorschrijft hoe je woorden moet uitspreken in plaats van omgekeerd: dat de spelling een weergave van de uitspraak is. De tussen-n-constructie is een spellingsgedrocht.

Pesten en gepest worden.

Ruzies met je medemensen. Wat te doen?

Wat is Geluk?

Mensen gaan in hun leven op zoek naar geluk of iets wat hun gelukkig kan maken.

Dingen waar je later spijt van krijgt - Diefstal

Diefstal is iets waar je later spijt van krijgt en wat je zal achtervolgen. Let goed op wat je doet.

Tips voor het maken van een artikel

Heb je behoefte aan wat tips voor het schrijven van een artikel? Misschien moet je dan eens dit lapje tekst lezen!

Oldtimers

Utrecht wil oldtimers weren uit het centrum.

Ik heb je lief

Is het noodzakelijk dat het onderwerp seksualiteit deel uit maakt in de (woon) begeleiding?

Tweede zwangerschap is echt heel anders!

De eerste zwangerschap is heel bijzonder! De tweede is heel anders

Ervaringen en tips bij studie of opleiding in het buitenland

Ervaringen en tips bij een studie of opleiding in het buitenland

Mijn eerste dagen in Ghana

De eerste ervaringen in Afrika. Of heet het een cultuurshock?

Weg met de democratie. Maar wat dan....?

is onze democatie nog wel een goed systeem en wat zou er anders moeten?

World of Warcraft of Waardig ouder Worden?....deel 1

Waarom speelt een 37 jarige man computerspelletjes? Is hij er niet te oud voor en kan hij mee met de '